Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Dochter op kleine broertjes laten passen

Beste forummers, 

Ik zit met een dilemma. Mijn man en ik hebben een weekend weg gekregen. Wij hebben alleen 5 kinderen. Mijn tweeling (2 jaar) kan naar een tante. Ze vindt het echter te druk om ook mijn kinderen van 4 en 6 op te vangen. Nu heeft mijn 16-jarige dochter aangeboden om een weekend op haar broertjes te passen. Het is een verantwoordelijk meisje en ze ziet het zelf helemaal zitten. Zouden jullie een 16-jarige een weekend op haar kleine broertjes laten passen? Wij twijfelen erg of ze niet te jong is, maar aan de andere kant gun ik haar ook een leuk weekend met haar broertjes. 

Groetjes, 

Lisabette


Nee een weekend zou ik te lang vinden.

Ik zou het ook te lang vinden, je zoontjes zijn nog wel erg jong.

Zou ik niet doen.

Ze is verantwoordelijk zeg je, en ze kent haar broertjes (en omgekeerd) en heeft vast al vaker opgepast. Als je het hebt over herinneringen maken, dan is dit een mooi voorbeeld. Dochter is waarschijnlijk gesloopt aan het eind van het weekend, en ze zullen vast teveel lekkere dingen eten. Maar over tig jaar weten ze het nog

Is er achterwacht? Een buurvrouw bv die ze kan inschakelen als ze het niet meer weet? Of een (met zo verantwoordelijke) vriendin die het weekend wil blijven?
Dan zou het voor mij wel goed voelen.

ik was 17 toen ik op kamers ging en had dit prima gekund, met alle oppaservaring en teamleidingsdingen die ik op mijn 16e had. Mijn ouders hadden dit ook aangedurfd, met de buurvrouw op stand by (waar we goede vrienden mee waren) en veel familie erg dicht in de buurt (met sleutel). 
Nu met alle FaceTime en appopties, zou ik het sommige 16 jarigen prima toevertrouwen. En sommige niet. 
Als jullie denken dat ze het kan, zij ziet het zitten en je kunt volwassen achtervang regelen (waarmee ze de eerste avond bijv ook zouden kunnen eten om even te checken hoe het echt gaat) zou ik het proberen. 

Bijtje82

Bijtje82

24-12-2022 om 18:52

Poeh lastige. Een avondje zou ik nog wel aandurven, maar een heel weekend. 
Onthou dat je dochter pas 16 is. Ze zal vast heel verantwoordelijk zijn, maar als er iets naars gebeurt zal ze zich dat haar hele leven met zich mee moeten dragen. 
Is er geen volwassene die een weekend bij jullie thuis kan logeren? Of iig één nacht.

Nee , een avondje prima , maar niet een heel weekend . Veel te veel verantwoordelijkheid ook voor een 16 jarige . ( misschien ben ik ouderwets hoor ) .

Is er een achterwacht inderdaad?

Hoe ver weg zijn jullie (uurtje rijden, of 3 uur weg?)

Hoe laat vertrekken jullie (voor/na avondeten) en wanneer zijn jullie weer thuis? 1 nachtje of 2?

Je dochter is een verantwoordelijk meisje, hoe (on) voorspelbaar zijn de jongens?

Idee van weekendje weg is leuk. Maar vind het een grote verantwoordelijkheid voor je dochter.

Ik zou het én te lang vinden én teveel om voor beide kinderen te zorgen. Hier ook een flink leeftijdsverschil (kinderen van 18 en 16, maar ook eentje van 6) en ik zou onze oudsten misschien zo langzamerhand dit wel toevertrouwen… maar dan dus vooral om het er maar eentje is en daar de volle aandacht naartoe kan. 

Als het bijvoorbeeld te combineren zou zijn met opa en oma die ‘s avonds komen eten en even checken of alles oké is, zou ik er misschien over nadenken. 

Puur hypothetisch, want geen kleine broer of zus hier thuis maar mijn 20 jarige dochter zou ik het niet laten doen, die heeft al meer dan genoeg aan zichzelf voor een dagje en nachtje alleen thuis. 
Zoon van 17 zou ik het zo laten doen, die kan beter voor zichzelf zorgen, heeft sowieso meer zorggenen in zich. Afgelopen zomer zijn ze voor het eerst samen thuis geweest toen wij op vakantie waren en volgens de verhalen leunde oudste regelmatig op jongste om structuur in de dagen te houden en op tijd op de vakantiebaan te zijn.

De eerste keer dat we onze dochter van destijds een halfjaar achterlieten was bij een oppasmeisje van 16 jaar. Het ging om een overbuurmeisje die stage had gelopen op een kinderdagverblijf. Dat voelde goed, maar een heel weekend vind ik te lang. 

Als er een volwassen achterwacht is wel.

Ook nee. Oudste en jongste schelen hier 10 jaar. Dochter heeft wel eens op haar broertjes gepast als man en ik uit eten gingen. Verantwoordelijk meisje, had vanaf haar veertiende al oppasadresjes in de straat (lees: ik als achterwacht) Een nachtje weg had ik misschien nog wel in overweging genomen, maar een heel weekend op twee kleuters te passen, nee dat is te lang. Ziet ze het ook niet erg rooskleurig in? Wat doet ze als ze de kleintjes ruzie gaan maken, ze steeds uit bed komen, twee nachten achter elkaar. Heeft ze zoveel overwicht dat ze haar gehoorzamen? Heeft ze misschien een verborgen agenda (lees vriendje) dat ze er zo tuk op is?

ik zou 1 nachtje wel doen hoor, maar 2 niet

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.