Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op

Kleding familie

Wat dragen jullie kinderen naar familie?


Wat voor familie? Welke gelegenheid?

Gewoon zijn normale kloffie. Voor gewoon op visite hoeft hij geen andere kleding aan hoor.

Feestje is wat anders, maar een "gewone" verjaardag hoeft hij ook geen andere kleding voor aan. Bruiloft zou wat anders zijn, maar die hebben we niet binnenkort.

We gaan nu niet naar familie, maar toen we nog wel gingen droegen ze wat ze altijd dragen. 

Ze hebben overigens geen 'nette' kleding, dus dragen altijd een broek en een longsleeve/t-shirt met sportschoenen eronder.

Een pak. Soms is dat een zwempak. 

Marmax

Marmax

14-05-2021 om 09:09 Topicstarter

Jesse_1 schreef op 14-05-2021 om 00:44:

Wat voor familie? Welke gelegenheid?

ter verduidelijking: naar opa en oma, verjaardagen, kerstmis. Eigenlijk alles wat je met familie doet.

Wat doen jullie bij verjaardagen en kerst en zo: opzitten of gezellig dingen ondernemen? Voetballen op n modderig veld is s winters best leuk met mn neefjes/nichtjes, zeker ter onderbreking van alle kerstzit, maar niet als ze n net pak of jurk met ruches aan hebben...

En , wat willen de kinderen? Bij 1 van mn ooms moesten we in de stal kijken. Ik vond als kind koeien eng, dus bij hun verjaardag wilde ik mn sjiekste jurk aan, dan hoefde ik niet bij die griezels te kijken...

Op Een gewone gelegenheid normale kleding (wel dat het matcht) en als het een speciale gelegenheid is heeft hij nette kleding aan blouse met bijv een strikje.

Die nette kleding die die dan aan heeft zorg ik wel voor dat het altijd soepel zit zodat hij kan spelen, ik neem zowiezo altijd extra kleding mee voor als hij vies word of voor als hij echt buiten gaat ravotten. Als zijn nette kleding vies word vind ik ook niet erg, alles is te wassen😊

Gewone kleren. Naar oma doen we meestal aan wat in de was moet, en niet je mooiste kleren, omdat het een benauwd rookhol is.

MMcGonagall schreef op 14-05-2021 om 10:05:

Gewone kleren. Naar oma doen we meestal aan wat in de was moet, en niet je mooiste kleren, omdat het een benauwd rookhol is.

juist, het ligt  inderdaad ook echt aan naar welk familielid je gaat.

Wij gaan meestal in ons blootje. 

Ik bedoel: het hangt er maar net vanaf toch? Welke familie, welke gelegenheid, hoe oud zijn de kinderen. 

Marmax, wat trekken je eigen kinderen aan en wat is daarbij het probleem?

Gewone kleding. Wij hebben geen nette kleding voorals wij naar opa en oma gaan. 

kinderen trekken uit zichzelf als wij op bezoek gaan geen trainingsbroek aan. 

Moeilijk te zeggen, het hangt af van wanneer we naar familie gaan en waarom.  Naar een verjaardag gaan we netter gekleed dan wanneer we op het (bevroren) water naast het huis van mijn zus gaan schaatsen of varen. Ook als ik ga helpen klussen of huishoudelijk werk ga doen bij familie ga ik niet "op chique".

Zoon is met zijn gebroken arm wel eens mee geweest naar opa zijn verjaardag in zijn joggingbroek.  Dan was hij in ieder geval zelfredzaam bij naar het toilet gaan, die skinny jeans die hij altijd draagt was niet aan te trekken met 1 hand. 

Het is allemaal niet zo heel spannend wat je aantrekt. Heb in de schoonfamilie al een paar keer ervaren dat onze ideeën over netjes nogal uiteenlopend zijn. Kerstdiner thuis met het verzoek om netjes gekleed te komen vat ik op als: jurkje,  panty, pumps en de mannen in een jasje dasje combinatie en dan voor de (kleine) kinderen iets feestelijke maar geen jasje voor de 4 jarige kleinzoon. Verschijnt oma in een broek en een,  duidelijk al vaak gewassen,  broek en trui met wat glimmende accenten. Onlangs hadden we een uitvaart waar we tot de genodigden behoorden en ook daar was ik naar mijn idee passend gekleed maar kijkend naar de mensen om mij heen eigenlijk overdressed.

Die gewoon aan waar je je prettig in voelt ook de kinderen kunnen iets aan dat prettig zit een wat ze in kunnen spelen,  dat opdoffen voordat je op bezoek gaat is niet meer van deze tijd.

Plantenbak schreef op 14-05-2021 om 10:43:

Gewone kleding. Wij hebben geen nette kleding voorals wij naar opa en oma gaan.

kinderen trekken uit zichzelf als wij op bezoek gaan geen trainingsbroek aan.

O, joggingbroek zou hier goed kunnen. Sinds thuisschool hebben ze de joggingbroek helemaal ontdekt. Ik zie zelf ook niet wat er mis mee is

Eh... dan gewoon wat ze anders ook aantrekken. Bij Kerst kijken we wel even of de kleding nog een beetje oké is, dan doe we voor onszelf ook wat meer onze best

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.