Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Bulletje Bliep

Bulletje Bliep

18-06-2014 om 11:37

pyromaan

Mijn zoon (16jr, ADHD)kan het niet laten om kleine fikkies te stoken.... op zijn kamer. WAt hebben wij er al aa gedaan:
1 hem dit veilig leren doen, buiten en hem toestemming gegeven om dit te doen;
2Veel uitleg gegeven over brandveiligheid
3 Alle aanstekers e.d. verboden op zijn kamer;
4 Een rookmelder op zijn kamer geinstalleerd...

Ondanks deze feiten en het feit dat het mooi weer was zodat hij best naar buiten kon, heeft hij toch weer op zijn kamer papier gebrand en is de rookmelder afgegaan. (toen wij niet thuis waren) De rook melder gaf ineens steeds een signaal en van daaruit wisten we dat er iets aan de hand moest zijn. Toen kwam het verhaal eruit dat hj weer papier had gebrand.... Wat ik duidelijk iets anders vind dan zelf opbiechten.
Mijn ideeen zijn zo langzamerhand wat uitgeput. Wie heeft een idee hoe nu verder?
Straf? En wat voor dan? En hoe de veiligheid garanderen in huis?

Dalarna

Dalarna

18-06-2014 om 12:39

hmm

Dit duurt al zolang dat ik nu maatregelen zou nemen en de brandweer op zou bellen en de situatie uitleggen en vragen hoe ik hiermee om moet gaan. Misschien hebben zij nog een idee?

oei

Een baantje of anders vrijwilligerswerk bij een brandwondencentrum, gesprek met de politie (of brandweer zoals Dalarna aangeeft). Bij de brandweer lopen alleen veel potentiële pyromanen rond. Er wordt wel eens wat georganiseerd rondom oud en nieuw ivm vuurwerk.

En informeren of een van deze een voorlichting geeft. Er zijn bedrijven die helpen na een brand, ben even de naam kwijt, informeer daar naar een vakantiebaantje, voorlichting of een dagje meelopen? Dan ziet hij wat het emotioneel met mensen doet en financieel.

Ik weet niet of je ooit een brand hebt meegemaakt? Dat wens je niemand toe. Ik helaas wel en ik had liever een overstroming gehad. Er was 5 minuten een brandje met rookschade door het hele pand: alles aan elektra (boven tot onder, meterkast) moest bekeken en schoongemaakt worden, alles opnieuw geschilderd, het hele huis zat onder een soort vettige, plakkerige spinnenweb. Met de dag werden muren en plafonds zwarter en vettiger. En de stank, niet om uit te houden. Ik kon niet meer dan een paar tellen in het huis blijven de eerste weken. Alles aan stoffen (bekleding, gordijnen, kleding, vloerkleden, (tafel)lakens, handdoeken, matrassen), papier, boeken, was vettig en zwart en de geur bleef vaak. Veel spullen van andere ruimtes moesten daarom ook weggegooid worden. Doordat je kort binnen kan blijven, kan je niet opruimen en weggooien zodat professionele bedrijven binnen kunnen om gespecialiseerde kluswerk te doen.

Als je huis in brand gaat hoe zit het met jullie veiligheid, de verzekering (keert die uit bij brandstichting?) en politie & justitie? Heb je die situatie al geschetst (desnoods door de wijkagent, als dat kan)? Zoja, laat hem die instanties bellen met je vragen over de verzekering en hoe het zit met politie ed. En dat is alleen nog als er geen gewonden of doden vallen.

Op een gegeven moment moet je een lijn trekken wat voor jullie gezin nog verantwoord, veilig en acceptabel is.

Het is binnenkort vakantie en je kan voor hem een programma maken om kennis te maken met al die instanties die zich gaan bemoeien als het fout gaat. Daarin zou ik niet schromen hem op onderzoek te nemen, op zoek naar een plek waar je en kan wonen en een fikkie kan stoken, dag en nacht, zomer en winter. Ik zou zeggen, neem een slaapzak mee en laat hem de plekken zien. Is deze portiek wat? Ohnee, geen toegang tot water. Naast deze greppel dan? Nou, voor een nachtje. Dan weet je waar jij aan toe bent.

Klinkt hard, maar als je ooit ontheemd bent geraakt doordat je maanden niet meer in je eigen huis kon wonen vanwege de giftige dampen en hier en daar moet logeren. Waar woon je dan? In een hotel of vakantiewoning of op een matrasje bij kennissen, buren, vrienden? Het is helemaal niet zeker of de verzekering dat allemaal dekt. Je bent er (waarschijnlijk) wel voor verzekerd maar na een brand wordt gekeken wat er wordt uitgekeerd en dat is veel gedoe en een onzekere tijd. Heb je overal bonnen van? Waarschijnlijk niet. Het heeft meer dan 2 jaar geduurd om het leven van ervoor weer te krijgen. En na de brand gingen veel elektrische apparaten stuk, wat niet perse door de verzekering gedekt wordt.

Mijntje

Mijntje

18-06-2014 om 13:55

kinderpsychiater

Ik denk wel iets om met een kinderpsychiater te bespreken:
http://www.tijdschriftvoorpsychiatrie.nl/assets/articles/articles_2666pdf.pdf

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.