Home » Forum » Afspreken hoe opstellen

Afspreken.. hoe opstellen..

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
46 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Huismuis
Afspreken.. hoe opstellen..

Tja. Hier dus een vervelende discussie in huis gehad.

Volwassen kind 1 heeft voor school met drie anderen een groepsopdracht en tot vorige week kwamen ze 1*per week bij elkaar omdat niet alles even geschikt is om digitaal te doen.

Volwassen kind2 vond na de persconferentie van vanavond dat dat niet meer kan. Punt. Niet van mam wat vind jij maar ik denk dat.. nee. Gewoon, vond het niet kunnen. (En daar is natuurlijk wat voor te zeggen. Ook omdat partner en ik vanwege werk meer risico lopen.)

Waarop volwassen kind1 terug reageerde, als ik niet kan afspreken dan geldt dat dus ook voor jou.

Volwassen kind 2 heeft een relatie met iemand op 2 uur reizen en in de weekenden om en om bij elkaar. Volwassen kind2 vond dat dan ook een andere situatie want dat was geen onbekende. Waarop ik eindelijk de kans kreeg mee te praten: besef dat ik en je vader meer risico lopen en dus ook via jou de familie van relatie kunnen besmetten..

Ik gun ze hun relatie maar weet t even niet want hoe giet ik dit in het vat? Ene kind wel andere kind niet afspreken? Allebei niet? Of overal lak aan hebben en doe allemaal maar waar je zin in hebt maar dat staat me tegen...

Niki73
Het mag niet meer

Punt.

AnneJ
De redelijkheid

Je doet een beroep op hun gezonde verstand. Je legt uit dat je de risicovolle sociale situaties als die niet absoluut noodzakelijk zijn zoals vitaal werk of boodschappen, stopt.

En de heen en weer gaande dochter mag kiezen, of hier of daar.
Als alternatief mag ze met de verkering gaan wandelen mits ze 1,5 meter afstand houdt.

Pennestreek
Schoondochter logeert hier

Om die reden (niet heen en weer) sinds 1 week. En is sinds vandaag ziek ☹️. Haar moeder wil haar nu liever thuis hebben, maar dat gaan we dus niet doen. Dat wij nu huisarrest hebben is al lastig genoeg, dan zouden zij ook in isolatie moeten. En voor ons verandert er dan toch niks...
Ik zou kind met relatie dus ook laten kiezen. Hoe moeilijk ook. En inderdaad kan er niet meer live worden samengewerkt. Dan lukt het nl niet om 1,5 m afstand te houden lijkt mij

Renate
Vraag

ik me opeens af: je mag naar buiten om te werken als dat niet thuis kan, voor boodschappen of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan, maar doe dat niet in een groep. Houd altijd afstand, vermijd sociale activiteiten en groepen. Ook thuis, maximaal 3 mensen op bezoek en houd afstand. Maar op bezoek gaan staat niet bij de activiteiten waarvoor je naar buiten mag.

Pluk
Max 3

Dus volgens mij kunnen beide volwassen kinderen gewoon zo doorgaan, mits ze geen klachten hebben.

AnneJ
Even niet Pluk

Dat zou ik toch niet doen. Het idee is sociale interactie zoveel mogelijk te stoppen. Dan ga je niet het randje opzoeken. De komende weken worden kritiek wat betreft de exponentiele groei van besmettingen, opnames en doden.

Zoek dan liever elke mogelijkheid die wel te stoppen is op.

Pluk
Randje

Dat is niet het randje, opzoeken, dat is je gewoon aan de regels houden. Ik denk dat we gewoon moeten kijken wat de regels zijn. Max 3 en ook nog telkens dezelfde lijkt me prima binnen de regels te vallen. Jezelf en je gezin extra restricties opleggen mag natuurlijk, maar ik vind dat je dat niet aan anderen moet opleggen. Wij houden ons hier al weken aan de regels, ook de kinderen, maar ik ga ze niet meer beperken dan nu al moet. Mijn kinderen hebben hun vrienden erg nodig, zeker in deze tijd, en zo lang het mag sta ik het toe. Mits ze zich aan de regels houden. Dus max 3, niet meer op straat en niet als ze klachten hebben.

Lou
Niet

Ik ga mee met Pennestreek. Kind met relatie moet kiezen: hier of daar, maar op de plaats naar keuze dan wel blijven en niet heen en weer reizen. Ik had hier precies hetzelfde aan de hand (staat in draadje over uitwonende kinderen), ze hebben gekozen en zitten nu elk bij hun eigen ouders. Gelukkig zijn ze allebei niet ziek! Wat een extra belasting voor jullie nu zeg, Pennestreek. Want je mag ook als huisgenoten van iemand met koorts niet meer naar buiten.

Lou
Combinatie van maatregelen

Voor mijn gevoel is het wel het randje opzoeken hoor. De regel is toch: blijf zo veel mogelijk thuis. Zo veel mogelijk dus. Alles wat niet noodzakelijk is: niet doen. Twee keer per week heen en weer tussen twee steden, zoals mijn dochter en haar vriend deden, was niet noodzakelijk.

En die max drie bezoekers, daar zie ik nog wel een lastige in combinatie met de anderhalve meter afstand. Hoe houd je anderhalve meter afstand tot al die drie bezoekers tegelijk? Zo kun je toch niet samenwerken?

Pluk
Lang

Maar dit duurt nog heel erg lang. Jullie berwachten toch echt niet dat een verliefd stelletje maanden uit elkaar blíjft? Of je ziet je eigen kind maanden. niet meer. Dat is wel. weer het andere uiterste.

Renate
En

zoals opgemerkt: Hoe komen die bezoekers er? Want op bezoek gaan staat niet in het rijtje van activiteiten waarvoor je naar buiten mag.

Ik pleit voor iedereen een bubbleball, dan komt het met die anderhalve meter vanzelf goed.

Lou
Pluk

Ja, ik verwacht wel dat dochter en haar vriend, zeer verliefd, dit een paar maanden volhouden. Leuk is anders, dat klopt.

molletje
hier

Mijn dochter en haar vriend hebben inderdaad gekozen om bij elkaar te zijn. Ze zitten samen op een kamertje van 3x4 meter. Leuke relatietest! Het betekent dat wij als wederzijdse ouders onze kinderen een tijdlang niet zien. Wij skypen en appen regelmatig. Voor mijn eigen gezelligheid had ik dochter liever hier gehad, ik woon en werk alleen en moet het normaal gesproken hebben van mijn leuke sociale netwerk. Maar het is haar keuze en ik snap die goed. Samen proberen ze hun studies bij te houden om niet al teveel vertraging op te lopen.

zebra
herkenbaar

zoals in het andere draadje al genoemd, zoon zit nu bij vriendin in andere provincie omdat we niet willen dat hij nog heen en weer reist. Maar ik vind het wel moeilijk want nu kan hij ook niet langs bij mijn moeder terwijl hij dat anders om het weekend kon doen. En zelf missen we hem natuurlijk ook want bellen en appen is toch niet hetzelfde als elkaar echt zien.
Hij heeft de laatste keer dat hij thuis was nog wel een paar vrienden gevraagd, waren er 3 en ze zaten in de schuur, was nog voordat de maatregelen aangescherpt werden.

Phryne Fisher
Beide kan

Degene met de grorosopdracht is volgens de regels, mits ze afstand houden en niemand verkouden is.
Naar je eigen geliefde moet je gewoon kunnen. Ik neem aan dat die niet met anderen zoent.

Lou
Phryne

Het gaat om een geliefde op 2 uur reizen, ze zijn in de weekenden om en om bij elkaar. Hoezo gaat het er dan ineens om of je niet met een ander zoent?

Geliefde is geen huisgenoot dus ze moeten anderhalve meter afstand houden. Bovendien moeten ze zo veel mogelijk thuis blijven. De huidige maatregelen vallen echt niet te rijmen met elk weekend naar je geliefde reizen.

Phryne Fisher
Lou

Ik doe dat wel, maar met de auto dus dat is misschien anders. Ik zie hem wel als huisgenoot, maar dan in een ander huis.

Tijgeroog
Maar Phryne

Het gaat er om dat je bij zo min mogelijk andere mensen in de buurt komt, als gezin. Bij ons in het gezin ontmoeten we alleen nog andere mensen als we boodschappen doen, dat is 1,5 keer in de week en het liefst bij een pickup point, dus dan is er maar 1 andere persoon die ons kan besmetten, en die wij kunnen besmetten.

Jij hebt ongetwijfeld ook contacten als je boodschappen doet. Misschien op je werk. En je vriend. Die ook weer (andere) boodschappenmensen ziet. En misschien z’n werk, z’n ouders, z’n kinderen....? Dan je dochter, die haar vriend ziet. En die vriend heeft ongetwijfeld ook weer andere contacten. Familie, huisgenoten, boodschappen, werk, vrienden...? Je andere dochter, haar vader, met zijn contacten....? Het netwerk breidt zich steeds verder uit, en de verspreiding gaat steeds verder.

Phryne Fisher
Tijgeroog

Mijn vriend zit in zijn eentje thuis. Zijn boodschappen worden bezorgd en zijn fietsrondje doet hij meestal om 7 uur ‘s morgens, alleen. Eigenlijk breng ik dus het risico bij hem thuis, maar dat neemt hij op de koop toe. Mijn dochter spreekt incidenteel af met een (1, steeds dezelfde) vriendin maar houdt dan afstand. Andere dochter gaat soms met mij een blokje om. Ik ben dus de enige die in winkels komt.
Ik vind het dus heel verantwoord wat wij doen.

Lou
Phryne

Nu leg je uit hoe het bij jou is. Maar tegen TS zeg je toch:
"Naar je eigen geliefde moet je gewoon kunnen. Ik neem aan dat die niet met anderen zoent."
Dat lijkt me geen goed advies.

In jouw geval kun je misschien iemand als een huisgenoot in een ander huis zien, maar in de meeste gevallen is dat natuurlijk onzin. Een huisgenoot woont nu juist niet in een ander huis.

AlisonH
Renate

We hebben nog geen beperkingen op wat wel een geen goede redenen zijn om de deur uit te gaan.
Dit zijn de regels:
- Werk zoveel mogelijk thuis
- Beperk je sociale contacten en vermijd grote groepen (dus niet sluit jezelf in huis op en praat met niemand meer)
- Was je handen, nies in je elleboog, gebruik zakdoekjes.
- Je mag bij mensen op bezoek, maar maximaal drie tegelijk en bewaak de anderhalve meter afstand.
- Je mag buiten met mensen contact hebben, maar maximaal twee tegelijk (behalve bij gezinsleden) en houd afstand.
- Een persoon met koorts: het hele gezin blijft thuis. Als je hoest, kucht of op een andere manier klachten hebt, blijf jij thuis maar mag de rest naar buiten.

Ik vind dit al ongelooflijk strenge maatregelen en ik houd me er naar de letter aan. Maar ik ga er niet zelf nog maatregelen bij verzinnen. Anderen mogen dat doen, maar niet opleggen aan de rest van de wereld.

franmi
Hier

Hier woont dochter met zoontje en vriend bij ons in. Heb ook nog 3 zoons die besloten hebben om tijdens de crisis niet op hun studentenkamer te zijn, maar thuis.

Ze hebben alle 3 een vriendin en komen hier gewoon over de vloer of hun daar. Ik verbied ze niet om lichamelijke contact met elkaar te hebben. Het zijn hun vriendinnen !!

Voorwaarde is dat er niemand ziekteverschijnselen mag hebben of bij hun in het gezin iemand verschijnselen heeft.

Als ik dit allemaal lees ben ik volgens mij te makkelijk.

Lou
Franmi

Op zich houd je je gewoon netjes aan de regels. Maar het is natuurlijk ook bekend dat je besmettelijk kunt zijn als je nog geen symptomen hebt. Daarom: contacten buitenshuis zo veel mogelijk beperken. Hoeveel precies, dat vermeldt de richtlijn niet.

Alkes
ook

Net als Phryne zie ik mijn LAT-relatie ook. Ik kan naar zijn huis lopen in mijn dagelijkse frisse neus rondje. En ik zie hem niet als extra risico. Verder loop ik dagelijks een rondje en houd daarbij heel goed afstand.
Verder helemaal eens met AlisonH. Ik denk ook dat de regels bewust nog enige ruimte voor sociaal contact geven, omdat anders er redelijk wat mensen zijn die in problemen komen. Niet iedereen kan weken alleen thuis zitten zonder iemand in het echt te zien of te spreken.

Paasei
Naar huis

Studerende- op-kamers zoon heeft de afgelopen 2 weken in de studio van zijn eveneens studerende vriendin door gebracht. Samen op 16 m2, goede relatietest..;-) Maar nu begint t wel allemaal erg lang te duren en hij wilt met haar naar huis komen. Paar dagen hier en bij haar ouders (die in onze woonplaats wonen).

In principe prima, kan mijn kind ook moeilijk de toegang tot huis ontzeggen. Maar wat nu..? Moeten man en ik nu ook die 1,5m afstand tot hen houden hier binnen? Lijkt me toch geen doen..

Lou
Paasei

Ik zit met ongeveer hetzelfde probleem. Of eigenlijk, dochter en vriend. Ze zijn nu uit elkaar, ieder bij hun eigen ouders, en zien dat niet heel lang meer goed gaan. De vraag is of ze nu weer samen hier mogen wonen. Of daar.

Ik weet het niet. Het ligt eraan hoe lang alles nog gaat duren denk ik, maar juist dat weten we niet en juist dat is ook waar die twee studenten hier zo tegenaan lopen. Ze trekken het niet, eigenlijk.

Dus ik zit te denken om hem toch maar hier binnen te laten en dan weer als huisgenoot te behandelen. Dat zou jij met jouw zoon plus vriendin ook kunnen doen natuurlijk. Mits klachtenvrij. Maar ook klachtenvrij een logé erbij in huis vind ik best een groot risico.

Anderhalve meter afstand tot mijn dochter zou ik ook niet zien zitten nee. Tot haar vriend misschien wel. Hoewel dat dan ook weer niet zo veel uitmaakt als je toch tot één van de twee geen afstand bewaart.

Aaargh. Ik weet het ook niet.

Belgje
Niet doen!

In dit artikel staat uitgejegd waarom het echt geen goed idee is:

Op bezoek gaan bij je lief? Crisiscentrum: "Gebruik je gezond verstand en doe het niet" | VRT NWS: nieuws
https://vrtnws.be/p.9WqRNDp9m

Sam
Huh Belgje

Sorry maar wat een dom artikel, wat heb je daar nu aan?
'Pubers met een vriend of vriendin hebben grote sociale circels'?????
Het is niet eens fatsoenlijk Nederlands. Maar los daarvan, hoezo grote sociale circels? Laten we hopen van niet.

Sydney
Belgje

In dit geval hebben de studenten de afgelopen 2 weken in een studio van 16 m2 doorgebracht. Dus met die sociale cirkel valt het hier wel mee.

Als ze klachtenvrij zijn, zou ik ze gewoon ontvangen. Ze hebben de quarantaine-fase gehad.

Belgje
Sam

Dat is perfect Vlaams.
Het artikel is niet dom, hier de meest vooraanstaande Belgische viroloog aan het woord. Een deskundige man met veel aanzien, hij wordt al de de facto premier genoemd. ;-)

Misschien is het een andere boodschap dan in Nederland, maar daarom nog niet dom. Misschien juist wel heel slim.

Pagina's