Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
An.

An.

19-09-2021 om 16:56

Vriendje van dochter wil haar elke dag zien

Mijn dochter heeft sinds kort een leuk vriendje. Ze zagen elkaar elke dag in het begin. Nu heeft mijn dochter ook haar bijbaantje, haar hobby's, vriendinnen en zit in de examenklas. Logischerwijs wordt het haar teveel om vriendje elke dag te zien. Vriendje wil dat echter wel graag en dat snap ik ook. Als zij hem uitlegt dat haar dat teveel wordt, vindt hij dat lastig te begrijpen. En wordt dus wat pusherig. Wat is hierin een goede tip?


Stoppen met hem een leuk vriendje noemen aangezien hij je dochter pusht, niet bepaald leuk gedrag nml. Zo logisch is het niet dat hij haar per se iedere dag wil zien. 
Steun je dochter in het blijven aangeven van haar grens, is hartstikke gezond en goed van haar. Hopelijk gaat hij t snel snappen en anders zal ze hem wel snel zat zijn. 

Laat je dochter zelf nee zeggen. 

An.

An.

19-09-2021 om 17:14 Topicstarter

Ik had het nog niet gepost of ik dacht hetzelfde als jullie. Nu is hij écht een leuke jongen hoor. Hij is alleen erg verliefd en heeft meer tijd dan mijn dochter. 
Tuurlijk steun ik haar. En vind ik het goed dat ze haar grenzen aangeeft. Ik bekijk het daarnaast graag nog van allerlei andere kanten. 

Dochter duidelijk maken / aanmoedigen dat ze haar grenzen blijft bewaken.
En niet toch alles opgeeft voor die kerel.

Op 't moment dat hij zo pusherig wordt is hij trouwens niet echt leuk meer.
Nu op zijn pakweg 17de al zo'n bezitsdrang ... dit wordt hem waarschijnlijk niet voor de komende 60 jaar.

Je dochter zit in de examenklas dus hoe oud is ze, vast nog geen 20?
Op die leeftijd had ik ook een vriendje maar begreep ik dat dat ook niet voor altijd zou zijn.
Daarnaast heeft je dochter geen reden om zich nederig op te stellen naar haar vriend en als hij het wilt haar elke dag te zien.

Hoe oud is je dochter?
Hoe dan ook, ik vind eigenlijk dat je je er niet mee moet bemoeien. Of heeft je dochter om raad gevraagd? Oud genoeg voor vriendje, voor baan betekent ook oud genoeg om met opdringerige types om te gaan.

Uiteindelijk moet ze er zelf mee dealen. Als jij iets gaat verbieden, wordt het alleen maar interessanter. 

In elk geval bewaken dat ze tijd blijft houden voor dingen die ook belangrijk zijn: werk, hobby, school, sociaal leven, etc. 

Ik zou ook stoppen met het een leuk vriendje te noemen, zoals iemand anders hier al schreef. Als zij hem aangeeft dat ze om goede redenen hem niet elke dag kan zien en hij blijft maar pushen, dat is niet leuk. 

LawfulLark45

LawfulLark45

19-09-2021 om 18:51

Jezus doe normaal mensen, die jongen is ook net zestien of zo. Beetje treurig om jullie ervaringen met volwassen bokkenlullen te projecteren op een puber niewaar? Laat die jongen lekker simpen, en stimuleer die meid intussen om nee te zeggen als het haar niet uit komt. Daar leren ze allebei van.

An.

An.

19-09-2021 om 19:10 Topicstarter

Ik bemoei me er niet mee. Dochter vind dingen lastig en daar praten we dan over. En soms vind ik het ook lastig, dan ga ik inspiratie ophalen. Ik dwing niks af hoor. Ik verbied ook niks. En ik neem het al helemaal niet van haar over. Ik ben haar moeder, ze mag tegen mij aan kletsen.
Lady Voldemort zegt het goed. Deze jongen is 18, net als mijn dochter. Maar echt nog tussen servet en tafellaken beiden. 

An. schreef op 19-09-2021 om 19:10:

Ik bemoei me er niet mee. Dochter vind dingen lastig en daar praten we dan over. En soms vind ik het ook lastig, dan ga ik inspiratie ophalen. Ik dwing niks af hoor. Ik verbied ook niks. En ik neem het al helemaal niet van haar over. Ik ben haar moeder, ze mag tegen mij aan kletsen.
Lady Voldemort zegt het goed. Deze jongen is 18, net als mijn dochter. Maar echt nog tussen servet en tafellaken beiden.

Lijkt me voor hem ook leerzaam als hij leert dat er soms nu eenmaal iets anders ook belangrijk is. En dat hij het dan 'n dagje zonder haar moet doen. 

LawfulLark45

LawfulLark45

19-09-2021 om 19:23

Wat bij mijn dochter nog wel eens wil helpen is als ik begin te praten over Vroeger, toen ik een puber/adolescent was met vergelijkbare problemen en hoe ik die problemen dan oploste (of juist niet, dat is nog veel onderhoudender  ) Niet dat ik dan verwacht dat zij iets van mij leert of zo, maar gedeelde smart is halve smart en dan kunnen we er samen lekker toch even om lachen allemaal.

An.

An.

19-09-2021 om 20:44 Topicstarter

Zo doe ik het ook lady Voldemort 😊

wat fijn dat ze haar hart lucht bij jou, en jij adviezen geeft vanuit je eigen ervaring. Hou dat vast.
Heb je zicht op hoe dat pushen eruit ziet, hoe vaak dat gebeurt en of hij haar ook op andere zaken pusht? 

Ondanks dat het een hele leuke jongen is, is dit gedrag blijkbaar niet prettig voor haar. 

Eens met LV. Toen ik 16 was miste ik mijn vriendje verschrikkelijk na 1 dag. Ik ging vroeg naar bed zodat ik hem eerder weer zag. Erg overdreven om gelijk te zeggen "stop met hem leuk vriendje noemen". Het is een verliefde puber, logisch dat hij haar elke dag wil zien. Dochter kan prima zelf nee zeggen. 

een verliefde puber van 18 kan prima leren dat zijn gedrag vervelend is, anders wordt het een vervelende twintiger. To opent er niet voor niks een topic over, haar dochter kan of niet prima zelf nee zeggen of t leuke vriendje heeft wat te veel moeite met haar nee.
Typisch dat dat als leuk gedrag wordt gezien, want de volwassen mannen waar we op forums vaak genoeg over lezen met hun dwingende gedrag zijn ook ooit pubers geweest. Hij is 18, prima moment om te leren dat een meisje ook haar eigen leven heeft. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.