Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Ouders van LGBTQI 🏳️‍⚧️ 🌈 kinderen verzamelen


Hoe vertelde jouw kind het?
Hoe was je reactie ?
Hoe reageerde de buitenwereld?
Waar loop jij of je kind tegenaan ?
Positieve kanten ?
Kortom. Alles is bespreekbaar


SuzyQFive schreef op 29-05-2022 om 16:23:

Er is nu Transpride in Groningen.
En van de zomer een ‘echte’ Pride.
Mijn dochter heeft nu besloten dat ze bi is en niet alleen lesbisch. Ik zei al: ga gewoon lekker uitzoeken wat fijn en goed voelt. Er hoeft geen naam aan gegeven te worden. Het mag als je je daar goed bij voelt, het hoeft niet.

Klopt! Onze dochter is er vanmiddag naartoe gegaan met een vriendin.

Onze dochter is ruim 3 jaar geleden "uit de kast" gekomen. Ze is nu 17. 

Precies dat zeg ik ook tegen dochter: zoek lekker uit waar je je prettig bij voelt, de naam is niet belangrijk.

SuzyQFive schreef op 29-05-2022 om 16:23:

Er is nu Transpride in Groningen.
En van de zomer een ‘echte’ Pride.
Mijn dochter heeft nu besloten dat ze bi is en niet alleen lesbisch. Ik zei al: ga gewoon lekker uitzoeken wat fijn en goed voelt. Er hoeft geen naam aan gegeven te worden. Het mag als je je daar goed bij voelt, het hoeft niet.

Helemaal prima inderdaad, lekker kijken wat goed voelt.

Leuk al die Prides! Hoop dat dochter ook een keer zo ver is om daar naartoe te gaan als het in onze stad is. 

Lientje, wat fijn dat je man beter gaat accepteren.

Een behoorlijke  tegenvaller voor dochter. Het weglaseren van alle haren in het genitale  gebied duurt langer dan verwacht. Waarschijnlijk  vanwege de gevoeligheid  daaronder, moet er 8 weken tussen de afspraken  zitten. Er zijn zon 8 a 10 behandelingen nodig. Dat betekent dat de geslachtsveranderende operatie  op zijn vroegst over 1,5 jaar plaats kan vinden....
Terwijl er gehoopt  was op deze zomer. Echt vervelend  voor haar. Het duurt  allemaal  nog langer dan verwacht. 

Ik denk : ik schrijf  het hier  maar even, dan weten degenen die nog door dat proces moeten het alvast. Scheelt teleurstelling.

Lientje wat een enorme teleurstelling voor dochter  
Dat het zoveel langer duurt is echt een enorme domper. Kan ze het een beetje aan?

Crepe_au_fromage schreef op 03-07-2022 om 19:16:

Lientje wat een enorme teleurstelling voor dochter
Dat het zoveel langer duurt is echt een enorme domper. Kan ze het een beetje aan?

Ja dat gaat wel. Alhoewel  ze het niet echt leuk vindt uiteraard 

Wat ontzettend balen, Lientje! Dat soort dingen mogen ze ook wel eerder meedelen. Dan kan je eventueel zelf vast met dat laseren beginnen. 

yette schreef op 04-07-2022 om 06:21:

Wat ontzettend balen, Lientje! Dat soort dingen mogen ze ook wel eerder meedelen. Dan kan je eventueel zelf vast met dat laseren beginnen.

Ja dat vind ik dus ook

Vandaar dat ik het hier deel. Dan kunnen  ze alvast eerder starten. Maar ze schrijven natuurlijk  pas een verwijsbrief uit als je het hele proces door bent al. Dus qua eventuele  vergoedingen zal dat wel een probleem  zijn . Oudste kreeg gezicht laseren in elk geval al sowieso   niet vergoed. Te kort beharing vond de ziektekostenverzekering. Heel frustrerend  ook.  Genitale gebied is natuurlijk  noodzaak voor de ingreep, dus hoop dat ze dat wel vergoed krijgt. Heb ik nog niet naar gevraagd. Ze woont inmiddels  elders dus ik krijg wat minder mee van het hele proces nu.

In elk geval, ik dacht ik waarschuw hier maar even voor de mensen die in transitie  zijn of ouders die hier meelezen of schrijven.

lientje69 schreef op 04-07-2022 om 09:52:

[..]

Ja dat vind ik dus ook

Vandaar dat ik het hier deel. Dan kunnen ze alvast eerder starten. Maar ze schrijven natuurlijk pas een verwijsbrief uit als je het hele proces door bent al. Dus qua eventuele vergoedingen zal dat wel een probleem zijn . Oudste kreeg gezicht laseren in elk geval al sowieso niet vergoed. Te kort beharing vond de ziektekostenverzekering. Heel frustrerend ook. Genitale gebied is natuurlijk noodzaak voor de ingreep, dus hoop dat ze dat wel vergoed krijgt. Heb ik nog niet naar gevraagd. Ze woont inmiddels elders dus ik krijg wat minder mee van het hele proces nu.

In elk geval, ik dacht ik waarschuw hier maar even voor de mensen die in transitie zijn of ouders die hier meelezen of schrijven.

Wat gek om te lezen. Wordt er nergens heldere basisinformatie gegeven over het totale traject? Wat je te wachten staat? Waar je rekening mee moet houden etc? Ik vind het behoorlijk gek dat je ineens zo middenin het proces voor zo’n verrassing en een fikse tegenvaller komt te staan. En het is toch al een heel taai proces met veel wachttijd en frustratie. Zoveel mogelijk duidelijkheid scheppen lijkt me het minste, ook voor de mentale gezondheid, om het allemaal vol te houden. 

Ik zou dit signaal daarom zeker ook neerleggen bij de belangenorganisaties voor deze doelgroep. Misschien kunnen ze op eigen initiatief een infographic laten maken waarmee mensen zich in ieder geval globaal een beeld kunnen vormen van wat er allemaal bij komt kijken en aan welke voorwaarden je moet voldoen voor je de volgende stap kunt zetten. Misschien denk ik te simplistisch? Ik ben stomverbaasd dat je kennelijk voor zo’n verrassing komt te staan. Dat niemand je dochter heeft meegenomen in het proces. Is dat ergens fout gegaan? Maar als dit normaal is, dat je onverwacht zomaar kunt stagneren, lijkt me in ieder geval de moeite waard om over na te denken voor die organisaties hoe ze de doelgroep kunnen helpen hun eigen verwachtingen te managen, ze zoveel mogelijk vaste grond onder de voeten te geven. 

Ik denk dat ze het gewoon stap voor stap doen omnik.
Je gaat van specialisme naar specialisme eigenlijk. Dochter is noet via de gewone transgenderpoli grgaan, misschien  dat dat ook nog uitmaakt? Ze is gestart met psychologen en psychiaters. Na uiteundelijke goedkeuring daarvan naar een endicrinoloog in Antwerpen  voor de hormonen . Uiteindelijk  over kunnen stappen naar een endocrinoloog in Rotterdam, waar alles net weer anders gaat dan in Belgie. En torn doorverwezen voor een i take voor de ingreep naar een kliniek in Velsen ( bij Beverwijk) en daar kreeg ze dit pas te horen. Dst scheren niet afdoende  is en dat alles weggelaserd moet worden.
En dan hoor je bij de laserkliniek pas, dat in dat gebied er 8 weken tussen de behandelingen  moeten zitten.....

Je kunt natuurlijk alles zelf vooruit zoeken, maar dan kom je op de kosten terecht. Gratis intakes zijn leuk, net even gekeken bij een laserontharings kliniek. Staat niks over tijdsduur maar gewoon alles ontharen (wat je als transgender zou willen dus je hele lichaam) kost 1050 per behandeling. En dat is dan waarschijnlijk ook nog niet eens operatie proof.

Het is wel zo dat voor de meeste transgenders, het nooit snel genoeg gaat. Of in mijn geval na scheren groeit het allemaal te snel terug.

lientje69 schreef op 04-07-2022 om 11:10:

Ik denk dat ze het gewoon stap voor stap doen omnik.
Je gaat van specialisme naar specialisme eigenlijk. Dochter is noet via de gewone transgenderpoli grgaan, misschien dat dat ook nog uitmaakt? Ze is gestart met psychologen en psychiaters. Na uiteundelijke goedkeuring daarvan naar een endicrinoloog in Antwerpen voor de hormonen . Uiteindelijk over kunnen stappen naar een endocrinoloog in Rotterdam, waar alles net weer anders gaat dan in Belgie. En torn doorverwezen voor een i take voor de ingreep naar een kliniek in Velsen ( bij Beverwijk) en daar kreeg ze dit pas te horen. Dst scheren niet afdoende is en dat alles weggelaserd moet worden.
En dan hoor je bij de laserkliniek pas, dat in dat gebied er 8 weken tussen de behandelingen moeten zitten.....

Ik snap dat ze het stap voor stap doen. Dat zal ook moeten. Wat ik alleen gek vind is dat er kennelijk niemand met jouw dochter vooruit heeft gekeken naar de plaats van de huidige stap in het totale proces en naar de verbinding met de direct hierop volgende stap(pen). Om zaken te kunnen afwegen, heb je toch een beeld nodig van het hele behandelproces? En ook om een beetje overzicht en grip te kunnen ervaren op het proces en dus op je leven en je perspectieven? 

Ik zou me kunnen voorstellen dat zo'n transgenderpoli inderdaad de route 'uittekent' voor degenen die daar komen. Maar als je dus je eigen route loopt, is er kennelijk geen overkoepelende 'routekaart'? Dat lijkt me een 'gat' waar de belangenorganisaties in zouden willen springen. Zeker omdat zoveel mensen op dit moment noodgedwongen hun eigen weg aan het zoeken zijn. Hoe snel of langzaam het gaat, daar kunnen ze waarschijnlijk weinig tot niks aan doen. Maar ze kunnen misschien wel helpen een helder en realistisch beeld te scheppen van hoe lang het ongeveer gaat duren en wat er in die tijd allemaal in welke volgorde moet gebeuren? 

Dat zou idd handiger zijn. Ik vermoed, maar dat weet ik dus niet zeker, dat via de transgenderpoli van de VU of ander groot ziekenhuis,  de route wel vooraf besproken  wordt. Maar of dat zo in detail gaat? Geen idee eigenlijk
Misschien  is er een van de andere meeschrijvers die dat weet.
Als je je eigen traject loopt, is die info er dus niet.

Wat ik wel weet, maar dit gaat over een ander behandeltraject in het ziekenhuis  (andere dochter is geboren met een schisis) , is dat ze lang niet altijd alles van te voren vertellen  of kunnen  voorspellen. Ieder mens is nl anders.
Iedere ontwikkeling  is anders.

Het kan natuurlijk  zo zijn dat de een in dit geval sneller op hormonen reageert. Of juist langzamer.
Meer haargroei heeft of juist minder.
Het psychologische  deel sneller of juist trager verloopt.
Dus ik denk ( maar dat weet ik dus niet zeker) dat als er al een tijdsindicatie gegeven wordt, dit vrij algemeen is en best nog in bepaalde  gevallen  kan afwijken. Veiliger is dan om niks te zeggen . 

Zoon moest aan een sportevenement meedoen van school. Hij hoefde het onderdeel zwemmen niet te doen. Toch ongemakkelijk qua omkleden enzo.
Nu klaar met het schooljaar. Nog even en dan gaan we op vakantie

Fijn dat ze begripvol zijn Crepe. 
Alvast een fijne vakantie  gewenst!

Oudste is hier definitief  bij vriendin ingetrokken. Veel te snel als je het mij vraagt, maar goed, dat is hun keuze. Omdat nu ook de hormoon vaccinaties  niet meer door dochter of mij gegeven  worden,  staan we nu een beetje buiten het hele transitie proces.
Heb afgelopen  woensdag bij een gezamenlijk  familie etentje gevraagd of ze geen spijt had van haar beslissing  ( ook omdat het zo'n langdurig  en traag proces is) maar ze was er nog steeds blij mee en voelde zich een stuk gelukkiger. 
Nou.
Dat is het belangrijkste en enige dat telt lijkt me zo.

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.