Algemeen Ouderschap Algemeen Ouderschap

Algemeen Ouderschap

Lees ook op

Vast moment?

Wanneer stemmen jij en je partner dingen af? Een vast moment om de meeste zaken af te stemmen OF alleen tussendoor?
Mijn man geeft aan gek te worden van elke keer tussendoor even snel afstemmen en stelt een vast moment voor om de meeste zaken af te stemmen.
Ohja en ik bedoel geen jeweetwel met afstemmen

Ben benieuwd wat jullie doen?

Peiling

Wanneer stemmen jullie af?
66 stemmen
9%
11%
80%

De papieren kalender is heilig en leidend in ons huishouden van drie personen.

Het streven is naar op een vast moment (zondagavond) om even de komende week op bijzonderheden door te nemen. In de praktijk komt het neer op volstrekt ad hoc tussendoor (tot aan op het allerlaatste moment een appje "oh ja ik ben er niet") (van mijn partner dus) (dit tot mijn grote ergernis...) 

Oh ja en we hebben ook een papieren week kalender op de koelkast hangen, waar iedereen (behalve dan weer mijn partner) zijn afspraken op zet. Heel handig (in theorie dan dus)

Bedoel je dan dingen in de agenda komen of opvoed dingen? We stemmen dingen af als ze relevant zijn. Dus "schat dan en dan is er iets waar ik heen wil" en als er dan geen bezwaar is word het direct in de agenda gezet. Opvoed dingen wachten we mee tot kind in bed ligt. Dat is dus meestal bij de koffie, maar kan ook zijn als we zelf in bed liggen. Een vast vergader moment hebben we daar niet voor.

De papieren kalender op de koelkast hier is leidend,  daar staan de afspraken op.
Meestal nemen we op zondag tijdens/ na de avondmaaltijd even de komende week door. Of er al gezinsleden zijn die weten wanneer ze niet mee-eten, wanneer ze extra vroeg weg moeten, of er belangrijke (zorg) afspraken zijn en wat daarvoor geregeld moet worden. 

Sommige dingen zet ik meteen in onze gezinsapp of deel ik meteen met partner,  zodat hij daar in de planning van zijn werkzaamheden rekening mee kan houden. 

Ik moest bijvoorbeeld afgelopen week naar de oogarts waar ik gedruppeld zou worden en dan niet in staat zou zijn zelf terug te rijden. Toen ik de afspraak met veel moeite had ingepland stuurde ik dat meteen door,  zodat man dat in zijn werkagenda kan zetten. 

In de praktijk wordt er vaak bij de avondmaaltijd gepraat over wat er morgen op de planning staat als reminder voor wat er van wie verwacht wordt. Dat kan over grote dingen gaan als de revalidatieafspraken van de jongste tot het buitenzetten van de kliko. Als man, gelukkig sporadisch, een vroege shift moet draaien wil ik niet dat hij om 05.00 met de bak door de poort alle buren wakker rammelt dan doe ik dat op een passend tijdstip. 

gedeelde google agenda en een "regel"groepsappje voor het gezin - dus een afspraak gaat in de agenda, als er iets voor geregeld moet worden, dan stellen we de vraag in de groepsapp.  Dit is dus naast de "voor de leuk" gezinsapp, waar we gewoon leuke dingen sturen. 

Toen kind kleiner was zaten we 1x in de 2 weken alles te synchroniseren. Inmiddels hoeven we met kind weinig rekening te houden. Belangrijke dingen zet je in je (digitale) agenda en je nodigt de ander uit. Werkt bij ons perfect. Kind en ik doen dat ook ivm de auto. 

Niet, we keken in de agenda en als het paste dan kon je de afspraak maken. Kwam er iets anders tussen door dan werd er geschakeld. Maar zoveel onverwachte dingen zijn er toch niet. Althans niet bij ons, het is jaren geweest dat er 4 avonden per week getraind werd en dan de weekenden competitie of toernooi, zoveel valt er dan niet te regelen. 

Alles gaat hier tussendoor. Afspraken schieten we bij elkaar in de agenda. Maar we hebben ook samen een bedrijf. Dus eigenlijk spreken we elkaar fysiek, via whatsapp, telefonisch de hele dag door. Dus als er iets in de prive sfeer is wordt dat gewoon meegenomen in een contact moment. Prive en werk is bij ons sowieso een continue proces. En dan hebben we elke avond nog wel een doorspreek moment. Meestal tijdens het koken of na het eten, waarbij we alles nog weer even doornemen. 

Man en ik hebben een gedeelde digitale agenda (kind is nog te jong om zelf afspraken te maken) en de afspraak dat daar al onze afspraken in gezet worden. Dat werkt prima. En verder spreken wij elkaar geregeld, dus worden er tussendoor dingen afgestemd. Moet er niet aan denken om een soort vergadermoment met mijn man te moeten inplannen.
Hoewel ik me ook wel kan voorstellen dat dat voor sommige stellen juist prima werkt.

Wij gebruiken nog een papieren kalender die ophangt in de keuken om afspraken op te schrijven maar die is niet echt gevuld. Als er iets van belang is, appen of bellen we elkaar, hebben ook een gezamenlijke (gezins)app met onze uitwonende zoon.

Ik haat vaste afstem-momenten. Dus tussendoor. De belangrijkste afspraken staan in de gedeelde digitale agenda.

Duufje schreef op 01-12-2022 om 16:20:

Man en ik hebben een gedeelde digitale agenda (kind is nog te jong om zelf afspraken te maken) en de afspraak dat daar al onze afspraken in gezet worden. Dat werkt prima. En verder spreken wij elkaar geregeld, dus worden er tussendoor dingen afgestemd. Moet er niet aan denken om een soort vergadermoment met mijn man te moeten inplannen.
Hoewel ik me ook wel kan voorstellen dat dat voor sommige stellen juist prima werkt.

Zo doen wij het ook. 

ik sms mijn man mijn afspraken zodat hij ervan weet en bv die dag de kids van school haald als het tijdstip van mijn afspraak rond die tijd is. Hij doet dat niet, hij zegt bv bij t avondeten dat hij bv dan en dan een afspraak heeft, geen vast moment ofzo, en zo'n heel druk leven hebben we ook niet dus is goed te doen op onze manier.

De meeste van onze verplichtingen zijn wekelijks terugkerend en vaststaand. We werken beide op vaste dagen (bij uitzondering wissel ik soms een dag/dagdeel) en clubjes/sport zijn ook op vaste dagen. Afstemming is eigenlijk altijd tussendoor, maar niet op het laatste moment. Dit werkt voor ons prima. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.