Home » Forum » Fitbit

Fitbit

28 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Yaron
Fitbit

Ik wil graag een Fitbit of ander soort horloge om mijn stappen, hartslag en liefst nog meer bij te houden. Ik heb een iPhone waar het mee moet connecten, maar een Apple watch vind ik niet mooi en bovendien veel te duur. Maximale prijs zo'n 150 euro, wie heeft ervaringen met Fitbit of een ander soort activity tracker?

40er
Aldi

Ik heb de Aldi variant. Werkt prima, makkelijk te connecten met mijn Samsung telefoon. Hoe het bij iPhone zit, geen idee.

merel
zonder gps

Wij hebben een fitbit zonder gps en vinden dat (achteraf) niet handig. Hij geeft hierdoor de km's niet goed aan, hij heeft wel een soort stappenteller, maar als ik mijn iPhone meeneem en daar 'runtastic' op aanzet dan krijg ik een hele andere score (lengte en lengte stappen al aangepast)
Schoondochter heeft een Huawei Watch met gps (149,-) en is daar (tot nu toe) heel tevreden over.

Flavia
Garmin

Ik heb al jaren een Garmin vivosport ongeveer €130.

Jesse_1
Sinds kort

Ik heb de Fitbit Inspire HR (€ 90), omdat dit de minimale is die ook smal om de pols is.
Bevalt goed op zich, maar geeft inderdaad een ander soort stappen aan dat een simpele stappenteller op de telefoon. Als je echt gewoon passen zet, dan klopt het wel, als je een beetje ronddrentelt, dan meet de fitbit niet en de telefoon wel heb ik het idee.
Hij herkent op zich goed dat ik ga sporten (actieve sport, een wandeling of een fietsrit). Of als/hoe ik slaap.
Je kunt verschillende doelen instellen.

Mijn moeder heeft sinds kort een simpele van nog geen €30, maar die meet geen hartslag volgens mij. Ik heb eerder een simpele gehad en die beviel niet, vandaar nu toch (na een tijdje telefoon) een Fitbit

Gr. Jesse

Bosbes
Ik heb een fitbit en iPhone

Ik heb een Fitbit Alta HR (smal, best wel mooi) en deze bevalt voor mij uitstekend.
Ook heb ik een iPhone en het appje van de Fitbit, heel handig. Ik gebruik die app ook veel.

Waar ik de fitbit voor gebruik:
- stappenteller (mijn telefoon leg ik nog wel eens weg, maar mijn horloge heb ik vrijwel altijd aan), in tegenstelling tot wat Jesse schrijft heb ik het idee dat het heel secuur gaat. Je kunt eventueel nog wel een beetje smokkelen als je flink extra met je armen zou zwaaien (dan denkt hij ook wel eens dat dat stappen zijn), en ook denkt hij soms op de fiets wel eens dat je een paar stapjes hebt gezet. Maar niet veel.
- Hartslagmeter. Je ziet via de app ook dat je bijvoorbeeld in de afgelopen dire maanden langzamerhand een hogere hartslag in rust kreeg. En hee, wat een toeval, toen kwamen er ook coronakilo's bij en ging ik iets minder bewegen :-(
- gewicht bijhouden: niet via het horloge, maar ik weeg me meestal 's morgens en dan voer ik dat in op de app, zodat je ook een grafiek krijgt
- Ieder uur even bewegen, ook als je achter je computer aan het werk bent (of op Ouders Online ;-) ). Dit vind ik geweldig van de fitbit: standaard staat het zo ingesteld dat je ieder uur minimaal 250 stappen moet zetten. Als je achter je computer ploft, of op de bank, en hoogstens 2 x 10 meter naar de keuken of wc liep dat uur of zelfs dat niet, trilt de fitbit 2x kort en schrijft hij een tekstje, bijv: nog 231 stapjes! En zo activeer je je lichaam weer even.
- Aantal stappen per dag (je doel) kun je zelf instellen. Standaard is wat aangeraden wordt: 10.000 stappen per dag. Sommigen halen dat met veel gemak en zetten hem misschien hoger, voor mij is dat een grote uitzondering en staat hij dus wat lager. Als je die dag je doel gehaald hebt, trilt je horloge en laat hij een paar blije tekentjes zien en je dagdoel verschijnt in beeld.
- sms komt op mijn horloge binnen (gelukkig geen whatsappjes ;-) ). Ook als ik word gebeld op mijn iPhone zie ik in beeld wie me belt. Super leuk. Ik denk dat je dit ook uit kunt zetten als je dat niet fijn vindt. Voor mij is dit echt geweldig. Ligt mijn telefoon met geluid uit aan de andere kant van de kamer (alles per ongeluk), voel ik mijn fitbit, ik kijk wie het is en ren om de telefoon te pakken. Of niet, natuurlijk..

Bosbes
o ja, bandje

Ik heb trouwens wel 2 paar nieuwe bandjes gekocht, omdat ik de knalroze ook wat te plastic vond. Nu bruin leer (of nepleer, geen idee).

En: ik gebruik hem niet tijdens slapen. Dan wil ik niets hards om me heen.

Jo Hanna
Fitbit

Ik heb een Fitbit Charge 2 en ben er heel tevreden mee. Het heeft mij enorm geholpen om meer te gaan lopen, door een doel te stellen en dan te volgen hoe ver ik al ben. ik gebruik ‘m dus dagelijks als stappenteller, activiteitenmeter en om mijn hartslag een beetje in de gaten te houden. Ik gebruik ‘m ook bij het hardlopen. Volgens mij heeft de Charge 4 wel GPS. Toch overweeg ik een ander merk te gaan kopen. Mocht Google Fitbit inderdaad mogen overnemen dan krijgen ze dus ook alle data van gebruikers ter beschikking. Zoveel data in handen van 1 grote partij, daar voel ik me ongemakkelijk bij. Komt bij dat ik wel wat uitgebreidere hardloopstats zou willen. Dan zou het dus een hardloophorloge worden. Ik vind het wel jammer dat het dan meteen een veel groter ding wordt. Dat zou voor mij dan eigenlijk weer niet hoeven.

Paddington
Ik heb een charge 4

Die heeft ook een GPS. Erg prettig om gewoon te kunnen gaan wandelen zonder altijd je telefoon mee te moeten nemen.
Ik heb hem gekoppeld met een android telefoon en het werkt prima.

Jesse_1
Bosbes

Het is natuurlijk maar de vraag welke hoeveelheid goed is. Misschien geeft mijn telefoon te veel stappen aan omdat hij ook meet terwijl ik niet echt aan het lopen ben.

Mijn slaap meet hij in ieder geval niet goed. HIj gaat pas meten (denk ik) als mijn hartslag op X is, of in ieder geval zie ik achteraf dat hij vindt dat ik pas een uur nadat ik naar bed ben gegaan ben gaan slapen. En dan lig ik echt niet een uur wakker (of andere activiteiten).

Jo
Waarom duur als het goedkoper kan?
Saar
Huh Bosbes?

Hoe kun je zwaaien met je armen nu smokkelen noemen?
Het gaat toch om bewegen?(hoop ik)
Alle beweging is goed, ik zie het nut niet van perse een bepaalde beweging willen doen. Een stap zou je symbool moeten zien als een soort van eenheid voor bewegen.
Je hebt er dus eigenlijk niks aan, als ie fietsen meestal niet meetelt.

Tine Winkel
Saar

Als ik n bolletje wol opwond, is elke slag n stap... gaat echt heel hard en staat absoluut niet in verhouding tot de fysieke inspanning die ermee gemoeid is

Yaron
Dank

Ik denk dat ik de Fitbit inspire hr of de Alta hr ga kopen, het gaat mij er niet om of de stappen precies kloppen, maar dat ik een idee heb hoeveel ik loop en wat mijn hartslag is en ik wil de iPhone wat vaker op de kast laten liggen.

Saar
Tine

Ik denk toch dat je je vergist.
Zelfs het opwinden van een bolletje wol is gewoon fysieke inspanning.
En je kunt er ook geen goede waarde aan ontlenen want hoe effectief bewegingen zijn is afhankelijk van veel factoren.
Heel rustig slenteren hoeft ook niet heel inspannend te zijn.
Maar we bewegen nu eenmaal veel te weinig en in dat licht is elke beweging zinvol.
(tenzij je geen goede verhouding belasting/ belastbaarheid in acht neemt)

Zonnehoed
10.000 stappen is ongezond

Ik kwam toevallig dit artikel tegen, moest denken aan dit draadje.

https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1980862/geobsedeerd-door-de-s...

“Onderzoekers van Harvard onderzochten de wandelgewoonten van 20.000 vrouwen van 62 jaar en ouder. Het grootste effect ontstond na 4.400 stappen. Daarmee neemt de sterftekans met 41 procent af. Tot 7.500 stappen is er nog wel een positief effect. Daarboven niet meer.“

rode krullenbol
Hmm ...

Daar staat tegenover dat je met meer dan 7.500 stappen veel meer van de wereld kunt zien!

Rode krullenbol, amateur globetrotter

Bosbes
Hij meet ook fietsen Saar

Zie titel. Fietsen wordt ook gemeten.
Nu even verder geen tijd maar ik ben dus heel tevreden!

maan.
Alleen stappen..

Als je alleen stappen wilt meten dan is fitbit wel oke (al is het synchroniseren vaak lastig, maar misschien niet met apple).

Activiteiten herkennen vindt fitbit erg lastig en koppeling met gps geeft foutieve gegevens.

Tot zover de ervaring met een fitbit inspire en fitbit versa2.

Hier ook nog samsungwatch (top maar afgeraden met apple) een garmin (weet niet welke maar is ong 200 euro, ook vele malen beter dan fitbit) en de sporter hier heeft veel plezier van suunto.

Als je gps wilt gebruiken is fitbit geen serieuze optie. Wil je een simpele stappenteller en heb je een smalle pols dan is fitbit wel geinig zeker met vervangende bandjes van ali (maar dat kan met de andere horloges dus ook).

Tine Winkel
Saar

Bij fysieke inspanning zie je ook n hartslagverhoging, bv bij wandelen. Die zie ik niet bij het wolwinden. Dus nee, t apparaat ziet n polsbeweging aan voor stappen. Vgm ook bij tegenwind wandelen en/of fietsen, daar maakt ie traplopen van. Hier op de camping geen trap te bekennen, maar laatst toch 86 op n dag gelopen....

Lente
Ik heb vandaag een Fitbit 4 uitgeprobeerd

En was er snel klaar mee.
Ik kan de gegevens op het scherm niet lezen zonder leesbril.
En dan vind ik het niet meer leuk.

Jo Hanna
10.000 stappen niet ongezond

Dat er geen extra gezondheidsvoordelen aan verbonden zijn aan 10.000 stappen betekent niet dat het ONgezond is om ze dagelijks te zetten. Wat volgens het artikel/besproken onderzoek wel ongezond is, is obsessief gedrag. Ze zeggen dat dat tot mentale en sociale problemen kan leiden maar dat staat los van het al dan niet fysiek gezond zijn van de 10.000 stappen als je daar op een ontspannen manier mee omgaat.

Het goede nieuws van dat onderzoek is dat je de lat behoorlijk wat lager kan leggen, tussen 4400-7500 stappen als het je om de optimale gezondheidswinst gaat.

Lente
Ik heb een fitbit uitgeprobeerd, en 'afgekeurd'

De letters/getallen op het scherm zijn zo klein dat ik een leesbril nodig om die te kunnen lezen. En dat combineert niet zo lekker met fietsen en wandelen.

Jasmijn
oh ja fitbit was te groot

Wat ik me nog herinner is dat ik de fitbit te groot vond, mijn pols is qua omtrek (even precies gemeten) 15,3 cm en de fitbit zit dan helemaal niet mooi, het 'kastje' is groter dan de omtrek van mijn pols en je ziet dan de bandjes helemaal los zitten, sluit niet aan om mijn pols. Uiteraard blijft het horloge wel hangen, maar het staat niet mooi.
Dus, als je een smalle pols hebt, pas er eerst eens eentje.

Jasmijn
plaatje fitbit om smalle pols

dit bedoel ik; zie hierbij een plaatje van een fitbit om een smalle pols: https://i0.wp.com/gadgetpilipinas.net/wp-content/uploads/2016/07/Fitbit-...

Loopje
Huawei

Ter info. Ik heb een fitbit geprobeerd in combinatie met huawei telefoon en dat werkt niet. Er zijn meer combinaties die niet lekker werken, check dat voor aanschaf. Ik heb dus nu een huawei pro band 4 die ik alleen gebruik als ik ga lopen. Inderdaad, net als bij fitbit, kan ik het niet zonder bril lezen, maar de kleurtjes op het scherm geven aan In welk hartslag bereik ik zit en de overige info hoor ik via de telefoon. Overigens denk ik dat de huawei de cadans iets te hoog aangeeft.

Mijntje
hartje

Op de iPhone kan je ook gewoon je stappen bijhouden. De app met dat hartje dat er al op zit. Zelf vind ik het soms wel leuk om even te kijken als ik meer loop dan anders, maar ik weet het nu wel. Ik kan ook op mijn horloge kijken en 1 uur wandelen (of een andere tijd) De hele tijd je hartslag etc. bijhouden lijkt me nogal een stress verhogend. Ik voel het zelf wel als die verhoogd is, dat is voor mij voldoende (ik heb geen hartproblemen) En de beloning is dat ik mij fitter voel en mijn man eruit loop :-)
Dus ik blijf een goedkope vrouw (met niet de nieuwste iPhone :-) )

Jesse_1
mobiel

Op iedere telefoon zijn apps te zetten of gebruiken om de stappen te tellen. Dan moet je alleen altijd je telefoon op zak hebben.
En ook als denk je 'dat heb ik altijd'....
MIjn moeder heeft een moderne iPhone, maar toch een (goedkope) stappenteller erbij genomen en ze vindt het superfijn. Ik ook.

Check idd de compatibiliteit van teller en telefoon. Mijn fitbit en huawei gaan wel samen, maar je moest wel iets speciaals met de instellingen doen.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.