Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Astrid L.

Astrid L.

24-01-2010 om 14:09

Genealogie en googlebaar

ik ben begonnen met het bouwen van een eigen website.
Het is de eerste die ik bouw en willicht voor velen van jullie niet heel interessant van hetbeterft genealogie.
Om de site in google te krijgen moet ik links plaatsen verwijzend naar de site zodat hij ook googlebaar wordt.
Vandaar dit berichtje. En ik ben ook wel benieuwd of er hier meer ouders zijn die hun stambomen aan het uitzoeken zijn. Dit is de url:

http://onzestambomen.webklik.nl

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Carmen

Carmen

24-01-2010 om 15:36

Nee hoor

Dat schiet inderdaad niet op. Maar waarschijnlijk weet Astrid niet dat "ons" forum niet googlebaar is.
Lijkt me ook niet dat iets dergelijks de bedoeling is hier. En ik denk dat forumbeheer het bericht wel zal verwijderen.

margje van dijk

margje van dijk

24-01-2010 om 17:15

Bovendien werkt het niet meer

Het Google Pagerank algoritme wordt voortdurend aangepast, en google heeft ook wel gemerkt dat het 'link jij mij dan link ik jou' principe niet geheel overeenkomstig de populariteit van een site is.

Ik hoorde laatst dat het algoritme tegenwoordig uitgaat van zo'n 200 indicatoren (waarvan 'gelinkt' slechts 1 is) en dat je het nauwelijks meer zelf kunt beinvloeden.

Als je echt in de hoge regionen wilt komen moet je gaan betalen, dat doen ze wel slim bij Google.

Margje

marja

marja

26-01-2010 om 17:23

Margje

Margje, ik weet niet of ik het helemaal snap waar het hier over gaat.(digibeet) Maar wij hebben een bedrijfje met een website. Manlief heeft zich 2 avonden verdiept in google. Het heeft als resultaat dat we nu bovenaan staan met een aantal links op google. We betalen hier niets voor. Als iemand weten wil hoe en wat wil ik wel vragen of hij vanavond of morgen dat even uit wil leggen.

Astrid L.

Astrid L.

27-01-2010 om 19:38

Uitleg

graag wat meer uitleg hoe je man dat gedaan heeft ik krijg me maar niet in google

Iets heel anders, hoe zit het met de privacy?

Dankzij de genealogie hobby van mijn schoonmoeder ben ik met mijn volledige namen, geboortedatum, geboorteplaats, woonplaats, namen van mijn ouders en volledige namen van mijn kinderen terug te vinden op internet. Diverse andere hobbyisten hebben haar gegevens weer overgenomen zodat we onderhand in verschillende stambomen op internet zitten. Ik ben daar niet zo blij meer eerlijk gezegd. Mag je dit soort persoonsgegevens zomaar zo op internet plempen? Of kan dat beter in een soort afgesloten geneaologie gemeenschap?

En als ik het niet wil, wat moet ik dan doen?
Louise

Astrid L.

Astrid L.

28-01-2010 om 18:10

Privacy geldt volgens mij gewoon

Je hebt inderdaad recht op privacy.
geboorteakten zijn pas openbaar na 100 jaar
huwelijksakten na 75 jaar
en overlijdens na 50 jaar
Zover ik weet moet je toestemming vragen aan in leven zijnde personen. Zelf vermeld ik ze niet tenzij ze zelf aangeven dit leuk te vinden.

Hoe het precies zit met de regels rond nog in leven zijnde personen zal ik eens terug zoeken dat heb ik wel ergens in mijn onderzoek zitten. Dus dat hoor je nog.

Astrid L.

Astrid L.

28-01-2010 om 18:23

Link over privacy

Hieronder een link naar een forum discussie over je gestelde vraag. Je hebt het recht om je gegevens te laten verwijderen.

http://genealogie.startpagina.nl/prikbord/4250410/ongevraagd-publiceren-op-internet#msg-4250410

Astrid L.

Astrid L.

29-01-2010 om 17:28

Pelle

wauw de vierde plaats is heel mooi.
Maar als ik dit zelf in google intik zit mijn site er dus nog niet tussen.

Primavera

Primavera

31-01-2010 om 12:27

Wat wil je dan precies?

Beste Astrid,
Je site is nog vrij jong en Google heeft wel even tijd nodig om je site te vinden en te indexeren, vandaar dat het vrij normaal is dat op het moment dat je site online gaat deze de eerste dagen/week nog niet via Google te vinden is.
Er is een hele specialisatie (SEO) in webdesignersland gewijd aan het zo hoog mogelijk op de Google-ranklijst krijgen van een website, waar ze echt alle (bovendien veranderende) punten nagaan waarop Google een site beoordeeld. Daar kun je als individu met een online websitebuilder zonder kennis van html nooit tegenop.
Je hebt het voordeel dat jouw onderwerp waarschijnlijk geen interesse heeft voor degenen die voor een website met SEO-optimizatie betalen, zodat je daar niet tegen hoeft te concurreren.
Je kunt ondertussen wel wat kleine aanpassingen doen om je plaats in Google te behouden. Wat namelijk vaak niet verteld wordt is dat Google nieuwe sites, ook al zijn ze niet perfect, beloond door ze in het begin vrij hoog te plaatsen, maar daarna zakt het met verloop van tijd snel af.
De belangrijkste criteria waarop je site geplaatst wordt is inhoud, inhoud en inhoud. Je kan alle truukjes toepassen die je wilt, maar als een site geen inhoud heeft in de zin van nuttige tekst dan is die gedoemd om vroeg of laat van de eerste pagina's te verdwijnen.

Google let ook op titels. Je kunt dus het beste in de titel zetten waar de pagina over gaat, wat waarschijnlijk ook het keywoord is waarop je gezocht wil worden. De titel home op je eerste pagina, is wat dat betreft niet handig. Verander dat. Gebruik ook kleinere titels h2 - h5 voor subonderwerpen.
Een foutloos en goed html schrijven is met onlinebuilders niet mogelijk, dus daar kun je niet zoveel aan doen zonder zelf html te studeren. Wel zou ik even die interne links van je op de verschillende familiepagina's functionerend maken. Nu linken ze namelijk naar een file op iemands computer, dat kun je zien aan de C: in de link. Op iemands anders computer werkt dat echter niet. Links moeten relatief gemaakt worden.
Wat links betreft die van en naar je site wijzen, het heeft geen zin om zoveel mogelijk links te plaatsen, maar links plaatsen of laten plaatsen waar interesse voor familiestambomen is heeft natuurlijk wel zin en bovendien krijg je zo mensen met interesse op je site ook zonder dat ze eerst langs Google hoeven. Bovendien als je site interessant genoeg is krijg je vanzelf dat andere mensen naar jouw site als informatiebron gaan verwijzen.
Groeten Primavera

Bedankt (ot)

Astrid bedankt voor de link en de info. De geboortedata staan er voor levende personen niet op zag ik, dat scheelt alweer. Ik zal de beheerders van de sites een berichtje sturen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.