Home » Forum » Hoe heet zon apparaat tv kijken via internet zonder downloaden

hoe heet zo'n apparaat. Tv kijken via internet zonder downloaden.

43 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Digidummie
hoe heet zo'n apparaat. Tv kijken via internet zonder downloaden.

Iemand vertelde mij laatst dat hij tv keek via zijn internet verbinding en de films werden niet gedownload. Hij had geen abbonement maar kocht 1 malig een apparaatje van ongeveer 130 euro. Het was gewoon legaal en je kon alle films op je tv zien die net uit de bioscoop zijn. Dit wil ik ook dacht ik toen :-). Alleen ben ik vergeten hoe zo'n apperaatje heet en hoe het verder werkt. Helaas heb ik geen contact meer met die persoon dus kan ik nu ook niet vragen. als je een bepaalde film zoekt dan zie je heel veel aanbieders en je kiest er een en hoppa je kan de film op je tv kijken.
Heeft iemand een idee hoe zo'n apperaatje heet? Iemand ervaring, zijn er ook nadelen? Ik hoor het graag.

Ad Hombre
Popcorn Time

Zoiets denk ik. Het gebruik is wel illegaal overigens want het ding downloadt die films wel degelijk. Meer nadelen weet ik niet ;-)

SamS
Misschien

Misschien hebben die persoon en jij andere ideeën van wat 'legaal' is... ;)

Ad Hombre
Sams

Ongetwijfeld. Iedereen heeft daar zo z'n ideeen over. Jij, ik, digidummie, de rechter... Raad eens wiens mening ertoe doet? (hint: het is niet de mijne)

http://www.nu.nl/internet/3797052/vijf-vragen-illegale-streamingdienst-p...

Meisje Klein
Apple TV

Popcorn time streamt films maar is geen 'apparaatje'. Bedoelen ze Apple TV? Daarmee geef je films van je laptop/ipad weer op je TV. Kost ca 100 euro en is een geweldige uitvinding ;-).

Ad Hombre
Meisje

Je hebt ook een Nederlands bedrijfje dat een kastje verkoopt met P/T er op, dus het kan best zijn dat de OP daarop doelt. Mediaspelers zijn er in alle soorten en maten in software vorm en in hardware + software vorm. Apple TV is er een van.

Kikki39
Raspberry Pi

Zo heet dat, gewoon legaal

SamS
Eh... nee.

Een Raspberry Pi is niks meer dan een mini-computertje. Heel handig en leuk om ergens in te bouwen, maar het doet zeker niet wat TS zoekt. Legaal zijn ze wel, ja. Dat klopt. Maar dat komt doordat ze zelfstandig helemaal niks kunnen of doen. Je kan er wel een mediacentertje van maken, maar dan zal je toch nog aan je films moeten komen...

Kikki39
Ehh

We hebben het in Computer Idee al eerder gehad over de Raspberry Pi; De minicomputer ter grootte van een creditcard. Maar wat kan er eigenlijk met het kleine apparaat? Nou, voor nog geen 35 euro heeft u met de Raspberry Pi in no-time een eigen mediaserver om films naar de televisie te streamen of om muziek af te spelen.

Meisje Klein
OK

Raspberry Pi, nooit van gehoord maar weer wat geleerd vandaag ;-)

SamS
Kikki

Dat is redelijk letterlijk wat ik zeg...

Als je van je Rapsberry Pi een mediaserver maakt (want dat is hij niet als je 'm uit z'n doosje haalt!) moet je nog steeds media hebben om te streamen. TS was op zoek naar een kastje waarmee je legaal zeer recente films op je TV kunt krijgen en dat is een Raspberry Pi dus niet.

Kikki39
Sams

Waarschijnlijk weet je er te weinig van, want het klopt zeker wel

Kikki39
Software

Er zit software in om de films te streamen

SamS
Kikki

Je zegt nog steeds niks wat ik niet zeg... Dat je met een Raspberry films kan streamen zei ik in #8 al en in #11 weer. Hij wordt standaard leeg geleverd, maar je kan er bijvoorbeeld Raspbian op draaien (kan je er ook op een kaartje bij kopen) waarmee je er een mediacenter van kunt maken.

De grote vraag blijft dus: Hoe komt jouw Raspberry-Pi aan films? Via welke dienst?

Ad Hombre
Raspberry

Tot vorige week gebruikte ik een Raspberry Pi als mediaspeler met Raspbmc (linux distributie met xbmc - nu Kodi). Voor raspbmc kun je een bepaalde plugin in stalleren die live video streaming mogelijk maakt.

De naam is me ontschoten, maar dat is waar ik op doelde toen ik het hierboven over dat Nederlandse bedrijfje had. Dat bedrijfje verkoopt raspberries in een behuizing met raspbmc + plugin als live streaming oplossing. Dat product voldoet dus aan de wensen van de OP. Maar ik kan de naam van de plugin en het bedrijfje even niet meer vinden ;-)

Zelf nooit gebruikt. Sinds vorige week ben ik over op een Android box. Leuk alternatief dat je TV verandert in een enorme Android tablet. Geen touch helaas, dus bediening is niet helemaal optimaal. Grappige is dat Xbmc/Kodi ook op die Android box draait, dus op dat niveau merk ik nauwelijks verschil met mijn oude oplossing.

Nu overweeg ik nog de aanschaf van een touch-TV, dan wordt het pas echt cool. Een soort digibord/mediaserver in je huiskamer. :-)

Ad Hombre
Android streamer

Deze kwam ik nog tegen, ook een Android box met 'gratisstreamen' configuratie. Dit voldoet volgens mij aan de OP's wensen:

http://gratisstreamen.nl/product/gratisstreamen-media-box/

(behalve dan dat het illegaal blijft ;-)

Kikki39
Raspberry Pi

Ja hij is al voorgeïnstalleerd, .... Via ad-ons, automatisch gelinkt naar films en telefoon is afstandbediening

SamS
Duizelig

Je draait maar in een rondje om die Raspberry Pi, zonder de hamvraag te beantwoorden: waar haal jij legaal(!) net-nieuwe films vandaan?

Kikki39
Dat weet ik niet

Dat doet de software, kom je niet achter. Veel via Amerika, Rusland d.

SamS
Ja...

Dát is dus ongetwijfeld NIET legaal...

Kikki39
Het streamen

Is legaal

Hanne.
streamen legaal

https://www.security.nl/posting/394775/Juridische+vraag%3A+is+streamen+v...'s+nog+wel+legaal%3F

Dat streamen legaal is is niet iedereen het over eens. Ja als je het via netflix oid doet. Maar via onbekende gratis sites... niet dus.

Diggidummie
Zo word.....

Zo word ik als Diggidummie toch een beetje wijzer :-). Ik ga alles goed bekijken. Haha grappig Ad Hombre, het ziet er inderdaad naar uit dat de persoon die ik sprak die bedoelde. Heel fijn dit forum. Bedankt allemaal.

kaatje66
playnow

Wij hebben kastje van 129 euro waar we films en series kunnen kijken.

https://m.facebook.com/PlayNowBox

het wordt ook gestreamd.

Rijkaard
Raspberry pi b+

Hallo koop een raspberry pi b+ en koop er een 16gb mini sd kaartje voor en adapter laat door iemand die slim is met pc's XBMC instaleren en je sluit hem dan aan met een ethernet kabel en je download de app en je sluit hem aan je tv en dan is je telefoon de afstand bedining heeft me zoon(11) ook gedaan voor iedereen is huis je bent met alles 50 euro kwijt het is legaal

Ad Hombre
Kaartje & rijkaard

Beide oplossingen zijn hier al langsgekomen. Die playnow box is 'gewoon' een Android box waar iemand een ander stickertje op heeft geplakt. Een raspberry met xbmc is natuurlijk geheel legaal, totdat je er illegaal verkregen films op gaat kijken. Allebei prima oplossingen trouwens.

dc
chromecast

Ik heb netflix met een chromekast. Is heel makkelijk, kan ik ook filmpjes die ik zelf heb gemaakt naar de tv sturen, of youtube, en het gaat direkt via de router naar de tv, en eet dus niet je batterij leeg.
Netflix heeft niet de allernieuwste films, maar ik ben er blij mee (ik kijk misschien 1 keer per 2 weken een film ofzo, het is vooral voor de kinderen).

Tigerfeet
dus toch illegaal??
Ruud
enorm aanbod

Zowel downloaden als streamen is niet legaal, maar het dowbloadverbod richt zich enkel op verspreiders van content. Als je bijvoorbeeld popcorn gebruikt verspreid je ook films.

Ik heb zelf een PI via steckers.nl. goedkoop en werkt helemaal prima. Het aanbod is vele malen groter dan netflix en bovendien je kun ook zaken als kindertube en sport kijken.

Je kiest zelf of je je eigen filmcollectie kijkt of films streamt.

Li
Netflix

Netflix valt me tegen. Er staat alleen van die populaire meuk op en nauwelijks goede, klassieke films, terwijl ik mezelf op dat gebied juist wat wou bijspijkeren.

Is er ook een legale dienst waar echt goede films op staan?

AnneJ
Je eigen provider?

http://www.nu.nl/internet/3797052/vijf-vragen-illegale-streamingdienst-p...

Providers hebben ook een Video On Demand service, al dan niet tegen extra betaling.

en verder:
"5. Wat zijn legale opties?

Netflix is de meest logische legale optie voor Popcorn Time. Beide diensten bieden films en series aan en zijn op meerdere apparaten te gebruiken. Het aanbod van Netflix is echter lang niet zo groot en actueel als het illegale aanbod van Popcorn Time.

Andere opties voor het online huren van films en series zijn Google Play Films, iTunes, Videoland, Moviemax en Pathé."

Je kunt ook altijd nog DVD's aanschaffen van films via Wehkamp, Bol.com of anderen.

https://www.megamoviestore.com/films?search_api_views_fulltext=l%27empir...

Ik vind het 'vind' gehalte ook niet super. Heb je zo'n grote videoverkoper.
Ik zocht er op drie redelijk klassieke films: "Ghandi", "La vie devant soi" en "L'Empire des sens", maar geen was beschikbaar.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.