Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

bmbr

bmbr

23-01-2009 om 12:47

Kosten bouwen website?

Voor mijn eigen praktijk wil ik een website laten bouwen; maar ik ben zelf absoluut geen ict'er en heb er dus geen verstand van.
Ik vraag me af wat nou, gemiddeld genomen, de kosten zijn van het laten maken van een website. Een vriendin van mij kent 'iemand die dat misschien voor een vriendenprijs' zou willen doen, maar zelfs dan weet ik niet aan welke prijs ik zou moeten denken. Ik wil eigenlijk gewoon een mooie site, wie hem dan ook maakt, en ben ook bereid hiervoor naar een specialist hiervoor te stappen. Maar voordat ik dat doe, wil ik wel enigszins beslagen ten ijs komen. Vandaar mijn vraag aan jullie: heeft een van jullie hier ervaring mee?
bmbr

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Ellen Wouters

Ellen Wouters

23-01-2009 om 13:53

Tussen 25 en 5000 euro

Afhankelijk van wat je wil: laat het door een buurjongetje doen in ruil voor 25 piek, of laat het professioneel doen voor duizenden euro's. Die 5000 euro is ook maar uit de lucht gegrepen, het kan ook voor 50.000 euro.

"Mooi" is een criterium waar je niks aan hebt. Jij denkt aan vormgeving, maar veel belangrijker is:

- moet het alleen maar een visitekaartje worden (naam, adres, fotootje, wat uitleg over je praktijk) of moeten er allerlei functies bij (mailformulier, online afspraak maken, bestelsysteem) ?
- wil je dat de site er in alle browsers goed uitziet, of vind je het genoeg als hij het in Internet Explorer doet en er in andere browsers uitziet als troep?
- wil je de site zelf af en toe kunnen aanvullen met nieuwe berichtjes, dan heb je een content management systeem nodig

etc etc etc.

Het is dus een vraag die ongeveer even vaag is als "wat kost een huis?". Er is geen antwoord op te geven als je niet iets meer weet over wat je wilt.

Groet, Ellen

amar

amar

23-01-2009 om 14:18

Ellen

ik stel deze vraag hier niet voor niks: ik ben echt een groot leek op dit gebied en heb me de zaken die jij opnoemde, niet gerealiseerd.
Ga in de volgende posting dus uitgebreider toelichten wat ik nodig heb.
groeten van bmbr

amar

amar

23-01-2009 om 14:24

Aanvulling website

voor de duidelijkheid: op de website moet algemene info komen te staan,zoals mijn werkwijze,locatie,kosten e.d. en zo af en toe wat actuele berichtjes.
Meer dus niet.

May

May

23-01-2009 om 14:51

Maak vast de inhoud

Begin met een 'boom'. Eerst de homepage en daaronder de andere pagina's die je wilt. En maak ook vast de (korte!) tekst. Als je dan iemand vraagt om je site te bouwen, weet je precies wat je wilt.. Surf ook vast rond en kijk of je een site kunt vinden die lijkt op wat jij wilt...

500 euro

Ik denk dat je met 500 euro wel een leuk vriendenprijsje hebt. Jij een koopje, ander een meevallertje.
Een site bouwen, kan door lay-out ed, toch wel snel een tiental avondjes kosten.

Tussen de 2 en 3 duizend

en dan heb je een goede website die goed opgezet is, er goed uitziet en goed functioneert, makkelijk te vinden is etc.

sabje

sabje

23-01-2009 om 16:12

Ik heb laatst

mijn eigen website laten bouwen voor mijn bedrijf.
Ik was ongeveer 370 euro kwijt. Ik kon mijn eigen ideeen aangeven en tijdens het bouwen kon ik de vorderingen zien , was ik het er niet mee eens veranderde hij het weer. Als ik foto's wil wisselen dan hoef ik maar de mailen en het is gebeurt.
Ik heb ook eerst wat offertes opgevraagd en er zit een enorm verschil in qua prijs. Ook iemand die het wel voor 1500 euro wou doen ik mocht het wel in termijnen betalen.
Je moet voor jezelf ook nagaan hoe je het precies wilt hebben hoe meer extra's hoe duurder natuurlijk.
Maar kijk goed rond hoor!
Succes ermee
groetjes
Sabine

Ellen Wouters

Ellen Wouters

23-01-2009 om 16:28

Boom

Die boom maken is een goed idee.

Verder is het heel belangrijk je af te vragen of mensen jou via die website moeten kunnen vinden. Is het de bedoeling dat mensen bij Google iets intikken en dan bij jouw site uitkomen?
Dan moet je ook aan zoekmachine-optimalisatie doen.

Dat kost extra, maar levert ook klanten op.
Ik kan me niet voorstellen dat je voor 370 euro werkelijk een professionele site krijgt en waarbij ook aandacht aan zoekmachines is besteed. Ik zou eerder denken aan de bedragen die Manda noemt.

Vraag anders een kennis die wél iets van websites weet, samen met jou rond te kijken naar websites die je mooi vindt. Die kan dan ook iets zinnigs zeggen over de functies, de vindbaarheid, uitproberen in andere browsers etc.

Als je zelf gaat kijken naar wat je mooi vindt, en alleen daarop afgaat, is dat net zoiets als een auto uitzoeken vanwege de kleur. Het is óók belangrijk, maar juist voor een zakelijke website niet het startpunt.

Groet, Ellen

MaximeM

MaximeM

24-01-2009 om 10:41

Zelf maken

Hoi,

Een vriendin heeft haar website zelf gemaakt, gewoon met een of ander pakket gekocht wat "webcreator" heet bij de dixons.(ik zie dat je er ook online wat dingen van kan bekijken) Het is een prima website, en ziet er niet zelfgemaakt uit. Je kan het er wel zelfgemaakt laten uitzien, dan moet je alle toeters en bellen van het programma gebruiken, lichtkranten, draaiende knopjes en teveel kleuren. Let daar dus op. Je moet het geheel rustig houden en één zakelijk lettertype gebruiken (maak geen website in comic sans bijvoorbeeld) het is handig om op internet een website te zoeken die je qua stijl erg aanspreekt en eens te bekijken hoe de structuur is, dus kijk hoeveel pagina's de website heeft en hoe die op elkaar aangesloten zijn (dus de boom maken) vervolgens zou je eens op zoek kunnen gaan naar zo'n zelfmaak programma. (mits je het niet leuk vind om het zelf te doen uiteraard) het scheelt je wel veel geld en je kan het helemaal naar eigen wens maken en ook weer eens aanpassen.
Aanmelden bij zoekmachines is niet zo moeilijk, het kost alleen wel wat tijd. Lees de info anders maar eens op www.metatags.nl. Die site legt uit hoe het werkt, je kan het hen laten doen maar het ook zelf doen met hun uitleg.(ik heb het zelf gedaan en stond binnen een half jaar op de eerste pagina van google, zonder daarvoor te betalen)

Maxime

angel3

angel3

24-01-2009 om 13:37

Cms?

zo te zien heb je dus een cms nodig. Een content mangement systeem. Die zijn er betaald te krijgen (licentie kosten per jaar) maar ook wel op het web te vinden, alleen dan is het handig als je html kent of dat degene die de site voor je bouwt het zo programmeert dat een aantal standaard dingen automatisch gaan (bijv kopje altijd vet). Anders moet je voor elke poep en scheet die je aan wil passen die betreffende persoon weer inschakelen.
Als iemand het kan met een bestaande template vanuit een open source programma ofzo dan hoeft het niet duur te zijn. Als er een hele vormgeving op moet dan is het weer ingewikkelder. Ik zou je adviseren niet alleen te denken over je site. Wat doe je met de rest? heb je visitekaartjes, drukwerk, briefpapier? Zorg dat dat allemaal met elkaar in lijn in.
Heb je al een domeinnaam geregistreerd? en webruimte? denk eraan dat die ruimte niet te klein is en weer communiceert met de programmatuur die de provider gebruikt en de webbouwer.

groet Angel (communicatie adviseur en projectleider nieuwe website binnen ons bedrijf)

margje van dijk

margje van dijk

25-01-2009 om 00:22

Link

Hier is een link van een Nederlandse site bouwer die handige tips geeft, vooral ook over hoe je een 'boom' moet opzetten voor je inhoud, en die geeft er ook een begroting bij: http://www.whelp.nl/4-stappenplan/

Overigens is het voordeel van de meeste CMS'sen tegenwoordig toch dat je er geen html meer voor hoeft te kennen (Maxime?). Tenminste, bij de CMS'sen waar ik ervaring mee heb hoeft dat in principe niet. Natuurlijk kun je altijd nog gaan kommaneuken in html maar dat is je eigen keus.

Margje

MaximeM

MaximeM

25-01-2009 om 10:24

Klopt

Hoi,

Het programma wat ik noemde is van het principe "what you see is what you get", je hoeft daar dus geen html kennis voor te hebben. Mijn vriendin heeft daar echt een hele goede website mee gemaakt. Ook goed vindbaar bij de zoekmachines. Je moet het uiteraard wel zelf leuk vinden om te doen denk ik, uitbesteden kost gewoon een aardige duit.

Maxime

angel3

angel3

25-01-2009 om 11:18

Ik bedoelde gratis cms

je hebt ook zat gratis programmas open source op het internet maar dan is enige html kennis wel handig.
Zo n pakket kopen is net zo makkelijk natuurlijk, maar weet niet wat dat kost...

margje van dijk

margje van dijk

25-01-2009 om 12:39

Maar ook gratis cms kan zonder html

Joomla bijvoorbeeld is een open source cms waar geen html aan te pas komt.

Maar goed, html of niet, je moet er wel lol in hebben, anders kom je ook nergens met een cms.

Margje

amar

amar

25-01-2009 om 13:25

Reaktie

ha allemaal,dank voor jullie reakties!! Ik heb ze verschillende keren gelezen en ben daarbij gestruikeld over de termen uit de computerwereld die ik dus helemaal niet ken. En eerlijkheidshalve is dat dus voor mij de reden om het maken van de website uit te besteden.Daar kom ik ,bij deze, weer eens extra achter.
Ik moet als ik het zelf zou gaan doen helemaal van de bodem af aan beginnen, heb er dus ook nog eens geen talent voor, en daarnaast ook nog helemaal geen tijd/fut voor ivm mijn (drukke) werk en andere perikelen.
amar

amar

amar

25-01-2009 om 13:28

Toevoeging

Ik ben jullie vergeten te melden dat ik er ,vanwege redenen in mijn voorgaande posting,veel aan heb te weten waar ik op moet letten (qua vereisten/wensen) als ik ga informeren bij mensen die dit willen/kunnen doen.
Daar heb ik van jullie goeie tips in gekregen.
Dank jullie wel!!

Opleiding

Ik heb een tijd bij een hogeschool gewerkt waar ook werd lesgegeven in het maken van sites. De hogerejaars konden dan ook voor echte klanten websites bouwen, uiteraard onder begeleiding van een ervaren leraar. Dat was niet alleen goed om te leren bouwen, ook voor het contact met klanten. Er werd daar wel een bijdrage gevraagd, maar niet heel hoog (volgens mij iets van 300 euro). Uit die tijd heb ik ook nog contact met studenten, die inmiddels zijn afgestudeerd en die nu ook sites bouwen voor niet al te gekke bedragen. Als je het adres van de school of van een oud student wilt, mail dan even naar [email protected]

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.