Buitenland Buitenland

Buitenland

dc

dc

29-04-2010 om 00:29

Bevalling/zwangerschap in engeland

Even een vraagje aan ervaringskundigen. Ik heb mijn beide kinderen in Frankrijk ontworpen en gefabriceerd, hoe gaat het in Engeland? Dit met het oog op een eventuele derde... Hoe vaak moet je op controle, waar beval je (gezien mijn historie, moet ik naar een ziekenhuis, thuisbevallen is niet echt een optie), etc.

Het hangt er vanaf waar je woont hoeveel je op controle gaat, en ook hoe je vorige bevallingen waren. Ik was van plan om thuis te bevallen maar ben toch naar het ziekenhuis gegaan.

Met week of 7/8 naar de huisarts en ik geloof dat mijn 1e afspraak rond een week of 10 was met de vk, dan een echo rond week 12, vk rond week 16, echo week 20, vk week 28, 36, 40 ofzo? Ik vond dat vergeleken met nederlandse vriendinnen er hier veel minder controle was.

Er is ook geen kraamverzorging of consultatie bureau. Er is wel een health visitor systeem maar die komen misschien 1 of 2 keer bij je thuis en daarna mag je zelf naar spreekuur komen om je baby te laten wegen of vragen te stellen. Dat is niet verplicht. Hier is er dus veel minder controle of je kind normaal ontwikkelt, dat vond ik bij een 1e best moeilijk want ik wist het ook allemaal niet.

Ziekenhuis zal je misschien een keuze voor hebben, mijn huisarts vertelde me dat. De ha regelt dan de formulieren voor het ziekenhuis.

dc

dc

29-04-2010 om 16:14

Eigenlijk ben ik daar best blij mee, want in frankijk heb je zoveel controles, dat ik er echt niet goed van werd (veel meer dan in NL). Elke maand een urinetest op suiker ed. Elke maand inwendige controle, bluh, en na de geboorte ook ik weet niet hoeveel testen en doktersbezoeken.

Kraamverzorging hadden ze in Frankrijk ook niet. Daar is mijn man de eerste dagen thuisgebleven. Bij mijn oudste is mijn schoonmoeder toen komen helpen, en bij de jongste de vrouw van mijn vader. Was allebei prima. Voor herhaling vatbaar :-)

Mijn zwangerschappen waren op lichte depressie na prima. De bevallingen daarentegen niet om over naar huis te schrijven. Ik heb verplicht spul om te ontsluiten gekregen (na 24 uur wee├źn). 2 keer zelfde liedje. En daarna beide keren een placenta die vast zat en gehaald moest worden. Ieks. Ik moet er maar niet teveel over nadenken, want dan komt die derde er nooit ;-)

Engelandvaarder

Engelandvaarder

30-04-2010 om 11:57

Even denken

Ik ben alweer een hoop vergeten, maar ik kan me ook nog een suikertest en een bloedtest (tripletest) herinneren.
Onze health visitor was echt waardeloos, dus die hadden we al snel afgeschaft. Dat was waarschijnlijk gewoon pech, want ik heb ook wel goede ervaringen gehoord. Onze oudste werd goed gevolgd door de kinderarts omdat er wat problemen waren, dus dat wegen en meten gebeurde toch wel. En bij de tweede ben ik gewoon nooit gegaan, het was wel duidelijk dat ze wel goed groeide (type michelinbabietje).
Thuisbevallingen zijn hier veel minder gewoon, je kunt altijd in het ziekenhuis bevallen.

Testen

Oh ja er zijn echt wel meerdere bloedtesten/suikertesten gedaan, maar niet elke controle. Ik moest een keer extra naar het ziekenhuis voor een diabetes test maar die kwam goed terug.

Precies op een rijtje

http://guidance.nice.org.uk/CG62/QuickRefGuide/pdf/English

Dit is een beetje langdradig maar geeft precies aan wat er wanneer zou (moeten) gebeuren in Engeland.

Overigens weet ik van vrienden met een Franse achtergrond dat de Engelse gezondheidszorg ze tegenvalt, vooral vanwege de wachttijden, de strenge poortwachter in de vorm van de huisarts voor specialisten en het veel minder vlot voorschrijven van medicijnen in Engeland itt Frankrijk.

Ik hoop dat je daar geen last van zult hebben. Ik ben een groot voorstander van de NHS maar zie ook veel nadelen, vooral voor iets als een zwangerschap waar je niet ziek bent en waar het wel prettig zou zijn als er wat meer comfort zou zijn in het systeem.

Mariel

dc

dc

01-05-2010 om 20:10

Ruggeprik?

Bedankt voor de reacties.

Weten jullie hoe het zit met de ruggeprik? Wordt deze overal op verzoek gegeven. Want na 1 keer hem na 24 uur moeten nemen, en een tweede keer er na 16 uur om gevraagd te hebben, heb ik besloten dat ik voor de derde na een uur of 3 overstag ga ;-)

Verlof

mijn man kreeg bij beide kinderen we 2 weken vaderschapsverlof. Volgens mij is dat wel vrij gebruikelijk. Als je een goede midwife hebt, kun je dit soort zaken bespreken. Als je niet happy bent kun je ook een andere midwife vragen. Heb ik een keer gedaan.

succes

Ruggeprik

Ik heb nog nooit gezien/gehoord dat verzoek om een ruggeprik niet ingewilligd werd alhoewel het wel even kan duren als de anaesthesist ergens anders is.

Maar ik heb alleen ervaring van de andere kant.

Mariel

Ruggeprik en verlof

Zelf geen ruggeprik gehad maar ik geloof dat je er hier inderdaad om mag vragen. Je kan zelfs op verzoek een keizersnee krijgen als ik het goed heb!

Mijn man werkt voor de overheid en kreeg in totaal 2 dagen (betaald) verlof. Daarna kon hij nog 2 weken extra verlof krijgen maar dan krijg je - vrijwel - niet betaald. Bij mijn bedrijf krijgen alle mannen 2 weken volledig betaald verlof. Hangt er dus vanaf voor wie je werkt.

Als je nog steeds zoekend bent naar contacten rond die tijd is het misschien leuk om een National Childbirth Trust cursus te doen. Die heb ik gedaan en heb er leuke vriendinnen aan over gehouden. Voor jou is de echte cursus overbodig maar ze doen geloof ik ook refreshers en dan kom je in een groepje met anderen die ook al meerdere kinderen hebben en ongeveer even zwanger zijn.

dc

dc

03-05-2010 om 00:06

klinkt goed allemaal. Nu nog zwanger worden ;-)

Wacht nog even een paar maandjes met proberen, want ik wil eerst goed fit zijn. Ik heb het idee dat al mijn spieren nog vast zitten en pijn doen van de stress van de afgelopen tijd... Maar goed, jullie horen het wel tzt...

Bedankt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.