Home » Forum » Niveau systeem

Niveau systeem

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
manu
Niveau systeem

Hallo ik woon in Spanje met 1 dochter van 15 en m’n man. Wij willen nu terug verhuizen naar Nederland, onze dochter heeft al een niveau in Nederland in groep 8 gehaald (mavo/havo) en nu zit ze hier in de vierde. Mijn vraag is als we terugkeren naar Nederland welk niveau zou ze dan gaan doen?

V@@s
heeft ze haar nederlands bijgehouden?

Je zult in gesprek moeten met de beoogde school. Hoe is het onderwijs in Spanje georganiseerd? Heeft ze al een diploma of iets dergelijks? Is directe doorstroom naar het MBO een idee? Wanneer komen jullie terug? Aan het einde van dit schooljaar? Of nu direct? Instromen in de vierde klas is denk ik sowieso geen goed idee. Dus dat wordt eventueel terug naar 3 havo of 3 vmbo.

Syboor
Wereldschool

De Wereldschool kan testen afnemen, rapporten vertalen, en een schooladvies opstellen.

Chiquita
mbo

ze maakt dit jaar denk ik af in Spanje? Als je weet waar je gaat wonen en dochter weet welke opleiding ze wil doen, ik ga even uit van mbo, dat je dan beste bij specifieke mbo opleiding informeert. Zij kunnen het spaanse diploma/niveau waarderen en dan samen inschatten of ze kan instromen.
Hou wel rekening ermee dat (gemiddeld gesproken) het spaanse opleidingsniveau lager ligt dan in NL, dus ook wel beetje afhankelijk hoe je dochter is, of ze ervoor gaat of niet

manu
Reactie op V@@S

De heeft nog geen diploma maar we zijn van plan om terug te keren in de zomer en dan zou wel haar Spaanse diploma al moeten hebben. Maar dan zou ze nog mbo of hbo in Nederland moeten doen en omdat ze hier een klas heeft overgeslagen en best wel op een moeilijk niveau les heeft moeten doen en het toch heeft gehaald zou een hbo niet zo moeilijk moeten zijn. Ze heeft hier ongeveer op vwo niveau les gekregen als je het vergelijkt met wat ze krijgen op het vwo in Nederland. Ze zij wel dat ze de derde of vierde op nieuw zou moeten gaan doen zodat ze toch het Nederlands op nieuw kan herpakken.

V@@s
gelijkwaardig met havo?

https://www.nuffic.nl/onderwijssystemen/spanje

dit vind ik over de waardering van Spaanse dipoma's. HBO's hebben op hun website vaak ook wel iets staan over hoe je toegelaten kunt worden met een buitenlands diploma. Dus kijk op de website van een HBO in de buurt van waar jullie gaan wonen.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.