Home » Forum » Verhuizen naar engeland voor werk hoe werkt belasting daar

Verhuizen naar Engeland voor werk - hoe werkt belasting daar?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

4 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
AidanObr
Verhuizen naar Engeland voor werk - hoe werkt belasting daar?

Dag Allemaal. Ik neem een ​​baan bij mijn bedrijf in Engeland en was op zoek naar advies. Ik zal daar een jaar werken en betaald worden op een Britse bankrekening. Maar ik vraag me af hoe de inkomstenbelasting daar werkt? Ik weet niet zeker hoe ik het moet betalen of dat het automatisch wordt gedaan. Ik heb gekeken naar websites zoals deze belastingcalculator en begrijp wat ik moet betalen, maar ik weet niet hoe ik het zal betalen. Kan iemand me wat advies geven?

Dora
Loondienst?

Dan wordt het gewoon ingehouden, net als hier. Maar je zult wel aangifte moeten doen als je in 1 jaar in beide labden werkt, dan wordt het ingewikkeld. Je kan googelen op income tax, inland revenue, of PAYE.

Karen
expatregeling

Meestal regelen de Nederlandse bedrijven dat voor hun eigen medewerkers die dan een jaar expat zijn. Zoeken dan allesuit en zorgen dat ne er qua salaris in elk geval niet op achteruit gaat. Is dat bij jou niet zo?

Expat
Alles wordt anders

Nu is het nog zo dat als je maximaal 2 jaar in een ander EU-land gaat werken, je nog grotendeels onder de Nederlandse regelingen valt (sociale zekerheid, ziektekosten). Maar ja, over minder dan een jaar is het VK geen EU-land meer...

De expatregelingen en detacheringsregelingen gaan allemaal anders worden. Ik zou dit soort vragen aan de HR-afdeling van het bedrijf of anders aan de ambassade stellen, maar waarschijnlijk weet niemand het.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.