Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Melissa

Melissa

28-03-2019 om 15:25

Alimentatie

Hallo

Ik heb een vraagje en hopelijk heeft 1 van jullie een antwoord.

Gescheiden in 2017 en sinds kort een nieuwe partner waar ik mee samen woon.

Door omstandigheden woont mijn dochter (14) bij mijn ex-man. Mijn ex-man is niet de biologische vader van mijn dochter. Nu wil hij de alimentatie die hij voor mijn dochter krijgt van mij laten her berekenen aangezien ik samen woon met mijn huidige partner. Nu is mijn vraag moet mijn huidige partner deel alimentatie betalen voor mijn dochter waarvan mijn ex-man niet de biologische vader is

Hopelijk weet 1 van jullie het aangezien ik via internet niet veel informatie kan vinden

Gr

nou

Je huidige partner hoeft niet te betalen. Maar als jouw omstandigheden wijzigen (zoals bijvoorbeeld door samenwonen) kan dat wel invloed hebben op de hoogte van de alimentatie die je moet betalen.

Of je kind bij een biologische ouder woont of niet lijkt me niet ter zake.

Melissa

Melissa

28-03-2019 om 15:37

Alimentatie

Hallo

Ik heb er wel vergeten bij te melden dat we geen samenlevingscontract hebben geen geregistreerd partnerschap gr Melissa

alimentatie

Hoe en door wie is de alimentatie die je nu betaalt vastgesteld?

Melissa

Melissa

28-03-2019 om 16:26

Alimentatie

@jippie door de rechtbank

oke

In dat geval maakt het niet hebben van een samenlevingscontract of wat dan ook niet meer uit. Er is een bedrag vastgesteld door de rechtbank op basis van gegevens die er toen waren. Als omstandigheden veranderen (zoals bij samenwonen) dan kan de ontvangende partij herziening aanvragen.
Dat kost allemaal wel geld, fijner is als je het onderling kunt regelen. Als er nu bij jou door dat samenwonen meer draagvlak is, kun je wellicht ook wel meer betalen. Als je dat zelf ziet als redelijk kun je dat ook zonder gang naar de rechter regelen.

Melissa

Melissa

28-03-2019 om 17:58

Hallo jippox

Mijn ex-man wil dat omdat mijn huidige partner voor de overheid werkt en dus zienbardelijk meer heeft dan de Wajong uitkering van mijn ex-man. De jongste dochter van ons samen die woont wel bij mij en mijn huidige partner. Ex-man moet volgens het vastgestelde bedrag van de rechter 25 euro aan alimentatie betalen. Echter betaal ik aan mijn ex-man 350 euro alimentatie. Mijn Ex-man kan er niet mee dealen dat mijn jongste dochter (7) bijna niet meer naar vader toe wil en dat mijn huidige partner vaak nieuwe dingen voor mijn jongste dochter koopt. En ja ook mijn oudste dochter krijgt vaak extra geld op de rekening gestort

pfoe

klinkt toch een tikje als een wespennest, ik hoop vooral dat de omgang tussen alles en iedereen goed verloopt. Dat lijkt me het belangrijkst...

Het is wel een wonderlijke constructie, dat jouw kind woont bij een ex die niet haar vader is, maar jullie gezamenlijke kind dan weer bij jou. En dat jij weer gaat samenwonen met een volgende partner.

Eigenlijk is mijn enige advies om het belang van de kinderen altijd en overal voorop te stellen. De rest is bijzaak...

Belang van het kind

Wat betekent dat in dit geval Jippox? Het is nogal een gratuite opmerking.

Als je zelf twee inkomens hebt en het veel ruimer hebt dan vader dan zou ik die 25,- euro onmiddelijk kwijtschelden.

En houd een beetje in de gaten wat voor kosten je uitwonende dochter heeft aan extra's als laptop, smartphone, kleding e.d en regel dat dan zelf voor haar, en met haar.
Heeft ze een nieuwe fiets nodig en kan het er bij jou makkelijker van af dan bij haar vader, kun je dat oppakken.

Leven van een minimum met een kind valt niet mee.

Een ander probleem is je jongste die niet naar haar vader wil. Misschien kun je daar de mogelijkheden wat uitzoeken door het met haar te bespreken en eens wat te observeren. Hoe komt dat en kun je de omstandigheden zo wijzigen dat het makkelijker voor haar wordt?

nou nou AnneJ

Gratuite?

Zo is het geenszins bedoeld.

Het is een ongebruikelijke constructie, en ik wil er alleen mee zeggen dat als voor de moeder de financiële omstandigheden verbeteren, ik hoop dat ook haar oudste kind dat bij een ex woont daarvan zal profiteren.

En nog meer dat ik zou wensen dat iedereen (kinderen en opvoeders plus partners) op goede voet met elkaar om kan gaan.

juf Ank

juf Ank

28-03-2019 om 19:12

nou....

Als het inderdaad zo is dat jouw nieuwe partner van alles koopt voor de meiden en/of geld stort op hun rekeningen, dan kan ik mij in zijn positie (uitkering) levendig voorstellen dat hij het gevoel heeft dat jouw dochters door hem worden omgekocht met cadeautjes en geld en dat hij veel liever heeft dat de alimentatie verhoogt wordt... in plaats van de 'nieuwe vader' die even de gulheid zelf uithangt.

Het belang van de kinderen moet voorop staan. het is in het belang van de kinderen dat zij contact hebben met beide ouders. Ik zou dus er aan werken dat de jongste gewoon weer lekker regelmatig naar papa gaat. Gun je kind haar vader!
Hoe is jouw contact met jouw oudste dochter die bij ex woont?

Melissa

Melissa

28-03-2019 om 19:14

Alimentatie

@beide

Mijn oudste dochter krijgt zeer zeker vaak geld en materiaal van mij denk aan telefoon abonnement die betaal ik namelijk ik betaal voor beide kinderen het schoolgeld en dus ook laptop voor mijn oudste dochter daarnaast doet ze ook nog tekenen en schilderen bij een kunst atelier betaal ik ook. Ook kleedgeld krijgt ze van mij. Jongste dochter wil bijna niet na vader omdat vader narcistische persoonlijkheids trekjes heeft en ADHD. Vader word snel boos op haar vader praat met dochter van 7 op een volwassen manier. Doet die ook met dochter van 14 En dochter van 7 krijgt al hulp door middel van speltherapie om te kijken waarom ze ook niet graag bij vader wil slapen 1 keer in de 14 dagen en de helft van de vakanties.

Melissa

Melissa

28-03-2019 om 19:18

@ juf Ank

Mijn huidige partner koopt idd spul veel voor de jongste denk aan kleding Enzo. Want vader betaald behalve alimentatie voor de jongste helemaal niks. Ik betaal 350 euro alimentatie aan vader voor de oudste en daarnaast ook de dingen die ik in de vorige reactie had geschreven En met vader valt op geen enkele manier te communiceren dit doordat hij narcistische persoonlijkheids trekjes heeft

Paddington

Paddington

29-03-2019 om 10:51

In mijn ogen zijn er 2

aparte zaken. Het eerste is de alimentatie. Deze verander bij samenwonen omdat jouw woonkosten omlaag gaan. Even bij het LBIO laten herberekenen en laten bekrachtigen door een rechter.

Dan het andere probleem dat in mijn ogen veel zorgelijker is. Je dochter van 7 wil niet naar haar vader. Daar moet je echt iets aan gaan doen. Zorg dat ze over haar vader alleen maar positieve dingen hoort en als ze met zaken komt waar ze moeite mee heeft, dan ga je samen met haar zoeken naar een oplossing. Bijvoorbeeld: papa wordt boos. Wat kun je als 7 jarige daar aan doen? Ze zou kunnen zeggen: papa als jij zo boos bent dan wordt ik bang.

Je geeft aan dat vader narcistische trekken heeft. Wees heel voorzichtig met dat soort uitspraken. Ben jij een psychiater/psycholoog die zich daarin gespecialiseerd heeft?

Kinderen keren zich niet tegen een ouder. Dat doen ze alleen om zichzelf te beschermen en dat is tegennatuurlijk. Jullie als ouders moet het kind beschermen. Jij kunt niet veranderen hoe vader met het kind omgaat, maar je kunt wel jullie dochter leren om haar grens aan te geven. Mijn ex-partner kan ook echt enorm ontploffen. Mijn dochter heeft daarmee leren omgaan. Als haar vader voor haar gevoel te ver gaat, gaat zij daar weg en naar een vriendin (wordt voor een 7 jarige moeilijker). Maar je dochter kan wel aangeven dat ze het niet fijn vind en dan naar haar oudere zus gaan. Dat ouders zus bij jouw ex-partner woont verteld mij trouwens dat het waarschijnlijk wel meevalt met vader en dat het gewoon een mens is. Daarbij ook nog eens een vader die sowieso een andere rol heeft dan een moeder in het opvoeding proces. Hij zal het nooit precies doen zoals jij het wil. Neemt niet weg dat hij wel moet leren hoe hij met jullie jongste dochter om moet gaan. De enige manier waarop hij dat leert is door de kans te krijgen om het te leren.

Jij als moeder hebt dus veel werk te verzetten: jouw wrok jegens de vader loslaten en zorgen dat jullie beide genoeg mogelijkheid en ruimte krijgen om goed ouders te zijn voor de kinderen.

bijzonder

Het is bijzonder dat vader B zorgt voor een kind van vader A terwijl zijn eigen kind hem niet wil zien en min of meer door vader C verwend en opgevoed wordt op een manier die vader B gezien zijn inkomen niet kan. Is vader A eigenlijk nog in beeld? Wat betaalt hij aan alimentatie voor je oudste? Je zou je kapot moeten schamen als jij niet gewoon alles betaald wat vader B aan onkosten heeft door het in huis hebben van jouw dochter waardoor ze dezelfde levensstandaard heeft als je jongste kind. De eventuele alimentatie van vader A kan rechtstreeks naar vader B voor eten/onderdak en alle andere rekeningen voor kleding, school, verzekeringen, sporten, telefoon etc. kunnen naar jou. Is die vader A er niet dan komen die kosten voor levensonderhoud er ook nog bij.

En waarom kiest de oudste er voor om bij haar stiefvader in een uitkeringssituatie te wonen terwijl ze ook bij jou en vader C of bij vader A, mits in beeld, zou kunnen wonen. Je schrijft door omstandigheden... maar je zadelt nu wel een man met narcistische trekjes (jouw woorden, ik vind het een modekreet) die blijkbaar een goede stiefvader is wel op met jouw kind. Vindt jij een narcistische stiefvader (nogmaals jouw woorden) een goed voorbeeld voor je oudste? Of valt dat narcistische wel mee bij hem en ben jij degene die de dingen graag naar je hand zet en waar je jongste de dupe van is waardoor ze geen contact meer durft te hebben met haar vader.

Laat het herberekenen

Je ex-man heeft een wajong-uitkering. Dat heeft hij dus al voor zijn 18de gekregen. Met andere woorden: toen je ene relatie met hem kreeg en een kind van hem wist je dat er iets in zijn leven was, waardoor hij moeite zou hebben om via werk inkomen te verwerven.
Nu betaalt hij toch 25 euro. Vind jij dat hij te weinig betaalt?
Jij betaalt hem een fors bedrag. Ik neem aan dat het door de rechter is vastgesteld. Het is mooi dat je daarnaast nog extra dingen doet. Doe je dat in overleg met je ex-man of is het eigen initiatief? Mag hij bijvoorbeeld zeggen wat hij denkt dat nodig is?
Een ouder die het financieel en emotioneel moeilijk heeft is niet prettig voor een kind en dat maak je ok niet goed met allerlei extra uitgaven. Je zou ook kunnen kijken wat je kunt doen om ex-man iets gelukkiger te maken. Dat kan bijvoorbeeld door de herziening van de alimentatie en het resultaat daarvan probleemloos te accepteren. Het kan ook doordat je open en eerlijk bespreekt dat je nu een man hebt met meer geld en wat dat betekent voor de zorg voor de kinderen. Misschien moet je hem eens vragen wat hij nodig zou hebben.

Tsjor

Melissa

Melissa

29-03-2019 om 17:48

@anneniem

@allen

De oudste mocht kiezen van de rechter waar ze wou wonen en haar biologische vader is niet in beeld is weg gegaan toen ik zwanger was. Toen ik mijn ex-man leerde kennen was de oudste dochter 4 en die ziet ze ook als haar vader. Ze heeft voor haar vader gekozen zodat hij niet alleen is althans dat krijg ik steeds als antwoord. En tijdens ons huwelijk heeft de advocaat van zijn andere ex-vrouw een psychologische onderzoek geëist omdat hij daar ook een kind( 13)bij heeft.Die dochter staat al 8 jaar onder OTS vanwege die OTS heeft haar advocaat een onderzoek aangevraagd Uit dat onderzoek is een persoonlijkheids stoornis met narcistische trekken uitgekomen. Zijn andere ex-vrouw heeft al 5 jaar een strijd omdat haar dochter niet naar haar vader wil.mijn jongste dochter heeft therapie om met de boze buien van vader om te gaan. En zeker praat ik niet slecht over haar vader en ben ik daarin altijd positief en ik wil nogmaals benadrukken beide kinderen krijgen van mij en mijn huidige partner evenveel.

Melissa

Melissa

29-03-2019 om 17:59

@ Allen

Enzoals ik al in een vorige reactie had geschreven naast dat ik de alimentatie 350 euro betaal ik ook de schoolgeld en schoolboeken de excursies van school de telefoonabonnement kleedgeld 50 euro zakgeld de cursus van de kunstacademie voor de oudste. Het ging mij er alleen om aangezien ik nu leest dat er een wetsvoorstel ligt dat stiefouder niet automatisch meer hoeft mee gerekend te worden om de draagkracht voor alimentatie te bepalen

Melissa

Onderwijs voor 14-jarigen is gratis, dus welk schoolgeld en welke schoolboeken bedoel je? Voor excursies etc. is er een vrijwillige ouderbijdrage. Het kan zijn dat vader die niet hoeft te betalen omdat hij een wajong-uitkering heeft, dan zijn er gemeentes die daar potjes voor hebben. Ik weet niet of ze de alimentatie meerekenen.
Met kinderbijslag, kindgebonden budget en alimentatie zou je ex een heel eind moeten komen.
Wat het wetsvoorstel is waar je op doelt, het kan zijn dat het gaat om een wetsvoorstel dat betrekking heeft op de onderhoudsplicht van en stiefouder. Dat is nog niet aangenomen volgens mij.
Maar wat betreft jouw bijdrage aan kinderalimentatie gaat het om iets anders: er wordt gekeken naar de behoefte van het kind en er wordt gekeken naar ieders draagkracht. Als jouw draagkracht groter is geworden, omdat je de vaste lasten nu nog maar voor de helft hoeft te betalen (de andere helft betaalt je nieuwe partner) dan kan het zijn dat jouw grotere draagkracht ook leidt tot een hoger bedrag aan kinderalimentatie.
Wacht het af. Je hebt blijkbaar voldoende middelen om de kinderalimentatie plus allerlei extra's te betalen, dus misschien kun je een en ander tegen elkaar wegstrepen; misschien is er geen reden om de behoeftebepaling te veranderen en misschien valt het allemaal wel heel erg mee. Het zal nooit de helft van je vaste lasten zijn, dus in die zin zul je er altijd op vooruit gaan met je nieuwe partner.

Tsjor

Melissa

Melissa

29-03-2019 om 20:48

Tsjor

Ik betaal al heel veel zoals je eerder in #18 hebt kunnen lezen. Maar omdat hij weet dat mijn huidige partner nog meer is gaan verdienen verwacht hij dat ik meer alimentatie ga betalen. En mijn dochter (14) krijgt naast de financiële bijdrage die ik betaal aan vader nog ruim aan kleedgeld Enzo op haar rekening gestort. Het komt er op neer dat ik alles betaal school spul abonnement verzekeringen denk aan zorgverzekering enzv zodat vader financieel alleen voor het eten en drinken voor haar hoeft te zorgen en toch wil die meer alimentatie. En die wet bedoelde ik idd

Snap ik niet

zorgverzekering voor 14-jarigen, die zijn toch gratis meeverzekerd?
concentreer je even op het belangrijkste: niet omdat je nieuwe man meer is gaan verdienen zal de rechter eventueel een herziening toekennen, maar omdat jij bent gaan samenwonen en de vaste lasten nu kunt delen.
Dat je heel vel meer betaalt is aardig, maar als dat zo is en je zou meer kinderalimentatie moeten betalen, dan kun je dat daarmee ook verrekenen: je betaalt dan minder aan extra dingen.
Houd er rekening mee dat je met een wajong-uitkering ook niet veel meer kunt dan eten en drinken betalen.

Tsjor

Miekemieke

Miekemieke

30-03-2019 om 16:26

Niet zo best

Je dochter woont bij een man met een persoonlijkheidsstoornis en narcistische trekken, dat je dat goed vindt! Ze wou het zelf omdat ze het zielig voor hem vind om alleen te wonen. Dit kan toch allemaal niet waar zijn hopelijk!
Ben je niet bang dat die man misbruik van je dochter gaat maken? Weet je familie hier van en school? Hoe reageren die hier op?

Melissa

Melissa

30-03-2019 om 16:41

Miemieke

@ miemieke

De omgeving weet er van af net zoals familie enzv. Aangezien ik moeilijk met hem kan communiceren door zijn narcistische persoonlijkheid is er een OTS uitgesproken en is er een voogd bij betrokken. Helaas wil ook de voogd geen aanneming doen van het onderzoek van zijn andere ex-vrouw waar zwart op wit staat dat hij narcistische persoonlijkheids stoornis heeft zolang dochter niet word mishandeld en of misbruikt blijft zij bij vader wonen want zoals de voogd zegt mening van een kind van 14 jaar is voor ons lijdend

Miekemieke

Miekemieke

30-03-2019 om 17:36

Melissa

Maar het is haar vader niet, snel terug halen dat kind! Jij bent de moeder en jij bent verantwoordelijk.

Rechter

Miekemieke, er ligt een uitspraak van een rechter aan ten grondslag, er is een OTS en een voogd. Verder zijn er geen aanwijzingen dat er iets mis gaat met dochter. De beschrijving van de man komt van twee ex-partners.
Melissa, als het niet hoeft, vooral niet gaan rommelen in de situatie. Laat de herberekening uitvoeren, klaar. Ik denk dat het heel erg mee zal vallen wat er eventueel uit komt. En over 5 jaar gaat alles naar je dochter zelf toe.

Tsjor

Melissa

Melissa

30-03-2019 om 22:22

Miemieke

Miemieke en tsjor

Voordat ik ben gaan trouwen met mijn ex-man heeft hij haar toen ze 4 was erkend en gezag gekregen

Sabine

Sabine

30-03-2019 om 23:35

Melissa

Wat een rotzooi maken jullie van je levens. Ik ben de tel kwijt van het aantal vaders en kinderen en partners en exen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.