Home » Forum » Alleen reizen met kinderen

( alleen )Reizen met kinderen

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
pinkiepie
( alleen )Reizen met kinderen

Hallo,

Ik wou binnenkort weer een reis boeken waarbij ik alleen met de kinderen naar het buitenland wil met de vliegtuig.
Een heerlijke zonvakantie. ( iets van Malta of Turkije )

Nou als ik zie wat ik allemaal moet gaan regelen word ik een beetje huiverig.
Mijn ex en ik hebben beiden gezamenlijk gezag over onze kinderen.
Tevens is er geen omgang en ziet hij zijn kinderen niet vaak.

Laatste maanden goede communicatie mbt regelzaken , en ook dit wou hij wel toestemming voor geven. Waar ik dus wel dankbaar voor ben.

Onze kinderen hebben mijn achternaam. Ik wou omdat we dichtbij de grens wonen via Dusseldorf gaan vliegen. Ook veel goedkoper als Amsterdam.

Wie heeft hier ervaring mee en kan mij adviseren wat ik mee moet nemen?
Toestemmingformulier heb ik in ieder geval in het engels uit laten draaien zodat ze daar ook weten wat ze lezen ;)

Alvast bedankt

Flavia
Toestemming

Dat formulier is belangrijk maar er moet wel een kopie paspoort van je ex bij met een natte handtekening.

Dat is het enige waar bij mij in alle jaren naar is gevraagd.

Melanie123
Formulieren

Hoi,

Ik ben in de zomervakantie met mijn minderjarige kinderen naar Amerika gegaan. Ik had het toestemmingsformulier van ex bij me (in het engels), kopie van zijn paspoort, kopie uittreksel GBA en geboorteregisters en kopie echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan.
Ik heb niks hoeven te laten zien bij de douane op Schiphol en in Amerika, ze vroegen ook helemaal niet waar de vader was ofzo.
Vorig jaar naar Amerika ook het hele pakket meegenomen maar alleen het toestemmingsformulier laten zien en toen kon ik ook door.
Weet niet hoe het is als je vanuit Duitsland vliegt maar ik adviseer je wel al deze papieren mee te nemen.
Veel plezier!

Adelaide
Maar

Ik ben ook geregeld met een of twee kinderen naar mijn buitenland gevlogen, terwijl mijn man, wiens achternaam de kinderen hebben en ik niet, thuis bleef met de anderen. Er is nooit naar papieren gevraagd.
In mijn (Nederlandse) paspoort met mijn Spaanse namen staat ook niet “echtgenoot van” wat ik weleens in andere paspoorten zie.
Heb ik gewoon geluk gehad?

Flavia
Adelaide

Ja, je hebt geluk gehad.
Het is ook niet alleen voor de douane passage, maar als er iets onverwachts gebeurt en bv een ziekenhuisopname is nodig kan het ook om de hoek komen kijken.

Ik heb het document al meerdere malen moeten laten zien maar altijd voldoende aan het toestemmingsformulier en kopie paspoort gehad. De rest heb ik dan ook niet mee.

Niki73
Ligt er ook aan naar welke landen

Als je naar het Verenigd Koninkrijk reist, wordt er vaak naar die papieren gevraagd. Toch heb ik ook al meegemaakt dat de Britse dounaier zei: loop maar door, ik kan duidelijk zien dat het uw kinderen zijn. Raar, want dat betekent niet dat ik ook toestemming heb om te reisen. Maar goed.

Ik reis daar regelmatig heen met mijn kinderen met een andere achternaam. Ik neem een toestemmingsformulier van mijn ex mee, plus een ondertekende kopie van zijn paspoort. Dat is altijd genoeg.