Home » Forum » Bij een club of vereniging gaan

bij een club of vereniging gaan

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Maggiemag
bij een club of vereniging gaan

Ik ben sinds een paar jaar gescheiden. Ik heb lieve kinderen, vrienden en vriendinnen en familieleden, maar mis wel het gevoel van ‘vanzelfsprekend’ erbij horen. Zoals je in een relatie vanzelfsprekend toch iemand had om mee te gaan wandelen ofzo (nou ja, vanzelfsprekend..). Ik word vaak mee gevraagd hoor, en ben op die manier veel onder de pannen, maar het is wel elke keer afspreken afspreken afspreken. Hoe gek het misschien ook klinkt, het blijkt best vermoeiend om continue aan het afspreken te zijn. Iemand raadde me aan om bij een club of vereniging te gaan, waar je gewoon elke week ofzo heengaat en weet ‘dat je erbij hoort’. Hoef je niks af te spreken, heb je vanzelfsprekend contact. Ik ben niet gelovig, zou in dit geval wel makkelijk zijn, en niet supersportief. Heeft iemand leuke suggesties misschien? Een club of vereniging waar je een beetje een ‘familiegevoel’ kan krijgen?

Merijn
Sfeer proberen

Ik heb, toen ik in mijn nieuwe woonplaats kwam wonen ook aansluiting proberen te vinden bij een club. Als eerste ging ik op tekenen. Het tekenen zelf was heel leuk, alleen de mensen....ze zeiden geen woord onderling en waren super serieus en eigenlijk zelfs een beetje sacherijnig. Ik heb wel de lessen afgemaakt, maar ben er niet mee verder gegaan.
Daarna op een koor, leukere mensen,maar na het zingen gingen er wel veel direct naar huis (en tijdens het zingen kan je niet kletsen natuurlijk)
Vervolgens ging ik op een naaicursus omdat ik kinderkleertjes ging maken, en dat vond ik het leukste. Gewoon omdat er toevallig wel leuke types op zaten die bij me pasten. Gespreksonderwerpen gingen alle kanten uit en daar heb ik leuke contacten aan overgehouden.
Maar goed, in jouw woonplaats kan het wel precies andersom lopen, dat er veel leukere mensen bij een koor zitten en bij de naaiclub saaie types. Dus uitproberen maar.

Jesse_1
Het hangt ook echt van de club af

Het hangt ook echt van de vereniging zelf af en van of je een 'klik' hebt en een beetje toeval denk ik.
Ik doe aan tafeltennis, een uurtje trainen in de week - dat is vast - en na afloop gaan we met een aantal mensen nog een tijd vrij spelen en wat drinken. Maar dat is niet bij elke tafeltennisvereniging zo. Ik hoorde wel van iemand die een tijd had getennist en vanwege zijn gezondheid naar tafeltennis was overgestapt dat hij het reuze gezellig vond en dat heel erg gemist had bij de tennis. Maar ik kan me zo voorstellen dat in een andere plaats de tennis heel gezellig is en bij de tafeltennisvereniging niet. En of ze na afloop van drinken bijvoorbeeld.
Anders tips; een cursus volgen, bijvoorbeeld frans of zo bij de Volkuniversiteit. Vrijwilligerswerk?. En als je je aansluit bij een club, sta open voor contact, maar ook om wat te doen bij die club. Als je af en toe een helpende hand uitsteekt, dat zorgt dat je ook sneller 'erbij hoort'. Zo moet ik af en toe bardiensten draaien bij de sport van mijn kinderen en dat zorgt (vind ik) ook snel dat je 'bij de club hoort' - je hebt snel aanspraak, leert gezichten kennen èn je hebt vaak contact met dezelfde mensen (die ook bardiensten draaien). Moet je wel een beetje liggen natuurlijk.

Floria
interesse

Ik zou wel iets gaan doen wat je leuk vindt. In de tijd dat je nog mensen aan het leren kennen bent, is het wel handig om de activiteit zelf ook leuk te vinden. Plus dat het extra gespreksonderwerp is natuurlijk.
Dus ik zou beginnen met uitzoeken wat ik leuk vond om regelmatig te doen.

Wilgenkatje
'niet gelovig, zou in dit geval wel makkelijk zijn'

Grappig dat je dit opschrijft. Misschien wordt het tijd voor een gemeenschap van niet-gelovigen, waar je een heel leven bij kan horen. Een mooie ceremonie bij de geboorte van een kind, allerlei gezamenlijke activiteiten door de jaren heen, aandacht en mantelzorg als je dat nodig hebt - terwijl je dat ook geeft aan anderen als je zelf vitaal goed in je vel steekt- en een passende ceremonie als het leven voorbij gaat.

je hoort er vanzelfsprekend bij, net als bij je biologische familie, en je wordt verwacht.

Is het misschien een mogelijkheid contact te leggen met een vrijzinnige gemeenschap? Ik weet niet hoe niet-gelovig je bent?

elledoris
Wilgenkatje

Goeie, humanistisch verbond 😀. Vrijzinnig is ook nog te gelovig voor mij helaas. Mijn moeder werd lid van de Nederlandse vereniging van huisvrouwen toen ze weduwe werd, maar huishouden heeft ook niet echt mijn interesse 🙈. Roeien zou ik leuk vinden maar kan ik niet door blijvende blessure.

Kaaskopje
Wijkvereniging?

Je zou kunnen kijken wat je in je eigen wijk of dorp kunt doen bij de wijk- of dorpsvereniging. Ik zeg eerlijk dat ik daar een beetje drempelvrees bij heb en had, maar ik doe daar nu wel iets en dat is toch een begin. Ik heb door nieuwe activiteiten ook het gevoel meer betrokken te zijn bij mijn stad. Ik word ook door andere mensen gegroet dan twee jaar geleden. Extra bekende gezichten dus. Daar word ik blij van.

Temet
politieke partij?

Als je affiniteit hebt met een politieke partij kan dat ook een manier zijn om je kennisenkring uit te breiden en je sociale leven een oppepper te geven, denk ik. Ik ben slapend lid van een partij, maar men doet regelmatig pogingen mij te wekken: er komen vaak mailtjes binnen over vergaderingen, actiebijeenkomsten, werkgroepen en wat al niet. Je kan er een hoop vrije tijd mee vullen, mocht je willen.

Daarbij: dat soort clubs hebben natuurlijk contacten met andere samenwerkingsverbanden/organisaties. Zo leer je niet alleen je eigen clubje kennen, maar indirect ook andere clubs (niet per se club in de zin van vereniging).

Groeten,

Temet

Nog niet bejaard
Bridge

Op aanraden van een vriendin ben ik op bridgeles gegaan, nee ik ben niet gepensioneerd maar als je daar vroeg mee begint kun je op hoog/hoger niveau komen en het is vooral heel gezellig. Nu eerst dus een jaartje les en dan volgend jaar een club uitzoeken.

Alkes
politieke partij

Ik ben ook actief in een politieke partij en dat is geen wekelijkse bezigheid, maar je kunt er genoeg in doen net als Temet aangeeft. Los van feit dat je een beetje dezelfde opvattingen over de maatschappij als geheel deelt, ontmoet je best veel verschillende mensen en van allerlei verschillende leeftijden.

rutiel
Wandelclub?

In mijn gemeente zijn er verschillende wandelclubjes. Het voordeel van wandelen is dat je ondertussen tijd hebt om te praten ;)
Misschien leuk om je eens op zoiets te oriënteren?

Kaaskopje
Alkes

Ik woon inmiddels ruim 38 jaar in mijn woonplaats en dat ik nu een beetje mee mag praten in de plaatselijke politiek geeft me ook echt voldoening.

Mies
Toneel

Zie titel. Zijn vaak ook mensen-mensen.

Pingponger
Tafeltennis

Hier ook een pingponger. Vroeger een jaar of tien gespeeld. Competitie, allerlaagste niveau maar ontzettend gezellig was het. Heb daar ook mijn man leren kennen.

Nu 25 jaar later ben ik in een andere plaats opnieuw begonnen, ook omdat ik weer wat contacten wilde opdoen en meer in beweging wilde komen. En dat bevalt nog steeds goed. Ook hier een drankje na afloop, beetje kletsen, echt leuke contacten. Het is natuurlijk per club afhankelijk hoe de gezelligheid is, maar dat is een kwestie van gewoon eens proberen.

En het grappige is dat ik weer wat mannen op sleeptouw heb genomen naar mijn 'dansavonden'. Hier in de stad zijn af en toe van die 40up-achtige feesten en dat is voor mij een heerlijke ontspanning geworden. Het is nu zelfs zover dat ik alleen ga als ik niemand kan vinden om mee te gaan.

Kaaskopje
Pingponger

Ik blijf hangen op dat je naar die 40up feesten gaat en dat vind ik leuk :-). Ik licht ook nog graag de beentjes van de vloer. Ik neem geen mannen op sleeptouw, mijn man vindt het niet leuk en ik grossier niet bepaald in vrouwelijk gezelschap wat dit soort dingen leuk vindt, dus als vriendin niet kan, zus niet wil, houdt het op. Zo is het altijd al een beetje geweest, sinds iedereen zich gesetteld heeft met man, kind en hond. Dus... gewoon leuk om te lezen dat jij die behoefte kennelijk ook nog hebt.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.