Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Vic

Vic

13-07-2011 om 17:11

Even een kwestie voorleggen

In de categorie sop en kool, maar ik loop me er al de hele dag over op te winden, en ik wil hier even checken of ik 'gelijk' heb. Mijn dochter gaat morgen twee weken op vakantie met haar vader en die heeft me gevraagd of ik extra kleding wil meegeven. Prima, geen probleem, dus ze heeft nagenoeg haar hele zomergarderobe mee.
Wat vinden jullie van dit berichtje, dat ik vanmorgen op mijn voicemail had: "Hoi, met eX. We kwamen erachter dat Marietje maar 10 setjes ondergoed heeft en dat is natuurlijk niet genoeg. Daarom ga ik vanmiddag even wat bij kopen. De uitgaven verreken ik met de alimentatie van augustus."
Het gaat mij helemaal niet om het geld, hoewel het natuurlijk stikkend irritant is dat hij dat wil verrekenen (en ik hoop maar dat hij niet 6 BB onderbroeken a 17,50 gaat kopen). Normaal gesproken komen we prima uit met 10 setjes ondergoed, maar ik ga dan ook geen twee weken met vakantie. En anders doe je even een wasje op je vakantie-adres, lijkt me. Het probleem met mijn ex is dat hij hoe dan ook vindt dat hij gelijk heeft, of ik nu wel of niet reageer op die voicemail, en of ik het er nu wel of niet mee eens ben.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
erwtje

erwtje

13-07-2011 om 17:14

Das dan jammer en helaas

Maar als mijn ex dat zou proberen dan kreeg hij van mij gewoon het LBIO op zijn dak.

Hij mag kopen wat hij wil voor de kinderen, maar alimentatie is alimentatie. Daar beslis ik over hoe het uitgegeven wordt voor de kinderen.

Aïda

Aïda

13-07-2011 om 17:26

Niet accepteren

ik zou dat dus niet accepteren! Prima dat hij erbij koopt, houd hij dat na de vakantie ook lekker op zijn adres!! Maar net als erwt al schrijf, ik bepaal waar ik de allimentatie aan uitgeef en niet hij!

Loes

Loes

13-07-2011 om 17:33

Verrekenen onzin maar,

Ik vind wel, 14 dagen weg, 14 onderbroeken mee. Ik vind het nit fair dat jij dan zegt dat hij in zijn vakantie maar even een was op de hand moet doen. Ikzelf doe dat ook hoor dus ik snap je gedachte wel maar kunnen we niet van de ander verwachten.
Als je nog tijd hebt voor morgen en hij woont in de buurt, koop je er toch nog even een paar stuks bij? Dan weet je iig dat het geen dure BB's worden.
Geniet van je dagen!
Liefs LOes

Ik zie het nu al voor me

Als ze straks weer thuis komt, krijg jij een tas in je handen geduwd met daarin alle vuile kleding van de afgelopen twee weken.

Als wij op vakantie gaan neem ik per kind vijf setjes ondergoed mee. Het is toch een kansloze actie om met vier kinderen voor iedereen voor 2 weken schoon goed mee te nemen. Ik doe altijd de was op vakantie.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Merel

Merel

13-07-2011 om 18:19

Inderdaad

Ik zou even 4 onderboekjes kopen bij de Hema of Zeeman ofzo en die nog even langsbrengen. Als je daar geen tijd voor hebt zou je nog terug kunnen sms-en, dat dat prima is. En dat je dat tientje (is ruim berekend voor 4 onderbroekjes) ook nu wel wilt overmaken zeg, dan hoeft er niets verrekend te worden en weet hij meteen wat je eraan uit wilt geven. Wat kinderachtig om dat te gaan doorberekenen in de alimentatie. Gaat hij dat ook doen voor de souveniertjes die hij voor haar koopt op vakantie? (leuk shirtje van de vakantiebestemming?)

Vic

Vic

13-07-2011 om 18:58

Hmmm

Ik ben verrast, want ik had eigenlijk reacties verwacht als 'adem in, adem uit, laat lossss'. Even bedenken wat ik nu moet doen. In ieder geval voel ik er niets voor om zelf te gaan winkelen (geen tijd, geen zin). En ik vind het ook zo overbodig om 14 sets ondergoed te hebben. Prima dat hij dat ook wil, maar what's next? Volgend jaar gaat hij drie weken, dan 21 setjes ondergoed? Of hij gaat skiën, moet ik dan een skipak bekostigen? Het probleem is een beetje dat ik hoe dan ook geen gelijk krijg. En met overleggen houd ik ook dat verrekenen niet tegen. En om nou voor een paar tientjes de hele relatie onmogelijk te maken... We kijken er gewoon verschillend tegenaan. Hij (en zijn vriendin, die waarschijnlijk het grootste deel van hun inkomen binnenbrengt) vindt dat hij verschrikkelijk veel alimentatie betaalt. Ik vind dat héél erg meevallen. En ik weet nu al dat hij gaat roepen dat iedereen minimaal 14 onderbroeken heeft en dat het mijn goed recht is om er minder te hebben, maar dat hij daar niet onder hoeft te lijden.

Muizemeis

Muizemeis

13-07-2011 om 20:19

Belachelijk

Dat hij het avn de allimentatie wil aftrekken, als hij niet wil wassen dan koopt hij het zelf maar.
Muizemeis

Muizemeis

Muizemeis

13-07-2011 om 20:22

Ook niet kopen ben je gek

Ik snap niet waarom sommige zeggen dat je het zelf moet kopen. Waarom zou je dat moeten doen ??????????? Zelfs al heb je maar vier setjes, wat is de beweegreden dat jij dat dan moet aanvullen. Omdat je vrouw en moeder bent??? Alsof een vader dat niet kan kopen, sorry helemaal onzinnig vind ik het.

Mijn ex vind ik ook dat ik van zijn allimentatie leef, so what............. het is een wettelijke regeling, zijn ze tegen dienen ze maar een klacht in bij onze geliefde regering
Muizemeis

Annet

Annet

13-07-2011 om 21:00

Mijn kinderen hebben echt geen 14 setjes/onderbroeken

Dus ja, op vakantie doen we een wasje tussendoor.
Ze heeft vast ook geen 14 shirts mee toch en 14 broeken/rokken?

Vic

Op het gevaar af dat deze draad t.z.t. naar "Huis tuin en keuken"" wordt verbannen: ik heb ook geen 14 onderbroeken.
En mijn kinderen al helemaal niet, zeg.

Onderbroeken voor een week ongeveer, er wordt hier tweemaal per week gewassen dus dat hoort ruim voldoende te zijn.
je kan toch inderdaad niet voor 14 dagen voor elke dag schoon goed meegeven? Dan moet-ie meer alimentatie gaan betalen, als hij wil dat ze zo'n uitgebreide garderobe onderhoudt...

Groeten,

Temet

Vic

Vic

13-07-2011 om 21:53

Hmmm (again)

Ik ben dus niet gek, en het is niet raar dat wij geen 14 onderbroeken p.p. hebben Tja, dat kunnen wij met zijn allen wel vinden, maar daar overtuig ik hem niet mee. Het irritante (djeez wat is die man irritant) is dat we anderhalf jaar geleden hebben afgesproken dat hij niets meer zou verrekenen met de alimentatie. In 'ruil' daarvoor hoeft hij niet meer mee te betalen aan 'grote' uitgaven, wat we ongeschreven hadden afgesproken. Ondertussen krijg ik dus helemaal niet zoveel alimentatie, heb wel enorme uitgaven i.v.m. de brugklas (ca. 700 euro incl. nieuwe fiets), en meneer die gaat z**ken over drie onderbroeken.

Maria

Maria

13-07-2011 om 23:28

Zeg anders

'Oh ja ik was wat vergeten, ik breng het even langs" en dan kom je een zakje waspoeder brengen!

Tja, de moeder als wasserette, een bekend fenomeen in gescheiden ouders-land. Je moet een schone was meegeven en je krijgt een vuile was terug, vaak. Ontzettend gezeik van je ex inderdaad. Als ik er bij mijn ex over zou vallen zou het ene dijk van een machtsstrijd worden die hij tot het bot zou uitvechten. Pff best zielig wel.

Maria

Maria

13-07-2011 om 23:35

Vraag voor loes

Maar vind je wel dat ex van haar mag verwachten dat zij na de vakantie de was doet (gesteld dat hij dat verwacht he, dat weten we niet)

Merel

Merel

14-07-2011 om 10:19

Ook geen 14 hoor

Wij hebben hier ook geen 14 setjes hoor. Maar ik opperde om maar even 4 onderbroeken te halen omdat dat het snelste op te lossen was. Omdat je schreef dat hij in staat is 4 BjornBorgs te kopen. Verder vind ik het inderdaad ook nogal sneu van hem om zo te doen.
Maar even wat anders, jij krijgt de kleding toch wel gewassen terug?

Caitlynn

Caitlynn

14-07-2011 om 12:21

Onderbroekenkwestie

Okee, we hebben het hier over drie onderbroeken, waarvan je niet weet welke er worden gekocht, BB of Zeeman. Stel jezelf eens de volgende vraag: hoe erg is het nu werkelijk als hij inderdaad die onderbroeken koopt en het van de alimentatie afhaalt? Volgens mij scoort de kwestie op zich niet hoog en is het niet iets om je op dit moment heel druk over te maken. Het gaat meer om het principe, lijkt mij.
Je ex is niet te overtuigen. Daar moet je dus geen tijd en energie in steken, want dat is pure verspilling. Het enige wat je kunt doen is jouw standpunt noemen en de consequenties aan hem duidelijk maken als hij iets verrekend met de alimentatie. Tien onderbroeken meegeven is meer dan redelijk, en jullie hadden tenslotte afgesproken dat er niets meer verrekend zou worden, dus je kan er zo consequenties, zoals het inschakelen van LBIO, aan hangen. Zo leg je de kwestie weer terug op zijn bordje neer en is het weer aan hem om zich druk te maken over de kwestie. Dat lijkt me een stuk beter, want tenslotte heeft hij "het probleem" ook gecreëerd. Je kan je energie wel beter gebruiken, dan voor dit soort zaken.

Haha

dit is typisch een mannen vraag,14 dagen vakantie ,dus 14 onderbroeken,echt overdreven.
wij zijn met zes personen,gingen altijd 2 weken op vakantie,dat zou betekenen, 84 onderbroeken mee.nee ,ik zou zeggen tegen ex,je kan best een keer de was doen,en zo niet,dan koop je zelf maar onderbroeken.
Dochterlief is over een half jaar uit die 14 onderbroeken gegroeid.

hoe zit dat trouwens met je ex? wast hij nooit de kleding als zijn dochter bij hem is?en zo nee, waarom niet?

Hij zit te pesten

Even een steekje. Nu moet jij voor jezelf uitmaken wat je ermee wilt doen. Laten gaan en een dagje brood eten. ( He jammer ze heeft niet gehapt), of er werk van maken.

Of zoekt hij een reden om de hele discussie over K.A. opnieuw op te starten? Kijk voor vier onderbroeken zou ik niet al te veel problemen maken.Aan de andere kant als je nu kunt verwachten dat hierna nog vele steekjes onder water gaan komen tot jij reageert dan kun je misschien maar beter meteen in actie komen.

mijk

mijk

14-07-2011 om 14:30

Maar goed dat wij nog getrouwd zijn

want ik geloof dat ik in dit geval ontzettend zou happen en zou aansturen op een nieuwe berekening van de alimentatie vanwege kind naar middelbare school.

Als jij voor grote bedragen het schip aangaat wegens het niet meer verrekenen en hij dan lullig doet over vier onderbroeken dan kan hij het dak op.

je kunt voor de lieve vrede wel overal mee instemmen.

"schat, we gaan op vakantie diepzeeduiken en paardrijden en ze heeft geen wetsuit, rijlaarzen of cap. Dat kan natuurlijk niet"

Mijk

Mijk

Ik denk dat er van "schat" in dit geval geen sprake meer is!

mijk

mijk

14-07-2011 om 14:51

Als mijn man mijn ex zou worden

zouden al dit soort telefoontjes beginnen met schat. Hij gebruikt het altijd als hij kritiek gaat geven... Maar inderdaad dat weten jullie niet natuurlijk

Mijk

Haha

Vic, volgens mij heb ik jouw ex vorig jaar op vakantie ontmoet. Hij liep rond met een meisjesjurkje vol tomatensoep, op zoek naar een vrouw die het voor hem wilde wassen (serieus! Niet dat het je ex was, maar dit is een waargebeurd verhaal). Niemand wilde. Vandaar dat hij nu eieren voor zijn geld kiest: onderbroeken wil al helemaal niemand wassen.
Hoe oud is je dochter eigenlijk? Als het kind de hele dag in haar zwempak rondloopt, moet ze dan steeds een schone onderbroek aan?

Tijgeroog

Tijgeroog

15-07-2011 om 00:18

Stoepkrijt, ssstt!

Straks wil ie ook nog 14 zwempakken aanschaffen en verrekenen met de alimentatie!

Vic

Vic

15-07-2011 om 08:35

Wassen

Grappig dat dat een issue wordt. Ik had er nog niet over nagedacht, en hoop dat dat wel goed komt. Ze komen over twee weken terug, en over drie weken gaan wij op vakantie. Binnen die week moeten de kleren dus wel gewassen worden, en ik wil dat desnoods zelf wel doen. Overigens heeft mijn ex al jaren een vriendin, dus hij hoeft helemaal niet zelf te wassen.
Ik ben wel blij dat ik er weer wat laconiek over kan denken. Het lijkt me niet helemaal gezond om twee dagen helemaal in de stress te schieten vanwege 5 onderbroeken. Gelukkig maar dat ik niet meer met die man getrouwd ben Van de week hadden we ook nog een akkefietje verzekeringspas. Die moest ik langs komen brengen, omdat ze het te druk hadden om hem te halen (ja, want ik heb namelijk niets te doen). Belt mijn dochter op dat de pas blauw is, en ze een oranje ziektekostenverzekeringspasje hadden verwacht. Want zij (ex, vriendin + baby) hebben allemaal een oranje pasje, dus... Nou ja, jammer, die van mij is blauw. Ik vermoed dat mijn ex dus echt denkt dat ik het oranje pasje kwijt heb gemaakt en hem probeer af te schepen met een waardeloos blauw pasje.

Vic

Vic

15-07-2011 om 08:57

Wat ik ga doen

Ik ga denk ik een mail sturen waarin ik zeg dat ik het niet eens ben met verrekening van de kosten met de alimentatie. Het is zijn keuze om met 14 onderbroeken op vakantie te willen en ik vind dat ze voor het normale dagelijkse gebruik voldoende kleding heeft. Ook zal ik nog even benadrukken dat we hebben afgesproken dat hij geen bedragen meer verrekent, en dat ik met de huidige grote uitgaven voor dochter ook geen onverwachte inslagen in mijn budget kan opvangen.
Volgens het convenant moet de alimentatie ook al omhoog gaan vanaf de brugklas, maar mijn ex heeft vorig jaar al aangegeven dat dat er wat hem betreft niet in zit. Hij vindt dat hij nu al teveel betaalt omdat hij ook een extra zorgdag heeft t.o.v. het convenant. Ik vrees dat als ik ga dreigen met het LBIO, ik een herzieningsverzoek tegemoet kan zien en ik weet niet hoe dat dan uitpakt. Ik vermoed dat zijn inkomen lager is, omdat zijn vriendin een goede baan heeft, en weet niet precies hoeveel dagen hij precies werkt op het moment.

Vic (over herzieningsverzoek)

Was vriendin ook al in beeld ttv het convenant?

Nieuwe vriendinnen met een eigen inkomen zijn in het algemeen erg prettig voor de alimentatiegerechtigde, want een financieel zelfstandige nieuwe partner wordt geacht de helft van de woonlasten voor zijn/haar rekening te nemen. Dat scheelt vaak honderden euro's in de bestedingsruimte als er een alimentatieberekening wordt gemaakt. Dus als vriendin er ttv het convenant nog niet was (of wel, maar ze woonden nog niet samen) dan kon een herzieningsverzoek voor je ex nog wel eens verkeerd uitpakken.

Verder: als hij zelf zijn inkomen heeft verlaagd zonder dat daar duidelijke redenen voor zijn (anders dan dat het wel prettig is) dan wordt daarmee bij de berekening vaak geen rekening gehouden.

Groeten,

Temet

Muizemeis

Muizemeis

15-07-2011 om 10:43

Temet

Is dat echt waar dus als ex bv eerst woonlasten opvoert van zeg maar even voor het gemak 1000 euro dan mag hij als hij samenwoont nog maar 500 euro opvoeren??????? Interessant.
Muizemeis

Muizemeis

Ja, mits de partner financieel zelfstandig is, dwz dat hij/zij minimaal de bijstandsnorm voor een alleenstaande verdient.

Dan voorzie ik overigens in dit geval nog wel een probleem, als de nieuwe vlam inderdaad alleen maar de bijstandsnorm verdienen zou, want daarmee kan je geen 500 woonlasten betalen, maar slechts 200 ofzo.

Maar toch, samenwonen met een verdienende partner leidt tot een daling van de lasten en dus tot meer ruimte voor alimentatie. En dat is natuurlijk ook logisch.

Groeten,

Temet

Muizemeis

Muizemeis

15-07-2011 om 13:43

Temet

Vind ik ook heel logisch en kan ik dus een volgende keer aankaarten als mij het vuur aan de schenen wordt gelegd. Wat dus regelmatig gebeurd
Thanks voor de info
Muizemeis

Vic

Vic

15-07-2011 om 13:48

Temet

Waar ik dus een beetje bang voor ben is dat zijn inkomen nog maar 1400 euro is, ofzo. Dan gaat daar zeg 500 woonlasten vanaf, en het onderhoudsforfait, en blijft er zomaar 0 draagkracht over.

PDD-ertje

PDD-ertje

15-07-2011 om 18:12

Getsie

Ik volg dit draadje en vind het super knap hoe Vic er mee omgaat, zo laconiek mogelijk. Super dat je dat kan.
Maar de reactie's zoals muizemeis echt getsie derrie daar wordt ik nou helemaal naar van. Ex deugt alleen om zoveel mogelijk geld af te geven en als hij dan ook nog een vriendin heeft die werkt mag zij ook nog even flink bijdragen in de kosten. Wat bezielt vrouwen toch om niet zo snel mogelijk te proberen zelf in hun onderhoud te voorzien en te blijven teren op zak van ex? Ik begrijp het werkelijk niet. Samen zorg je voor de kinderen dus ook financieel toch?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.