Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Ex weigert dochter te brengen/halen.

Ex (de moeder) weigert Dochter te halen of brengen naar ons. Wij moeten altijd heen en weer rijden als het aan haar ligt.. nu hoor ik via via dat we reiskosten kunnen laten meebetalen als ze dit echt blijft weigeren maar ik kan hier verder niks over vinden op google. Iemand hier ervaring mee en evt een linkje waar we wat mee kunnen? 

Wat is er afgesproken in het convenant bij scheiding? Daar zou je eventueel wat mee kunnen, het houdt niet over. Zijn er geen afspraken gemaakt dan heb je geen poot om op te staan.

Het is allemal goodwill en je best doen om de relatie goed te houden. Op je strepen staan levert over het algemeen weinig op en kan ook juist tegen je gaan werken.

Ben je soms zelf verderop gaan wonen. Ook al een reden om niet op je strepen te staan.

Hier is vziw geen wetgeving over. Als je hier niet uitkomt zul je bij de rechter een verzoek tot vaststelling (of wijziging) vd omgangsregeling moeten indienen waarbij je dan ook vraagt de verplichtingen rond halen en brengen vast te leggen.

Groeten,

Temet

Mama88

Mama88

19-04-2021 om 21:06 Topicstarter

Bedankt! Helaas.. 

tsjs wij zijn verhuisd ja, ze is zelf jaren eerder al verhuisd en weigerde toen ook te halen/brengen. Heeft in dit geval dus niks met onze verhuizing te maken want dat is maar 5 min verder dan haar eigen verhuizing.

Wat vindt de vader ervan? Is geld het probleem, of tijd, of rechtvaardigheid? zijn er omstandigheden waardoor dit verschil verklaarbaar is? Bijvoorbeeld: moeder is alleenstaande, heeft nog meer kinderen, geen of een slechte auto, minder financiële ruimte?

Zijn er kwesties rond de echtscheiding blijven liggen, waardoor er nu nog onbetaalde rekeningen op tafel liggen?

Hoe lang denk je dat het nog duurt, hoeveel jaren moeten jullie dan nog rijden? Is er een mogelijkheid dat het kind op den duur zelf zal kunnen reizen met het openbaar vervoer? Is het contact met het kind verder goed?

Is je probleem opgelost met geld?

Tsjor

Mama88 schreef op 19-04-2021 om 21:06:

Bedankt! Helaas..

tsjs wij zijn verhuisd ja, ze is zelf jaren eerder al verhuisd en weigerde toen ook te halen/brengen. Heeft in dit geval dus niks met onze verhuizing te maken want dat is maar 5 min verder dan haar eigen verhuizing.

Ben jij de ex partner van deze vrouw, of de nieuwe vriendin van haar ex man?

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden