Home » Forum » Echtscheiding en erna » Hoe omgaan met verwijten

Hoe omgaan met verwijten?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
thee
Hoe omgaan met verwijten?

Mijn man is al bijna 10 jaar gescheiden met zijn ex, de laatste jaren kunnen ze gelukkig in grote lijnen normaal met elkaar omgaan bij de deur en oudergesprek samen zijn ook mogelijk zo ver natuurlijk heel fijn!

Maar zijn oudsten beginnen nu te puberen en vooral zijn dochter klaagt veel,doet ze ook bij ons wel eens en hoort ook bij de leeftijd.maar zijn ex reageert hier vaak heel boos op en komt dan met allemaal verwijten wat wij en mijn man allemaal wel niet goed doen en dat het aan de kinderen lag ze allang allemaal niet meer kwamen dit speelt eigenlijk weer sinds 2 jaar dat ze hier mee aankomt.

Terwijl de kinderen hier zijn er vrijwel niks aan de hand is en ze gelukkig ogen

Mijn man heeft als oplossing diverse keren zich op een nette manier hier over verweert , ook vaak samen met haar en de kinderen of met de kinderen alleen een gesprek aan gegaan om tot een oplossing te komen mochten er dingen dwars zitten.

En natuurlijk is dit iets tussen mijn man en zijn ex en kinderen.maar elke zomervakantie als er maar iets gebeurd hebben wij hier onrustige kinderen.en dat heeft natuurlijk invloed op dat moment in ons gezin.
En van die verhalen van zijn ex word ik niet heel blij want ik wil natuurlijk dat ze ook graag naar ons gaan en zie ze ook graag.

Misschien heeft iemand tips die hier mee te maken heeft hoe je met verwijten om kunt gaan welke reden hier achter zou zitten maakt het misschien ook begrijpbaar.

Miekemieke
valt toch wel mee?

Als ze bij jullie zijn is er vrijwel niets aan de hand en ogen ze gelukkig.
Vakantie met pubers, tja de bestemming is niet goed, het weer is niet goed, broer/zus is vervelend, andere kinderen hebben gave vakanties, eten is niet lekker, andere ouders zijn cool etc.etc.etc.
Ik zou die verwijten van mij af laten glijden en bij ex laten liggen.

Watervrouw
Te veel

Ik weet niet hoe de verdeling is (ik vermoed eens per 2 weken een weekend) en om hoeveel kinderen het gaat maar misschien wordt het haar allemaal te veel als ze er alleen voor staat.
En als de kinderen ouder worden krijgen ze steeds meer een leven buitenshuis en willen ze hun eigen tijd indelen. Als de kinderen geen zin hebben om naar jullie te gaan krijgt zij dat over zich heen en zal daarmee moeten dealen en zorgen dat ze toch komen. Is niet fijn dat kan ik je verzekeren.
Ik zou de vraag bij haar neerleggen en vragen of ze hulp nodig heeft van de vader van de kinderen.

thee
Klopt

@miekemieke klopt helemaal en dat weten wij maar zij ex maakt er dan helaas een heel verhaal van

Het meest vervelende is dat ze in onze vakantie appen naar hun moeder en zij dan met mijn man appt met verwijten en wat er dan moet gebeuren

thee
Watervrouw

Ze is niet alleen is al jaren getrouwd,en natuurlijk krijgen ze behoeftes buitenshuis en mijn man wil daar wel in mee gaan door een andere verdeling voor de vakanties maar zijn ex staat erop dat ze 3 weken hier heen gaan.

Ik heb zelf ook kinderen van die leeftijd en die willen liever ook niet meer mee,maar ik ga er niet van maken dat het bij vader alles negatief is het is de leeftijd en begrijpelijk ;-)