Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Leven kapot door Ex

Beste mede ouders.

Ik ben sinds 2.5 jaar verwikkeld incentive vechtscheiding met mijn ex.

Jan 2016 trouwden wij. Augustus 2017 wilde zij bij mij weg

Ze vertrok naar haar ouders toen ons zoontje 2 weken oud was. Dit dus in augustus 2017. Haar zus is een advocate, en met enkele dagen lagen de scheidingspapieren in de bus.

In die paar dagen heeft ze:

- kluis met geld leeg gehaald.
- paspoorten meegenomen
- goud uit kluis meegenomen
- complete scheiding ingediend

Het begon met mediation. Welke mislukte. Er was niet te spreken over welke omgang dan ook.

Vervolgens werden er voorlopige voorzieningen gesteld.

Ik de vader ben een fabrieks medewerker. Ik werk onregelmatig en verdien daardoor 43.000€ per jaar.

Zij had al jaren een eigen kapsalon en had een inkomen van 20.000 per jaar.

Het bedrag wat voorlopig werd vastgesteld was

- 192 in het onderhoud van de vrouw
- 455 in de kosten van de kinderen

Dit was in de eerste period prima.

Echter leerde in in de periode daarna mijn huidige partner kennen.

Mijn nieuwe partner volgde een voltijds studie. En bovenal was haar gesteldheid geen 100% (ziekte van Graves)

Ze is bij mij ingegetrokken en vanaf dat moment moesten we elke euro omdraaien.

In de zomer van 2018 overleed mijn broertje van 25 spontaan. Dit heeft mij erg aangedaan. Ik zat met depressie/ burn-out thuis. En ben hobbymatig met bromfietsen bezig gegaan.

Het begon leuk. En een half jaar later heb ik intenties gehad om het proffesioneler aan te pakken. Een schuur te huren en een inschrijving bij de KVK te doen.

Onderstussen raakte mijn nieuwe partner zwanger. En ik had eindelijk weer zin in het leven! Ik ging weer aan de slag bij mijn werkgever en het handeltje ging op een lager pitje.

Ik adverteerde er nog rustig op los. Alles op marktplaats. Echter komt nu de aap uit de mouw.

Juni 2019 was de bodemprocedure

Mijn ex heeft ALLE advertenties in de rechtszaak aangevoerd.
-Ze heeft mensen op mijn zaakje afgestuurd welke zich voorgedaan hebben als klanten.
-Mijn marktplaats account gehacked.

- alles dmv screenshots aangevoerd als inkomsten tbv de partner allimentatie

Ze vroeg tijden de bodemprocedure

-750€ kosten voor ons zoontje
-3000€ voor zichzelf.

Ik heb alles weerlegd door middel van inkoop en verkoop facturen. Ook is adverteren op marktplaats ook geen bewijs dat de spullen ook werkelijk zijn verkocht. Het bewijst ook dan niets.

Ik heb 7 maanden op de uitspraak moeten wachten .

Echter kreeg ik vandaag de uitspraak.

Ik moet 1068€ betalen voor haar
En 550€ voor mijn zoontje.

Een hoger beroep gaat een half jaar duren.

Van mij kan toch niet worden verwacht dat ik 80 uur werk in de week. Ik ben alle vertrouwen in de rechtsstaat kwijt. Mevrouw loopt op Gucci schoenen. En ik maar als een ezel werken en Betalen. Mijn nieuwe kindje komt ter wereld en ik ben ten einde raad. Ik ben op. Klaar. Mijn vlammetje dooft😓

Paddington

Paddington

24-01-2020 om 08:51

Wat een verschrikking

Helaas heb ik ook zulke slechte ervaringen met onze rechtstaat. Wat mijn ervaring ook is dat het heel veel uitmaakt wat voor advocaaat je hebt.
Een hoger beroep duurt een half jaar, maar misschien kan het sneller worden omdat jij in de financiele problemen komt doordat de bedragen die jij moet betalen belachelijk hoog zijn.

Persoonlijk zou ik zeker geen 80 uur per week gaan werken. Werk wat je kunt en betaal wat je kunt. Zorg i.i.g. voor het geld voor je zoontje, dat is het belangrijkste. Natuurlijk kan zij het LBIO inschakelen voor het bedrag aan partneralimentatie, maar als jij kunt aantonen dat je het niet kunt betalen, kunnen zij niet veel doen.

Dus betaal wat je kunt en zorg voor bewijzen dat de bedragen niet haalbaar zijn voor jou. Door i.i.g. wel een deel te betalen laat je aan de rechtbank zien dat je niet onwillend bent, maar dat ze jouw inkomen gewoon verkeerd hebben ingeschat.

Laat je advocaat ook heel goed kijken naar hoe jij je gedraagt. Helaas gaan de meeste familierechters namelijk niet af op feiten en bewijzen, maar gaan ze af op hun intuitie. Als je dus kunt zorgen dat het beeld dat jij van jezelf neerzet overeenkomt met hoe jij bent, kan dat zeer zeker helpen.

Ik hoop dat jij gerechtigheid vind. Heel veel sterkte.

Jemig

Wat zul je blij zijn dat je van die vrouw af bent.
Ik hoop dat je hoger beroep kunt aantekenen (met een goede advocaat) en ondertussen blijf je de eerder afgesproken bedragen betalen.
Dat je inmiddels een (niet-verdienende) nieuwe partner hebt en weer een kindje krijgt kun je niet op rekening van je ex zetten.
Hopelijk is je nieuwe partner snel afgestudeerd en kan ze dan ook gaan bijdragen, zodat het niet allemaal op jou neerkomt.
Maar de bedragen die je noemt zijn ronduit belachelijk.

Tsjor

Veerle

Veerle

25-01-2020 om 09:12

2 cents

Mijn 2 cents.

Ik zou niet 80 uur pw werken. Niet als ik geen burn out/depressie zou hebben gehad, maar zeker niet als ik die niet zou hebben gehad.

Ik zou met de huisarts praten en vragen of je een verklaring kunt krijgen dat die afraadt dat je meer dan 40 uur werkt.

En dan kijk je wat je met dat aantal uren kunt verdienen en wat je voor zoontje en haar kwijt kunt aan (kinder)alimentatie.

Ik zou dan minder betalen en ik zou geneigd zijn wel te schrijven waarom je minder betaalt, dat je niet meer dan normale uren kunt werken om de opgelegde (kinder)alimentatie te betalen, omdat je anders weer burn out/depressief raakt.

En hoger beroep aantekenen.

Heb je een goede advocaat, gespecialiseerd in echtscheidingsrecht? Die ook lid is van de VFAS (vereniging van echtscheidingsadvocaten)? Geen garantie maar meer kans dat diegene goed opgeleid is en goed is.

Als je foto’s kunt maken van haar Guccischoenen, zou ik doen.

Ik heb nl de indruk dat de rechter jou heeft willen straffen voor jouw handeltje naast je baan. De bedragen zijn zo bizar hoog. Had je dat niet genoemd?

Sterkte.

Dalarna

Dalarna

25-01-2020 om 09:28

Handel

In mijn echtscheidingszaak heeft mijn ex echtgenoot ook willen proberen te bewijzen dat ik heel veel verdien, winst maak. Maar wat hij en zijn advocaat gemakshalve vergaten was dat ik ook inkoopkosten heb, kantoorkosten, verzekeringen etc. en dan heb ik t niet eens over de BTW die ik verplicht af moet dragen. Zijn advocaat nam klakkeloos aan dat elke euro omzet pure winst is. En elk product en dienst op mijn webshop volcontinue wordt afgenomen. En tadaa een megawinst. Dat heel veel bedrijven en dan vooral die het moeten hebben van inkoop en verkoop, maar een fractie daarvan overhouden, daar gingen ze even aan voorbij. De kosten die van de omzet afgingen werden door mijn ex altijd als oneerlijk gedoe bestempeld. Zo kun je alles wat krom is recht praten. Zorg dat je een officieel erkende boekhouder/accountant vind die je jaarrekening van je onderneming opmaakt. Niet een mannetje op de hoek maar een kantoor met horizontaal toezicht van de fiscus. Dat heeft mij geholpen. Ook dat werd door mijn ex oneerlijk gevonden en ik zou met mijn boekhouder onder een hoedje spelen. Toen heeft mijn ex de boekhouder bedreigt (als jij de winst van haar bedrijf niet drastisch verhoogd, dan weet ik je te vinden), en samen met een realistisch en wettelijk goedgekeurd bedrijfsresultaat is het bij mij met een sisser afgelopen. Anders was ik nog jaren een hoogopgeleide fulltime werkende man aan het onderhouden geweest van geld dat ik had moeten lenen (want dat was er niet). Heb je je zaak als enige inkomstenbron of is het een bijverdienste? Dat laatste kan vaak wat schimmiger en ‘puur winst pakken’ worden gezien. Foto’s van gucci schoenen zal niet veel opleveren want die kan ze ook gekregen hebben.

Veerle

'Ik zou met de huisarts praten en vragen of je een verklaring kunt krijgen dat die afraadt dat je meer dan 40 uur werkt.'
Dit is vreemd. Niemand heeft gezegd dat hij voortaan 80 uur moet werken. Dat zit alleen in het hoofd van iemand die -terecht- wanhopig is. Een huisarts gaat zo'n verklaring niet tekenen en een rechter gaat zoiets niet eisen.
Waarschijnlijk is er enige tijd sprake geweest van inkomsten uit arbeid, (dan wel ziekte, dan wel ww) en tegelijkertijd een bijbaantje/hobby-met-inkomsten door het opknappen en verkopen van bromfietsen.
Dat laatste is nu gestopt. En de verdiensten zijn blijkbaar veel hoger ingeschat dan ze werkelijk waren. Waarom de rechtbank de berekening van Papajace niet heeft geaccepteerd is onduidelijk. Zou het helpen om achteraf nog een officiële boekhoudersverklaring op te stellen?
In hoger beroep gaan met een betere advocaat kan wellicht helpen. Hopelijk helpt het, want dit is een absurde situatie.

Tsjor

Nou

'Van mij kan toch niet worden verwacht dat ik 80 uur werk in de week. '

Dat verwacht ook niemand. Aan de andere kant deed je dat in 2018 blijkbaar wel, door naast je baan nog brommers in te kopen, op te knappen en te verkopen. Daar heb je geld mee verdiend, dus is het logisch dat je ex en je kind daar iets van krijgen.

Gemist

Sydney, ik denk dat je een stukje gemist hebt: 'Ik zat met depressie/ burn-out thuis'. Dus dat is geen 80 uur werken, maar een beetje aanrommelen. Wel waren er dan waarschijnlijk nog inkomsten uit arbeid, ziektegeld bijvoorbeeld. Maar het is toch niet mogelijk om iemand vast te pinnen op een tijdelijke periode waarin er meer verdiend zou zijn?
Alimentatie wordt afgesproken op het moment van de scheiding en dat zou het dan ook moeten zijn. Helaas is er nog steeds geen verandering gekomen in de mogelijkheid om wijzigingen van alimentatie aan te vragen via de rechter. Dan krijg je dit soort volstrekt onzinnige uitwassen.

Tsjor

Tsjor

De scheiding is in september 2017 aangevraagd. Blijkbaar was er op het moment van de scheiding aantoonbaar sprake van een hoog inkomen. Dat is waar de rechter zich op baseert.

Papajace

Papajace

25-01-2020 om 14:58 Topicstarter

Scheiding - Sydney

Het klopt de scheiding is aangevraagd in 2017:

Maar tijden de gehuwde perioden verdienden wij beiden gewoon normaal. Zij verdiende 1600€ per maand. Ik 2400€. Wij beiden werkte fulltime

Ik had geen advocaat op toevoeging. Dus geen rechtsbijstand

Zij had rechtsbijstand. En bovenal. Haar eigen zus is een advocate.

Ik heb door oneindig geprocedeer tienduizenden euro’s uit moeten geven om überhaupt mijn eigen kind te mogen zien.

Ik heb alle advocaat kosten moeten lenen. En door mij 3 slagen in de rondte te k heb ik het gedeeltelijk terug kunnen betalen.

Het is toch te gek voor woorden.

Papajace

Papajace

25-01-2020 om 15:07 Topicstarter

Aanvulling

Wat had ik anders moeten doen. Moeder is zelfs zo ver gegaan als het inschakelen van een detectivebureau. Om mijn zoontje bij mij uit de buurt te houden.

Ze hebben ons zelfs achtervolgd in de Ikea. In de albertheijn. Aangebeld bij ons thuis. Door ramen zitten gluren en Ga zo maar door.

Vervolgens krijg je je bloedeigen kind niet te zien. En zegt de politie: ga maar naar de rechter.

Dan werk je je kapot om een heel proces te bekostigen.

Maar mevrouw zegt dan weer.

Als je blijkbaar Inkomsten heb om een advocaat te betalen. Dan kan je ook mij betalen

VOOR DE KOMENDE 12 jaar

Ik hou van mijn salaris nog geen 900€ meer over..
De hypotheek is alleen an 800.

Veerle

Veerle

25-01-2020 om 16:17

vragen

TO, hoe is de verdeling qua dagen van jullie kind nu?
Wat had jij gevraagd?

Verdient je ex nog steeds EUR 1600 pm?

Wat was jouw voorstel (door jouw advocaat gedaan) voor KA en PA?

Had je een goede advocaat, gespecialiseerd in familierecht/echtscheidingen?

Kan je nog in hoger beroep?
Doe je dat dan snel/tijdig.

Ik kan me voorstellen dat de bedragen idioot zijn gezien haar en jouw inkomen. Zeker als JIJ (onderbouwd, met accountantsverklaring) kunt aantonen dat jouw bijverdiensten helemaal niet zoveel zijn. En het kan zijn dat je gewoon onwijs pech hebt gehad met deze rechter die kennelijk jouw ex/haar zus geloofde en jou niet (en jou misschien wilde straffen ivm verzwegen inkomsten van je bedrijfje?). Bij een volgende rechter kan dat anders zijn. Maar dan moet je wel een goed dossier hebben en een goede advocaat. Maar veel slechter kan je er niet van worden. Den kik.

Kan je aantonen dat je geld geleend hebt (voor de advocaatkosten) en dus nog moet afbetalen?

Ik denk dat je vrij simpel zou moeten kunnen aantonen dat jouw inkomsten niet geschikt zijn om deze KA en PA te betalen.

Papajace

Papajace

25-01-2020 om 16:49 Topicstarter

Veerle:

Ja. Mijn ouders hebben bijna alle facturen van de advocaten betaald. Ik kan ook aantonen dat ik enkele betalingen naar mijn ouders terug heb gedaan.

De omgang in nu. Elke vrijdag op zaterdag. En om de week op de woensdag.

De omgang was 3x per week 45min bij haar op haar zolderkamer met ons zoontje.

Voorstel van mijn advocate was 350 kinder allimentatie en partner allimentatie op Nihil.

Wij hebben dit onderbouwd door al haar aangeleverde bankafschriften uit te pluizen. En dus aan getoond dat de in haar eigen onderhoud kan voorzien.

Heel veel kosten die ze op haar behoeftelijst aangaf voerde ze dubbel op.

Bijna alles schreef ze zakelijk af. En voerde ze het nogmaals als privé kosten op.

Ja, ik kan zeker nog in hoger beroep. Ik had een familierechtadvocate. Ze heeft heel veel voor mij betekend met betrekking tot de omgang.

Ik heb over 2 weken een intake bij een andere familierecht advocaat. Wellicht kan een frisse wind ook helpen.

De rechtbank heeft een schatting gemaakt. Ik had destijds nog niet eens een eerste BTW kwartaal aangifte gedaan. Ik laat mijn boekhouder nu een complete verklaring maken.

Ik heb al mijn inkoop en verkoop facturen goed bewaard. Ik heb voor 110.000€ omzet gedraaid en alleen al voor 95.000 onkosten gehad aan inkoop.
Alleen de huur was al 5000€ voor een heel jaar.
Sterker nog. In verband met de opstart hebben mijn ouders de huur betaald.
En laten we de opstart kosten al helemaal niet meereken. Ik heb een hele werkplaats in moeten richten van eigen geld.

Van elke euro winst. (Marge) moet ik 21% btw betalen. Van de rest die er overblijft moet ik 49.5% afdragen.

Papajace

Papajace

25-01-2020 om 16:52 Topicstarter

Veerle

De rechter die deze uitspraak heeft gedaan. Was niet de rechter die de zitting heeft bijgewoond.

De rechter en de griffier zijn beiden ziek uitgevallen. En een inhoudelijke overdracht is er nooit geweest. De rechter (in opleiding) die is aangewezen heeft 7 maanden na de zitting een uitspraak gedaan aan de hand van een proces verbaal.

Ik ben echt alle vertrouwen in de rechtstaat verloren.

Veerle

Veerle

25-01-2020 om 17:19

Nog wat vragen

TO, dank voor je antwoorden, geeft een beter beeld.

Omgang:
Wat had jouw advocate de qua omgang gevraagd?
Wil je niet meer?
Hoe ver woon je van je ex?

Financien:
Dat betreft dus je eigen bedrijfje.
Hoeveel tijd besteedt je daar nu gemiddeld aan per week?
En heb je nog je vaste baan? Hoeveel uur werk je daar?

Advocaat:
Is de nieuwe een goede advocate, ook financieel ervaren met mensen met een eigen bedrijf (is anders dan als je alleen een dienstverband hebt)?
Je hebt het over een boekhouder. Is die van een groter kantoor of zelfstandig?
Een accountantsverklaring komt misschien beter over, geeft betrouwbaardere info.

Heb je een leningsovereenkomst met je ouders?
Ik weet trouwens niet of dat helpt om aan te geven dat je geen geld hebt, vraag dat de advocate. Anders maken jullie zelf nog een simpele (op internet vast voorbeeld te vinden), zodat je dat stuk ook op kunt voeren. Dat er niet gezegd wordt dat je dat geld van heb gekregen hebt.

Vraag de advocate of ze ook met terugwerkende kracht bedragen kan laten aanpassen omdat het echt niet goed onderbouwd en buitensporig hoge bedragen zijn.

Vraag je advocate of het strategisch misschien ook slim is nu niet de volle bedragen te betalen. Dan zegt je ex: hij betaalt het nu dus hij kan ermee doorgaan. Door niet alles te betalen, maar alleen een redelijk bedrag) geef je aan: dit kan ik betalen, de rest is teveel.

Het kan niet zo zijn dat jij leningen moet aangaan om te hoge KA of PA te betalen.

Hou de termijn voor hoger beroep goed in de gaten.

Papajace

Papajace

25-01-2020 om 17:54 Topicstarter

Antwoord

Qua omgang. Ja wij wilden wel meer. Maar dit is nu wat het is. Wij wilden Co-ouderschap. Zij niet.

Zij is ook vertrokken met ons zoontje 30km verderop. Dit zonder enig overleg met mij.

Ik heb ook 2 jaar lang 3x per week 60km moeten rijden. En het via de rechter moeten spelen om de
verdeling van het halen en brengen te verdelen.

Ik besteed nu gemiddeld direct 10 uur per week aan mijn bedrijfje.

Qua vaste baan.
Ik werk al 9 jaar bij mijn werkgever. In vaste dienst.
40 uur per week in een 2 ploegen dienst.

Mijn vaste baan heeft er ook onder te lijden zo is mijn werkgever momenteel met mij in gesprek omdat in mijn arbeidsovereenkomst staat dat ik geen nevenwerkzaamheden mag verichten.

Ja ik heb de accountant van mijn ouders de gemaakte kosten van de advocaat en de huur als lening op laten voeren. Deze bewijzen heb ik nog niet als stukken aangeleverd van de rechtbank.

Ik noem het een boekhouder maar het is een accountant-belastingadviseur-administratie bedrijf.

Ik heb nog een beroepstermijn van 11 weken.

Dat wordt hard werken

De komende 11 weken. Jij moet nog veel dingen op papier krijgen en aantonen.
Dan snap ik niet waarom er gewerkt wordt met behoeftelijstjes van de ex-partner. Waarom niet met de tremanormen: ieder mag het bijstandsniveau houden, de rest is in principe beschikbaar voor draagkracht. Voor het kind wordt een percentage berekend van het voormalige gezinsinkomen, dat is de kinderalimentatie. De rest wordt gelijk verdeeld, dat kan dan nog partneralimentatie opleveren.
Ik zeg het hier iets simpeler dan het is, maar als je met behoeftelijstjes gaat werken, dan kan een guccci-tas ook tot je behoefte horen.
Je advocaat heeft slordig werk gedaan en jou je slordigheden laten behouden. Je zult hard moeten werken om dat recht te zetten. Hou er rekening mee dat de zus van je ex de slang is: via haar zal alles uit de kast worden getrokken. Sommige advocaten denken dat zij de belangen van hun klant (zus) zo het beste dienen. Domme advocaten, die niet zien dat de spanningen en onvrede en de rechtsgangen (voor advocaten een kolfje naar hun hand) slecht zijn voor hun cliënt. Maar je hebt ermee van doen en je ex kan er gratis over beschikken.

Tsjor

Tijdslijn

Sydney: 'De scheiding is in september 2017 aangevraagd. Blijkbaar was er op het moment van de scheiding aantoonbaar sprake van een hoog inkomen.'
Nou nee, in september 2017 is er een uitspraak gedaan op basis van de inkomens zoals die toen lagen:

'Het bedrag wat voorlopig werd vastgesteld was

- 192 in het onderhoud van de vrouw
- 455 in de kosten van de kinderen' (ik weet niet waarom hier meervoud staat)

De broer is overleden in de zomer van 2018, daarna komt de periode van burn-out en depressie en het hobbyen met de bromfietsen.

De rechtszaak die leidde tot de absurd hoge bedragen speelde 7 maanden geleden, dus ergens in mei of juni 2019.

Het is (helaas) nog steeds mogelijk om een aanpassing van de alimentatie te vragen als je denkt dat het inkomen van de alimentatiebetalende hoger is geworden. dan krijg je dit soort uitwassen. Exen die elkaar voortdurend in de gaten blijven houden (wat doe jij op marktplaats, wat verdien jij in de kapsalon) en elkaar gaan bestrijden met cijfers en claims.

Waarom heb ik het gevoel dat ex en zus een niet-Nederlandse achtergrond hebben?

Het kan ook nog zijn dat Papajace zelf begonnen is over de alimentatie vanwege zijn nieuwe liefde en aanstaande pasgeborene. Dat zou dan een domme vergissing zijn geweest: je ex gaat niet betalen voor je nieuwe liefde en volgende kind.

Tsjor

Papajace

Papajace

26-01-2020 om 11:00 Topicstarter

Tsjor

Ja het klopt. Mijn ex en haar zus zijn van niet Nederlandse afkomst.

Ik heb nog 1 kans om dit recht te trekken.

Ik zit met onzekerheid over huisvesting terwijl er een kleintje op komst is.

Met het allimentatie bedrag dat in de beschikking staat kan ik nog niet eens een dubbeltje krediet krijgen bij de bank.

Maar aan de andere kant is mijn inkomen bij mijn werggever als zodanig dat ik geen aanspraak kan maken op sociale huur.

Vrije sector is momenteel zo duur. Dat kan ik ook wel vergeten.

🤯

Niet alleen jouw probleem

'Ik zit met onzekerheid over huisvesting terwijl er een kleintje op komst is.' Dat is niet alleen jouw probleem, ook het probleem van je vriendin. Zij zal mee moeten denken over oplossingen. Wonen jullie nu niet samen?

Verder zijn er ook mogelijkheden om inkomsten uit je bedrijfje mee te laten tellen voor een eventuele hypotheek, ,maar daar zijn wel veel voorwaarden aan verbonden.

Tsjor

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.