Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Vakantieverdeling voor kind met hechtingsproblematiek

Ik moet een voor ons wenselijke verdeling maken voor de zomervakantie. Eerder was dit altijd gewoon door de helft. Nu heeft mijn dochter best wel heftige verlatingsangst gekregen door omstandigheden en is zelfs een week bij papa al best wel heftig voor haar. Hoe kan ik nu het beste deze 6 weken opdelen?

Dees

Dees

27-05-2019 om 06:26

Om de week

Om de week.

Niet te veel veranderen

Ik vermoed dat ook kinderen met hechtingsproblemen er baat bij hebben dat dingen voorspelbaar zijn. Ik zou dus dezelfde verdeling aanhouden als voorgaande jaren, dat is het meest overzichtelijk voor je dochter.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-05-2019 om 09:32

Normaal

Wij hebben nooit aan de standaard drie om drie weken gedaan. In vakanties laten we het normale schema doorlopen met uitzondering van de weken die we zelf op vakantie zijn.

Triva

Triva

27-05-2019 om 09:37

Phryne

Ja maar hoe doe je dat dan als je allebei 3 wk op vakantie wil?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

27-05-2019 om 09:40

Niet

Lijkt me. Die weekjes vakantie moeten dan maar even wachten.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-05-2019 om 09:40

Triva

Dan ga je. In de praktijk is dat nog niet voorgekomen, we gaan beide max 2 weken. Dit jaar is dochter wel wat aan het mopperen omdat ze dan maar zo weinig thuis is (en vanwege het kamperen met haar vader wat ze helemaal niets vindt).

Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-05-2019 om 09:42

Aanvulling

Dit jaar is dus voor het eerst dat we allebei echt twee weken weg gaan. Misschien moeten we volgend jaar maar afstemmen dat we ieder 10 dagen gaan, of een een week en de ander twee.

Ik ook

Ik ook

27-05-2019 om 11:42

Leeftijd

Hoe oud is je dochter? Mijn ervaring is dat nu onze zoon een puber is, die vakantieverdeling gemakkelijker is geworden. Hij gaat 1 week met ons mee, vliegt dan terug naar Nederland en gaat 2 weken naar zijn vader. De rest wordt er gewerkt.

Therapeut

Als er echt sprake is van hechtingsproblematiek (dat is wat anders als heimwee!) dan zal ze toch ook een vorm van therapie en/of begeleiding krijgen? Waarom vraag je niet aan die professional om advies? Die persoon kent je kind, de omstandigheden etc. Bij een kind met dergelijke complexe problemen zou ik dat niet met een forum op willen lossen....

Mari

Mari

27-05-2019 om 14:25

Hechting

Hechting gebeurt de eerste twee jaar van iemands leven. Is de scheiding toen gebeurd? Zo nee dan vallen de problemen misschien niet onder hechtingsproblematiek. En dat is een goed teken want aan problematische hechting is heel moeilijk wat te doen, aan problemen met leven in twee huizen meer. Ik zou echt een goede hierin gespecialiseerde therapeut in de arm nemen om sowieso vast te stellen wat er aan de hand is. Hoe oud is dochter nu? Kan ze al zelf aangeven wat ze fijn zou vinden?

Heerlijk

' Hechting gebeurt de eerste twee jaar van iemands leven.' Dat is ook de tijd waarvan niemand zich nog iets kan herinneren. Blanco gebied. Vrij speelterrein voor iedereen die wat wil invullen en daar ook zijn of haar inkomen mee wil genereren.

Ik onderschat hechtingsproblematiek echt niet. Heb daar zo mijn eigen idee-en over en ervaringen mee. Maar juist vanwege dit soort 'opinies' is het goed om heftige problematiek niet op een forum te bespreken.

Tsjor

Mari

Mari

28-05-2019 om 09:52

pff Tsjor

" Ik zou echt een goede hierin gespecialiseerde therapeut in de arm nemen om sowieso vast te stellen wat er aan de hand is. "
niks heerlijks aan hoor

Nee

Het heerlijke zit natuurlijk in het feit dat je een theorie hebt die gaat over een periode, waar niemand zich iets van kan herinneren. Blanco terrein. Kun je alle kanten mee op, je hebt vrij spel, niemand kan je tegenspreken, en vooral degene die het betreft niet.

Tsjor

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.