Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Vechtscheiding met narcist

ik probeer al 1,5 jaar te scheiden van een narcist die maar door blijft gaan met pesten en kleineren. Na 20 jaar huwelijk waarin hij loog, vreemd ging, altijd maar aandacht moest hebben, jaloers was op de aandacht van de kinderen, de hoge schulden die hij stiekem maakte en als laatste lichtte hij tientallen mensen op. De kinderen weten niks wat hij allemaal gedaan heeft dus zij willen 50/50 co ouderschap. Hij manipuleert iedereen en ze trappen er allemaal in. Nog nooit heb ik zo'n egocentrisch iemand meegemaakt. Wie maakt ook zoiets mee? 

Je probeert al 1,5 jaar te scheiden? Is scheiding niet gewoon doorzetten, of heb je jongere kinderen zodat er eerst een ouderschapsplan moet komen? Wat hij ook gedaan heeft en blijkbaar nog steeds doet, dat doet er vgm niets toe. Jij wil scheiden, klaar (en dan kun je je leven weer opstarten). 
Ik denk dat je geen antwoord zult krijgen op je vraag 'wie maakt ook zoiets mee', wss kun je wel (horror)verhalen terug vinden op dit forum van mensen. Maar of je daarop zit te wachten. Trek je plan, kies voor jezelf en doe wat je wil doen.
En mss komen er na mij meer reacties of adviezen die jou kunnen helpen. Suc6

Dwingende persoonlijkheden kunnen de zaken aardig traineren. Daar heb je zeker niet altijd goed zicht op of invloed op. Google eens op gaslighting TO, misschien dat je daar wat in herkent.

Imi

Imi

19-07-2021 om 11:34

Google daarna op Grey rock, dat zul je heel hard nodig hebben.

MRI

MRI

19-07-2021 om 16:17

Okay, waarom kan je niet de scheiding alleen in gang zetten? Ben het overigens eens met Mija en weet dat er nare manipulerende mensen bestaan die zich overal uitdraaien. Maar jij wilt scheiden dus om je te kunnen helpen is het handig te weten waardoor dat niet lukt.

'De kinderen weten niks wat hij allemaal gedaan heeft dus zij willen 50/50 co ouderschap.'Ze weten wel iets, ze weten dat dat hun vader is in de rol van vader zijn.
Wat ze niet weten is hoe jij hem ervaart en beschouwt, ze kennen hem dus niet in de rol van partner.
Wat zou je hen willen vertellen? En waarom zou je dat willen?
Ze kennen jou als moeder en vader als vader en blijkbaar willen ze graag met beiden blijven omgaan. Ga ervan uit dat de kinderen bij beiden wel plus- en minpunten kunnen opnoemen, maar dat ze daar liever niet over beginnen en zeker niet op basis daarvan een keuze willen maken.
Als dat je grootste struikelblok in de echtscheiding is (kinderen willen co-ouderschap, vader ook, jij niet) overweeg dan nog eens goed je argumenten.
Overigens: d emening van kinderne kan veranderen. Het kan best zijn dat zij anders tegen hem (of tegen jou) aankijken als ze ouders meer als volwassenen zien, terwijl ze zelf ook volwassene zijn. Dan vallen sommige oordelen anders uit.

Tsjor

Helaas heb ik ervaring met zo'n soort situatie. Uiteindelijk na ruim 2 jaar is de scheiding uitgesproken door een rechter zonder ouderschapsplan, maar wel met een 50/50 regeling.
Hier had ik wel mijn bedenkingen bij, maar ik vond en vind het belangrijk dat mijn kind haar biologische vader leerde kennen. Wel heb ik haar geleerd om voor zichzelf op te komen en zelf te blijven nadenken.
Natuurlijk blijft het een lastige situatie, maar ik ben nog steeds erg blij dat ik die keuze heb gemaakt. Ondanks alles blijven beide ouders voor kinderen heel erg belangrijk en persoonlijk vind ik niet dat ik als moeder het recht heb om te kiezen dat ik belangrijker ben dan de vader.

Daarnaast ben ik ook erg blij geweest met de periodes dat ik geen kind in huis had. Die tijd heb ik heel hard nodig gehad om zelf te helen van de jarenlange mishandeling die je pas echt merkt op het moment dat je onder het juk weg bent.

Nu heeft mijn dochter gekozen om bij mij de te wonen. De strenge regels bij haar vader beperkt haar in haar mogelijkheden om een eigen leven op te bouwen. Haar vader (helemaal zoals het een narcist betaamt) heeft het zo gebracht dat het 'zijn idee' was. Een kind van 19 kun je niet tegen houden namelijk.

Verder probeer zelf sterk te worden. Als je ex echt een narcistische persoonlijkheid stoornis heeft dan zal hij jou op allerlei manieren nog steeds willen in zijn macht te houden. Zorg daarom dat jij je zakelijk opstelt naar hem toe. Probeer hem te zien als een lastige collega ouder, maar ook niet meer dan dat. Probeer alle andere gevoelens op andere manieren te verwerken, maar hou dat buiten je communicatie met je ex.

Ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar mijn dochter was 11 toen bij ons de bom barstte. Voor mij was het echt een hel. Vooral in de laatste 2 maanden heeft mijn ex mij namelijk heel veel redenen gegeven om akkoord te gaan met een scheiding. Ik leefde in voordurende angst voor mijn veiligheid zolang hij in huis rondliep.Die angst, die pijn, die moest ik verwerken. Dat wilde ik naturlijk niet aan mijn dochter laten merken, dus vandaar dat ik soms erg blij was dat ik zonder kind gewoon mijn tranen de vrije loop kon laten.

Reageer op dit bericht

Je bent niet aangemeld, heb je al een account? Meld je dan aan via de onderstaande knop.

Aanmelden