Home » Forum » Echtscheiding en erna » Verjaardag papa

Verjaardag papa

6 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
O.D
Verjaardag papa

Hallo iedereen 👋🏽

İk heb een vraag waar ik maar niet uit kom.
Binnenkort is het mijn verjaardag en zou graag mijn dochter op mijn verjaardag bij me willen hebben.
Nou is er tijdens de kort geding (verlopige omgangsregeling) afgesproken dat we de vakantiedagen en feestdagen in overleg 50/50 moesten delen. Nu wil ik graag weten of ik recht heb om mijn dochter op te halen op mijn eigen verjaardag. İk heb het pas gevraagd aan mijn aanstaande ex , maar kreeg een appje terug dat ze al plannen heeft staan voor die dag met onze dochter.
Mag ze weigeren. Heeft ze hier recht op.
Dit zou ik graag willen weten.

Alvast bedankt 🙏🏽

Triva
Tja

Verjaardagen zijn geen feestdagen, dat hebben jullie dus niet goed weggezet. Is je dochter bij jou als je ex jarig is? Wat als je dochter zelf jarig is?

Maak het bespreekbaar, ook met het oog op de verjaardag bij je ex maar pas op: als jouw verjaardag volgend jaar op een maandag valt wil je het wellicht vieren op zondag.

Ik ben van huis uit gewend dat feestdagen als sinterklaas en veejaardagen vaak in het weekend werden gevierd. Kun je niet wat schuiven?

Pip700
Hmm

Beste OD

Vind het echt schandalig dat jouw ex je dochter niet wil laten komen op je verjaardag! Hoe oud is je dochter? Wellicht kun je dit zelf met haar bespreken als ze een beetje oud genoeg is daarvoor :)
Ik raad je aan in de nieuwe omgangsregeling dit wel te melden. Succes!

tsjor
'Recht'

O.D. de omgangsregeling is voorlopig, dus je kunt kijken of je in de definitieve omgangsregeling iets kunt zetten, waardoor dit soort situaties iets gemakkelijker worden.
Ik zou wel het concept 'recht' uit mijn hoofd halen. Een ouder die het 'recht' op een kind opeist is een onaangename constructie. Dat geldt ook voor je ex. Een kind heeft rechten, namelijk het recht op ouders die de zorg voor het kind voorop zetten.
Wellicht kun je een algemene formulering op laten nemen: Beide ouders zorgen ervoor dat het kind kan opgroeien in liefdevolle zorg van beide ouders. Om dat te realiseren worden de volgende zorgtijden afgesproken: In voorkomende gevallen werkt een ouder eraan mee als het kind of de andere ouder van deze afspraken wil afwijken om een moverende, incidentele reden, waarbij gedacht kan worden aan verjaardagen, familiebezoek of clubjes. De beslissing ligt bij de ouder bij wie het kind op dat moment verblijft.
Daarmee krijg je geen gelijk, maar heb je de 'rechten' wel wat anders geformuleerd en heb je wel de mogelijkheid om zelf te laten zien hoe jij ermee om wil gaan: als zij jarig is en het kind is bij jou en zij vraagt of het kind die dag bij haar kan zijn, dan zeg jij 'ja'. Misschien leren jullie daar allebei van, dat het niet gaat om 'rechten' maar om zorg, om leven, om geluk.
Nu leer je haar in elk geval iets, door niet meteen de strijd aan te gaan, maar haar te laten zien wat de gevolgen zijn van haar opstelling: het kind is dan niet bij jou als je jarig bent. en jij draagt dat verdriet, als pijnlijk gevolg van de scheiding.

Ik hoop dat je een leuk uitstapje kunt bedenken wat je alsnog met je kind kunt gaan doen op een ander moment.

Tsjor

O.D
Bedankt

Bedankt voor jullie snelle reactie.
Mijn advocaat zal a.S maandag contacten met de advocaat van mijn ex. Als ze moeilijk gaan doen zal ik er ook verder geen drama van maken.
Onze dochter is 3 1/2 jaar. İk zie haar nu nog alleen weekenden dus maar met 1 overnachting. İk vindt dit veelste weining. Mijn verjaardag boeit mij eigenlijk helemaal niet. Het gaat er bij mij om dat ik die dag weer met mijn dochter kan zijn.
İk zal verder niks forceren.
Natuurlijk staat belangen van mijn dochter boven alles.
Nogmaals bedankt iedereen🙏🏽

swaen
Advocaat?

Een advocaat contact op laten nemen met de advocaat van je ex is al een beetje drama maken naar mijn idee.

Ik kan me heel goed voorstellen dat je moeite hebt met de minimale omgangsregeling. Het is verdrietig je kind zoveel te moeten missen. Wanneer is je dochter weer bij jou? Maak er dan een mooie dag van. Eet taart, bak pannenkoeken, blaas de slingers op. Je dochter is 3.5 en beseft zich nog helemaal niet dat je een paar dagen eerder echt jarig was. Daar kun je je voordeel mee doen!