Home » Forum » Verwaarlozing

Verwaarlozing?

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
DG
Verwaarlozing?

Ik zit met in een dillema... de kinderen (meisjes) van mijn nieuwe vriend komen sinds 2 jaar om het weekend en halve vakanties bij ons, gezellig leuke meiden. Wat mij echter begon op te vallen (vrij snel als moederzijnde) dat ze het heel weekend in dezelfde kleding en sokken rondlopen.. eerst even aangekeken, tot mijn eigen dochters dit ook zagen. In dd zomer met 35 graden geen korte broeken mee alleen de lange jeans sinds vrijdag... aangekaart bij vriend dir besprak met ex hoe dat zit en hij betaald elke maand netjes alimentatie.
Jongste stiefkind loopt ook in 2e handsschoenen, van nichtje gehad. Puberdochter in de kerstvakantie (1e dag bij ons van de vakantie) had doorgelekt met menstruatie en had geen schoon goed bij ... op dag 1???

Kortom, zeur ik of ben ik gewoon moederlijk bezorgd maar ik noem dit verwaarlozing. Bij mij moeten mijn kids iedere dag douchen, schone sokken en kleding aan. En deze hebben van vrijdag tot zondag dezelfde sokken en dezelfde kleding aan! Dit kan toch niet??

Niki73
Vader

Wat vindt hun vader ervan? Hij zou het met zijn ex kunnen bespreken.

Mijn kinderen douchen niet elke dag, trekken wel elke dag schoon ondergoed aan, maar zeker niet elke dag schone kleren (onnodig en slecht voor mijn elektriciteits- en waterrekening). In de winter soms maar eens per week schone kleren. Ik vind niet dat ik ze verwaarloos.

En kind dat menstrueert is meestal wel oud genoeg om zelf wat kleding in een tasje te doen en nee te nemen. Misschien willen ze zelf niet met spullen slepen?

Er is van alles mogelijk, maar laat het aan vader over. Hij is mede-verantwoordelijk, jij niet.

Sydney
Ach

Haal zelf wat sokken en ondergoed in huis voor ze. Probleem opgelost.

DG
Sydney

Sydney dat heb ik ook al gedaan, alleen ging alles weer mee dus zat steeds met hetzelfde probleem...
de bedoeling was om de kleding die ik gekocht had hier te laten maar alles ging weer weg. Ik ga ook niet als agent bij de deur staan controleren en zeggen die sokken uit die had ik gekocht en dat shirt ook..

Vader vraagt ook weleens waarom heb je niks meegenomen? Oh vergeten is dan antwoord, kan natuurlijk bij jongste van 12. Maar idd de puber is oude genoeg om voor eigen spullen te zorgen en tóch zijn er geen schone kleertjes

Mekker
Verwaarlozing

Omdat jij het anders doet?
12+ kinderen dragen ook geen kleertjes meer trouwens.
Daardoor denk ik dat jouw kinderen een stuk jonger zijn en jij misschien mist dat moeder deze 2 groot genoeg vindt om een tasje te pakken. En dan gaat er wel eens wat mis op die leeftijd.

Niet te snel oordelen en dat onder ( perfect) moederlijke zorg gooien.
Als er iets valt(!!!) op te lossen moet vader dat doen.
Zeker zo in het begin van een relatie zou ik me alleen maar druk maken dat ze me héél lief vinden en zich thuis voelen.

Sydney
Alles?

'Sydney dat heb ik ook al gedaan, alleen ging alles weer mee dus zat steeds met hetzelfde probleem'

De sokken die ze vrijdag aan hadden liggen dan toch bij jou in de wasmand? Die vervangen dan 'jouw' sokken die ze op zondag mee naar huis nemen.

Maar los van de praktische kant hoeft er natuurlijk helemaal geen sprake te zijn van verwaarlozing. Als mijn dochters ergens gaan logeren, roep ik ook een inpaklijstje naar ze. Anders vergeten een nachthemd en hun tandenborstel (maar nooit hun mobiel).

Nanda
even overleggen

Maar hun vader of jij kan toch even overleggen met de kinderen van 'kijk, we hebben een extra set ondergoed en sokken gekocht'.(ik zou gewoon een pakketje van 5 stuks sokken en 5 stuks ondergoed kopen trouwens, heb je genoeg) en dan zeggen; "Letten jullie er even op bij het inpakken van jullie spullen dat er in ieder geval hier één of twee setjes blijven liggen voor noodgevallen?" En dat kan je in het begin best even checken of ze eraan gedacht hebben.
Hier hebben de kinderen van mijn vriend een eigen kledingkast en daar ligt altijd nog wel iets in. Ze hebben de basiskleding bij hun moeder liggen en hier ligt wat reservespul.
Voor wat betreft het maandverband en tampons, hier ligt in de badkamer dat gewoon voor het pakken, ze wonen hier toch ook een aantal dagen per maand, het is dan gewoon handiger om wat op voorraad te hebben.
Ik zou niet meteen van kwade opzet uitgaan, laat je vriend het gewoon eens met zijn ex bespreken. Idem met korte broeken in de vakantie, of je gaat wat kopen, zo duur is dat niet, of je vriend belt zijn ex even op om te vragen of ze dat nog even wil langsbrengen of dat hij dat even kan komen ophalen.

AnneJ
Inderdaad

Los het praktisch op, je kunt kinderen ook vragen mee te denken, en begin niet met beschuldigingen te strooien. Dat gaat zeker niets oplossen.

DG
Dank

Je wel voor de reacties geeft wel weer heldere blik op

Dees
Ja

Hier krijgt mijn zoon om de dag schone bovenkleding en elke dag schoon ondergoed en sokken. Persoonlijk vind ik het verwaarlozing als kinderen geen schone kleding hebben als ze het weekend of in de vakanties bij pa zijn.pa hoort gewoon. 1 of 2 setjes kleding in zijn kast te hebben en 2 sets ondergoed en sokken, tijdens de vakanties is het logisch als ma zorgt voor een goed gevulde koffer, bij een puber kan ma haar dochter opdracht geven die goed gevulde koffer te vullen en daarna te controleren.

Sydney
Dees

'pa hoort gewoon. 1 of 2 setjes kleding in zijn kast te hebben en 2 sets ondergoed en sokken, '

TS meldt dat haar vriend elke maand netjes alimentatie betaalt. Ik vermoed dat ze daarom vindt dat mams voor alle kleding moet zorgen., ook buiten de vakanties om.

Dees
Sydney

Ja dat gevoel had ik ook. Maar als je die kinderen daar ook een thuisgevoel wilt geven moet je zorgen voor 2 setjes voor elk seizoen natuurlijk. Lijkt me een kleine investering voor de kinderen om zich gewenst te laten voelen.

Rixt
Zelf

Voor een vakantie laat ik de kinderen zelf hun tas inpakken en alleen met de van de jongste van 10 overleg ik wat echt mee moet. Kan bij de moeder ook zo zijn, dat ze ervan uit gaat dat ze alles goed meenemen. Hier vergeten de pubers weleens wat, maar omdat ze het vooral zelf moeten oplossen hebben ze dat snel afgeleerd. Misschien gewoon aan ze vragen of ze in het vervolg een extra setje meebrengen.

tsjor
Nog leuker

Ga samen met vader een keer met ze shoppen en deel de kosten met vader.

Tsjor

elledoris
Uhm..

Niet elke dag schone kleren of douchen, is dat verwaarlozing? Vind ik meer milieuvriendelijk. Verwaarlozing lijkt me meer zitten in géén kleren hebben, geen aandacht krijgen, geen normaal eten krijgen. Ik ken mensen die de hele week in dezelfde trui lopen, eigen keus en nog een goeie baan ook. Zolang ze niet stinken zie ik het probleem niet.

V@@s
verwaarlozing van jullie kant

Dat er blijkbaar zelfs geen ondergoed voor de kinderen in huis is bij jullie. Dat is toch wel het minste dat je zelf zou kunnen aanschaffen.

Angela67
v@@S

lees even goed.
gr Angela

Dees
Ellesoris

Bovenkleding hoeft niet dagelijks schoon hoor maar onderkleding zeker wel.

Mijntje
viespeukleeftijd

De jongste is 12 meen ik te hebben gelezen. Ik weet niet of het jongens of meisjes zijn maar mijn zoon was op die leeftijd niet erg op de hygiene. Dus ik vraag me af of de kinderen het zelf wel zo vervelend vonden. Mn jongens zijn op die leeftijd wel vaak een beetje een viespeuk geloof ik.
Als moeder zijnde had ik mijn kind overigens wel schone kleding meegegeven voor het weekend (en een pyjama) en mijn kind een tasje laten pakken. Of mijn kind het vervolgens aantrok is dan een tweede :-)
Wat je heel eenvoudig kan doen is de gedragen kleding die in de wasmand liggen niet meegeven, maar die houden. Hoef je ook niet als een politieman te vragen de nieuwe onderbroek en sokken af te geven.

Flavia
niet hier en daar

Zorg dat er bij jullie ook een aantal sets kleding liggen. Wat er dan op vrijdag meekomt, gaat niet op zondag/maandag mee terug maar ligt bij jullie in de was.

Het is niet kleding van hier of daar, maar van de de kinderen die 2 locaties hebben.

Mijn dochter neemt op donderdag niets mee naar haar vader, ook niet voor de weekenden, alleen als ze daar een hele week of langer blijft gaat er een tas kleding mee. Wat waar dan ligt is haar zorg dus als ze die ene broek dan bij mij aan wil terwijl hij bij haar vader ligt is het haar taak om er voor te zorgen dat hij dan mee komt. En dat kan ze al prima sinds ze 10 is.

Przewalski
Wat ik mis in dit verhaal

Hebben ze wel een tas bij zich en wat zit er dan in?
Wat zeggen de kinderen er zelf van?
Ik denk toch echt dat kinderen van deze leeftijd wel snappen dat je een tas met kleding meeneemt - als dit niet op het 'logeeradres' ligt. Dus hebben de kinderen geen kleding of verzuimen ze om zelf een tas in te pakken?

Hier in huis ook een viespeuk die nooit zou douchen of schone kleren aantrekken, als wij het niet aan zouden kaarten. En ik heb vroeger ook een periode gehad ik zelden douchte. Ik kan het me nu nauwelijks meer voorstellen!

Eef
Ophalen

Gaan jullie niet even spullen ophalen als ze geen kleding bij zich hebben?

Kinderen hebben toch wel sleutel van het huis, dus zelfs als ex er niet is kunnen jullie toch wel wat spullen ophalen?

Of is er een reden voor dat jullie dat niet doen?

V@@s
volgens mij lees ik prima

Dit speelt al twee jaar en de verantwoordelijk volwassenen lossen het blijkbaar niet op. Blijkbaar is het meteen gesignaleerd, maar er gebeurd dus niets.

Je hebt alleen invloed op je eigen acties, dus als het echt een probleem is dan zorg je dat de kinderen er niet onder leiden. Dan zorg je dus linksom of rechtsom dat er wel schone kleren zijn of kleding geschikt voor het seizoen. Dat kan bijvoorbeeld door deze alsnog bij hun moeder te gaan halen, door zelf wat setjes aan te schaffen (meestal de fijnste oplossing voor kinderen, zodat ze niet het idee hebben dat ze alleen maar logées zijn bij jullie). Dus ja ik zie verwaarlozing, maar het heeft weinig zin om daar iemand op aan te spreken die hier niet schrijft.

Angela67
die twee jaar

had ik niet zo gelezen, maar inderdaad, dat is dan wel lang om nog geen oplossing 'geforceerd' te hebben.
Punt is dat jij schrijft dat ze nooit moeite heeft gedaan om zelf wat aan te schaffen: "Dat er blijkbaar zelfs geen ondergoed voor de kinderen in huis is bij jullie. Dat is toch wel het minste dat je zelf zou kunnen aanschaffen."
Had je niet gelezen dat ze dat wel gedaan had? Je reactie klinkt daardoor erg bot.
Kennelijk wel gedaan, maar alles ging mee terug naar moeder.
Kijk, dat het nu dus al twee jaar duurt is inderdaad raar. Want je kunt natuurlijk op zondag inderdaad de eigen kleren/ondergoed/sokken weer gewassen laten aantrekken en spullen bij jezelf houden.
gr Angela

Flavia
Eef

Niet alle kinderen hebben een eigen sleutel of de afstand is groot.

Eef
TO

Klopt wat Flavia schrijft?

En hebben jullie wel eens geprobeerd dat ze wel kleding meenemen (ze zeggen immers ‘vergeten’ , bijv doorvlak voor ze daar weggaan te appen of te bellen?

Verder: zelf schone kleren kopen en die bij jullie houden als ze weer terug gaan, kan ook een oplossing zijn.

Als je vermoed dat het echt niet met vergeten te maken heeft (2 jaar lang hetzelfde meemaken doet dat vermoeden):

Je hebt rare exen. Kan zijn dat de kinderen zat kleren hebben maar van moeder (uit wraak) niets mee krijgen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zal wel iemand zijn die zoiets werkelijk doet. Triest.