Home » Forum » Vraagje tegen ex zeggen dat ik haar terug wil

Vraagje. Tegen ex zeggen dat ik haar terug wil?

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Johndevries
Vraagje. Tegen ex zeggen dat ik haar terug wil?

Hallo Allemaal,

Ik ben hier nieuw en loop altijd en met een vraag.

Mijn relatie van 20 jaar is meer dan vier jaar geleden beëindigd door mijn ex vriendin. Samen hebben we drie kinderen tussen de 8 en 13 jaar oud. Mijn ex vriendin heeft mij verlaten omdat ze verliefd is geworden op haar minnaar van toen. Zij is binnen een half jaar gaan samenwonen met deze man die ook 4 kinderen heeft uit twee verschillende relaties. Wij hebben samen gekozen voor 50/50 co ouderschap en dat gaat redelijk goed. Mijn ex heeft inmiddels alleen huis gekocht met haar vriend en het lijkt opzich wel goed te gaan met haar. Alleen kan ik dat niet met zekerheid zeggen omdat ik bijna niks meer van haar herken zoals ze vroeger was. Ik zelf heb ook niks te klagen want heb om de week mijn kinderen waar ik dan fulltime voor kan zorgen en heb een fijne woning en doordat ik ondernemer ben heb ik het geluk dat ik om de week thuis kan zijn voor hun. Alleen de liefde kan ik niet meer vinden doordat ik mijn ex nog niet vergeten ben. Ik zie haar wekelijks met de wissel van de kinderen en heb daar dan direct weer last van. Ik zou haar zo graag terug willen om opnieuw te kunnen starten. Er is heel veel kapot gegaan tijdens onze scheiding omdat zij niet eerlijk is geweest en er een affaire opna heeft gehouden. Wij hebben nog een half jaar samen moeten wonen vanwege het zoeken naar een huis voor haar. Dit was echt de ergste periode van mijn leven, elke avond kijken dat je vriendin niet bij je wil zijn en om de beurt op de bank slapen en haar zien appen met haar minnaar.

Ik ben niet zo goed in het schrijven van brieven en het uitleggen van onze situatie daarom onderstaand een snel overzicht. Er is namelijk zoveel gebeurd de afgelopen vier jaar.

Ex woont samen met haar toenmalige minnaar.

De kinderen doen het redelijk goed op de oudste naar die last heeft van puber gedrag en ook psycologiese hulp heeft.

Elke minuut van de dag mis ik haar en kan daardoor niet binden in een nieuwe relatie.

In de weken dat ik de kids niet heb wel een een ons maar heb de kinderen nooit opgezadeld met een vriendin.

Moet ik mijn ex zeggen dat ik haar mis en dat ik graag een nieuwe relatie met haar zou willen starten of niet?

Mijn kinderen willen ook niets liever en ik wil later geen spijt hebben dat ik nooit. Iets gezegd heb tegen haar. Misschien heeft zij ook spijt maar denkt ze dat dat het te laat is.

Ik voel mij echt radeloos.

Ik hoop dat het zo een beetje te begrijpen is allemaal.

tsjor
De liefde van je leven

Zo te lezen was zij de liefde van je leven en dat mag je haar best laten weten.
Maar je schrijft ook dat zij nu anders is, dat je bijna niets meer van haar herkent van vroeger. Dus zij was niet echt zichzelf, tijdens jouw relatie. Of zij is nu niet echt zichzelf, dat zou ze zelf moeten uitzoeken.
De liefde van je leven is blijkbaar iemand anders dan degene die jij kende. Ingewikkeld om afscheid te nemen van je droombeeld.
Gelukkig gaat het voor de rest nu allemaal goed. Dat is al heel wat.

Tsjor

elledoris
moeilijk

Haar vertellen dat ze de liefde van je leven is, mmm, ik weet het niet. Konden jullie tijdens jullie huwelijk praten, contact maken? Ik denk het niet aangezien je ex er een minnaar op nahield waarmee ze nu al vier jaar samen is. Ik denk dat je heel erg vasthoud aan hoop, aan een ideaalbeeld, dat er waarschijnlijk al lang niet meer was. Ik ben zelf na bijna 30 jaar getrouwd te zijn gescheiden en bij speelt de gedachte om ex terug te willen ook nog heel vaak door mijn hoofd. Maar ik realiseer me ook steeds mer dat dat niet realistisch is. Hij heef t allang een ander en wat hadden we eigenlijk? We hadden vooral dat ik vreselijk mijn best deed om rekening met hem te houden, in de hoop dát... dat ie dan wilde vrijen of praten of gezellig doen. Bij mij is dat hopen een heel hardnekkig patroon waardoor ik dat nu dus nog steeds (maar gelukkig steeds minder) doe. Wat mij heel erg heeft geholpen om te leren loslaten en patronen in te zien is het boek Verslaafd aan liefde. En ook De kracht van het nu. En tenslotte een cursus tantra, waardoor ik steeds beter bij mezelf en mijn eigen gevoel kan blijven. Moeilijk dat je je ex elke week ziet, ik kan me voorstellen dat dat steeds triggert. Gelukkig heb ik alle contact zo goed als kunnen verbreken, al kan dat met kinderen nooit helemaal natuurlijk. Sterkte ermee.

elledoris
correctie

2,5 jaar geleden gescheiden na bijna 30 jaar getrouwd te zijn geweest

Ad Hombre
Zeg het

Blijkbaar heb je dat nodig om te weten dat het echt afgelopen is. Je moet die deur echt achter je dicht doen.

juf Ank
zo te lezen

Zit ze niet op een liefdesverklaring van jou te wachten. hard, maar waar. Dat je kinderen het ook willen is absoluut geen argument. Alle kinderen willen dat, maar er zijn er maar 2 die het echt moeten willen.

En je situatie klinkt niet alsof die er beiden zijn. Ik denk dat je meer moet doen om jezelf een beetje op te peppen en ervoor te zorgen dat je mind op iets anders komt. get over it! Zorg dat je afleiding hebt en ga iets doen, wat al je energie trekt.

natuurlijk kun je het haar een keer zeggen. Maar ga in godsnaam niet trekken aan haar. Verwacht een NEE en accepteer haar NEE.

Sterkte!

Niki73
Loslaten doet pijn

Scheiden is ook afscheid nemen van een beeld van de toekomst. Dat loslaten doet misschien wel evenveel pijn als het loslaten van die persoon. Toch is dat wat jij dringend moet doen. Beiden loslaten en verder gaan. Als je daar veel moeite mee hebt, kan een psychloog of coach je helpen.

Natuurlijk kun je haar een keer zeggen dat ze de liefde van je leven is, maar net als juf Ank wil ik het op het hart drukken er rekening mee te houden dat ze waarschijnlijk keihard NEE zal zeggen, en dat jij dat dan maar te accepteren hebt.

Je kunt het jezelf makkelijker maken door de overdracht van de kinderen korter te laten duren. Misschien kun je het zelfs zo regelen dat je haar niet hoeft te zien en kun je de kinderen overdragen op school, sportclub (jij brengt, zij haalt, of andersom) of aan haar partner.

Syboor
Wat voor antwoord zou ze je kunnen geven waarmee jij verder kunt

Stel, jij zegt die dingen tegen je ex die je zou willen zeggen.

Wat voor antwoord zou zij daarop kunnen geven, waardoor je in gaat ziet dat het nooit meer iets wordt en definitief dit hoofdstuk uit je leven kunt afsluiten? Kun je jezelf inbeelden hoe dat antwoord zou moeten zijn?

Stop met jezelf inbeelden dat ex n.a.v. een dergelijke liefdesverklaring van jou opnieuw een relatie aangaat met jou. Dat gaat niet gebeuren. Acties spreken luider dan woorden, en de acties van jouw ex spreken duidelijk genoeg.

Maar beeld je dat andere antwoord in. Dat antwoord waardoor jij er een punt achter kunt zetten. Dat antwoord waardoor jij weet dat het einde van jullie relatie geen toeval was; dat als ze deze specifieke minnaar niet tegengekomen was, dat ze dan wel een andere gezocht zou hebben, of dat ze er een punt achter gezet zou hebben zonder nieuwe partner?

En vraag je dan af: heb je het echt nodig dat ze dat antwoord uitspreekt? Komt het jullie co-ouderschap ten goede als jullie dit uitspreken? En kun je dat van haar verwachten? Als ze niet eerlijk was tijdens jullie huwelijk, en niet eerlijk was tijdens jullie scheiding, waarom verwacht je dan dat ze nu opeens wel eerlijk gaat zijn?

Acties spreken duidelijk dan woorden. Je ex heeft op haar manier al gesproken, en het is aan jou om te luisteren.

Johndevries
Bedankt Allemaal

Bedankt lieve mensen voor deze tips. Het is zoals ik nu zie indd geen goed plan om te zeggen dat ik haar mis. Moet toch proberen om haar en dat leven van toen los te laten.

Nogmaals bedankt.

juf Ank
goedzo

en sterkte!

Libera
Mwoah

Ik zou het juist wel zeggen.
Juist om wat je zegt, dat je bang bent ooit spijt te krijgen.
Ergens zit er een stukje hoop bij jou, blijkbaar.
Dat stukje kun je alleen afsluiten als je van haar hoort dat die hoop ongegrond is. Dan kun je vast ook makkelijker loslaten.