Home » Forum » Echtscheiding en erna » Wat te doen partner je financieel afsluit

wat te doen partner je financieel afsluit

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Yowie
wat te doen partner je financieel afsluit

Graag zal ik jullie mening willen horen over wat ik mee maakt nu. We hebben nog niet zolang geleden samen besloten dat zo niet verder kunnen. Ik probeer nu dus alles zo eerlijk en zo goed mogelijk samen uit te komen. Alles open en eerlijk besproken met haar. Dan krijg ik vandaag ineens te horen dat ik geen cent meer mag uitgeven aan advocaten kosten terwijl dit onze gezamelijk rekening is!! We hebben besloten te verhuizen naar Portugal met onze twee kinderen en ik heb een goede baan (als ambtenaar)bij overheid opgegeven en mijn mijn carrière opgeven om samen met haar dit te kunnen doen voor ons. Omdat ze niet gelukkig is in Nederland. Prima nou laten we maar gaan proberen toch. Ik spreek de taal niet maar mijn partner wel dus was makkelijke dat zij gaan werken hier. We hebben samen een makelaars kantoor opgebouwd. De meeste werk heb ik dus in de nachten gedaan. Ik ben dus finacieel wel afhangkelijk van haar geworden en nu gaan we dus scheiden. En ze (schoon femilie) hebben dus ineens besloten mijn dus finacieel helemaal af te sluiten zodat ik eigelijk helemaal niks meer heb. Dus ook geen goed advocaat kan in huren om mij helpen.

Ik heb tot nu alles eerlijk en open gesproken met mijn vrouw. Het lijkt mij dus dat ze alles aan gaat doen om te zorgen dat ik mijn kinderen gewoon verlies eerzijdig. Zonder overleg met mij. Ik ben erg verbaas dat van opa en oma in hun 70 met dochter dit kan doen tegen vader van de kinderen. Leven we nou echt in zo slechte wereld dat we als volwassen mensen niet gewoon kunt proberen te doen wat beste is voor de kinderen en moeten we zo vies spelentje spelen? Ik kan me toch niet voorstellen dit om om te gaan met je klein kinderen? Vaag allemaal...Ik altijd maar eerlijk en goed proberen te doen krijg ik dus dit terug..........Ik ben radenloos.......

Bezorgde vader

moederziel
Actie ondernemen

Wat een nare situatie voor je, Yowie.
Ik denk dat je weinig anders kunt dan de zaken netjes gaan regelen. Ik begrijp dat je niet in NL woont. Belangrijk is of je wel voor de Nederlandse wet getrouwd bent en dus de echtscheiding volgens Nederlands recht kunt afhandelen. Zoek zsm een advocaat of adviseur die je hiermee kan helpen.
En, hoe moeilijk ook, probeer on speaking terms te blijven. Je hebt elkaars medewerking in de afhandeling van de scheiding nog heel hard nodig.

Ik wens je veel sterkte!

Yowie
dank je voor je recatie

We hebben tot gister altijd alles open en eerlijk besproken en altijd gezegd we gaan kijken wat de beste is voor onze kinderen en niet onze personelijk wensen. Wij zijn niet getrouw in NL. We wonen we samen ik heb altijd gezegd dat we een contract moet opmaken voor het het gevalt maar altijd geweigerd. Altijd werd het gezegd niet nodig omdat ik eerlijk alles goed gaat afhandelen. Nou niet dus.......nu snap ik dus ook hoe alle allenstande moeders (somige vaders)die het dit allemaal heb moeten doormaken. Geld is niet zo belangerijk maar de dingen die onze kinderen straks moet doormaken maakt het dus heel moeilijk nu om een goed beslissing te nemen. Ik had het graag anders gezien....

Dank je wel moederziel

Chiquita
gezamenlijke rekening

Wat een rotsituatie idd waarin je nu zit. Je hebt haar geloofd dat het niet nodig was om eea op papier te zetten. Maar die gezamenlijke rekening, volgens mij kan zij jou niet verbieden om daar nog geld van op te nemen, het is een GEZAMENLIJKE rekening.
Zoals Moederziel hierboven schrijft: onderneem actie, blijf on speaking terms (indien mogelijk, maar zonder dat je over je heen laat lopen). Heel veel sterkte

Yowie
Chiquita

eerst dank je wel voor jou reactie.

Ik zal altijd proberen on speaking terms te blijven want dat is beste voor onze kinderen. Maar ik zal zeker niet zomaar alles overheen laat lopen. Ik denk dat meest ingewikkel is dat we in Portugal wonen. En al onze families in Nederland. We hebben nu totaal geen steun van familie. Dat maakt het extra moeilijk voor ons en de kinderen.

Yowie
spaar geld overgeboekt naar onbekend rekening van kinderen

Nog iets mag je zonder mijn toestemming spaargeld van de kinderen zomaar weghalen en op een ander rekening zetten? Daar komt ik nu dus achter dat dat is gebeurd! graag jullie advies

Flavia
Netj es is het niet

Netjes is het niet maar beide ouders hebben even veel rechten over de rekeningen van minderjarige kinderen. En beide ouders mogen af-en bijschrijven. De bank mag er vanuit gaan dat dat in overleg en overeenstemming gaat.

Yowie
rekening opnaam van kinderen

van wat ik lees je mag geen bedrag opnemen dat niet inbelang is voor je kinderen. Zeker niet spaarrekening opnaam van je kinderen.

Sas
Is er nog wel een en/of rekening waar geld op staat?

Dan zou ik dat geld per direct opnemen. Dan kun je altijd nog in gesprek over of dat terecht is, ook in relatie tot het spaarbedrag voor jullie kinderen.

Is het makelaarskantoor op naam van beiden? Of alleen van je partner?
Kun je aantonen dat jullie dit gezamenlijk opgezet hebben, jij zonder persoonlijke beloning/salaris?

Ik denk dat je echt een Portugese advocaat nodig hebt. Dat zal niet goedkoop zijn maar als dit zo doorgaat sta je buiten spel t.a.v. je kinderen. En dat is veel erger dan de financiën.
Als jullie allebei Nederlands zijn, vallen jullie misschien gewoon onder het Nederlands recht en dan kun je een Nederlandse advocaat/mediator zoeken. Zoek dan je rechten uit op juridische bijstand uit.

Yowie
sas

Ik denk niet ik zover wil gaan om het zelfde te doen.

Bedrijf is op mijn naam dat is de einge geluk dit ik nog heb. Ik heb de laatste twee a twee and half jaar aan gewerkt naast alle werkzamheden rond ons gezin. Meestal was tot middel in de nacht. Ik kan wel aantonen dat ik wel alles op heb gezet zodat ze kunt doen wat ze doen hier en goed ook omdat alles rond om het website tot sociaal media zo goed op heb gezet dat ze de vruchten van mag plukken.

Helaas blijft er voor mijn na die alles met lege handen.Ik heb nooit beloning gehad van alles wat ik op heb gezet omdat ik ervan uit gaan dat we als volwassenen dit kunt oplossen. helaas dus maar dat is maar geld. Van mij mag ze alles hebben als dasr gelukkig van wordt. Ik wil alleen de zorg over mij kinderen meer niet. Want blijkbaar is geld meer belangerijker voor haar dan haar kinderen.