Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

marsja

marsja

26-01-2009 om 10:16

15 maanden oud en niet groeien

Zoontje, 15 maanden oud, is sinds 11 maanden niet in gewicht aangekomen. In de lengte groeit hij wel, maar ook die groeilijn vlakt af. Hij eet goed (krijgt zelfs gedurende avond en nacht op verzoek nog borstvoeding). Heeft wel sinds een aantal maanden vrij dunne ontlasting. Aangezien het een lekker dikkertje was werd ik door huisarts en cb steeds gerustgesteld en soms met een receptje voor antibiotica naar huis gestuurd (zal wel last van zijn oortjes hebben als hij slecht slaapt...). En mijn zorg dat hij buikpijn heeft werd afgedaan met 'als kinderen zich niet lekker voelen hebben ze altijd buikpijn, maar dit wijst meestal niet op buikklachten, het zijn echt zijn oortjes'. Hij is ook erg snel moe. Mijn mama-gevoel zegt dat het echt niet goed is.

Woensdag moet ik weer naar de huisarts. Er is nu na het zoveelste bezoek aan de huisarts ontlasting ingestuurd voor onderzoek. Maar ik ben zo bang dat als daar niks uitkomt, ik weer naar huis wordt gestuurd met een onzin verhaaltje.

Iemand een idee om welke verdere onderzoeken ik zou kunnen vragen? Of in welke richting ik het moet zoeken?

Ik voel me zo machteloos

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
ishtar

ishtar

26-01-2009 om 10:23

Moeilijk hoor!

Ik herken je machteloze gevoel.
Misschien ter geruststelling: lengtegroei is belangrijker dan zwaarder worden. Volgens 'mijn' kinderarts in ieder geval.
Als je je ongerust blijft maken, en de ha kan je niet geruststellen, zou ik om een verwijzing naar de kinderarts vragen

Guinevere

Guinevere

26-01-2009 om 10:25

Intolerantie?

Zou het een glutenintolerantie kunnen zijn? Lactose zou ook kunnen maar ik vind die groeiproblemen daar niet zo bij passen (alsof ik er veel vanaf weet, is niet zo trouwens).
Kijk eens op wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Coeliakie

En een kind dat gedurende 4 maanden niets aankomt is in elk geval vreemd, zeker als zijn lengtegroei nu ook al stagneert. Heb je rond de 11 maanden bepaalde nieuwe voeding geïntroduceerd?

marsja

marsja

26-01-2009 om 13:24

Guinevere

Rond 11 maanden ben ik gestopt met kolven en toen heeft hij gewone koemelk gekregen. Maar daarmee klopen de klachten niet voor zover ik kan vinden.

Oeps, die symptomen van coeliakie zijn wel heel herkenbaar. Hopelijk is dat het niet.

angel3

angel3

26-01-2009 om 15:29

2nd opinion?

kreeg je weleens antibiotica terwijl er feitelijk geen ziekte geconstateerd werd???? belachelijk! meteen een andere arts zoeken. AB moet je niet zomaar geven, is sowieso heel slecht omdat kinderen resistent kunnen worden en voor je darmflora.
Heeft hij veel AB gehad? dan kun je proberen met probiotica zijn darmflora op te krikken. Kan nl die dunne ontlasting verklaren.
Verder kan een allergie test misschien soelaas bieden. Ik zou een verwijzing naar de kinderarts vragen. (ps overigens is iets dunner worden bij peuters wel normaal, dus dat ze wel de lengte in gaan maar niet de breedte, maar een kind moet ook niet te dun worden. De verhoudingen moeten kloppen natuurlijk.)

Sterkte

marsja

marsja

26-01-2009 om 17:33

Dunner worden van peuters

Ik snap best dat kinderen wat minder hard gaan groeien, maar de groeilijn moeten ze wel een beetje blijven volgen. En hij heeft pas 1 AB kuurtje achter de rug, ik ga echt geen AB geven als ik niet geloof dat hij oorpijn heeft (hoewel toen geloofde ik het ook niet, maar ik was moedeloos). En de 2e kuur eindigde na 1 dag omdat hij er allergisch op reageerde De dunne ontlasting had hij al lang daarvoor.

Wat mij zorgen baart is de combi: niet groeien, dunne ontlasting, veel slapen/moe/hangerig en veel huilen (ik geloof echt dat hij buikpijn heeft)

En hij is nu zo troosteloos aan het huilen dat ik bijna mee ga huilen

Massi Nissa

Massi Nissa

26-01-2009 om 20:46

Ach gos

Arme marsja en zoontje, ik begrijp de zorgen helemaal, hoor. Ik zou er ook enorm mee zitten. Hij zit duidelijk niet lekker in zijn vel. Ik vind de tips hierboven erg goed en vooral deze: vraag om een verwijzing naar de kinderarts. Hier moeten jullie niet verder mee doorsukkelen. Onze dochter sukkelt trouwens ook wel eens een paar weken zo (dunne ontlasting, niet eten, hangerig, huilerig), maar tot nu toe blijkt ze dan OF iets zwaars onder de leden te hebben gehad, OF een sprongetje te hebben doorgemaakt. Ik vind vier maanden sukkelen veel te lang, je hebt echt gelijk hoor.
Groetjes, sterkte
Massi

ishtar

ishtar

27-01-2009 om 09:04

Marsja

als jij rond 11 mnd bent overgegaan op gewone koemelk, en de klachten zijn ook toen begonnen, zou het best met een koemelk/lactose intolerantie te maken kunnen hebben. Zo'n ademtest voor lactose is een relatief simpel onderzoek.
Zit er verschil in dagen? Heeft hij op bepaalde dagen meer last dan anders? Hou anders eens een eetdagboekje bij. Ook met hoeveelheden. Dan kan een ka (evt dietiste)ook zien wat hij 'zou moeten' aankomen.
Groetjes, Ishtar, (met zoon met vergelijkbare klachten)

esje69

esje69

27-01-2009 om 09:08

Marsja,

je schrijft dat het een dikkertje was... Hoe is zijn vetverdeling nu ?, gelijkmatig verdeeld?
esje

Ma-ma 67

Ma-ma 67

27-01-2009 om 13:39

Geen lactose-intolerantie

Nee Ishtar, lactose-intolerantie is vrij onwaarschijnlijk, borstvoeding zit namelijk ook bomvol lactose. Maar een overgevoeligheid of allergie voor koemelkeiwit zou volgens mij wel kunnen. Of een gluten-intolerantie. In ieder geval: op naar de kinderarts.

Jacoline29

Jacoline29

27-01-2009 om 14:17

Mmm...

Is je kind erg ziek geweest?
Dat kan de groei stagneren.
Daarnaast:
Mijn vriendin haar zoon nu 4 heeft hetzelfde probleem. Die is bij de kinderarts gekomen,onderzoek gedaan en bij hem blijkt het groeihormoon niet goed te zijn.De kinderarts heeft ook gedacht aan CF(taaislijmziekte).(Wil niemand angst in jagen.)

Probeer je door te laten verwijzen naar een kinderarts en laat het goed uitpluizen,moeders instinct heeft vaak gelijk.Sta desnoods iedere week op de stoep bij de HA en zeg dat het echt niet goed gaat.

Binnenkort moet mijn vriendin haar zoontje terug naar de KA,is hij dan nog niet goed gegroeid,gaat hij waarschijnlijk groeihormonen krijgen.

Jacoline29

Jacoline29

27-01-2009 om 14:18

Sterkte

met je kleine.Ik ken het gevoel maar al te goed helaas.

ishtar

ishtar

30-01-2009 om 11:50

Marsja?

Hoe is het gegaan bij de huisarts?

marsja

marsja

01-02-2009 om 10:04

Huisarts

Volgens de huisarts was er niets aan de hand met ons zoontje. Hij ziet er gezond uit, was vrolijk en ondernemend en oogde niet ziek. Sommige kinderen groeien met pieken en dalen. Hij vond dat we het nog een tijdje aan moeten kijken en over 2 maanden of zo even terug moeten komen. Hij wilde ons niet doorverwijzen naar een kinderarts. Helemaal overtuigd ben ik nog niet, maar ik heb ook niet het idee dat het echt kwaad kan om nog 2 maanden te wachten. Hopelijk gaat ons zoontje nu wel weer in gewicht groeien.

marie

marie

02-02-2009 om 10:17

Amandelen?

hallo
Je schreef: " Aangezien het een lekker dikkertje was werd ik door huisarts en cb steeds gerustgesteld en soms met een receptje voor antibiotica naar huis gestuurd (zal wel last van zijn oortjes hebben als hij slecht slaapt...). "
Hmmm, het eerste waar ik toen aan dacht was - een ontstoken neusamandel.
Wij hebben ook maanden (van 15 mnd tot 2 jaar) "omgeprutst" bij de huisarts met onze oudste destijds. Steeds maar weer een kuurtje, oordruppels, nog eens een kuurtje, etc. En onze meid maar krijsen 's nachts. Maar nooit ziek of koorts. Wel wit zien en heel slecht eten.
Totdat mijn man met haar naar de huisarts ging. Toen kregen we een verwijzing naar de KNO-arts. Die constateerde dat ze buisjes moest en dat haar neusamandel gepeld moest worden. Dat is toen ook gebeurd en toen ging het ineens een stuk beter!
Dus ik zou zeggen - ga eens naar een KNO-arts.
succes

marsja

marsja

02-02-2009 om 10:34

Amandelen

Dat is precies wat mijn zusje zei dit weekend. Omdat zoonlief gewoon helemaal niet praat (alleen wat oerklanken). Maar hij eet dus wel heel erg goed, dus ik verwacht hier eigenlijk geen probleem.

Toch even laten kijken?

Ons mannetje at ook redelijk goed maar groeide ook niet zo goed (8,5 kilo toen hij een half jaar was; een kleine 12 kilo toen hij 3,5 jaar was).
Hij is overigens wel bekend met vele luchtwegproblemen; had ook al buisjes en zijn neusamandel gepeld; maar afgelopen september zijn zijn keelamandelen ook verwijderd en sindsdien is hij 2 kilo gegroeid! Nog geen zwaargewicht, maar wel een spectaculaire groei ineens, zonder dat zijn meer is gaan eten trouwens.
Overigens zonder dat het qua luchtwegproblematiek wat opgeleverd heeft.

groet, heli

ayla

ayla

03-02-2009 om 10:11

Marsja

Zoonlief had ook last van zijn amandelen, ondanks dat hij goed at en dronk. Hij groeide qua gewicht trouwens goed maar qua lengte minder. In november zijn zijn neusamandelen gepeld en 2 weken terug heeft hij buisjes gekregen. Hij is nog geen 2. Goed eten zegt echt weinig hierover

Toch kinderarts

Ik zou toch aandringen op een consult bij de kinderarts. Misschien helpt het als het CB een brief stuurt met dit advies naar de huisarts?
Verder: bij mijn dochter is toen ze net vier was de neusamandel verwijderd. Daarna erg gegroeid. En bij zoon met 2,5 neusamandel en buisjes. Daarna meer groei, geen oorpijn en goed horen.

Maar ik herken helemaal niet het huilen, de buikpijn en de dunne ontlasting. Dat moet toch ergens anders vandaan komen.

Ik zou in elk geval wel oppassen met diksap, dat kan ook dunne ontlasting geven. Maar ik kan me niet voorstellen dat het de reden is.

Sterkte en op naar de kinderarts! In het "ergste" geval constateert die ook niets. Maar dat weet je dan maar.

Ik zou

als jij dat wil en je huisarts niets doet en ook geen doorverwijzing geeft gewoon het ziekenhuis zelf bellen, zeggen dat je graag een kinderarts wil spreken. Ik heb dat een keer gedaan zonder dat ik een doorverwijzing had, ging toen wel over iets anders dan kinderarts.

ishtar

ishtar

05-02-2009 om 09:01

Toch nog een keer

om een verwijzing vragen.
Buikpijn en dunne ontlasting hebben (meestal) met elkaar te maken. Ik vind het raar dat je arts die buikpijn afdoet als zou die er niet zijn. (of met de oortjes te maken hebben)
Als je een kinderarts gaat zoeken, zoek er dan gelijk een die gespecialiseerd is in darmproblemen. In Apeldoorn (mocht je daar in de buurt wonen )weet ik nog wel een goeie.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.