Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Claire72

Claire72

19-10-2020 om 11:54

Acne, hoe kom ik er van af?

Tijdens mijn zwangerschap heb ik enorme last van acne gekregen en sinds mijn bevalling is het ook niet meer weg gegaan. Ik word er super onzeker van en heb echt al vanalles geprobeerd. Veel van die acne behandelingen kosten veel geld, dus ik kan niet zomaar alles blijven kopen en proberen. Heeft er iemand tips of ervaring met producten van de drogist? Ik heb liever geen medicijnen, dus ben op zoek naar een goed middel tegen acne wat ik zo kan kopen.

Dit heb ik al geprobeerd:
- Kruidvat gezichtsreiniger en verzorging (kreeg ik een heel droge huid van en hielp niets)
- Clearasil (reinigt goed, maar droogde ook uit)
- Bioderamal Creme tegen puistjes (werkt, maar niet helemaal weg en duur)
- Benzac Gel (na bezoek huisarts, droogt heel erg uit, maakt vlekken, werkte wel, maar het werd erger nadat ik stopte)

Ik ben benieuwd naar:
- Gladskin (die van de reclame op tv, erg duur)
- Paula's choice (wordt volgens mij alleen online verkocht of bij de schoonheidsspecialiste, ook duur)
- Mario Badescu (ook heel duur, maar heel uitgebreid)

Iemand ervaring met 1 van deze producten of andere tips?

Aagje Helderder

Aagje Helderder

19-10-2020 om 12:07

Geen ervaring met die producten maar

je zou ook een acnebehandeling kunnen overwegen bij een huidtherapeut of een schoonheidsspecialist met speciale opleiding hiervoor. Daar is mijn huid ooit heel erg van opgeknapt. Bij mij vergoedde de zorgverzekering dat. Daarvoor moest ik wel naar iemand met speciale opleiding waar de verzekeraar een contract mee had.

Zo iemand kan je ook adviseren in goede crèmes en heeft vaak proefpakketjes om te proberen of het echt voor je werkt. Verkoopt dat spul ook vaak zelf natuurlijk. Maar ik kan dat wat ik aangeraden kreeg ook bij de apotheek kopen. En die van mij valt qua prijs alleszins mee (in mijn ogen, dat is subjectief natuurlijk). Ik betaal geloof ik ongeveer €15,- voor 1 tube. Heb er 1 voor overdag en 1 voor ‘s nachts. Doe daar dan best lang mee.

Claire72

Claire72

19-10-2020 om 12:10

Acne behandelingen zijn duur

Ik probeer echt zelf naar een oplossing te zoeken. De huisarts adviseert me of die Benzac gel of een medicijn. Doorverwijzing naar de dermatoloog zal denk ik ook alleen maar resulteren in medicijnen. Mijn zorgverzekering vergoed die huidbehandeling helaas niet. Ik wil best een goede creme kopen, maar ik heb naast de genoemde producten in de afgelopen jaren nog veel meer geprobeerd met matig tot geen resultaat.

ElenaH

ElenaH

19-10-2020 om 12:22

Clearasil + gezichtscreme

Dat clearasil de huid uitdroogt, vind ik niet zo erg. Ik smeer daarna gezichtscreme op mijn gezicht. Dat kan sowieso geen kwaad oo mijn leeftijd.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

19-10-2020 om 12:27

Jammer

Dat die behandeling niet vergoed wordt dan.

Maar waarom heb je zo’n weerzin tegen medicatie? De indruk die je nu wekt is dat je van alles probeert (en daar mss ook wel door de jaren heen veel geld aan uitgeeft) en dat het allemaal niet doet wat je ervan verwacht. Dan zou ik denken dat een vorm van medicatie toch beter kan zijn dan alles wat tot nog toe niet werkte.
Ik zou denk ik toch naar de dermatoloog gaan en kijken wat die in de aanbieding heeft. Kun je altijd nog overleggen over je twijfels.

Claire72

Claire72

19-10-2020 om 12:36

Dermatoloog

Ik ben vroeger wel eens naar de dermatoloog geweest, die adviseerde toen een zalf met antibiotica of pillen (geen idee meer welke precies). Al die behandelingen waren van tijdelijke aard (max 3 maanden geloof ik). Toen werd er gezegd dat het vanzelf over zou gaan. Niet dus. Jaren later loop ik nog steeds met hetzelfde probleem

Ik zie die reclames van gladskin voorbij komen, maar ik vind die creme zo duur!
€40 voor 50ml https://www.gladskin.nl/products/acnegel en dan moet ik ook nog reiningsproducten kopen.

De schoonheidsspecialiste is qua kosten al helemaal geen optie.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

19-10-2020 om 12:40

Nee dat laatste

is helder.

Maar weet je, als je probleem chronisch is, is het logisch dat de symptomen na beëindigen van de behandeling terugkomen. Dan blijf je medicatie nodig hebben en dat kan natuurlijk jammer zijn maar als je huid daardoor blijvend in betere conditie raakt, heeft dat ook een voordeel.

Claire72

Claire72

19-10-2020 om 12:46

Dat is waar

Je hebt gelijk aagje. Het is kiezen tussen 2 kwaden lijkt wel. Of aan de medicijnen (bieden ook geen garantie trouwens). Of een gezicht vol met puistjes. Ik heb al geprobeerd mijn voeding aan te passen, maar dat is ook zoeken naar een speld in een hooiberg. Zuivel heeft wel een beetje invloed merkte ik, dus ik laat de chocoladeletters maar staan dit jaar.

Pauline

Pauline

19-10-2020 om 12:46

Paula’s choice

Ook ik heb tot in de dertig last gehad van puistjes en onzuiverheden. Tot ik bij een huidspecialiste/ schoonheidsspecialiste kwam die mij uitlegde dat er in de meeste crèmes paraffine zit (om eea lekker smeerbaar te maken) en dat bij mij ervoor zorgde dat ik mijn huid teveel ‘dichtsmeerde’ waardoor ik puisten kreeg. Zij heeft zo’n chemische peeling gedaan en ik ben in eerste instantie haar (dure) producten gaan gebruiken. Een wereld van verschil. Op een gegeven moment ben ik overgestapt op Paula’s choice. Nog steeds geen Kruidvat prijzen maar wel goedkoper dan toen ik bij die specialist liep. Ik ben nog steeds puistjesvrij en mijn huid is best mooi als ik dat zelf mag zeggen. Het kost idd wel wat maar ik heb het er graag voor over. Snap natuurlijk dat het soms gewoon niet kan, qua geld. Maar als het wel kan zou ik echt wel zoiets proberen (consult goede specialist en goede producten), ik heb nooit een seconde spijt gehad. En als ik even met iets anders smeer zie ik gelijk weer de puistjes komen dus ik weet waar ik het voor doe.
Paula’s choice heeft ook soort online advies en probeer verpakkingen dus misschien is dat wat?

Iris

Iris

19-10-2020 om 13:17

vriendin

Een vriendin van mij had precies het omgekeerde, zij had hevige acne, maar dat was vóór haar zwangerschappen, toen ze zwanger werd verdween de acne en kwam niet meer terug, net of het toch door hormonen o.i.d. kwam.
Mijn dochter heeft al vanaf haar 10e jaar acne en ik ging met haar 1x per maand naar de schoonheidspecialiste, zij gaf aan dat al die middeltjes die jij noemt veel te agressief zijn voor je huid, en ze adviseerde om haar huid met zachte middelen schoon te houden en zo min mogelijk er aan te zitten, en iedere dag je kussensloop verschonen. Ze is nu 20 en merkt dat die kussenslopen nog steeds goed werken, als ze het een paar keer niet doet, heeft ze meteen weer een slechtere huid. Verder heeft bij haar de anticonceptie pil ook wel heel wat acne doen verdwijnen en het stoppen met het eten van dierlijke producten gaf bij haar ook een heel groot effect.
Dus ja, hierboven dus wat dingen om uit te proberen, wie weet heeft het bij jouw huid ook effect.

ProtectAir

Ik had sinds mijn pubertijd last van acne, vooral in de T zone was het heel erg. Ik had op school de bijnaam 'grindtegel' Het werd minder en was eigenlijk zo goed als weg, maar na mijn zwangerschap kwam het terug. Mijn huisarts adviseerde mij de producten van protectair te gaan gebruiken. ik ben er nu eindelijk weer vanaf, gebruik nog steeds de face wash van protectair, echt een heerlijk product! Ik was volgens mij iets van 60 euro kwijt voor alles..

Je kan het bestellen op:
https://www.protectair.eu/nl/acne/

Claire72

Claire72

19-10-2020 om 13:51

re: vriendin

Iris, bedankt voor je info. Ik probeer ook zo hygiënisch mogelijk te zijn met handdoeken en de kussensloop is ook een goede tip. Ik vrees idd dat het grotendeels hormonen zijn, en wellicht ook voeding. Ik kan niets anders bedenken waarom dit al zo lang aanhoudt.

Claire72

Claire72

19-10-2020 om 13:53

re: Protectair

Ik ken protectair helemaal niet. Ik kan de producten ook niet bestellen, er staat 'binnenkort verkrijgbaar'. Is dit nieuw of tijdelijk uitverkocht?

Paula's choice heeft een enorm assortiment producten, ik zou me daarvoor eerst laten adviseren, want ik heb geen flauw idee wat ik moet kopen.

Lotte

Lotte

19-10-2020 om 14:44

hier benzoylperoxide 100mg/g

Hier voor dochter Paula choice gebruikt. Maar waren er niet erg tevreden over.
Toen de benzo gel die je bij de Etos, Kruidvat e.d. kan kopen.
Die bevat dus maar 50mg/g. En soms zelfs minder.
Ze heeft de probleemhuid van haar vader. Die heeft er nu minder last van, alleen soms nog. En die zweert bij de crème vd apotheek.
Dus bij de apotheek daar de benzo gel gekocht. Daar heet het benzolperoxide , bij jeugdpuistjes staat er op de verpakking. Deze is dus 100mg/ g.
En dit helpt wel.
Weet even niet precies hoe duur. Maar het was niet veel.
En ja kussensloop veel verwisselen. Of zoals ik doe een hydrofiele doek er om heen. En die wordt gewassen op zeer hete temperatuur en met wasmiddel zonder parfum/anti allergie.
Ook laat ze zoveel mogelijk haar haren uit het gezicht ook bij het slapen, ze heeft dan een speldje in.

Intolerant

Intolerant

19-10-2020 om 15:19

Eten?

Ik ontdekte pas rond mijn 40e dat mijn acne veroorzaakt werd door een varkensvleesintolerantie. Dat komt vrij veel voor, zei mijn huisarts. Ik eet geen varkensvlees meer en heb sindsdien een prachtige huid.

Als ik goedkope chocolade eet, bijvoorberkd rond pasen en sinterklaas, krijg ik soms ook weer puistjes. Volgens mijn huisarts zitten daar ook bepaalde vetten in waar veel mensen slecht op reageren.

Een wisselende bloedsuikerspiegel kan ook acné in de hand werken, ook nog iets om op te letten.

ElenaH

ElenaH

19-10-2020 om 17:04

Klopt

Ik krijg puistjes na het eten van drop en chocolade.

Zonnehoed

Zonnehoed

19-10-2020 om 17:21

Eten

Chocolade en varkensvlees zijn wel bekende boosdoeners. Sowieso ongezond vet en suiker. Ik zou in elk geval ook mijn voedingspatroon aanpassen als ik jou was, voor zover je dat al niet deed.

Claire72

Claire72

19-10-2020 om 21:39

re: Eten

Ik heb ook gemerkt dat ik slecht reageer op lactoserijke middelen... dat vermindert wel de acne, maar het is daarna nog steeds onacceptabel veel. Ik blijf zoeken, maar de tips tot nu toe daar kan ik zeker een start mee maken! Bedankt alvast

Claire

Ik zie hier regelmatig op Facebook vragen langs komen of mensen met acne mee willen naar een opleiding. Mijn nichtje doet dat ook. Is dat geen optie voorje. Dan kun je regelmatig naar een behandeling en de kosten zijn nog laag of nihil.

Guera

Guera

20-10-2020 om 08:36

Wel dermatoloog

Ik zou professioneel advies inwinnen. Je bent uiteindelijk zelf degene die beslist over medicatie. En is het acne of puistjes?
Acne zijn van ie grote onderhuidse ontstekingen die veel pijn doen. Over het je veel pukkels?
Acne krijg je niet weg met voeding en smeersels. Bij acne is waarschijnlijk je talg productie verstoord. Je dermatoloog kan er meer over zeggen. Onze zoon had acne. Wij dachten: ach puber beetje op voeding letten , smeren en schoonmaken en gaat wel over. Een jaar gemiddeld. Ik kan wel huilen. Hij heeft heel veel littekens door die onderhuidse kraters. Nu medicatie via dermatoloog en zijn huid is prachtig op de littekens na....
Al dat smeren kost ook bakken met geld. Ik zou een oriënterende afspraak bij de dermatoloog maken. Succes

Guppie

Guppie

21-10-2020 om 17:29

Bloedsuikerspiegel

Gaat minder om bepaalde voedingsmiddelen maar meer om je bloedsuiker in balans te houden. Koolhydraten daarom beter combineren met eiwit, vet en vezels, zodat suikers langzamer opgenomen worden en beter onbewerkte koolhydraten.
Ook je darmflora is belangrijk.
Daarbij nog voedingssupplementen, zoals zink, vitamine B en D en chroom. Met biergist of edelgistvlokken krijg je ook wat zink, chroom en vitamine B binnen.
Beter nog advies vragen over wat voor jou het beste werkt.
Zou wat opzoeken over insulineresistentie.
http://schoonheidssalonavital.nl/acne-en-voeding/#:~:text=De%20grootste%20boosdoener%20bij%20acne,slechts%20langzaam%20of%20beperkt%20stijgt.

Guppie

Guppie

21-10-2020 om 17:44

Gammalinoleenzuur

En gammalinoleenzuur natuurlijk.
https://www.youmadu.nl/pages/borage-olie-alles-wat-je-moet-weten

Trekzalf

Voor die pijnlijke onderhuidse ontstekingen komt hier de trekzalf op tafel. Regelmatig dipt de jongvolwassene een tipje op de plek om de spanning weg te halen. Nu ze toch thuis leren, gaat er in de ochtend al een beetje op. (Voorheen ‘s nachts met die kleine pleister voor de gevoelige huid.) Trekzalf helpt om er af te blijven.
Benzoc hielp wel maar was te agressief waardoor ze toch ging krabben.

https://www.beautify.nl/puistjes-trekzalf-tandpasta/

Evennie

Evennie

24-10-2020 om 00:28

Eens met Guera

BIj wat pukkeltjes rond je menstruatie kun je het met huis,tuin en keukenmiddeltjes af. Als je geen littekens wilt overhouden aan een ernstiger vorm dan raad ook ik de gang naar de dermatoloog aan. Aan het gehavende gezicht van mijn zwager kon ik zien wat het voorland van mijn zoon zou zijn. Een half jaartje Roaccutane heeft een hoop ellende voorkomen.

De invloed van voeding is volgens de reguliere geneeskunde verwaarloosbaar.

ElenaH

ElenaH

24-10-2020 om 07:09

Evennie

'De invloed van voeding is volgens de reguliere geneeskunde verwaarloosbaar.'

Dat hoor ik ook altijd, maar bij mij klopt dat niet.

Pauline

Pauline

24-10-2020 om 09:12

Reguliere geneeskunde

‘De invloed van voeding is volgens de reguliere geneeskunde verwaarloosbaar.'

Ja broeha, omdat ze er niks aan kunnen verdienen wordt het niet (echt) onderzocht dus is er geen bewijs voor werking. De geneeskundige industrie heeft vooralsnog geen enkel belang bij het (h)erkennen van leefstijl invloeden op gezondheid. Een poosje terug hoorde ik zelfs dat je bij je studie geneeskunde niks hoort over voeding, radio item. Ze interviewden ook geneeskunde studenten daarover met oa dr vraag of een zwangere vrouw alles mocht eten en hun antwoord was ‘ja, alles met mate zoals altijd’.
Dat de geneeskundige industrie af moet van de perverse prikkel dat het beter maken door (be)handelingen en medicijnen de hefboom is om te verdienen en dus te bestaan en preventie en leefstijl daar niet in te passen zijn is natuurlijk allang bekend. Maar los het maar eens op... helaas.
Ennieweeee, lang verhaal om te zeggen; zelf je onderzoek doen naar voeding en leefstijl en what works for you works for you!

Guera

Guera

25-10-2020 om 10:30

Voeding

Daarom mijn vraag. Heb je pukkels of echt acne (dikke onderhuidse pijnlijke ontstekingen)
Bij pukkels helpt voeding wel. Dat hoor ik vaak. Varkensvlees mijden, chocolade etc.
Maar bij acne?
Mijn zoon heeft een tijd opgelet ook met melk etc. Het hielp echt niet. Niet waarneembaar in elk geval

ElenaH

ElenaH

25-10-2020 om 10:50

Hier andersom

'Heb je pukkels of echt acne (dikke onderhuidse pijnlijke ontstekingen)
Bij pukkels helpt voeding wel. Dat hoor ik vaak.'

Ik krijg van drop en van chocolade juist van die dikke, onderhuidse ontstekingen, die dagenlang pijnlijk drukken en pas later de ontsteking naar buiten werken. Uitknijpen gaat dan niet, omdat de ontsteking pas na dagen de oppervlakte bereikt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.