Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Acupunctuur

Ik was bij mesoloog woensdag. Acht weken geleden voor het eerst. Kreeg kruiden en vitaminen voorgeschreven om lichaam beter in balans te krijgen (ziekte van Sjogren en kapotte thermostaat, altijd koud). Ik ben aardig opgeknapt en hij was ook tevree. Maar niet over lever en hij plantte wat naalden in me. En stelde voor eens uitgebreide accupunctuursessie te doen. Ik haat naalden dus vond dit al spannend maar het idiote, sinds die naalden heb ik warme handen, nog steeds! Al anderhalf jaar altijd koude handen en nu ineens warm... Moet zo wennen aan mijn nieuwe handen, haha. En nu dub ik of ik een uitgebreide accupunctuursessie zal doen. Wie heeft dat wel eens gedaan? Hoe gaat dat? Ik voelde wel steeds dat draaien op de punt, beetje naar, hoe is dat als er veel naalden in je gezet worden? En had je er baat bij?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fiorucci

Fiorucci

17-07-2011 om 08:04

Mijn man heeft er veel baat bij, ivm zijn rug. Hij gaat elke zes weken zo'n beetje.
Overigens zijn dat niet zo heel veel naalden. Sommige plekjes zijn best gevoelig, andere weer helemaal niet.
Als de naalden eenmaal gezet zijn, blijf je meestal even een kwartiertje liggen en klaar.
Ik ben heel benieuwd of je er baat bij zult hebben!

Pluk53

Pluk53

17-07-2011 om 15:33

Gonzo18

fijn, warme handen. Mijn thermostaat werkt redelijk, maar handen en voeten zijn bij mij ook snel koud; lastig.
Volgens Fiorucci moet je wegblijven van acupuncturisten die hun naalden ook gebruiken om rokers van het roken af te helpen; dat zijn kwakzalvers.
En mogelelijk dat jouw acupuncturist je eens kan verduidelijken wat die naalden eigenlijk "doen". En als hij dan over meridianen en energieblokkades begint: mogelijk dat hij dan kan aangeven wie die ooit gevonden heeft.
Maar voor de rest, lekker ontspannen, zo'n naald veroorzaakt zelden blijvende schade.

Pluk53

Pluk53

19-07-2011 om 07:32

Gonzo

aangezien er weinig voorstanders zijn, krijg je de info van een tegenstander: http://www.publiek.acupunctuur.nl/
De website van de vereniging van acupuncturisten; met "alle" informatie. Succes.

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2011 om 12:27

Wat ik me altijd afvraag

Als je nou overgewicht hebt, gebruiken ze dan langere naalden? Liggen die meridianen dan onder je vetlaag of liggen die óp je vetlaag net onder je huid? En als dat dan zo is en je laat je vet wegzuigen/wegsnijden, haal je dan ook die meridianen weg?
En trouwens, hoe zit dat met operaties sowieso? Daar wordt lijkt me wel eens een meridiaan doorgesneden. Herstellen die zichzelf weer? En hoe lang duurt dat dan? Als je nou na je operatie meteen aan de acupuncturische pijnbestrijding wil, kan dat dan? Of moet je zes weken wachten tot de meridiaan zich hersteld heeft?

Tirza

Massi Nissa

Massi Nissa

19-07-2011 om 13:50

Tirza (licht ot)

Over meridianen gesproken: zoon ligt sinds kort in het peuterledikantje (uit de wieg gegroeid). Hij ligt er wel in, maar slaapt er liefst niet in. Het is meer continu brullen tot ik medelijden krijg. Toen ik dat aan de buurvrouw vertelde, eigenlijk vooral om te verduidelijken dat hij *niet* wordt gemarteld, hij moet alleen maar aan het bedje wennen, zei de buurvrouw: "Tja, maar als dat bedje op een aardstraal staat, kun je lang wachten. Dan zal hij nooit goed slapen. Ik zou het bedje verplaatsen." Wat zeg je nu op zoiets? Ik zei dat ik het in gedachten zou houden, dat leek me wel een mooi vaag antwoord.
Groetjes
Massi

Pluk53

Pluk53

19-07-2011 om 15:23

Massi

je hoeft het bedje niet te verplaatsen igv aardstralen. Je kunt ook een onstoringsjkastje aanschaffen. http://www.imelda-reflexzonetherapie.nl/praktijk/aardstralen.htm

Pluk53

Pluk53

19-07-2011 om 15:52

(ot) tirza

wat een creatieve vragen! Wie daar een antwoord op heeft wordt direct benoemt tot oppergrootmeester van de acupunctuur. Ik heb ze direct "opgeslagen" om ze nog eens te kunnen stellen op "juiste momenten". Waarschijnlijk vindt Mien* dit weer een typisch voorbeeld hoe ik me opstel in discussies .

Gonzo18

Gonzo18

19-07-2011 om 18:19 Topicstarter

Zal niet meer vragen

Dat heb ik geleerd. Hier niet meer dit soort vragen te stellen want krijg alleen berichten van mensen die geen ervaring hebben maar iets anders willen melden. En antwoord alsjeblieft niet want ik kijk niet eens meer in dit draadje.

Fiorucci

Fiorucci

19-07-2011 om 18:46

Ehm gonzo

De eerste reactie was van mij, met ervaring...

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2011 om 19:45

Ehm gonzo

Mijn vragen waren oprechte vragen. Ik kan me daar níets bij voorstellen namelijk. Wáár heeft hij die naalden bij jou dan gezet? Je schreef iets over je lever, nou, dan denk ik bij mezelf: bij mij zou hij toch wel effe moeten zoeken voor hij mn lever te pakken heeft.
Dat prikken op zich zou me niks doen, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ik ben al zo vaak en zo veel geprikt, dat voel ik niet meer. Ik zou me denk ik alleen de hele tijd liggen afvragen of de naalden wel steriel zijn. Ennnnnn ik zou geheid ergens jeuk krijgen terwijl ik niet kan krabben. Ennnnnn ik zou me vreselijk opgelaten voelen om 20 min ergens zomaar te moeten liggen. Dat alleen al zou me, naast alle andere weerstand die ik voel, weerhouden. Heb ik bijv. ook met bloed doneren. Dan líg je daar maar zo'n beetje.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

19-07-2011 om 19:46

Massi

Ik kan niks met aardstralen. Daar ben ik denk ik te zweverig voor, die krijgen geen vat op mij.

Tirza

Pluk53

Pluk53

19-07-2011 om 20:53

Ehm gonzo

jammer, ik was wel benieuwd naar je verdere avonturen bij de mesoloog, welke andere disciplines hij/zij nog uit de kast ging trekken.

Pluk53

Pluk53

19-07-2011 om 21:01

Ehm tirza

jij hebt er echt niks van begrepen . Stel je voor dat ze echt in je lever gaan prikken; levensgevaarlijk! Neen, "ze" prikken in de beroemde levermeridiaan.
Hier de plekken voor een doe-het-zelf aanpak: http://www.shiatsu-stijlen.nl/meridianen/lever-meridiaan.php .
Deze is ook interessant: http://www.acupunctuurgroningen.nl/index.php?page=acupunctuur . Met filmpje over de tong- en de pols-diagnose.

Massi Nissa

Massi Nissa

19-07-2011 om 21:06

Gonzo

Mijn excuses. Het is inderdaad ongepast om in jouw draadje grappig te doen over aardstralen, daar ging jouw vraag niet over. Een Amerikaanse vriend van mij zweert trouwens bij acupunctuur, hij heeft echt minder rugpijn.
Groetjes
Massi

Gonzo18

Gonzo18

19-07-2011 om 22:04 Topicstarter

Excuus fiorucci

Dat is waar, excuus.
Maar ik ga geen bewijzen hier overleggen maar sinds die 'naalden' vorige week woensdag heb ik warme handen (na paar jaar altijd koud).
En wat betreft mesoloog. Ik ga sinds 10 wkn 3X per week naar sportschool en slik dus kruiden en vitaminen. Tien weken geleden zat ik nog ziek thuis (al zeven maanden), nu werk ik weer 32 uur per week. Heb het minder koud in het algemeen, slopende vermoeidheid is eraf, hen nog wel veel pijn dus van internist sterkere pijnstilling gekregen. Dus werkt het? Geen idee, maar ik ga er braaf mee door. Heb me zeven maanden heel slecht gevoeld, en nu kan ik weer een stuk gaan fietsen met mijn gezin. Moet wel goed energie verdelen en sta ook zo stijf als een plank op maar ik kan weer alles, alleen niet meer tegelijk. Dus denk ik nu: niks meer aan doen en niks veranderen. Dus blijf ik sporten en blijf ik slikken.

Fiorucci

Fiorucci

20-07-2011 om 08:13

Tirza

Als je een beetje oplet, zie je dat die naalden nieuw uit de verpakking komen. En je ligt er niet zo'n beetje, ik had hele goede gesprekken met onze acupuncturist, gezellige vent is dat.

Pluk53

Pluk53

20-07-2011 om 09:22

(ot) nieuw/steriel

nieuw uit de verpakking is niet hetzelfde als steriel. Maar én én is natuurlijk ook mogelijk .

Pluk53

Pluk53

20-07-2011 om 09:48

Gonzo, resultaat telt

je schrijft "Maar ik ga geen bewijzen hier overleggen maar sinds die 'naalden' vorige week woensdag heb ik warme handen (na paar jaar altijd koud)."
Fantastisch toch! Het zou alleen nog veel fantastischer zijn als dit resultaat ook bij anderen bereikt kan worden. En dan ook nog liefst op een manier waarbij je VOOR de behandeling kunt aangeven wat de kansen zijn, en dat ook kunt toetsen met de behaalde resultaten.

Tirza G.

Tirza G.

20-07-2011 om 12:31

Fiorucci

Je zult het niet geloven, maar ik ben erg slecht in smalltalk met mensen die ik niet ken. Elke behandelaar (en ik heb er al heel wat versleten) heeft uren en uren nodig voordat ik daar een béétje een relatie mee opbouw. Ik ga dan ook al 100 jr naar dezelfde tandarts, kapper en schoonheidsspecialiste. En fysio-ergo-of weet ik wat voor peut zie ik 9 of 12 keer en dat is te kort

Tirza

Pluk53

Pluk53

20-07-2011 om 12:45

(ot) tirza

pas op, je leest niet goed. En Fiorucci legt dingen maar een beperkt aantal keren uit .
Ze schreef "ik had hele goede gesprekken", dat is niet zomaar small-talk. Mogelijk dat ze daar de volgende keer jouw vragen "ter tafel" kan brengen. Dat lijkt me een heel leuk onderwerp tijdens een sessie.

Fiorucci

Fiorucci

20-07-2011 om 14:08

Pluk

Ah, de trap na, ik dacht al,waar blijf je.

Pluk53

Pluk53

20-07-2011 om 14:55

(ot) fiorucci

ik heb een geheugen als een olifant! En reken er maar op, dat in elk draadje waar wij elkaar tegenkomen jouw "stijl" zal botsen met "mijn" stijl.
En dat ik steeds sneller door jouw omtrekkende bewegingen heen ga prikken, en kulargumenten ga ontkrachten.

Niks te doen pluk?

Nee, dan jouw argumenten en eindeloze stroom links, tsjonge jonge, wat heb jij de waarheden paraat!!

En dan in elk draadje wat maar enigszins riekt naar alternatief je zwaargenuanceerde opmerkingen plaatsen naar mensen die eerlijk toegeven dat ze wel eens buiten het reguliere plaatje kijken..

Je kunt het met elkaar oneens zijn, van die venijnige opmerkingen van jou heb ik mijn buik meer dan vol..

Of is hier azijnpissen een soort alternatieve therapie voor JOU zelf?? (by the way, er zijn ook mensen die gewoon hun eigen urine, het liefst ´s ochtends, consumeren, misschien ook eens een leuk zijstraatje voor jou??)

Brrrrrrrrrr..

Fiorucci

Fiorucci

20-07-2011 om 15:17

Gut pluk

Gaan we dreigen? Ik weet het bijna zeker: je bent tien jaar,hooguit.

Pluk53

Pluk53

20-07-2011 om 15:52

Mien

voor mij is urine een manier van het lichaam om afvalstoffen te lozen; lijkt me onlogisch om dat weer te gaan drinken. Maar als jij het wilt proberen, hou ons op de hoogte zou ik zeggen.

Pluk53

Pluk53

20-07-2011 om 16:20

Gut fiorucci

goed lezen meid! Dit is geen dreigement, dit is een constatering.

Fiorucci

Fiorucci

20-07-2011 om 16:26

Pluk

Tjee, ik zit te trillen hoor, poeh poeh. (gaap)

Pluk53

Pluk53

20-07-2011 om 16:37

Fiorucci

Nee Fiorucci, ik ben er klaar mee, ik heb alles gezegd wat ik wil zeggen ,op zes manieren uitgelegd,basta.

Fiorucci

Fiorucci

20-07-2011 om 16:47

Pluk

Fijn,het duurde even,maar toch.

Pluk53

Pluk53

20-07-2011 om 16:59

Linzel (ot)

je eigen reactie heeft ook wat denigrerende elementen. Dus pot/ketel/zwart zou ik zeggen.
En vragenstellers en vragenbeantwoorders hebben alle ruimte. Als ze willen kunnen ze alle, in hun ogen, "stoorzenders" volledig negeren. En anders mogen ze die als ze willen, met argumenten, de les lezen.
En ik ben de laatste die Gonzo wil wegjagen. ik had nog nooit van een mesoloog gehoord. Ze heeft een hele nieuwe wereld voor me geopend. Ik hoop echt dat ze ons op de hoogte houdt van haar avonturen.
En ik ben ook heel blij met de observaties van Tirza; die werpen een geheel nieuw licht op het fenomeen van de meridianen. Echt, dit is een heel leerzaam draadje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.