Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kiki

Kiki

09-01-2011 om 23:41

Ben die pseudo-kroep zo zat


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck

Puck

17-01-2011 om 08:48

Gertrudis

Je haalt er dingen bij die uit een andere posting zijn. Ik heb mijn posting nog eens nagelezen maar je eerste zin is helemaal niet van mij. Ik heb nergens gezegd dat het de crises wist te onderdrukken" Het heeft in elk geval de crises weten te onderdrukken." Hier neem je zelf het woord onderdrukken in de mond, het onderdrukt de crises en na het stoppen met het geneesmiddel komt het terug. Dan ben ik toch niet zo gek om te zeggen dat je mogelijks niet helemaal was genezen in de eerste plaats toch? "
En verder: geeft me 1 goede reden waarom jij als dierenarts-in-spe het wel allemaal zou weten en 2afgestudeerde dierenartsen (waarvan 1 gepromoveerd op infectieziekten) niet.
Bij bacteriostatische middelen heb je gelijk dat het risico op resitstentie groter is dan bij bacteriocides, maar ook daar is het zaak om te zorgen dat er voldoende hoog gedoseerd wordt en dat het middel ook op de juiste plaats terecht komt. Dat is aan de arts om dat te bepalen.
Overigens zie ik de link met alternatieve geneeskunde nog steeds niet als je bacteriostatische a.b. geeft.

Gertrudis

Gertrudis

17-01-2011 om 14:23

Verkeerd

Oké als ik iets verkeerd voor had hier, sorry.

Die link is het grotere geheel, het niet los van elkaar zien van alternatief of regulier. Het eeuwige 'homeopathie werkt niet' blablabla zonder onderscheid te maken tussen individuen. Sommige middelen slaan beter aan bij de ene dan bij de andere, voor ons heeft homeopathie een goede bijdrage geleverd aan een genezingsproces maar dan is het 'kan niet, vanzelf' terwijl er een rotsvast geloof lijkt te zijn in reguliere 'ik slikte a voor ziekte b en werd beter dus het werkt'. Bij reguliere kan die stelling plots wel.

Over resistentie nog dit: dat je alleen resistentie in de hand werkt door je kuur niet goed te nemen of te vroeg te stoppen klopt niet. Elke kuur kan de resistente bacteriën uitselecteren doordat de andere gedood of geremd worden. Die resistente is dan dik in het voordeel door je kuur. Daarom moet het ab gebruik algemeen nog meer naar beneden gehaald worden. Als een bacterie een mutatie onderging die haar bijvoorbeeld de mogelijkheid verleent het geneesmiddel tegen te werken of het aangrijpingspunt van het geneesmiddel is veranderd, dan heeft hoog doseren of lang doseren niet altijd het gewenste effect nl de bacterie remmen of doden omdat ze dan juist toch resistent is. Ook om deze reden vind ik het nuttig een oog open te houden naar de alternatieve hoek.

Dan die ene reden: ik zit er middenin en krijg het van wetenschappers te horen. Ik ken ook dierenartsen die afstudeerden en soms weten die nog amper de naam van de botten die ze zien op rx of het mechanisme van een medicijn. En nee, ik heb niet gezegd dat ik het beter weet dan hun. Ik pleit juist voor een kijk die ruimte geeft voor andere ideeën, volgens mij de enige juiste weg om andere mogelijkheden inzake geneeskunde niet te missen. De weg naar verbreding.

Als je hier graag meer over leest kan ik je deze link meegeven:

http://ec.europa.eu/research/leaflets/antibiotics/page_32_nl.html

Pluk53

Pluk53

17-01-2011 om 15:06

Gertrudis

Ik was degenen die de bemerking maakte, dat de AB's in ieder geval geholpen hebben om de crisis te onderdrukken. Maar een kind kan door een samenstel van factoren heel vatbaar zijn. Gelukkig "leert" je immuunsysteem in de meeste gevallen om die telkens weer terug kerende "vijanden" aan te pakken.
Maar wat ik bedoelde met "onderdrukken" van de crisis: er toe bijgedragen dat erger is voorkomen. Bijvoorbeeld aantasting van, of zelfs verlies van je gehoor. Of hersenvliesontsteking. Het is niet ideaal, ab's "telkens" weer gebruiken, maar de risico's zijn soms te groot om het maar aan het lichaam zelf over te laten.
Reguliere zorg kan veel, maar niet alles. Maar alle medicijnen en protocollen worden op effectiviteit gecontroleerd, en indien nodig bijgesteld. Jij gaat er helemaal aan voorbij, dat in de "alternatieve" zorg er zelden sprake is van controle van de werkelijke werking van de behandeling. Elke "casus" met goed resultaat wordt gebruikt als "bewijs" dat de behandeling, of het middel effectief is. Maar op die manier mag je de werkzaamheid van een middel of een behandeling niet beoordelen. Ik raad je aan je eens wat te verdiepen in statistiek, en de manier waarop in de reguliere zorg de werkzaamheid van middelen/behandelingen wordt vastgesteld, vastgelegd, en hoe die effectiviteit over de jaren na introductie nog steeds wordt gecontroleerd.

Kiki - hoe gaat het?

Hoe gaat het ondertussen met je zoon? Nog op de SEH gezeten of hebben jullie het even rustig?

En wat zei de KNO arts?

Mariel

Kiki

Kiki

18-01-2011 om 13:55

Het gaat mwoh

hij is niet verkouden, dus ook geen kroep zou je denken, maar het gaat toch niet helemaal lekker. Hij blijft kortademig, bleek, slaap slecht, hoest veel, hij heeft zo'n kuiltje in zijn borstkas en een trillend spiertje bij zijn nek, dat is bij hem echt een teken dat hij het benauwd heeft.

Wellicht een ander virusje of toch astma. De huisarts kon het niet zeggen, maar we hebben nu buiten de puffer ook een vernevelaar gekregen en die gaan we gebruiken in de hoop dat de klachten minder worden.

Ben nu manmachtig alle virussen buiten de deur aan het houden. Beetje overdreven misschien, maar het gaat mis zodra hij ziek of verkouden wordt. In mijn simpelheid probeer ik dat dan maar te voorkomen.
Verkouden en zieke mensen zijn dus momenteel niet welkom bij ons thuis (maw worden vriendelijk verzocht op een ander moment te komen)
Naar een crèche gingen ze al niet en ik heb ook de gastouderopvang (tijdelijk) gestopt en de opvang voor de kinderen anders geregeld. Misschien een beetje paranoïde, maar goed dat moet dan maar.

De KNO-arts gaat mijn jongste in het team bespreken en met een specialist en dan gaan we kijken of we dit laten doen.
We hadden al lopende afspraken staan in januari en februari met longarts en kinderarts, maar al wel verteld gekregen dat ik bij die afspraken niet het ei van Columbus moest verwachten. Maar dan gaan ze kijken of die vernevelaar de klachten heeft verminderd.

Ze gaan ook weer opnieuw wat allergietesten doen geloof ik en ze gaan nu toch meer richting de astma denken. Ze willen een longfunctietest (hoe doe je dat met een klein kind trouwens) en zo nog het een en ander.

Ik snap er nu ook niets meer van. Eerst was het geen astma, maar pseudo-kroep en nu is het wel astma in combinatie met en word ik ineens geacht mijn huis astma-vriendelijk te maken.
Over compleet verschillende inzichten gesproken. Ik zit er ook van alles over te lezen en iedereen zegt wat anders en doet wat anders.

Wat ik dan ook niet snap is, we hebben al een puffer met ventolin en een ontstekingsremmer en een luchtwegverwijderaar en dat hielp ook niets en werd ook niet minder. Waarom dan nu ineens die vernevelaar als de reguliere medicijnen toch niet werken, dan is het toch geen astma. Ik prop mijn kind vol met allerhande medicijnen en niets werkt

Waarom zou het dan nu ineens wel astma zijn, dan zouden de astma-medicijnen toch moeten helpen? Of denk ik daar weer te simpel voor.

Overigens saillant detail is dat de oudste laatst ook ineens een aanval van pseudo-kroep kreeg. Niet zo'n erge hoor, maar ik krijg gelijk de kriebels dan ook.

Kortom, hij houdt me aardig bezig (en uit mijn slaap) Want als hij doorslaapt ben ik bang dat we zo moe zijn dat ik een kroepaanval niet hoor en hij dan stikt en als hij niet doorslaapt ben ik natuurlijk gewoon ook in de weer.

Fiorucci

Fiorucci

19-01-2011 om 07:21

Kiki

Oh wat een zorgen. Ik weet wel, met mijn zeer riante pseudokroepervaring, dit klinkt niet als pseudokroep.
Met astma heb ik vrijwel geen ervaring. Sterkte!!!!

Biene M.

Biene M.

19-01-2011 om 08:19

Kiki

Wat een gedoe allemaal zeg, bah. Ik lees dat jullie naar een kinderarts en naar een longarts gaan, maar is een kinderpulmonoloog dan geen beter idee? Die weet in zijn eentje wellicht meer van kinderlongetjes dan een gewone kinderarts en een longarts bij elkaar.

Puck

Puck

19-01-2011 om 10:57

Kiki en fio

Ik heb beperkte pseudokroepervaring en meer ervaring met astma en ik ben het met Fiorucci eens: dit klinkt niet als pseudokroep. Zoals ik in mijn eerste posting al suggereerde denk ik dat het best eens de astmatische kant op kan gaan, in dit jaargetijde mogelijk gecombineerd tot astmatische bronchitis (vanwege het vele hoesten)
In ieder geval sterkte, ik hoop dat je mannetje snel opknapt.

Puck

Puck

19-01-2011 om 14:49

Jessica5, erg kort door de bocht

Jessica, ik vind dat je wel heel erg op de stoel van de arts gaat zitten door te zeggen dat Kiki die ventolin wel een paar keer per dag mag geven en evt. 2 pufjes per keer en dat de ontstekingsremmers pas na een week of 3 gaan werken en dat ze een onderhoudsdosering moet blijven geven.
Zullen we dat soort adviezen maar aan de behandelend longarts overlaten? Wij kunnen hier met z'n allen van een aftandje niet precies zien wat er aan de hand is en kunnen wel tips geven, geen behandelplan. Je weet niets van de dosering salbutamol die Kiki's zoon heeft voorgeschreven gekregen, misschien zit daar al meer per pufje in dan in jouw 2 pufjes samen. En je weet ook niet welke ontstekingsremmers ze gebruikt, er zijn er ook die na een week al wel merkbaar zijn.

Kiki

Kiki

19-01-2011 om 15:13

Jessica

Mijn zoon kreeg zijn eerste aanval rond de 4 maanden, daarna zaten/zitten we gemiddeld eens per maand bij de eerste hulp. Regelmatig nog vaker.

Toen hij 7 maanden was hebben we ventolin gekregen, toen we 8 maanden kregen we een ontstekingsremmer voor erbij. Ik zit op kantoor, ik kan het niet opzoeken) Toen hij 11 maanden was moesten we van die ontstekingsremmer af en kregen we een combi ontstekingsremmer/luchtwegverwijderaar

Toen dat nog niet deed kregen we weer een ander merk (wat ook niets deed) en nu dus die vernevelaar. Dan heeft hij dexa voor de ernstigste aanvallen.

Wat ik dus eigenlijk bedoelde te zeggen is dat we niet pas drie weken aan medicijnen zitten, maar vanaf 7 maanden hebben we voor de jongste een heel batterij aan (astma)medicijnen voorbij zien komen en gaan.

Niet alleen om de pseudo-kroep hoor, die heeft hij ook echt wel heel heftig. Dat wordt door iedereen bevestigd. Maar hij heeft ook andere klachten, wat eerst geen astma was volgens de 'experts' en nu ineens weer wel.

Ik snap er sowieso niets meer van. Het is niet dat ik ze niet vertrouw hoor, juist wel.
Ik vind het gewoon prettig (klinkt stom, ik weet het) dat ze eerlijk aangeven dat ze het zelf ook niet precies weten.

Biene mijn kinderarts is jarenlang werkzaam geweest in de neonatale pulmonologie, ik denk dat dat wel goed zit.

Kiki

Kiki

23-01-2011 om 23:57

He jessica

dank je wel, was niet kribbig bedoeld hoor. Ik hoop niet dat je dat dacht.

We zitten momenteel weer opnieuw met de misère, de verkoudheid is in alle hevigheid terug en we hopen dat we het thuis kunnen uitzitten. Vanmiddag toch maar wel naar de dokterspost gegaan.

Mag morgen een longfoto komen maken met hem en weer bloedprikken voor allergieën. Ze willen toch longontsteking uitsluiten.
En we krijgen waarschijnlijk een DNA-test om te testen op cystic fibroses, wat zot is want we hebben al een zweettest gehad en die was negatief.

Zo blij dat ik eigen baas ben en mijn eigen werktijden kan bepalen

Fiorucci

Fiorucci

24-01-2011 om 16:26

Goh jessica

Daar zeg je zowat....jeetje, dat kan ook nog inderdaad!!

Kiki

Kiki

24-01-2011 om 23:08

Geen longontsteking

geen andere infecties, de rest van de uitslagen krijg ik volgende week.

Ze weten het niet, ze zijn nu wel redelijk overtuigd dat het astma is in een nare vorm en nu is het zoeken naar de medicijnen die aanslaan en kijken of en waar hij dan allergisch voor is. Tot dan toe moeten we een soort van aanmodderen geloof ik.
Ze houden hem trouwens nu wel goed in de gaten, ik voel me wel gesteund door de artsen, ze denken goed mee, ze zijn niet bang toe te geven dat ze het niet zeker weten en doen er alles aan om het mijn jochie zo makkelijk mogelijk te maken en leven erg mee.

Ondertussen is hij weer verkouden, weer miserabel, maar we zijn nog thuis. Dus we gaan er maar vanuit dat het zo blijft.
Ik raak er momenteel best zwaar gestrest van, ik hoop dat het snel lente wordt

Ik ga mijn licht maar eens opsteken op een astmaforum, want je huis steriel houden kan niet de oplossing zijn.

Massi Nissa

Massi Nissa

25-01-2011 om 19:57

Weet niet of het iets toevoegt

Ik weet niet of dit zinvolle informatie is, maar mijn broer D. had jarenlang grote problemen met zijn luchtwegen (veel zware aanvallen 's nachts, benauwdheid, ziekenhuisopnames etc). Aanvankelijk werd dit afgedaan als pseudo-kroep, later bleek het een ernstige vorm van astma. Hij is nu trouwens al twintig jaar klachtenvrij. Ik hoop dat er voor jouw zoontjes snel duidelijkheid komt, Kiki, en dat het goed behandelbaar blijkt (en snel voorgoed verdwijnt).
Groetjes
Massi

Kiki

Kiki

30-01-2011 om 22:53

Uitslagen waren vrijdag al binnen

hij reageert eigenlijk op alles, wat op je longen slaat.
Huisstofmijt, hooikoorts, veren/dons, dieren (die we hebben)
Werd wel heel duidelijk verteld dat allergietesten op deze leeftijd nog niet betrouwbaar zijn, maar toch.

Hij heeft geen taaislijmziekte (duh, dat wist ik al)
Verder kwam er uit de bloedtesten niets schokkends, geen ontsteking, geen bacterie en geen andere nare dingen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.