Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ellen

Ellen

06-10-2009 om 19:48

+ bril en sterkte toegenomen; komt dat vaker voor?

Hallo,

Vanmorgen met mijn dochter naar de oogarts geweest. Sinds 1,5 jaar heeft ze een (behoorlijke) + bril. (beide ogen +5). De oogarts vertelde toen dat een + afwijking alleen maar beter kan worden omdat haar oogjes nog gaan groeien. (ze is 5). Tot mijn schrik bleek haar rechteroog nu op +6,25 te zitten. De cilinderafwijking die ze heeft was wel wat verbetert volgens de oogarts. (dat zegt me alleen niet zo veel!) Haar linkeroog was nagenoeg hetzelfde gebleven.
IK was best teleurgesteld; dit had ik niet verwacht.

Mijn vraag: wie heeft ook een kind met zo'n sterke + sterkte en hoe is dat verlopen? Komt het vaker voor dat het eerst toe neemt en daarna minder wordt?

Mijn 2e vraag volgt hieronder!

Alvast bedankt

Vic

Vic

06-10-2009 om 21:08

Eerst erbij, toen eraf

Wij zijn ook vandaag naar de orthoptiste geweest. Mijn oudste is ooit begonnen met +2,75 en +4,5. Dat is tussen haar 3e en 8e jaar verslechterd tot beide kanten +6. Vandaag werd ze voor het eerst sinds 2 jaar weer gedruppeld (is nu 10), en bleek aan beide kanten +5 te hebben. Dat was een meevaller want ik maakte me ook wel zorgen over waar het zou eindigen. Mijn jongste (4) was in een half jaar van +4,5 naar +5 gegaan.
De orthoptiste vertelde dat het bij deze sterkten waarschijnlijk is dat ze altijd een bril houden. In de regel wordt een + afwijking minder als kinderen groeien, maar dat is geen wetmatigheid.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.