Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Elvira

Elvira

28-10-2012 om 22:23

Dentofobie

Sinds kort ontdekt dat mijn tandartsangst een naam heeft...
Elk half jaar ga ik, de tandarts heeft inmiddels door dat het nooit over gaat, in het begin adviseerde ze me nog geen kalmerende middelen te nemen om zo, met goede ervaringen 'eroverheen te komen'. Ik wil het ook niet, maar die angst is gruwelijk.
Dus...2 weken terug brak er een stukje van mijn kies af(inimini stukje) aan de binnenkant nét onder het tandvlees. Onder verdoving kreeg ik een noodvulling, op de plaats van de prik is het sindsdien helemaal rood en gevoelig; het is boven het tandvlees; helemaal tegen de binnenkant van waar je vlees van je lip begint.
Anyway; ze zei dat ze het niet kon vullen omdat het onder het tandvlees afgebroken is en gaf me een verwijsbrief voor de kaakchirurg. (het is een levende kies).
Zijn er onder jullie ook die dit hebben ervaren en/of heb je de kies gewoon laten zitten? Ik hoor om me heen verhalen van mensen die hun kies konden houden.
Ik stel even hier mijn vraag want hij kan er maar 1 keer uit! Bovendien stelde zei voor een brug te plaatsen, wat neer komt op bijna 2000 Euro (een behandeling waar ik zacht gezegt niet op zit te wachten maar ik beschik ook niet over zoveel middelen...)
O ja, is er hier iemand bij het 'Bijzonder Tandheelkundig Centrum' geweest? (als ik het goed zeg), ik las dat ze daar ook met types zoals ik werken...
Alvast dank voor het lezen..

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
69er

69er

29-10-2012 om 07:51

Elvira

Ik raad je aan om je vraag ook op het forum van tandarts.nl te stellen...
69er

100%mama

100%mama

29-10-2012 om 14:45

Lastig te zeggen

maar heel eventueel zou er een gingivectomie uitgevoerd kunnen worden. Dan wordt er een deel van het tandvlees rondom het afgebroken stukje weg gehaald om zo goed en droog een vulling te kunnen leggen. Het tandvlees geneest daarna weer. Maar het is lastig om te zeggen dat dit bij jou ook kan, het ligt er maar net aan hoever deze naar je wortel is afgebroken. Het is in ieder geval het vragen waard en dit zou je ook kunnen voorleggen aan de kaakchirurg hoor!

Ik heb een paar dagen mogen meelopen op de bijzondere tandheelkunde in het Haga Ziekenhuis (voormalig Rode Kruis). Alles gebeurt daar zeer rustig en kan er een behandeling eventueel onder diverse manieren van anesthesie gebeuren. Er zijn ook veel reguliere praktijken die extreem angstige patienten behandelen.

Elvira

Elvira

29-10-2012 om 19:12

Dank

Ja, ik heb ontdekt dat er praktijken bestaan waar ze het 'begrijpen'.
Ik heb de koe bij de horens gegrepen; morgen ga ik naar een andere tandarts (waar mijn vriendin altijd komt) voor een tweede mening. Kijken wat hij zegt.
Als de kies er toch uitmoet dan ga ik voor het Ikazia in Rotterdam, daar schijnen ze ook heel vriendelijk te zijn.

Dank voor de medische benadering.

Ja, ik heb al heel veel gelezen op het tandartsforum...

Ik ga morgen even afwachten....

Elvira

Elvira

30-10-2012 om 13:01

Was vandaag bij de tandarts voor 2e mening en hij moet er toch uit. Nu siësta want vannacht wakker gelegen.....

Elvira

Elvira

01-11-2012 om 18:05

Update

Heb het Ikazia gebeld en sprak een ontzettend lieve mevrouw, ze heeft me erop gezet voor 4 dec. (eerder kon de volgens haar mega lieve kaakchirurg niet) ze was met haar eigen kind ook bij hem geweest; als dat geen graadmeter is

Elvira

heel goed van je. Al moet ik zeggen dat ik zelf nooit een ingreep bij de kaakchirurg zou plannen vlak voor Sinterklaas, met al dat lekkers, maar het is misschien wel beter voor de lijn

Sterkte ermee

Temet

Elvira

Elvira

02-11-2012 om 17:48

Ach

heb toch al geen eetlust sinds ik het weet...

Dank voor je reactie

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.