Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Riam

Riam

23-08-2010 om 12:42

Ervaringen met dr buskin, homeopathisch kinderarts?

Ons dochtertje heeft al vanaf de geboorte last van verkoudheden die steevast eindigen in een bronchitus of een longonsteking. En dus een antibioticakuur. En dat meerdere malen per herfts/winter seizoen. Bij huisarts en KNO arts kom ik niet veel verder dan antibiotica en verwijderen van neus/keel amandelen.

Daarnaast heeft ze ook vanaf de geboorte ontlastingsproblemen die met veel buikpijn gepaard gaan. Ook hier verzand ik in het voorschrijven van forlax, lactulose siroop etc. Allemaal zonder langdurig effect.

Nu wil ik het op een andere manier gaan proberen. En vond via Internet in Wassenaar een kinderarts die ook homeopatisch arts is: Dr Buskin. Is er iemand die hier ervaring mee heeft? Laat het me alstublieft weten.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
amk

amk

23-08-2010 om 14:25

Maar

zijn die neus- en keelamandelen dan al verwijderd? Want dat was hier de absolute oplossing om het antibiotica gebruik met 80% terug te dringen. Er is hier alleen de neusamandel verwijderd toen mijn dochter 13 maanden was en nu met bijna 5 vermoed ik dat hij weer aangegroeid is en ga ik snel terug naar de kno arts om 'm weer te laten verwijderen.

Tinus_p

Tinus_p

23-08-2010 om 20:00

Waarom niet eerst eens naar een gewone kinderarts?

Riam

Riam

23-08-2010 om 20:47

Ja tuurlijk

Ja de neus- en keelamandelen zijn al verwijderd. En dat heeft geen verlichting gebracht. En na 2 maanden kreeg ik van de huisarts te horen dat mogelijk de neusamandelen weer aangegroeid waren. Omdat het de eerste keer niet geholpen heeft, heb er geen vertrouwen in dat het een tweede keer wel werkt.

Maar dat is mijn vraag niet. Ik wil graag weten of er mensen zijn die ervaring hebben met Dr Buskin, de homeopathisch arts in Wassenaar

Riam

Riam

23-08-2010 om 20:50

Veel medicijnen

Ze heeft al zoveel medicijnen gehad en die hielpen niet. Ik zie de toegevoegde waarde van de kinderarts dan ook niet echt.

Ik denk dat er meer een integrale aanpak van haar gezondheid nodig is en dat de balans mogelijk door homeopathie verkregen kan worden.

els

els

23-08-2010 om 22:09

Riam

hoi
misschien ook niet helemaal je vraag maar ik heb iets dergelijks mee gemaakt. Mocht je een alternatieve manier zoeken om je dochter te behandelen dan is dit misschien iets.

Mijn jongste had binnen 2 maanden nadat ze geboren was antibiotica voor een fikse oorontsteking en binnen 4 maanden de eerste keer bronchitis. Duidelijk een oren-kind volgens de huisarts. Ze bleef maar kwakkelen, altijd ziek (antibiotica), snotterig, buikpijn en slechte ontlasting. diarree en verstopping wisselden elkaar af.

Ik ben via een kennis bij een orthomoleculair huisarts Holwerda in Utrecht terecht gekomen. Deze man is afgestudeerd huisarts en heeft 18 jaar ervaring als 'gewone huisarts', maar heeft veel verschillende specialisaties. Hij kijkt naar het kind als geheel, en verder dan alleen de klachten. Daarnaast probeert hij eerst de problemen op te lossen met biologische middelen, zonder bijwerkingen.

Bij mijn dochter heeft hij bijvoorbeeld de ontlasting onderzocht (darmfloradiagnostiek), en we hebben een heel lang gesprek gehad. Hij is degene die er achter is gekomen dat alle klachten veroorzaakt werden door een melk allergie in combinatie met een gebrek aan de juiste darmbacteriën. Ik heb daar middelen voor gehad, en we hebben haar voeding aangepast. Tot nu toe heeft ze geen oorontstekingen meer!!!

ik weet dat hier veel kritische mensen zijn wat homeopathie en alternatieve geneeswijze zijn, dat begrijp ik Ik kan alleen zeggen dat ik dit zelf heb meegemaakt en geloof dat dit echt goed heeft gewerkt bij mijn dochter.

Ik ben er zo blij mee, kan het je echt aanraden.

els

Allergie

Komt op mij over als dingen die je vaak ziet bij een voedselallergie. Dan heb je meer aan een allergoloog en dietist dan aan een kinderarts met alterneute insteek.

Bastet

Bastet

24-08-2010 om 07:40

Allergie

Ik herken het beeld glashelder van allergische kinderen in mijn omgeving.
Bastet

Puck

Puck

24-08-2010 om 08:17

En ik ook

Ik zou ook aandringen op een verwijzing naar een kinderallergoloog. Het WKZ in Utrecht staat volgens mij goed aangeschreven, maar gelukkig zijn bij ons de allergiën niet zo heftig dat we daar naar toe moeten.

Riam

Riam

24-08-2010 om 09:34

Els

Hoi Els,

Thanks voor je reactie. Ik herken mijn dochter helemaal in jouw verhaal. Ook zomer en winter snotterig en meestal eindigend in bronchitus dan wel longontsteking, dag en nacht klagen over buikpijn, dan weer verstopt dan weer diarree. Ik had zelf nog niet gedacht aan een allergie. Maar ik vind het de moeite waard om dit te gaan bekijken. De huisarts bekijkt echt elke klacht afzonderlijk en ik heb al vaker aangegeven dat ik verbanden vermoed. Maar daar wordt niet naar geluisterd. Dan ben je een zeurmoeder die overbezorgd is.

Nogmaals bedankt

Lady Grey

Lady Grey

24-08-2010 om 10:40

Sluit me aan bij allergie

Hier drie allergische kinderen, luchtweg en voedsel, minder ik de luchtwegmedicijnen dan eindigt dat ik heftige verkoudheid etc.

Aan een goede kinderallergoloog met daaruit volgend een goed onderzoek, heb ik hier veel gehad (umcg, dikke pluim), dus mijn advies is ook: zoek een goede (academische) kinderallergoloog.

Gertrudis

Gertrudis

24-08-2010 om 12:49

Riam

Hoi

Ik heb geen ervaring met dr buskin maar ging met dochter van toen 2 wel naar een antroposoof, ik moet zeggen dat die man gewoon huisarts was qua studie dus hij wist wel degelijk wat af van geneeskunde. Als buskin een kinderarts is, is hij specialist vermoed ik, dus toch wat jaren studie achter de rug. Dat is al een pluspunt. Ook mijn ha gaf ab als hij het echt nodig vond, of gaf een voorschrift mee om te starten als het na x dagen niet beter ging met de homeopatische en plantengeneesmiddelen die hij voorschreef. Meestal was die ab niet nodig.

Ik zat ook vast met ha die telkens zwaardere ab gaf die niks hielp of slechts een paar dagen verbetering gaf. Daarna zijn we doorgestuurd voor onderzoek naar poliepen ed maar daar kwam niks uit. Gewoon blijven ab geven was het devies.

Het moto van de antroposoof was minder pijnstillers zodat de koorts haar werk kon doen (aan 39 gaan veel bacteriën dood maar het kind goed in de gaten houden natuurlijk, ingrijpen boven 40,5) en ondersteunende medicatie, ook effectief verlichtende medicatie op basis van planten dus niet alleen maar water en suikerbolletjes.

Soms zit je vast met de reguliere geneeskunde, ook al willen veel mensen dat niet horen. Bij mij was die keuze voor alternatief een heel goede keuze voor mijn kind, ze heeft het zelf kunnen overwinnen met wat ondersteuning en is daarna nog zelden ziek geweest. Het was ook telkens hetzelfde: oorontsteking, bronchitis. Wat me zo verbaasd aan het verhaal is dat er geen antibiogram gemaakt wordt van kweekjes, zo kan er uitgezocht worden OF en Welke bacterie bijvoorbeeld het ziektebeeld veroorzaakt.

Waar mijn dochter ook effectief baat bij had waren simpele zaken als niet op blote voeten lopen, aankleden in laagjes. Zo werd er vermeden dat ze teveel afkoelde, ze was ook altijd ziek nadat we gingen zwemmen waarbij ik merkte dat ze inderdaad snel afkoelde, ze had dan na een half uurtje al blauwe lippen en had vaak lichte verhoging na het zwemmen. Dus ben ik een tijdje niet gaan zwemmen met haar. (ze was toen 2 dus wel logisch dat ze snel afkoelen)

Ook bij diergeneeskunde zijn ziektes gekend die reageren op bepaalde alternatieve methodes. Ik zou een afspraak maken met dr buskin voor een verkennend gesprek, je kan dan nog altijd kiezen niet in behandeling te gaan.

Ik kan nog een tijdje doorgaan zo. Voordeel van de alternatieve methode is dat er vaak meer naar het geheel gekeken wordt. Vriend is ook al erg tevreden geweest met de holistische aanpak na maanden te sukkelen met galklachten.

Als je privé wil mailen vraag je mijn mailadres maar aan forumbeheer

En nee, ik wil niet discussieren of het werkt of niet, daar zijn al genoeg draadjes mee vervuild.

Veel beterschap!

Onno

Onno

30-08-2010 om 10:05

Genezen is iets anders dan het onderdrukken/bestrijden van klach

Iedereen weet dat als je met je kind naar de allergoloog gaat, je de eerstkomende 10 a 15 jaar wekelijks naar de apotheek kan gaan om een tas geneesmiddelen(LOL) op te halen. De enige die daar beter van wordt is natuurlijk de apotheker want met symptoombestrijding kan je geen ziektes genezen. Tja, gelukkig zijn er andere wegen om te bewandelen en daarom gaan seeds meer ouders op zoek naar een andere oplossing.
Dr. Buskin is een heel kundig man en heeft al talloze kinderen goed geholpen die regulier waren vast gelopen. je kunt het proberen, je hebt niets te verliezen.

Pluk53

Pluk53

30-08-2010 om 10:20

Onno

ik kan wel wat postings van je citeren waarin je de boodschap geeft: homeopatische artsen, dat zijn geen echte homeopaten, die hebben er geen verstand van. Een arts heeft tenminste een basis-opleiding (+ meestal specialisatie) achter de rug. Een homeopaat heeft een opleiding gevolgd die gelijk staat in studielast met een jaar Havo, en heeft de medische kennis van een EHBO-er.

Pluk53

Pluk53

30-08-2010 om 10:48

Weggevallen

het is dus een goede zaak dat je mensen die zo wanhopig zijn dat ze het in het alternatieve zoeken aanraadt om in ieder geval naar een arts te gaan.

Tirza G.

Tirza G.

30-08-2010 om 16:49

Homeopathie is iets anders dan geneeskunde

Iedereen weet dat als je met je kind naar de homeopaat gaat, je de eerstkomende 10 a 15 jaar wekelijks naar de homeopaat kan gaan om een tas korreltjes(LOL) op te halen. De enige die daar beter van wordt is natuurlijk de homeopaat want met korreltjes kan je geen ziektes genezen. Tja, gelukkig zijn er andere wegen om te bewandelen en daarom gaan steeds meer ouders op zoek naar een andere oplossing.

Tirza

Onno

Onno

02-09-2010 om 11:46

Genezen is iets anders dan het onderdrukken/bestrijden van klach

Beste Tirza,
Ik neem aan dat jij dus met een apotheker bent getrouwd?

Puck

Puck

02-09-2010 om 12:31

Onno

Ja, we zijn hier bijna allemaal met een apotheker getrouwd, nou goed?
Assumption is the mother of all fuck-ups.

Tirza G.

Tirza G.

02-09-2010 om 14:00

Onno (ot)

Ik heb het al vaker gepost: als jij de jouwe laat zien, laat ik de mijne zien. En dan bedoel ik je credentials, als in: opleiding, diploma, achtergrond ega etc.

Maar om even op die apotheker in te gaan (dan is dat maar uit de wereld): ik ben heel vermogend van mezelf. Op alle vlakken. Fijn he.

Tirza

Onno

Onno

02-09-2010 om 18:29

Genezen is iets anders dan het onderdrukken/bestrijden van klach

"ik ben heel vermogend van mezelf. Op alle vlakken. Fijn he."
Ja heel fijn, alleen loop je zo'n 100 jaar achter qua opvatting wat ziekte en gezondheid betreft, dat dan weer wel.

En de plaat hangt weer op een open deur

Ja hoor, genezen is iets anders dan het onderdrukken/bestrijden van klachten. Ik begrijp niet goed waarom je dat maar blijft herhalen, want ik geloof niet dat ook maar íemand dat met je oneens is.
*gaapt nog maar eens, herhaling is zo saai...*

Onno

Onno

02-09-2010 om 19:27

Genezen is iets anders dan het onderdrukken/bestrijden van klach

Ja hoor, genezen is iets anders dan het onderdrukken/bestrijden van klachten. Ik begrijp niet goed waarom je dat maar blijft herhalen, want ik geloof niet dat ook maar íemand dat met je oneens is.
Hoe kan het dan zo zijn dat bijna iedereen op dit forum niets anders doet dan symptoombestrijding? terwijl het zoveel beter kan.
Als je de volgende link even bekijkt www.homeopathie-utrecht.nl zie zelfs een top 40 van klachten waar de reguliere 'genees'kunst machteloos is, maar de homeopathie niet.

Guinevere

Guinevere

02-09-2010 om 19:34

Plaat blijft hangen?

Boeiende opmerking iedere keer, Onno!

amk

amk

02-09-2010 om 21:24

Humor onno!

even aangeklikt op ziekte van Crohn.
De Lanthanidentherapie kan in principe prima samengaan met reguliere medicatie die mensen met een auto-immuunziekte doorgaans krijgen voorgeschreven van hun huisarts of behandelend specialist. Als zij voor Lanthaniden kiezen, hoeven deze mensen dus niet te stoppen met het gebruik van hun reguliere geneesmiddelen. In de praktijk laat ik de reguliere medicatie net zo lang doorgebruiken totdat die mensen
zich zoveel beter voelen, dat zij met minder toekunnen.
Vaak besluiten de mensen dan ook zelf dat zij hun reguliere medicatie minderen. Ik adviseer hen dat te doen alleen in overleg met de eigen huisarts of specialist".

Gewoon dus de reguliere medicatie blijven slikken. Ook zonder de lanthaniden zie je daar wisselend medicatie gebruik. Ook tot het niveau dat er geen medicatie meer gebruikt wordt. Komt dat dan door de homeopatische zooi, of toch door de bewezen werkzaamheid van de reguliere medicatie die er gewoon is.

Deze site is niet overtuigend.

Bastet

Bastet

03-09-2010 om 07:20

Site

De site is niet alleen slecht,maar hilarisch bovendien.Iemand met migraine krijgt twee keer wat korrels en heeft gewoon nooit meer migraine gehad.Uiteraard gewoon doorgegaan met de reguliere medicatie,pijnstillers en imigran,maar in overleg met de reguliere arts kan dat afgebouwd worden.Maaar de humor is,juist die twee gebruik je bij migraine alleen als je een aanval hebt.Maar die had die patient toch niet meer???Dergelijek dingen bouw je helemaal niet af,die gebruik je als je ze nodig hebt.
Enne...if it sounds to good to be true...
Bastet

Onno

Onno

04-09-2010 om 18:33

Get a life!

Beste beste Drommels,
Ik begrijp echt wel dat je zoveel mogelijk iedereen ervan wil weerhouden om naar de homeopaat te gaan. Alleen komt er voor iedereen een tijd dat hij/zij er achter komt dat al die reguliere 'genees'middelen wel werken maar niet genezen. Zoals de starter van dit draadje er op een gegeven moment ook achter kwam dat haar kind er geen ruk mee opschoot. Als de homeopathie wekelijk nutteloze kwakzalverij zou zijn zou ik als ik jou was iedereen aanmoedigen om vooral naar de homeopaat te gaan. Ondervinding is de beste leermeester.

Plien

Plien

04-09-2010 om 21:11

Drommels

Misschien heeft Onno daar wel een korreltje voor?

Onno

Onno

05-09-2010 om 10:33

Er zijn grenzen.

Helaas zijn daar geen korreltjes voor maar gelukkig wel pilletjes en ik vermoed dat Dommels ze niet regelmatig inneemt. Het kan natuurlijk ook zijn dat hij deze week is vergeten om zijn tasje met 'genees'middelen(LOL) op te halen bij de apotheek. Het kan ook zo zijn dat die generieke zooi niet zo goed werkt als die merkrommel. Best wel zielig eigenlijk als je zo'n stofje mist.

Tirza G.

Tirza G.

05-09-2010 om 15:17

Precies onno

Dat heb ik gedaan. Na jarenlang tobben tot aan de neuroloog aan toe lekker naar de homeopaat. Een geweldig goeie schijnbaar, lange wachtlijst, intake van anderhalf uur, een vragenlijst om van te ijzelen en een buitengewoon vriendelijke man. Alle mogelijke korreltjes en druppeltjes geprobeerd maar helaas, hij kon mij toch ook echt niet van mijn klachten afhelpen. Jammer dat het me pas duidelijk werd na honderden guldens (toen nog) en vele maanden.
Het is net als mode. Op den duur komt alles terug. De zweefperiode in mijn leven is duidelijk voorbij, ik voel me aardser dan ooit tevoren, stroom over van energie en slik hele fijne pillen. Reguliere.
De behandeling van mijn klachten vanuit de homeopatische visie is nog steeds niet veranderd. Echt supermodern doorontwikkelen van middelen kun je het niet noemen.

Tirza

Uitgedokterd - beetje o.t.

Een familielid van mij ondervindt sinds een jaar of vijf bijzonder veel hinder van een astmatische aandoening. Het enige wat de longarts haar te bieden heeft, naast onderhoudsmedicijnen, is prednison. Met gebruik daarvan voelt ze zich geweldig maar de rest van je leven prednison slikken heeft andere schadelijke effecten (zo heb ik begrepen). Dat wil ze niet, die prednison heeft ze afgebouwd.
Ze bezoekt nu al twee jaar bijna wekelijks (!) een osteopaat/ natuurarts die belooft dat hij haar weer fit gaat krijgen. Ze blijft hem bezoeken, want tja, de reguliere geneeskunde heeft geen oplossing.

Fit is ze nog steeds niet.
Geen idee of dat ooit weer komt.
Ik ben echt bang dat ze voor die natuurarts een dankbaar melkkoetje is.

Het blijft onbevredigend; een chronisch probleem waaraan niets te doen valt. Je wilt als patiënt niet lijdzaam afwachten. Maar ja.

Bellefleur

Bellefleur

07-09-2010 om 11:04

Onno,

Ik heb altijd positief gestaan tegenover homeopathie. Ik heb een paar keer een consult gehad bij een homeopathisch arts. ééntje heeft mij heel goed geholpen. Met de klachten die ik nu heb, zou ik graag een homeopathisch arts willen raadplegen. Maar dan denk ik aan jou, en jouw reacties in draadjes. Agressief, wreed soms, en drammerig. Niet openstaand voor andere mening. En dan is mijn behoefte aan zo'n arts genezen. Je doet jouw beroepsgroep geen goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.