Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fiorucci

Fiorucci

20-09-2012 om 14:21

Gezocht! Neurochirurg regio Haaglanden

Gezocht in regio Haaglanden: een goede neurochirurg, wie weet er een??


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisa Gemani

Elisa Gemani

20-09-2012 om 14:53

Neurochirurg

Hangt er een beetje vanaf voor welk specialisme maar Dr. Walchenbach en dr. Kloet van Medisch Centrum Haaglanden staan goed bekend. Sowieso heeft het MCH een goede afdeling Neurochirurgie. Ik vergat dr. Peul nog; hij werkt ook bij het LUMC.

Fiorucci

Fiorucci

20-09-2012 om 16:26

Elisa

Het is voor een rughernia, een hele lage.
Dank voor de tips.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

20-09-2012 om 16:53

Rughernia

Dan zou ik zeker voor het MCH gaan. Succes en graag gedaan

Fiorucci

Fiorucci

20-09-2012 om 18:23

Elisa

Dankjewel!
Ik las in die andere draad het verschil in beleid, waar man dus mooi de dupe van is. Vijf jaar geleden kreeg hij een MRI, maar ja, hij kon lopen dus: Nee, meneer, opereren doen we niet zomaar. Beleid is inmiddels veranderd, dus nu zou het makkelijker moeten zijn, ware het niet dat die hernia er inmiddels al lang zit en dus lastiger te verhelpen is...zucht.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

20-09-2012 om 20:16

Fio

Breek me de bek niet open... Het is mateloos frustrerend, dat afwachtende beleid, en patienten worden er uiteindelijk de dupe van. Ik voel dus met jullie mee! Lijkt mij dat het MCH je man wel zou moeten kunnen helpen. Ze hebben er ook een "herniastraat" http://www.mchaaglanden.nl/patienten/afdelingen-en-specialismen/neurochirurgie/herniastraat?steID=14&catID=15227
Heel veel succes!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

20-09-2012 om 20:48

Amsterdam

Oh en mochten jullie toch je heil ergens anders willen en kunnen zoeken: ik ben geopereerd in het Slotervaart te Amsterdam en daar zijn ze ook erg goed in hernia's; ook complexe vormen van rughernia's. Er lagen meerdere patienten die meer dan 10, 15 jaar met een hernia rondsukkelden totdat ze daar met succes geopereerd zijn. Mocht ik weer een rug- of nekhernia krijgen, ga ik beslist weer naar het Slotervaart!

Fiorucci

Fiorucci

21-09-2012 om 07:11

Elisa

Dankje!! Ik bou je op de hoogte.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

21-09-2012 om 15:24

Fio

Graag! Je kan ook je licht opsteken op de site van de Ned. Ver. voor Rugpatienten www.nvvr.nl. Via hen ben ik 10 jaar geleden uiteindelijk bij de Alpha Klinik in Munchen terechtgekomen. Vele mede-patienten die in NL niet geholpen konden en kunnen worden, gaan naar Belgie of Duitsland. Sterkte!

Fiorucci

Fiorucci

21-09-2012 om 18:44

Elisa

Dankje! Vandaag heeft hij een slechte dag, hij slikt zelfs zonder aandringen mijnerzijds flinke pijnstilling. Hij heeft nauwelijks geslapen en last van zijn been. Gelukkig helpt de pijnstilling wel wat.

Fiorucci

Fiorucci

22-09-2012 om 18:15

En vandaag...

Waardeloos, hij heeft een hele slechte dag en krijgt nu iets morfineachtigs van de dokterspost. Het is overigens een hernia S1.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

22-09-2012 om 18:25

Fio

Wie wil(de) hem niet opereren? Waarom niet? Wat zeggen ze over dit veel te lange duren van de hernia? Heeft je man alleen pijn (wat al erg genoeg is; niets helpt daartegen) of ook last van uitstralingspijn, functie- en/of krachtsverlies?

Fiorucci

Fiorucci

22-09-2012 om 20:32

Hoi elisa

Een jaar of zes geleden was het beleid zo min mogelijk opereren. En met wat fysio en vooral acupunctuur kon hij best redelijk uit de voeten. Sinds een paar maanden kwam hij bij het rugcentrum in Ede, en zij hebben een nieuwe MRI gemaakt. Daaruit kwam naar voren dat een operatie hooguit tijdelijk zou helpen tegen de pijn,maar de hernia zit er al zo lang verhelpen zou niet lukken. We hadden al besloten dat we nog ons licht op wilden steken bij een andere deskundige. Sinds gisteren gaat het echt slecht, dus van de huisarts had hij al tremadol gekregen, maar dat helpt niet. Hij heeft nu een ander morfine-achtig medicijn gekregen en als hij ook maar denkt dat het nog slechter wordt moet hij gelijk bellen. Hij heeft uitstralingspijn, en ook functie/krachtsverlies. Maar dat was voorheen ook, alleen minder erg dan nu.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

22-09-2012 om 21:16

Fio

Vreemd. Voor zover ik weet (na tien jaar weet ik toch wel het een en ander van hernia's kan een hernia bijna altijd geopereerd worden; ook als hij er lang zit, groot is en/of gesequestreerd (versplinterd; dit was mij het geval). In meer dan de helft van de gevallen verdwijnen de (pijn)klachten helemaal of worden ze in ieder geval beduidend minder. Functie- en krachtsverlies kunnen heel langzaam terugkomen maar als de zenuw te lang bekneld heeft gezeten, kan dit blijvend zijn.
Tegenwoordig kunnen veel rughernia's ook endoscopisch geopereerd worden. Bij jouw man zit het op niveau L5-S1, toch? Dat is een van de meest voorkomende niveau's. En uitstralingspijn en functie- en krachtsverlies is zeker een indicatie om tot opereren over te gaan.

Dat rugcentrum in Ede; wat doen ze daar? Alleen diagnostiek of ook hernia-operaties en andere rugoperaties/behandelingen? Is het de Rugzorgkliniek of NedSpine? Als ik jullie was zou ik zsm naar MCH of het LUMC gaan. Je kan ook geheel vrijblijvend bij een aantal herniaklinieken een second opinion aanvragen; kwestie van MRI's opsturen. Na zo lang met die hernia gesukkeld te hebben kan je er wel van uitgaan dat die niet meer overgaat en pijnstillers helpen gewoonweg niet tegen die afschuwelijke zenuwpijn. Ik slikte Tramadol, Paracetamol en Diclofenac; zwalkte rond als een zombie, zo stoned als een garnaal maar nog steeds met pijn... Ga gewoon rond bellen en sta op je strepen! Succes!

Fiorucci

Fiorucci

22-09-2012 om 21:46

Elisa

Rugcentrum Nederland, meen ik dat het heet. We gaan maandagochtend gelijk bellen met de huisarts en we gaan voor de herniastraat van MCH. Maar hij slaapt nu voor het eerst in 36 uur, daar ben ik blij mee!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

22-09-2012 om 21:54

Fio

Wat heerlijk voor je man dat hij eindelijk kan slapen... Krijgt hij Lyrica/Oxycontin ofzo?
Bedoel je Rugzorgkliniek Nederland? Die hebben niet echt kaas gegeten van hernia's en hernia-operaties. Volgens mij zijn ze daar meer gespecialiseerd in diagnostiek en alternatieve pijnbehandelingen... Er werken daar toch ook geen neurochirurgen?
Die herniastraat lijkt me een goed plan. Hopelijk komt het weer goed met die hernia van je man! Hou ons op de hoogte!

Fiorucci

Fiorucci

22-09-2012 om 22:07

Elisa

Hij heeft nu Oxycontin. Klopt,voornamelijk diagnostiek en die behandelingen hielpen wel maar niet afdoende.
Ik hou je zeker op de hoogte!

Sterkte!

Laat je niet afschepen hoor Fiorucci ! Als mijn man nog een keer zo'n last krijgt als een paar jaar geleden dan gaan wij echt op onze strepen staan. Mijn broer is een paar jaar geleden succesvol (endoscopisch) in Duitsland geopereerd (was daar een weekendje met zijn nieuwe vriendin en kreeg een acute hernia-aanval). Mijn broer had er al jaren last van, maar werd steeds weer afscheept. Zolang hij nog niet incontinent was werd er niets gedaan. Die jongen ging kapot van de pijn. Na de operatie stond hij binnen enkele uren naast zijn bed (zonder pijn !!). Door het afwachtende beleid in Nederland heeft hij jammer genoeg wel schade overgehouden en als hij snel wil lopen heeft hij dus een klapvoet.
G

Kaaskopje

Kaaskopje

22-09-2012 om 23:29

Fiorucci

Ik kijk nu wat verder in je draadje en zie dat je man flink pijn heeft. Wat akelig voor hem. Veel sterkte, ik weet van iemand uit mijn omgeving hoe ingrijpend een hernia kan zijn.

Rafelkap

Rafelkap

23-09-2012 om 08:51

Fio

Sterkte. Wat moeilijk om toe te moeten kijken, die pijn is heel naar. Hopelijk kan hij toch snel ergens geholpen worden. Ik weet ook van wat mensen die na een operatie snel weer op de been waren.

Fiorucci

Fiorucci

23-09-2012 om 08:56

Bedankt

Ik heb net de post weer gebeld, de Oxycotin mag naar drie maal daags en morgenochtend om 8.00 bel ik gelijk onze eigen huisarts en vraag ik een huisbezoek aan, hij kan daar nu niet zelf heen.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

23-09-2012 om 13:55

Fio

Maak heel duidelijk aan iedere arts/specialist die jullie zien, dat dit echt zo niet nog langer kan. Sla op tafel, huil, schreeuw. Artsen onderschatten vaak de mate waarin iemand pijn heeft of belemmerd wordt. Ze zien ook de impact vaak niet op de rest van het gezin. Als er al niet sprake is van een absolute operatie-indicatie, is het aan de patient om de arts ervan te overtuigen dat er wel degelijk sprake is van een relatieve operatie-indicatie die dan de doorslag moet geven:

"Relatieve operatie-indicatie. Dat is het geval als de patiënt zo veel last heeft van pijn, dat hij/zij hierdoor niet meer goed kan functioneren. Het (subjectieve) klachtenpatroon geeft dan de doorslag, omdat het de patiënt zelf is die aan geeft "dat het zo niet verder kan". In de meerderheid van de gevallen waarin wordt overgegaan tot operatie van een hernia gaat het om patiënten die kampen met aanhoudende en/of onverdraaglijke pijn in het been." (Ned. Ver. voor Neurochirurgen)

Het feit dat je man alleen nog maar wat baat heeft bij Oxycontin spreekt ook voor zich. Dat is echt een paardenmiddel en zegt heel wat over de pijn die hij heeft. En kan/wil de ene specialist je niet helpen, ga dan naar een volgende. Net zo lang tot je er een vindt die je man wel kan en wil helpen. Desnoods in Belgie of Duitsland. Laat je niet afschepen!

Fiorucci

Fiorucci

23-09-2012 om 13:57

Elisa

Doe ik, zeker weten.
xx

Fio

Sterkte voor jou en manlief, zenuwpijn is vreselijk!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

elsje78

elsje78

23-09-2012 om 22:29

Fio

Nu een jaar gelden had ik ook zo'n zenuwpijn, oxycontin, oxynorm en lyrica kreeg ik, telefonisch, voorgeschreven. Niemand kwam daarvoor op huisbezoek... (en ze vergaten movicolon voor te schrijven want oxycontin veroorzaakt verstopping. Hebben jullie dat er wel bij?)
3 maanden geslikt, mri gehad maar niet geopereerd. Beleid is (hier) nog steeds wachten. Minimaal 3 maand...

Laat je niet afschepen is vooral mijn advies, want ik vind het nog steeds ongelooflijk dat ik deze 3 middelen over de telefoon kreeg, niemand kwam kijken en na 3 maanden niemand me vertelde dat ik niet zomaar op eigen houtje met die rotzooi kon stoppen waardoor ik ook nog een week doodziek was van het afkicken.

Sterkte!!

Fiorucci

Fiorucci

24-09-2012 om 06:50

Mien

Dankje!

Fiorucci

Fiorucci

24-09-2012 om 06:51

Elsje

Dankje, hij heeft movicolon. Die hernia zit er al heeeeel lang, dus dat is wel een voordeel...
Maar dat het zo escaleert, dat is pas drie dagen..ik ga om 8 uur de huisarts even bellen. Ik moet zeggen dat het gisteren een vleugje beter gaat. Maar dat zeg ik er niet bij...

hkh

hkh

24-09-2012 om 09:55

Antoniushove

Gm,

Blij dat ik jou nu eens een tip kan geven. De vrouw van mijn collega is afgelopen donderdag in Antoniushove geweest en wordt morgen geopereerd aan een lage rughernia. Normaal is de wachttijd ca 3 weken maar gezien de urgentie kan ze morgen al terecht. Schijnt dat neurochirurgie in MCH idd tot de beste in de regio hoort(zei mijn collega). Ik ben sowieso fan van het Antoniushove als ziekenhuis. Heb er meerdere malen (voor iets anders) gelegen !

Succes !

HKH

Fiorucci

Fiorucci

24-09-2012 om 10:03

Hkh

Dankje! Ik heb de huisarts al gebeld, de ass. overlegd zometeen met de huisarts en we worden teruggebeld. Ik hou jullie op de hoogte. Dat is wel fijn zo snel zeg, dat zou mooi zijn. Alleen kan hij zo niet naar de neuroloog.

mix

mix

24-09-2012 om 12:22

Fio

dan komen ze m wel halen en bestelt je arts een ambulance; komt goed. Sterkte, jij ook!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

24-09-2012 om 12:57

Fio

Ik duim hier heel hard dat je man nu eindelijk eens geholpen gaat worden!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.