Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Mamba

Mamba

08-05-2009 om 13:41

Hele droge ogen, advies gevraagd (lang)

Mijn moeder heeft al enige tijd last van erg droge ogen. Ze is getest op diverse zaken als schildklier, syndroom van sjogren enz. Ze gebruikt diverse gels en druppels van de oogarts om het oog enigszins vochtig te houden.
Het probleem is, dat het in de loop van de tijd steeds erger is geworden en ze nu minimaal 2x per uur moet druppelen. Het oog doet pijn, ze kan niet meer lang lezen, kan niet lang autorijden, niet meer zwemmen, niet lang tv kijken of computeren. Onlangs had ze een wondje op het oog doordat het opengescheurd was. Dit alles beinvloedt haar sociale leven enorm, ook omdat ze niet wil druppelen als er iemand bij is. Ze wil dus eigenlijk ook niet meer naar verjaardagen.
De medicijnen zijn naar mijn mening enkel een lapmiddel. Wat zou het kunnen zijn, wat is de oorzaak en hoe zou het opgelost kunnen worden? Als iemand ideeen heeft, heel graag!

Mamba

Mamba

Mamba

08-05-2009 om 13:46

Ze heeft geen lenzen, wel een hoornvliestransplantatie gehad (maar volgens oogarts ligt het daar niet aan) en heeft nu traanvervangende middelen zonder conserveringsmiddel. Overgang is al lang geweest, voorheen geen klachten.

Massi Nissa

Massi Nissa

08-05-2009 om 18:22

Ziekte van graves?

Er is misschien al naar gekeken, maar mijn moeder had ook zeer droge ogen. Bij haar gingen de ogen ook langzaam uitpuilen (was niet goed zichtbaar bij mijn moeder omdat zij heel diepliggende ogen heeft). Zij is er inmiddels diverse malen aan geopereerd. Het heet de ziekte van Graves en het is een auto-immuunaandoening.
Ik hoop dat jullie een oplossing vinden, het lijkt me een heel akelig probleem.
Groetjes
Massi

Rembrand

Rembrand

08-05-2009 om 19:09

Massi.

Mamba schrijft dat haar moeder getest is op schildklieraandoeningen. Voor zover ik weet is Graves een schildklieraandoening.
M.

Massi Nissa

Massi Nissa

08-05-2009 om 19:38

Oeps rembrand

Ik wist wel dat er een verband met de schildklier was, maar ik had begrepen dat het toch een aparte aandoening is (zeg maar los van andere schildklierproblemen). Vandaar dat ik dacht, ik meld het toch even. Al is de kans groot dat er al naar gekeken is.
Groetjes
Massi

Mamba

Mamba

08-05-2009 om 22:44

Ik zal het navragen!

Ik weet niet of ze op Graves is getest, ik vraag het na.

Wilma

Wilma

11-05-2009 om 12:22

Maakt ze zelf wel traanvocht aan?

Dan zou ze ook nog baat kunnen hebben bij het plaatsen van mini'dopjes' in het traanbuisje. Itt wat altijd gedacht wordt, is het traanbuisje voor het afvoeren van traanvocht, het is dat kleine puntje wat je aan de binnenste ooghoek aan de onderkant van het ooglid ziet. Daar doen ze dan een ieniemienieklein dopje in zodat het traanvocht in het oog blijft en niet te snel eruit loopt. Helpt goed als je wél traanvocht hebt.

Ikzelf heb géén traanvocht (ben uitgehuild zeg ik soms maar), dus bij mij hielpen die dopjes helaas niet afdoende.

Groetjes,

Wilma

miranda

miranda

11-05-2009 om 19:47

Mamba

Het kan wel graves zijn als ze alleen naar schildklierwaarden gekeken hebben als tsh en ft4 dan kunnen die goed zijn en het alsnog de ziekte van graves zijn. Er zijn wel een aantal mensen die alleen de oogziekte graves hebben dit kunnen ze zien aan de antistoffen in het bloed!!!!
Dus misschien toch goed om er even naar te kijken!

Mijn dochtertje heeft graves vandaar dat ik mij er erg in heb verdiept! Zij heeft wel een snelle schildklierwerking maar ook de oogziekte en heeft ook vooral last van hele droge ogen!! De artsen hebben mij verteld dat zelfs als de schilklier normaal werk de oogziekte kan optreden!!!
Groetjes Miranda

Sjögren

Beste allemaal,

Je moeder zou ook eens bij haar oogarts kunnen informeren naar speciale oogdruppels die vanuit plasma van haar eigen bloed kan worden gemaakt.

Voor meer informatie kun je ook eens naar www.levenmetsjogren.nl gaan.

Sterkte!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

01-10-2013 om 16:19

Droge ogen

Ik zou een second opinion aanvragen bij een gespecialiseerde oogarts of een oogkliniek zoals Eyescan. Daar ben ik een aantal jaren gelaserd op advies van mijn oogarts (ik was al tien jaar in behandeling voor droge ogen en verhoogde oogdruk) en dankzij hun adviezen heb ik nauwelijks meer last van droge ogen; zelfs niet als veel voorkomende complicatie na een laserbehandeling. Ik druppelde voordien ook de hele dag met kunsttranen maar het hielp niet veel. Op hun advies ben ik gedurende 6 maanden een hoge dosering (2500mg) Omega-3 visoliecapsules gaan slikken en daarna als onderhoudsdosis 1000mg per dag. Mijn ogen (en huid) zijn veel minder droog. Daarnaast heb ik overal thuis luchtbevochtigers geplaatst. Soms moet ik even druppelen maar niet vaak.
Uiteraard sluit ik me verder aan bij de al genoemde adviezen; verder laten onderzoeken op diverse oorzaken als lichamelijke- en oogziektes en als mogelijke behandeling zeker ook de eerder genoemde punctum plugs. Sterkte!
http://www.oogartsen.nl/oogartsen/overige_oogziekten/droge_ogen/
http://www.eyescan.nl/oogzorg/oogaandoeningen/droge-ogen
http://www.eyescan.nl/oogzorg/oogaandoeningen/droge-ogen-punctum-plugs

nathalie

nathalie

01-10-2013 om 21:17

Beste rheumaatje

Waarom vind je het nodig om nu te reageren met ook nog precies dezelfde reactie op een meerdere berichten van een paar jaar oud??

A.

A.

02-10-2013 om 00:00

Getest op

Systemische Sclerose oftewel Sclerodermie?
Ik heb dat ook en gebruik ook ooggels om de klachten te verlichten.
Het zijn en blijven lapmiddelen, en veel meer is er ook niet aan te doen , helaas.
Mee leren leven, ben ik bang voor...
A.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.