Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

jess

jess

10-04-2012 om 11:38

Hoofdpijn

Ik heb al een hele tijd hoofdpijn aan rechterkant gezicht. Het trekt achter mijn ogen en jukbeen. Is soms hele dag aanwezig, afgewisseld met steken. Af en toe (gelukkig niet vaak) kan ik er zelfs niet door functioneren. Dan is het zo erg dat ik alleen op de bank kan liggen.
Ik heb veel last van stress. Kan het daardoor komen of kan het iets anders zijn.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck

Puck

10-04-2012 om 12:33

Om met tinus te spreken

Wat zegt de dokter ervan?

Thursday Next

Thursday Next

10-04-2012 om 13:32

het kan door stress komen. Maar het kan ook een andere oorzaak hebben. En verder sluit ik me geheel bij Puck aan.

jess

jess

10-04-2012 om 16:12

Dokter

zegt dat het migraine kan zijn, maar ook stress. dus ik schiet daar niet veel mee op.
ik heb medicijnen gekregen mbt migraine, maar als ik de bijwerkingen lees vind ik deze nog erger dan de kwaal zelf. Daarbij wil ik niet zomaar wat innemen.

Thursday Next

Thursday Next

10-04-2012 om 16:30

Migraine

het lijkt idd wel op migraine. Welke medicijnen heb je? Bij elk medicijn staan veel mogelijke bijwerkingen, in de praktijk valt het meesal wel mee.
Trouwens, bij nader inzien... als het middel erger lijkt dan de kwaal is het waarschijnlijk geen migraine. Dat is meestal zo heftig dat je alles wel wil innemen om er vanaf te zijn.

jess

jess

10-04-2012 om 16:43

Migraine

soms zijn de hoofdpijnen wel ontzettend erg, maar meestal meer sluimerend.
ik heb spastische darmen, dus durf niet zomaar alles in te nemen.

soms voelt het alsof iemand mijn neus dichtknijpt, hoofdpijn aan rechterkant achter oog en jukbeenderen, stekend gevoel af en toe.

Holtes?

misschien zijn het je holtes. wordt het erger als je je hoofd tussen je knieen hangt?

Fiorucci

Fiorucci

10-04-2012 om 18:22

Nou....

Migraine heb je niet constant en sluimerend, migraine komt aanvalsgewijs. Ik heb migraine, maar zeker in de winter heb ik ook last van mijn holtes. Dat kan zeker sluimeren en van tijd tot tijd opspelen.

Fiorucci

Fiorucci

10-04-2012 om 18:25

Thursday next 0t

Ik heb migraine, al jaren, en ik kom uit een echte migrainefamilie. Meer dan paracetamol en een flinke bak espresso neem ik niet bij migraine. Ik vind migrainemiddelen niet fijn en ik heb persoonlijk de ervaring dat een afgebroken aanval toch weer terugkeert. Dus je stelling gaat niet voor iedereen op.

Brianna F

Brianna F

10-04-2012 om 18:29

Migraine

Lijkt er erg op, vooral de dichtgeknepen neus en de pijn aan één kant. Ik slik bij hevige migraine mijn medicijnen, (een triptaan) ondanks de heftige bijwerkingen, alles is beter dan de kwaal.

Bijwerkingen zijn niet gegarandeerd

Ik ben eerlijk gezegd altijd een tikje verbaasd als mensen aangeven forse klachten te hebben en dan vervolgens de voorgeschreven medicijnen niet willen innemen uit angst voor bijwerkingen. Niet alles wat op die bijsluiter staat krijg je ook. Misschien krijg je zelfs wel helemaal niks. Ik zou zeggen: probeer het nou, werkt het, dan is het probleem aangepakt, werkt het niet of zijn de bijwerkingen zo ernstig dat je er niet mee door wilt gaan, ga dan retour huisarts en leg het voor. Soms zijn er meerdere middelen voor een kwaal en moet er gewoon even geprutst worden voor je het juiste medicijn hebt.

En bij sommigen lukt het niet of onvoldoende. Dat is dan heel akelig, maar er is nou niet direct een reden om ervan uit te gaan dat jij bij die selecte groep zou moeten zitten.

Als ik zelf medicijnen voorgeschreven krijg, wat gelukkig zelden het geval is, neem ik die volgens voorschrift in en ga pas nadien kijken wat de beschreven mogelijke bijwerkingen zijn. Vooraf lezen brengt me maar op slechte ideeën

Groeten,

Temet

Fiorucci

Fiorucci

11-04-2012 om 07:17

Temet

En...waar schrijf ik dat ik ze niet heb geprobeerd?

Ik denk

dat Temet het tegen Jess heeft: zij wil die migrainemedicatie niet proberen. Ik sluit me er overigens bij aan: probeer het een keer. Nu weet je nog niks.
Ben zelf bekend met migraine, holteontstekingen en hoofdpijn die ik nooit heb kunnen onderbrengen in een categorie. Tot die laatste behoort de pijn-achter-1-oog (altijd mijn linker-). Ik ken het, is zeer pijnlijk en heb er nooit een remedie voor kunnen vinden. Maar wie weet is het idd een vorm van migraine.

Nou

Ik heb in mijn puberteit een aantal keren een migraine aanval gehad. Daarna eigenlijk nooit meer. Maar ik heb wel vaker last van spanningshoofdpijnen. Vriend heeft wel last van migraine, regelmatig en slikt daarvoor medicatie, een triptaan inderdaad. Hij heeft dan ook stevig last van de bijwerkingen, maar de pijn gaat weg. Heb ik hoofdpijn, dan wil hij me altijd ook zo'n pil aansmeren want 'die helpen zo goed'. Dus heb ik het een keer geprobeerd, maar het hielp voor geen meter. Want het was natuurlijk gewoon geen migraine. Maar het aparte was dan weer wel dat ik ook geen enkele bijwerking ervoer. Heb ik maar een paracetamolletje genomen en dat werkte wel gewoon. Dus Jess, zeker proberen hoor, die medicijnen, gewoon lekker op je bed gaan liggen, iemand in de buurt als je nerveus bent voor bijwerkingen en wie weet ben je wel heel blij als het werkt! Anders heb je het een keer geprobeerd en was het dat maar weer.

Fiorucci

Fiorucci

11-04-2012 om 10:46

En ik denk.....

Ik zou graag zeker weten of het migraine was voor ik dergelijke pillen ga gebruiken.

koentje

koentje

11-04-2012 om 11:46

Jess

ik heb oiok een spastische darm, maar niet meer last van bijwerkingen dan iemand anders. Uberhaubt niet van mijn darmen daardoor.
Voor mij gaat wel op dat ik migrainemedicijnen niet meer slik omdat ik merk dat de aanval steeds terugkomt als de pil is uitgewerkt. Daardoor benik er dagen mee bezig terwijl, als ik hem laat komen en dat accepteer is het met een dag grotendeels weg. Ik slik dan wel domperidom tegen misselijkheid en neem een half uur later paracetemol, als sub in. Dat maakt het dragelijk.

Maar fiorucci

Soms heeft een medicijn toch ook een diagnostische functie? Vooral bij hoofdpijn is de oorzaak en het type lastig te bepalen. Een keer migrainemedicatie proberen kan helderheid verschaffen. Het is ieg de eerste stap die Jess' huisarts heeft gezet.
Bij mij werkten de verschillende medicijnen overigens niet. Toen ben ik verder gaan zoeken/puzzelen.

Fiorucci

Fiorucci

11-04-2012 om 15:02

Anneque

Dat is de vraag,zie reactie Koentje. Daarbij vind ik het een zwaktebod om in beginsel medicatie in te zetten als diagnostisch instrument. Los daarvan, wat aanslaat bij de ene migrainepatient doet niks bij de ander. Je kunt er dus niet van uitgaan dat iemand geen migraine heeft als een middel niet helpt.Komt de huisarts er echt niet uit, dan heb je specialisten op het gebied van migraine.

Hombre

Hombre

11-04-2012 om 17:19

Fiorucci

Ik heb alles: Holteontstekingen (al een week), migraine, spanningshoofdpijn en ook nog een spastische darm (ok, da's een tijdje terug).

Ik heb in de loop der tijd de migraine leren onderscheiden en slik dan sumatriptan. Dat werkt altijd en de afgebroken aanval komt bij mij niet terug (ja, 24 uur later als ik - zoals nu - geveld ben door een griep, heerlijke combinatie).

Ik heb 0.0 bijwerkingen van die sumatriptan. En hoe vreselijk gevaarlijk is het om *een* keer een pilletje te slikken als je denkt migraine te hebben? Werkt het niet dan is het mooi, werkt het wel dan is het nog veel mooier.

Ik betwijfel dat je echt migraine hebt als je niet eens een pilletje durft te proberen dat je er (zoals bij mij) vanaf zou kunnen helpen.

Ik snap die hippe geneeskundefobie niet.

Fiorucci

Fiorucci

11-04-2012 om 18:04

Hombre

Ik heb in het verleden vele soorten medicatie uitgeprobeerd, en mijn ervaring,nogmaals, is dat het de aanval uitstelt,meer niet. Nogmaals, migraine is een echte familiekwaal in mijn geval, mijn opa van 97,mijn moeder,en mijn drie kinderen hebben migraine. Een echte migrainepatient zeikt een andere migrainepatient nooit af, omdat een echte migrainepatient weet hoe akelig het is als een ander het niet serieus neemt. Het is vrij aanmatigend om een ander niet serieus te nemen als je zelf toevallig de fijne ervaring hebt dat de medicatie bij jou wel helpt.

Fiorucci

Fiorucci

11-04-2012 om 18:06

Gale

Ik schrijf: in beginsel. Uiteraard is de diagnose niet altijd makkelijk. Maar pillen voorschrijven om te kijken of het migraine is,nee, dat zou ik niet accepteren. Ik verwacht dat een arts door bijvoorbeeld flink doorvragen probeert tot een diagnose te komen, niet door eens wat voorschrijven.

Fiorucci

Fiorucci

11-04-2012 om 18:11

Oh en hombre

Jij hebt dus kennelijk ook het probleem dat de migraine 24 uur later terugkomt als je medicatie neemt. Vindt je dan dat het helpt? Ik niet. Mijn espresso en paracetamol helpen me de dag redelijk door,en de aanval komt niet terug. Ik heb overigens migraine met soms halfzijdige verlamming, is dat ernstig genoeg om hier mee te babbelen? Dankjewel.
Oh en als je ziet met hoeveel medicatie ik vandaag weer de deur uitliep voor man en zoon, zou je niet stellen dat ik last heb van hippe geneeskundefobie. Niet zoveel suggereren als je iemand niet kent.

Fiorucci

Fiorucci

11-04-2012 om 18:18

Huisartsstandaard

Citaat uit de standaard: Een proefbehandeling met geneesmiddelen met als doel de diagnose te stellen wordt afgeraden gezien de wisselende werkzaamheid van medicatie bij de verschillende typen hoofdpijn en het natuurlijk beloop.
http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_richtlijnen/k_nhgstandaarden/NHGStandaard/M19_std.htm

Hombre

Hombre

11-04-2012 om 18:45

Halfzijdige verlamming?

En dan geen pilletje willen proberen? Tskkk...

jess

jess

11-04-2012 om 19:11

Medicatie

ik ben huiverig mbt medicatie, omdat ik vaak anders hierop reageer. Vaak heftiger zeg maar. Daarom ben ik er ook huiverig voor, naast mijn darmenproblemen. Bij medicatie verergert dit enorm. Dan voel ik liever de pijn van mijn hoofd.
Holtes heb ik ook aan gedacht, heb daar tijdens tienerjaren veel last van gehad.
Vandaag gaat het een heel stuk beter. Dus denk wel een vorm van migraine.
Bedankt in ieder geval voor al jullie input!

Fiorucci

Fiorucci

11-04-2012 om 19:21

Hombre

Je moet wel lezen. Ik heb zat geprobeerd, met als resultaat dat de aanval terugkomt. Dat heeft dus geen zin.

Jess

Sorry Jess, maar ik snap het niet. Je hebt forse klachten en gaat naar de huisarts. Die schrijft medicijnen voor. Je hebt je redenen om terughoudend te zijn met medicijngebruik. Dan kan je toch, voor dat recept wordt uitgeschreven, vragen naar de bijwerkingen en uitleggen waarom je daar zo kritisch op bent?

Zoals ik het nu lees - misschien heb ik het mis - heb je die medicijnen gehaald en besluit je vervolgens ze niet te proberen. Dat snap ik dan gewoon niet, eerlijk gezegd.

Groeten,

Temet

Janeway

Janeway

11-04-2012 om 22:00

Terug keren van migraine

Ik gebruik ook sumatriptan. Ik heb vaak migraine en een aanval duur bij mij 72 uur. Dat is al jaren zo, met sumatriptan heb ik 12 uur geen hoofdpijn en kan ik gewoon functioneren. Daarna komt het weer terug. En als ik moet werken bv neem ik nog een tablet. Dat kan, want je mag er 2 per 24 uur. Ben ik thuis dan stel ik het uit. Evt voor het slapen neem ik dan een tablet omdat ik anders niet kan slapen van de hoofdpijn. Dit regel ik zo'n dag of 3 totdat de aanval echt voorbij is. Als ik geen sumatriptan gebruik heb ik 3 dagen pijn in mijn kop. Met sumatriptan heb ik 3 dagen een aanval maar een stuk minder uren pijn. Dus dat migraine terug komt kan dus ook te maken hebben met hoelang je aanvallen duren.
Ik slik ook wel eens sumatriptan als ik dus achteraf geen migraine heb. Dan werkt het dus gewoon niet.Gebeurt bijna nooit maar is wel eens voorgekomen. Tja je zou het kunnen proberen of het werkt.. Een collega van mij heeft hele erge migraine en sumatriptan werkt voor haar niet goed genoeg, en ze heeft erg last van de bijwerkingen. Daar heb ik dan totaal geen last van. Gewoon toch proberen wat de arts je voorschrijft.. Waarom ga je anders naar een dokter als je toch niet van plan bent om de medicatie die hij/zij voorschrijft te gebruiken. Of kaart dat dan aan in de spreekkamer. ALs je alle bijsluiters leest bij medicijnen dan neem je echt nooit meer wat.
Sterkte met je hoofdpijn.. Ik ga zo ook plat want migraine komt er aan.

Fiorucci

Fiorucci

12-04-2012 om 07:08

Waarom naar de dokter? janeway

Waarom ga je dan naar de dokter omdat je toch geen medicatie wil gebruiken? Omdat je graag wilt weten of de hoofdpijn niet kan wijzen op iets ernstigs, of het migraine zou kunnen zijn of iets anders,etcetc. Je gaat toch niet alleen voor pillen naar een huisarts? Een goede huisarts legt uit en geeft de mogelijkheden. Aan jou wat je ermee doet.

Brianna F

Brianna F

12-04-2012 om 09:10

Afbreken aanval

Ik heb inmiddels zoveel ervaring met migraine dat ik een aanval voel aankomen voor ik hoofdpijn krijg. Ik slik dan een dag of drie triptanen (3 per dag) en kom mijn aanval hoofdpijnloos door. Als ik ga slikken als ik al hoofdpijn heb, helpt het niet meer. En ja, dan zal ik best een keertje slikken terwijl het uiteindelijk geen migraine had geworden. So be it. Alles liever dan migraine.

Kobalt

Kobalt

12-04-2012 om 11:38

Brianna

Ja, volgens mij heb ik dat van jou geleerd hier.
Mijn man heeft migraine en sinds hij zijn medicatie overal mee naartoe neemt en ze inneemt als hij de aanval aan voelt komen, heeft hij veel kortere aanvallen. Het helpt hem echt enorm.
Hij hoopte eerst altijd (tevergeefs) dat de aanval vanzelf weg zou trekken, ging dan nog door met werken, tot hij echt misselijk werd en scheel zag, kwam dan pas naar huis en nam dan pas zijn medicatie in. Dan was hij echt twee dagen uitgeteld.
Op de andere manier gaat het veel beter. Mooi zo'n forum!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.