Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Rafelkap

Rafelkap

13-11-2012 om 19:02

Iemand ervaring met plaszakjes (voor jongetjes)?

Wij moeten urine verzamelen van jongste als hij koorts heeft of een periode achteruit gaat. Vorige week had hij griep, dus ergens was ik wel blij, om zijn arts aan het werk te kunnen zetten Maar helaas, toen hij eindelijk plaste ging het ernaast. Nieuwe zakjes gehaald bij de apotheek, weer een paar pogingen, maar telkens mis. Helaas is hij niet zindelijk, het gaat niet lukken hem op een potje te zetten (en zeker niet als hij ziek is, dan wil hij alleen liggen).
Heeft iemand dit ooit bij de hand gehad en heeft die misschien een tip voor ons? (voor de volgende keer, hij is intussen weer beter..)

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
69er

69er

13-11-2012 om 22:44

Plaszakje.

Ik neem aan dat je zo'n plakplaszakje ( scrabble) bedoelt? Als je dit lang laat zitten kan de plak irriteren. Probeer te ontdekken of je kind een ritme heeft en daarvoor even het zakje plakken. Kan gewoon onder de luier.
69er

Rafelkap

Rafelkap

14-11-2012 om 07:10

Geen ritme

Als m'n kind ziek is en vocht verliest (overgeven) is er niet veel ritme meer. In ieder geval weet ik wel dat we niet meer 's nachts moeten plakken.

Het is idd een speciaal plastic zakje om kinderen die niet zindelijk zijn in te laten plassen, voor onderzoek. Niemand ooit z'n baby/peuter omgedaan?

Al wel paar jaar geleden. Zo'n plastic zakje met rond opening en plakrand. Je moet zorgen dat alles (piemel en balletjes) helemaal in het zakje zit en dan de plakrand aanduwen daar rond omheen. Dan de luier erover om de boel op z'n plek te houden. En dan steeds maar kijken of er al wat in zat... Maar in mijn herinnering ging dat eigenlijk best goed. Alleen het weer loshalen van die plakrand was nogal vervelend voor het kind.

ishtar

ishtar

14-11-2012 om 08:45

Als bij jippox

ook hier ging dat goed, als alles er maar in zat. Het losmaken was wel vervelend.

Net als bij jippox

Ook hier ooit een jongetje van anderhalf dat met zo'n plaszakje moest. De kunst was inderdaad om het hele klokkenspel er netjes in te krijgen en dan tamelijk zorgvuldig vastplakken. Toen kwam het bij onze zoon wel goed, omdat het onder de luier zat. Eraf halen is en blijft rotwerk, 't is niet anders.
Sterkte!

Meerdere keren

Na mislukte pogingen met een baby van 6 maanden en een potje! heb ik van een vriendin zo'n plaszakje gekregen en het werkte perfect. Netjes opgeplakt en luier weer aan en regelmatig even kijken

Inderdaad niet te lang laten zitten want het kan lekken als het te lang blijft zitten nadat het gevuld is. En ik geloof dat ze er ook in verschillende maten zijn. Ik heb 1 keer een maatje pasgeboren baby bij zoon moeten gebruiken en dat paste toch niet heel goed.

Afhalen is vervelend maar dat is nou eenmaal niet anders.

Kan je het je zoon niet omdoen, luier aan en TV kijken (of voorlezen, iets waar hij stil bij zit) en een grote beker drinken?

Sterkte

Rafelkap

Rafelkap

14-11-2012 om 18:46

Santekraam

Ik denk dat we het te lang lieten zitten. Het is best lastig om het vaak te controleren (beter dat hij 'vergeet' dat het er zit), maar dat moeten we dan toch maar doen. En volgens mij deed mijn man alleen het slurfje erin zeg maar, niet de hele santekraam.
Ok, ik zal dit onthouden voor de volgende griep, dan gaan we het weer proberen. En nog wat halen bij de apotheek (waren wel de goede)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.