Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Balletmama76

Balletmama76

09-09-2009 om 07:36

Licht geval mexicaanse griep?

Eerdergisteren en gisteren voelde ik me erg grieperig, maar gisteren avond was het al weer voorbij. Nu heb ik nog wel hoesten en wat moe, maar verder niks.

Ik zat eerst aan mexicaanse griep te denken, maar da's toch niet zo snel voorbij?

Ik zal het liever nu krijgen dan in de winter, maar heb nu echt geen idee, of het dat was.

Voor zover ik het weet, ben ik ook met niemand in contact geweest die het heeft. De dochter van mijn vriendin was dan ook wat grieperig, maar het leek niet de mexicaanse griep te zijn. Op haar school hebben op het moment wel meerdere mensen last van griep, maar niemand die zeggt, dat het de mexicaanse is.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Minet

Minet

09-09-2009 om 07:56

Waarom wil je het weten?

Er zijn momenteel redelijk wat van dit soort ziektegevallen. Paar dagen niet fit, koorts, hoesten, spierpijn. Het kan de nieuwe Influena A zijn, het kan een ander virus zijn, wie zal het zeggen. Het maakt nl. niets meer uit, niemand is er in geinteresseerd of je wel/niet de nieuwe Influenza A hebt of hebt gehad. Alleen in risicogevallen is het goed je te melden bij de huiarts.
Zie ook http://www.grieppandemie.nl/

Balletmama76

Balletmama76

09-09-2009 om 08:16

Ik zou het graag willen weten...

...omdat ik dan een betere keuze kan maken met de vaccinatie - als ik nu een bepaalte immuniteit opgebouwt heb, laat ik me niet meer prikken.

Minet

Minet

09-09-2009 om 09:00

Tja

je gaat er niet achter komen, maar als ik jouw symptomen lees denk ik dat je geen griep hebt gehad, je had nl. geen koorts.

Balletmama76

Balletmama76

09-09-2009 om 09:05

Da's dan jammer...

...want ik zou het echt liever nu krijgen dan straks in de winter, als de gewoone griep er nog bij komt. Bij ons op werk is het ook heel druk rond kerst, dus nu zal het gewoon beter uitkomen.

amk

amk

09-09-2009 om 09:06

Zware verkoudheid

de meeste dingen die wij betitelen als griep, grieperig etc, zijn gewoon zware verkoudheden.
Pas als je echt een aantal dagen koorts hebt, met spierpijnklachten, hoesten etc is het echt griep van een Influenza virus.

Jesse_1

Jesse_1

09-09-2009 om 10:08

Griepcheck

http://nhg.artsennet.nl/actueel/Nieuwsartikel/Griep-Check.htm
Zonder koorts is het vrijwel uitgesloten dat je (mex.) griep hebt.
Jesse

MaximeM

MaximeM

09-09-2009 om 12:02

Mild?

De mexicaanse griep kan volgens de folder 2 tot 7 dagen aanhouden, echter ik had maar 2 dagen last van 'een' griep, weet dus niet of het de mexicaanse was, maar omdat ie mild was gaat iedereen ervan uit dat het niet zo was, vraag me niet waarop ze dat baseren (iedereen zijn vrienden en kennissen dus)
maandag; wakker geworden met keelpijn, om een uur of 10 werd ik snotterig en om 12.00 had ik het in de supermarkt knal-heet en ben ik naar huis gesjeesd en in mijn bed gaan liggen, was moe, had traan ogen,loopneus, hoofdpijn snotterig, koorts (39graden) en hoesten
dinsdag: de hele dag in bed gelegen met dezelfde symptomen als maandag
woensdag: koorts was weg en ik begon me die dag steeds beter te voelen, nog wel veel hoesten.
donderdag: voel me bijna weer helemaal beter, alleen nog veel hoesten.
En nu is het een week verder en is het praktisch over, nog wel een klein beetje meer hoesten als normaal.

Je hoeft er ook niet meer voor naar de dokter en zag ook niemand om me heen apart reageren (dat ze niet meer langs wilden komen ofzo)

Ik heb zelf de indruk dat we allemaal ontzettend bang zijn gemaakt afgelopen najaar/zomer en dat het met een sisser afloopt.

Maxime

Brianna F

Brianna F

09-09-2009 om 15:13

Maxime

Mijn man heeft precies hetzelfde gehad, alle symptonen, ook koorts en na 2 dagen was het weg.
Omdat hij alle verschijnselen van griep had en er op dit moment alleen maar de mex. griep heerst, moet het een milde variant zijn geweest. Dat kan volgens de arts.

Weerstand?

Deze mexicaanse griep zou van een influenza virus komen dat bij mensen nog totaal onbekend is. Daarom leek het ook zo gevaarlijk maar het blijkt in de praktijk mee te vallen. Het virus kan echter transformeren in een veel gevaarlijker variant. Zou het dan niet juist goed zijn eerst een keer (een beetje) ziek te worden van deze milde variant, zodat je alvast weerstand kweekt tegen de 'gevaarlijke' variant die misschien nog komt?

Is hier iemand met verstand van infectieziekten/epidemiën?

Balletmama76

Balletmama76

10-09-2009 om 09:39

Triple

Ik weet niet veel van dat soort dingen, maar wel, dat je lichaam antistoffen aanmaakt als je met een virus besmet raakt. Deze antistoffen zijn dan een soort geheugen, waar de structuur van het betreffende virus in opgeslaan is.
Dat is ook het systeem van vaccines - ze werken met verzwakkte of doode virussen zodat je lichaam de betreffende virus al in zijn geheugen heeft en hierdoor sneller en beter een infectie kan weren.

Daarom lijkt het ook mij beter, nu al ziek te worden om antistoffen aan te maken. Afhangelijk van hoeveel het virus mutiert, kan het eventuel wel helpen, bij een mutatie van het virus weerbaarer te zijn dan iemand, die het nog niet had.

Triple

Het lijkt mij inderdaad wel handig als je nu al met het virus in aanraking komt. Maar het beste is natuurlijk dat je er dan niet ziek van wordt. Er komen per dag honderden ziekteverwekkers je lichaam binnen waar je immuunsysteem meteen al raad mee weet zonder dat je ziek wordt. Dat zou natuurlijk met de Mexicaanse griep ook kunnen. Ze verwachten ook dat op zijn ergst 1 op de 3 mensen ziek wordt. Als zoveel mensen ziek worden, dan zullen die overige 2 op de 3 toch ook in aanraking zijn gekomen met de ziekteverwekker, lijkt me zo.
Net zoiets als de ziekte van Pfeiffer. De helft van alle kleuters en bijna alle volwassenen hebben antistoffen, zijn dus in aanraking gekomen met de ziekte, maar lang niet iedereen is daar ook echt ziek van geweest.

Guinevere

Guinevere

11-09-2009 om 11:03

Hoera?

Wij zijn bijna allemaal ziek hier. Zitten te snuffen en met tranende oogjes in een dikke trui te kuchen en spierpijn te lijden op de bank. Zouden we dan toch???? Ik wil 'm namelijk al een tijdje te pakken krijgen, die Mexicaanse. Zijn we er tenminste op tijd vanaf! Jammer dat je de Mexicaanse, pardon, de nieuwe influenza, als leek niet zomaar kunt herkennen.

Mamvantwee

Mamvantwee

11-09-2009 om 13:06

Guinevere

Beterschap in elk geval.

(en geniet ervan...)

Groet, Mamvantwee

Guinevere

Guinevere

11-09-2009 om 15:10

Tnx!

Dank je mamv2! Heb net 3 uur lang genietend liggen slapen! Niet gedroomd over sombrero's...

anne

anne

14-09-2009 om 19:05

Griep...

De Mexicaanse griep begint met keelpijn,spierpijnen,misselijkheid en hoge koorts.
Toch heb ik de indruk dat dokters het niet zo nauw nemen met deze griep.Wanneer je ziek wordt,lijkt het sterk op een gewone griep,maar de dokters gaan der vanuit dat wanneer je zieker wordt dan anders en hoge koorts maakt (boven 40°C)dat het dan 'waarschijnlijk' wel die fameuze griep zal zijn.
Is het echter niet aangeraden om testen te doen indien ze twijfelen?(bloedonderzoek bv)Zeker wanneer je in aanraking komt met risicogroepen zoals kleine kinderen?

Guinevere

Guinevere

15-09-2009 om 10:49

Toch twijfel ik

Ik twijfel toch of ik 'm nou heb (gehad). Het was gewoon een normaal griepje, maar nu hoest ik vanuit de onderste regionen van mijn longen. Zoon van 2 ook trouwens. Moeten we ons nou nog laten inenten of niet, is de vraag.....

Jacoline29

Jacoline29

16-09-2009 om 11:26

Twijfels alom,ook hier

Want 2 weken al aan het hoesten,vanuit het onderste van de longen idd ook,vanaf vandaag ook misselijk.Ben wel ongi maar heb nooit last van misselijkheid dan.
Toevallig de doktersassistente gesproken en die zei dat het geen taco griep is.
Wat is het dan?Blegh

Maakt het iets uit?

of het mexicaanse griep, gewone griep of een flinke verkoudheid is?
De doktersassistente kan dit overigens niet zo beoordelen, dat kan alleen met een bloedtest en die worden volgens mij nauwelijks meer gedaan.

Beterschap!! (ook al een week zere keel,hoesten etc. maakt me niet uit wat het is als het maar overgaat~!!!!

Jacoline29

Jacoline29

17-09-2009 om 12:07

Kroet

ik neem aan dat de doktersassistentes goed ingelicht zijn over de syptomen van de mex griep.
Er heerst van alles,maar je bent wel aller ter merk ik.

Dank je wel,komt wel goed en hopelijk ben ik en zijn de andere snel weer de oude.

Dat wel

alleen zijn de symptomen van mexicaanse griep hetzelfde als van een gewone griep, dus zonder bloedtest kan het niet vastgesteld worden of je het een dan wel het ander hebt!

Tuurlijk ben je allert, maar vergeet vooral niet dat de mexicaanse griep (net zoals een gewone griep) vooral gevaarlijk is voor mensen met andere gezondheidsproblemen, als een 'gezond' persoon de mexicaanse griep krijgt is het een kewstie van goed uitzieken!

Pluk53

Pluk53

17-09-2009 om 14:00

Hoe ver zijn we

verwachting is/was, dat "op het hoogtepunt" 30% van de bevolking tegelijk ziek is. Weet iemand waar informatie te vinden waar we "nu" staan, en wanneer die piek gaat vallen?

Tirza G.

Tirza G.

17-09-2009 om 15:35

Pas

in het griepseizoen. En dat plannen "we" altijd ná de vaccinatierondes. De vaccinatierondes vallen tussen half oktober en half november. Daarná gaat griep pas epidemeren. Wat nu dan maar meteen een woord is.

Tirza

Tineke

Tineke

17-09-2009 om 17:50

Vaccinaties beetje laat

Hier per schoolklas tien kinderen ziek, niet overdreven. Met bewezen mexicaanse griep. En ik heb eentje aan de tamiflu, om een en ander milder te laten verlopen.

tonny

tonny

17-09-2009 om 18:28

Oei, jouw regio is dus gevaarlijk! - o.t.

familiebezoek maar even uitstellen misschien?

Hier (West Nederland) hoor ik niets over de mexicaanse griep.

Tonny
(familie in het Noorden)

Tineke

Tineke

17-09-2009 om 18:34

Ik weet niet tonny

Het is maar éen school, verder hoor ik er niemand over. Plaatselijke bui .

Jacoline29

Jacoline29

17-09-2009 om 19:10

West nederland (kop v noord-holland)

Idd ook niks betreft mex griep,wel een ander virus wat rondwaant,een soort maag darm virus.
Geeft krampen in de buik,misselijkheid en heel erg moe als symptomen,na een dag of 2 a 3 weer weg.
Cola werkt bij mij goed tegen die misselijkheid.
We blijven maar uit de buurt van winterswijk ed.

Vraagje aan K heksenvet,
1 krijgt er tamiflu bij jouw,is het verstandig omdat als mex griep hier ook in huis waant dat voor mijn kinderen te doen?Ze zijn alle drie astmatisch en hebben vooral als de R in de maand zit last van bronchitussen,longproblemen en zitten dan ook steenvast aan de puffers dan.Ze zijn 3,5 en 7.
Wat wordt er nu onder die risicogroepen verstaan,ik denk zelf nl dat mijn kinderen wel degelijk een risico groep is.

Tineke

Tineke

17-09-2009 om 19:26

Geen idee jacoline

Tamiflu hier op voorschrift van de specialist, opdat het dus milder verloopt, dus vooral om longontsteking te voorkomen.
Ik zou nooit zelf gaan dokteren, dus geen tamiflu via internet in huis halen, overleg altijd met de behandelend arts. Dus of jouw kinderen het ook nodig hebben, ik weet het niet, astma is beslist een risicofactor. Ik neem aan dat jouw kinderen wel de griepprik standaard krijgen?

Guinevere

Guinevere

17-09-2009 om 20:14

Regio leiden

Gehoord dat in regio Leiden ook al een hele schoolklas één voor één was uitgeschakeld, de eerste had de mexicaanse griep.
Zelf ben ik weer opgeknapt maar heb nog een fraaie resthoest. Dat hoort wel bij de mexicaanse schijnt het, dus hopelijk heb ik 'm dus al gehad, in een milde variant.

Jacoline

niet zelf gaan dokteren met tamiflu, het is niet 'ongevaarlijk' (misschien zwaar woord, maar kan wel behoorlijke bijwerkingen hebben). In geval van Kaatje is het door een arts voorgeschreven dus goed over nagedacht, maar lees ook even http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/8193012.stm

Jouw kinderen behoren wel tot de risicogroep omdat ze astma hebben, als je je zorgen maarkt nou ik even met de huisarts overleggen en ook bekijken of ze een vaccinatie kunnen krijgen.
Dochter heeft zeeer milde vorm van astma (heb het gevoel dat ze er wat vanaf is eigenlijk), en ik denk dat zij 'm automatisch aangeboden krijgt, maar ik twijfel nog....
voor mezelf (met astma)ook, heb nog even om erover na te denken gelukkig!

Tamiflu

Volgens mij wordt er geen tamiflu preventief meer voorgeschreven. Alleen dus voor mensen die al ziek zijn. Overigens is de werkzaamheid ook zeer dubieus. Het is wel onderzocht en in de controlegroep die geen tamiflu kreeg, hadden er meer mensen griep gekregen, maar de controlegroep was ook gemiddeld 5 jaar ouder! Gemiddeld 45 tegenover gemiddeld 40 in de groep die wel tamiflu kreeg. En oudere mensen, met name boven de 50, zijn vatbaarder voor griep. Normale griep tenminste, en daar is tamiflu mee getest. Dus dat is een heel slecht onderzoek geweest!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.