Home » Forum » Gezondheid » Loopoorwondjes wel of niet naar de dokter

Loopoor/wondjes.. wel of niet naar de dokter?

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jackie
Loopoor/wondjes.. wel of niet naar de dokter?

Dochter van 9,5 maand heeft sinds 4 dagen een loopoor. Sinds 2 dagen ook met korstjes er om heen. Ik durf niet zo goed schoon te maken want onder de korstjes zitten wondjes waar ook weer vocht en ook een beetje bloed uit komt. Ik heb gelezen dat een loopoor niet direct reden is om naar de dokter te gaan (pas na een week?) maar het lijkt alsof de plekjes steeds meer worden ipv minder. Vocht uit oor is overigens wel aan het verminderen. Horen die korstjes bij een loopoor of is dat wat anders (ik las ook weer eea over buitenoorinfectie) en moet ik toch actie ondernemen? Iemand raad?
Bij voorbaat dank!

Phryne Fisher
Nou...

Ik heb bij mijn oudste heel veel oorontstekingen 'aangekeken' met paracetamol en neusdruppels. Achteraf bezien had ze veel beter wel antibiotica kunnen krijgen want oorontstekingen richten ook schade aan.
Ik zou ermee naar de huisarts, ook vandaag. Ze is nog zo klein.

Jackie
Phryne

Bedankt voor je reactie. Had jouw kind toen ook een loopoor? Ik heb zelf nog geen paracetamol gegeven omdat ze nergens last van lijkt te hebben. Ik denk dat ik toch maar ga, vandaag of anders morgen.

AnneJ
Loopoor

Hier hield een loopoor verband met een koemelkeiwitallergie. Zodra elk spoortje uit de voeding ging hield het op.

Doenja
AnneJ

Koemelk heeft verband met n loopoor? Ik had t als kind heel vaak, een loopoor en later bleek ik n lactose intolleratie te hebben.

AnneJ
Ja Doenja

Ik noem het maar. Ik weet niet of er wetenschap over is, maar bij zoon hield het acuut op toen ik het huishouden totaal koemelkeiwitvrij maakte vanwege het eczeem van dochter met 2,5 week oud. Ineens hield ook de doorlopende diarree van zoon op evenals zijn loopoor.

zebra
bij twijfel

toch even contact opnemen met een huisartsenpost of iets dergelijks. Dan hoor je gelijk of het nodig is om langs te komen of niet. Ik weet niet of je dochtertje verder nog klachten heeft?

Sukke
Bij

Koorts, ziek kind is er reden om eerder aan de bel te trekken, of als ze continue looporen of andere oorproblemen lijken te hebben als in : herhaaldelijk.
Hier lijkt er met het kindje verder niet veel aan de hand te zijn en daarom zou ik die week af durven wachten.
Is het bv de 3e in korte tijd, heeft het kind koorts en gedraagt zich ziek, huilt veel, dan bel je voor advies.
De korstjes horen erbij.

Jackie
update

Ik zou vandaag langsgaan maar het is iets verminderd zag ik dus ik durf die week wel af te wachten. Ze heeft inderdaad verder geen koorts of andere klachten dus wil het nog even aanzien. Bedankt voor het meedenken.