Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

SdV

SdV

11-05-2014 om 11:46

Oordopjes tegen snruken van partner

Mijn partner is met de jaren meer (en harder) gaan snurken waardoor ik slecht inslaap en doorslaap. Vorige week heb ik oordopjes van was geprobeerd maar 's nachts zitten ze al niet meer in m'n oren en een deel loopt m'n oor in en plakt vast (waar ik het niet makkelijk bij kom). Uiteindelijk komt het er na een paar dagen vanzelf wel uit maar dat betekent dat ik overdag minder hoor. En hoewel was alle geluiden lijkt te dempen, heb ik liefst oordopjes waarbij de stemmen van m'n kinderen nog wel doorkomen.

Ik ben dus op zoek naar andere oordoppen. Wie heeft ervaring met standaard oordopjes van de drogist? Zijn de standaard oordopjes bij de drogist doorgaans ook in 1 (grote) maat (volgens mij zijn dat mannenmaten)? De oortjes (van een ipod) gebruik ik bijvoorbeeld nooit omdat ze te groot voor mijn oren zijn (met irritatie tot gevolg).

Nu heb ik op internet gelezen dat er oordoppen bestaan die aangemeten worden, maar die zijn dan ook erg duur. Zijn die kwalitatief ook beter dan van die bij de drogist?

Wie heeft raad?

-SdV

Angela67

Angela67

11-05-2014 om 11:48

gewoon die gele

ik gebruik gewoon die gele van de drogist. ik vind ze prima zitten, na een paar maanden gooi ik ze weg en koop ik nieuwe.
gr Angela
ps of het voldoende helpt is natuurlijk heel persoonlijk, maar ik vind ze prima zitten

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

11-05-2014 om 12:01

Otalgan

Die sluiten mijn gehoorgang zo goed af dat ik helemaal niets meer hoor.

Een extra bed

is de ideale oplossing, als mijn man teveel snurkt, vertrekt hij naar de kamer ernaast.
Prima geregeld!
De eerste 18-25 jaar van je leven slaap je alleen, dan ben je getrouwd, moet je verplicht altijd naast iemand slapen?
Wij hebben de ideale oplossing, twee kamers!

guera

guera

11-05-2014 om 12:14

hema

Ik heb die soort traagschukm achtige dingen. Die was oordoppen vind ik ook niet super omdat er altijd een laagje in je oor blijft.
Bij de Hema en drogist of apotheek hebben ze die schuimachtige dingen die je kunt platkneden en dan in je oor en dan zet het uit. Ik heb die kegelvormige want je hebt ook hele goedkope in zoń kartonnetje maar die zetten niet goed uit. Anyway bij de hema hebben ze die ik bedoel..

Aparte kamer vind ik echt geen optie eerlijk gezegd. Dan moet het wel heel bar en boos worden...

Marie

Marie

11-05-2014 om 13:05

oorzaak aanpakken?

Waarom wordt de oorzaak van het snurken niet aangepakt? Snurken is namelijk niet zo goed voor de gezondheid namelijk.

Verder zijn aangemeten oordoppen inderdaad niet goedkoop, maar geregeld goedkope gaat op den duur ook in de papieren lopen.
Ga eens naar edn hoorspecialist voor de mogdlijkheden zou ik zeggen.

Anne Carin

Anne Carin

11-05-2014 om 13:37

otalgan

Ook hier een snurkende man dus ik slaap al jaren met oordopjes. Ik heb ze van Otalgan en dan type comfort. http://www.otalgan.nl/
Die zijn kegelvormig en van zacht kneedbaar materiaal. Bij mij blijven ze goed zitten en ik heb geen last van achterblijvende resten in mijn oren. Echt harde geluiden hoor ik nog wel als ik ze in heb. Manlief heeft chronische astmatische bronchitis, zit dus vaak een beetje 'vol' waardoor hij snurkt en hoest in zijn slaap. Met deze oordopjes heb ik daar geen last van.
Van m'n werk heb ik speciaal aangemeten oordopjes maar die sluiten veel meer af en dat vind ik niet prettig.

Kaaskopje

Kaaskopje

11-05-2014 om 13:46

Kassa

Misschien kun je via uitzending gemist Kassa van gisteravond eens bekijken. Dat gaat er uitgebreid op in. De specialist gaf aan dat weinig uit de winkel daadwerkelijk helpt. Testpersonen lieten blijken dat bepaalde producten niet voor iedereen dezelfde uitwerking heeft. Was de een dolgelukkig met een speciaal kussen, de rest vond het alleen maar een lastig ding. Net als een neusvleugelspreider. Bij 1 hielp het, maar het verwijderen deed haar ontzettend pijn.

Oordopjes zijn nog het meest nuttig en die kun je op maat laten maken. Ik ben vroeger naar zo'n gehoorwinkel gegaan om dopjes voor mijn dochter te laten aanmeten. Dat sluit goed af. Ze zijn vormvast en smelten niet het oor in.

Als het snurken problematisch is of je hebt ook het gevoel dat er sprake is van apneu, korte momenten van ademstilstand, dan moet je man er echt mee naar een dokter gaan.

Tine Winkel

Tine Winkel

11-05-2014 om 18:11

gewone oordopjes helpen wel wat, maar niet veel

is mijn ervaring. Die oordopjes dempen vooral de hoge tonen in het geluid, maar de lage tonen - waaronder het gesnurk van mijn man - maar amper. In ieder geval niet genoeg om doorheen te slapen. Hier dus ook 2 kamers (behalve op vakantie of als we ergens logeren, dan ben ik tot slapeloze nachten veroordeeld...)

Jasmijn

Jasmijn

11-05-2014 om 19:50

deze?

http://www.snurken.nu/Noizezz-professioneel-slaap-oordoppen

Deze zie ik altijd bij de apotheek liggen, en lijken me wel comfortabel. Denk dat ik ze ooit wel ga kopen voor op vakantie (niet omdat man snurkt maar wij hebben nog wel eens pech met een luidruchtige omgeving)
Verder snurkte mijn man enorm, maar nu hij gewicht kwijt is, is het bijna helemaal weg. (alleen met drank op kan het nog wel eens gebeuren) dus ik zou daar ook werk van maken (als jullie dat nog niet gedaan hebben)
Man verhuisde trouwens steevast naar de bank als hij snurkte zodat we allebei prettig konden slapen.
Ik zou trouwens bij een chronische snurker ook gewoon twee slaapkamers maken.

bilson

Ik heb deze: http://www.oordopjes-kopen.nl/25-paar-bilsom-303s-voor-smalle-gehoorgang.html. Ze bevallen me prima. Ik gebruik ze meestal een week of twee en gooi ze dan weg. Die wasdingen bevielen me niet. Ze sloten niet goed af, zaten me niet lekker en mijn kussensloop werd er vet en vies van.

Kan je niet beter

zo'n ding (weet niet hoe het heet) bij de apotheek kopen om de neus van je man open te houden. Beetje gek dat jij oncomfortabele maatregelen moet nemen terwijl hij de oorzaak is. De oorzaak aanpakken, lijkt me beter. En een bezoekje aan de huisarts (met evt doorverwijzing naar een slaap poli) kan ook geen kwaad.

Lou

Lou

11-05-2014 om 21:13

Combi-oplossing

Ik heb erg veel ervaring met een snurkende man. Na veel gesleep met beddengoed en gepruts met verschillende soorten oordopjes hebben wij een combi-oplossing gevonden. Hij draagt een neusvleugelspreider (wist niet eens dat het zo heette, maar dat zal die pleister zijn die hij op zijn neus plakt als hij gaat slapen), dat scheelt ongeveer de helft, en ik draag de gewone gele herriestoppers, die dempen dan ook weer tot ongeveer de helft. Voor mijn gevoel lig ik nu nog in een kwart van de herrie en daar slaap ik doorheen als ik eerder ga slapen dan hij. Anders niet, helaas. Omdat ik sowieso al geen geweldige slaper ben, neem ik ook nog melatonine time-release, wellicht helpt dat ook nog iets. En oja, dan heeft hij ook nog een neusspray via de huisarts, want bij hem heeft het meer met zijn neus dan met zijn keel te maken, maar volgens mij is die inmiddels op en ik merk geen verschil.

de aangemeten variant is beter

Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar mijn broer heeft - om andere redenen - ooit eens oordoppen laten aanmeten en die schijnen echt stukken beter te zijn dan wat er in het schap van de Etos ligt. En dan kan je ze zo laten maken dat niet alle geluid wordt geblokkeerd (hoor je de rookmelder nog, mocht die afgaan).

Aan die gele heriestoppers heb ik zelf een hekel, die blijven bij mij nooit zitten. Maar dat verschilt per persoon.

Groeten,

Temet

Partner

Partner

11-05-2014 om 21:59

Denk ook aan apneu

Apneu is een soort ademstilstand. Die zijn niet altijd makkelijk te herkennen. Het feit dat je man steeds erger snurkt, kan erop wijzen. Het is niet zo dat je zo'n apneu herkent als partner. Het kan gewoon klinken als snurken met een flinke uithaal.
Online vind je testen om te kijken of onderzoek naar apneu zinvol is. Daarna volgt zo nodig onderzoek. De oplossing kan bijvoorbeeld zitten in een soort beugel die snachts wordt gedragen. In zwaardere gevallen is een slaapmasker nodig die ervoor zorgt dat de keel open blijft. Dat lijkt heel irritant maar het valt erg mee. Mijn partner bleek ongeveer elke minuut een apneu te hebben. Die werd zowel door hem als door mij niet herkend als een ademstilstand. Pas toen hij bij het rijden in slaap bleef vallen, gingen er alarmbellen rinkelen. En dat terwijl we er jaren eerder bij hadden kunnen zijn. Apneus/tekort aan diepe slaap kunnen behoorlijk schade veroorzaken aan allerlei lichamelijke en geestelijke zaken. Zoek op tijd uit of hier sprake van is.
Het verschil bij mijn partner binnen 3 dagen is enorm (in positieve zin).

Ook partner

Ook partner

11-05-2014 om 22:12

Bij ons

Was het ei van Columbus tweeledig; gewicht verliezen (en minder vaak drinken, men wat scheelt dat, ook kleine hoeveelheden) en -wat ik nooit had gedacht- een hoog, stevig kussen. Onvoorstelbaar, van >100db naar vrijwel niets. Dat kussen is echt heilig heb ik gemerkt dus ik zou het zeker uitproberen als ik jou was (en dat gewicht, indien relevant is natuurlijk ook voor meer dingen goed )

carootje

carootje

13-05-2014 om 11:45

ook herriestoppers

werken voor mij prima. Word niet meer wakker van gesnurk, meestal wel van de kinderen (die kunnen dan ook erg hard schreeuwen ), en zo niet dan geeft mijn man me een por (hij kan zelf z'n bed niet uit, vandaar)

De eigenmerk oordoppen van kruidvat, die er erg op lijken, vind ik een stuk minder trouwens, liefst echt herriestoppers.

Succes!

Sneeuwitje

Sneeuwitje

13-05-2014 om 12:12

hier

geen herriestoppers (dat zijn die gele dacht ik), die vind ik zelf te hard. Ik had ooit vanuit een vliegtrip oordopjes gekregen, die waren fijn zacht. Ben ik een tijdje geleden achtergekomen dat ze die 'zachtere' en dus de wat meer kneedbare ook gewoon bij de kruidvat enz. hebben. Weet niet hoe ze heten, sorry. Ze zijn iets duurder dan die gele maar zitten erg prettig.

Sneeuwitje

Lucerna

Lucerna

13-05-2014 om 14:55

Je zult het zelf moeten uitvinden, vrees ik

Voor mij werken de zachte gele oordoppen nog steeds het best, al slaap ik er niet mee. Ik heb ze tegen andere herrie. Mijn man heeft jarenlang de persoonlijk aangemeten versie gehad, maar die is terug naar de gele.
Je kunt ook pakketten kopen met 7 verschillende standaard oordoppen. Dan kun je zelf kijken wat het best bevalt. Die kan ik je aanraden.

Jasmijn

Jasmijn

13-05-2014 om 15:26

liggen op die dopjes gaat toch niet?

Ik heb ooit ook wel van die herrieschoppers (maar dan een variant van de hema, hele zachte) gehad maar daar kon ik beslist niet op liggen. Mijn hele oor gaat er pijn van doen. Ik heb er toen zelfs een klein stukje vanaf geknipt (niet teveel want ik wil hem er natuurlijk nog wel uit kunnen halen) maar dat werkte ook niet.

Brianna F

Brianna F

14-05-2014 om 14:52

herriestoppers

Bij mij gaan ze zo diep het oor in dat ik ze er met een pincet uit moet halen. Ligt ook standaard op mijn nachtkastje. na 4 dagen moet ik al nieuwe pakken, dan is de rek er wel zo'n beetje uit. Ik merk dat ze niet meer goed uitzetten in mijn oor en het gesnurk naast mij wordt luider. Tijd voor nieuwe. Kostbare geschiedenis, maar ja na 2 operaties van meneerF zonder resultaat is dit de beste oplossing.

Mijntje

Mijntje

14-05-2014 om 15:25

huisarts sturen

Ja, behalve alle tips zou ik ook echt je man naar de huisarts sturen, het kan een symptoom zijn voor iets dat wel behandeld moet worden. Soms helpt afvallen trouwens.

Jasmijn

Jasmijn

14-05-2014 om 19:16

Brianna F

Hoi Brianna,

Als je iedere 4 dagen nieuwe moet kopen is het dan voor jou niet fijner om 'echte' te kopen, je hebt standaard maten (echte speciale slaapdoppen voor partners van snurkers) en je kan ze ook nog op maat laten maken. Is wel wat duurder maar ik neem aan dat je daar jarenlang mee kunt doen. Lijkt me een stuk fijner zitten.

patrica1966

patrica1966

14-05-2014 om 20:00

anti snurkbeugel

Sinds man een anti snurkbeugel heeft (aangemeten door kaakchirurg) heb ik gaan oordopjes meer nodig.

patrica1966

patrica1966

14-05-2014 om 20:00

geen

geen oordopjes bedoel ik

May

May

14-05-2014 om 20:43

Wasbolletjes...

Oropax (ofzoiets) wasbolletjes, geel doosje.. Watje eraf halen, goed kneden, doormidden breken en een halve in elk uur.. Man snurkt verschrikkelijk.. Ik heb die dingen altijd voor het grijpen liggen 's nachts, als ik ze in doe, hoor ik hem niet meer. Als je ze niet doormidden doet, zijn ze te groot en lig je niet lekker

Lou

Lou

14-05-2014 om 21:27

Herriestoppers kun je wassen

Ik koop niet vaak nieuwe herriestoppers maar ik doe ze ook geen vier nachten achter elkaar in. Na één nacht zijn ze al helemaal dubbelgevouwen en hard. Maar je kunt ze wel uitspoelen en laten drogen en dan weer gebruiken.

Het zal wel persoonlijk zijn want het fijnste is. Logisch ook. Maar die wasbolletjes, daar snap ik nou niets van. Die rollen er echt direct weer uit, blijven geen minuut zitten.

Monique D*

Monique D*

15-05-2014 om 15:03

May, wasbolletjes Oraphax

Die gebruik ik ook. Dit omdat ik echt àlles hoor (pratende mensen op straat tot laat in de nacht televisiekijkende buren). Gelukkig heb ik geen snurkende partner naast mij liggen.

Het nadeel is wel, wat iemand al eerder zei, dat zware of lage geluiden gewoon nog te horen zijn met die bolletjes in mijn oren. De subwoofer van de buren tijdens een feestje hoor ik er gewoon dwars doorheen, hoe diep ik ze in mijn oren stop. En in de ochtend hoor ik ook de zware irritante geluiden van de boor van de buren. Dan duw ik ze weer erin (ze vallen soms er toch uit tijdens mijn slaap), maar die boor hoor ik er toch echt doorheen!

Maar mijn eigen gesnurk hoor ik niet, daar heeft diegene die bij mij op de kamer slaapt tijdens vakantie er wel weer last van!

bertje1

bertje1

08-06-2014 om 16:19

BriannaF vraagje voor jou!

weet jij wanneer het 8e deel van d. gabaldon vertaald gaat worden?? hij is bijna uit in het engels!!

bertje1

bertje1

08-06-2014 om 16:20

vorige is off topic sorry

zie boven

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.