Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ovulatiebloeding of iets anders

Op dit moment verlies ik al een dag of 10 een beetje bloed. Minder dan bij ongesteldheid, maar het gaat maar door. In het begin deed het behoorlijk pijn, rechtsonderin mijn buik, nu minder. Ik ben al 2 keer bij de huisarts geweest. Bij het eerste onderzoek heef hij mijn buik beklopt en een inwending onderzoek gedaan waaruit bleek dat mijn baarmoeder en darmen gevoelig waren, oef dat deed even pijn. Hij heeft trouwens geen speculum gebruikt, meer zo'n beetje de boel aangeduwd, van binnenuit. Bij het eerste onderzoek bloedde ik 4 dagen, 3 dagen later was het hetzelfde dus toen maar weer naar de huisarts. Zwangerschapstest was negatief, en uit het bloedonderzoek bleek dat er geen infectie was. En nu bloed ik nog steeds. Ik maak me zorgen, straks is het iets ergs. Ik vraag me ook of ik wel goed onderzocht ben. Er bloedt iets in mij en ik weet niet waar het vandaag komt. Ik wil morgenochtend maar weer de huisarts bellen. ik hoop dat hij me naar een gynacoloog verwijst, maar wat als hij dat niet doet? Of dat ik heel lang moet wachten? Wat zouden jullie doen?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-10-2013 om 13:13

Verwijzing

Bloedingen zonder aanwijsbare oorzaak moeten altijd goed onderzocht worden. Je zou bijvoorbeeld een myoom (vleesboom) kunnen hebben. Ik zou morgen weer naar je huisarts gaan en een verwijzing vragen voor de gynaecoloog; die kan dit het beste verder goed onderzoeken. Succes!

Door laten sturen!

Hoe oud ben je? Kan het gerelateerd zijn aan de overgang?
Ook dat kan een Gynaecoloog testen.

Knurf

Knurf

13-10-2013 om 13:31

verwijzing regelen

'Ik hoop dat hij me naar een gynacoloog verwijst, maar wat als hij dat niet doet?'

Dan dring je aan. En leg je uit dat je echt heel graag zeker wilt weten dat er niks aan de hand is, en dat een vrouwenarts dat het beste kan vaststellen. En dan nog een keer. En nog een keer. Net zo lang tot je de verwijzing hebt.

Het hoeft helemaal niks bijzonders te zijn, maar het KAN wel. Het kan een poliep zijn, of de overgang, of ... Daar zijn specialisten voor, om juist dat soort dingen vast te stellen.

miepmi

miepmi

13-10-2013 om 13:41 Topicstarter

leeftijd

Ik ben 40. Mijn cyclus is heel regelmatig, dus ik denk niet dat het al de overgang is. Nouja, ik ga proberen of ik een verwijzing kan krijgen.

wat ik hoorde

hoi,

Ik ging voor een mirenaspiraal en kreeg een uitgebreid onderzoek vooraf omdat ik ook weleens tussendoor een kleine bloeding had. Maar zeker geen 10 dagen, eerder 2 of 3 dagen. Ik ben toen getest op een geslachtsziekte en er is een uitstrijkje gedaan. Tot mijn, zeer grote verbazing, had ik een geslachtsziekte. Nou, dat is ook wat zeg. Simpel op te lossen maar minder makkelijk te bespreken. Het stomme was dat ik niet was ingelicht over de testen die gedaan werden. Die uitslag kwam als een donderslag bij heldere hemel. Nooit wat gemerkt. Intussen heb ik dus de mirena en weet ik nog steeds niet wat het verband tussen het een en het ander was. Ik ben achter in de veertig.
groet,Jutta

miepmi

miepmi

13-10-2013 om 15:27 Topicstarter

geslachtsziekte

Maar een geslachtsziekte krijg je toch door wisselende contacten? Of niet altijd. Die heb ik niet. Of mijn man zou vreemdgegaan moeten zijn. Bedankt voor de tip in ieder geval. Het is goed om te weten, en rekening mee te houden.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-10-2013 om 15:39

Verwijzing

Het is jouw lijf en jouw leven; jij hebt niet alleen recht op die verwijzing, de huisarts moet je gewoon volgens de procedure verwijzen naar een specialist als hij/zij niet weet wat er aan de hand kan zijn en/of als jij je zorgen maakt.
Een huisarts weet van alles maar een klein beetje en heeft beslist niet de wijsheid in pacht. Sla desnoods met je vuist op tafel. Wees een mondige patient. Als hij dan nog steeds weigert, neem je een anders huisarts. Ja, er hoeft niets aan de hand te zijn maar die mogelijkheid is er wel. Je moet niet paranoia zijn maar wel realistisch.
Ik ben meerdere keren van huisarts veranderd en ik ben blij dat ik een "vervelende", mondige patient ben want dat was en is in het belang van mijn gezondheid. Het heeft letterlijk mijn leven gered. Kom voor jezelf op!

miepmi

miepmi

13-10-2013 om 21:05 Topicstarter

TIP: wat de huisarts zou moeten doen

Ik heb een site gevonden waarop je kunt lezen wat de huisarts ongeveer zou moeten doen:
https://www.nhg.org/standaarden/samenvatting/vaginaal-bloedverlies

Erg handig om te weten. Dat speculumonderzoek heeft hij dus niet gedaan, dat zou hij de volgende keer doen. En volgens dit document is een echo de volgende stap.

Ik ga morgen met de vuist op tafel slaan hoor! Bedankt voor de aanmoediging!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

13-10-2013 om 22:44

Duidelijkheid

Goed zo. Een jaar of vijf geleden toen ik 37 was kreeg ik opeens hevige bloedingen terwijl ik al bijna vijf jaar zonder problemen een Mirena had. De huisarts heeft mij zelfs niet eens zelf onderzocht maar mij meteen naar de gyn gestuurd. Ik bleek een enorme vleesboom te hebben die vergroeid zat in de baarmoederwand. Uiteindelijk heb ik na een paar weken mijn baarmoeder (moeten) laten verwijderen en ik ben nog steeds blij dat de boel toen zo snel in gang is gezet, mede toch ook wel door mijn aandringen en duidelijk aangeven dat ik hier zo snel mogelijk van af wilde.
Hopelijk wordt je snel iets wijzer en blijkt het allemaal wel mee te vallen!

miepmi

miepmi

17-10-2013 om 22:31 Topicstarter

echo gehad

Ondertussen heb ik een echo gehad en er was niets op te zien. Aan de ene kant fijn, maar ik vraag me nog steeds af wat dat bloeden nou geweest kon zijn.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.