Nieuw: Ontdek nu alle events en workshops bij jou in de buurt op het Ouders Eventplatform
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

laura

laura

14-01-2009 om 23:16

Pijnlijke kalknagel

Ik heb één kalknagel. Die van mijn grote teen van de linkervoet. Hij is blijkbaar gaan ingroeien want ik kreeg vreselijk veel pijn en kon op een gegeven moment niet meer lopen.
Ik heb van mijn huistarts Lamisil gekregen. Tabletten die ik blijkbaar 90 dagen moet slikken. Hij wilde ook de nagel wegsnijden, maar dat vond ik dermate eng dat ik daar eerst over wilde nadenken. Ben dus weer naar huis gegaan. Mijn huisarts had het ook nog over een mogelijke ontsteking die je ervan kunt krijgen en lidtekenweefsel wat erg pijnlijk kon zijn.
In ieder geval...toen ik thuiskwam besloot ik dat ik eerst zelf eens goed wilde kijken om te beoordelen of ik de nagel toch niet zelf weg zou kunnen knippen. Vanuit de gedachte dat ik liever mezelf pijn doe dan dat een ander het doet. Dus voetenbad genomen en daarna met de nagelschaar in de weer. Ik kreeg er een halve rugfractuur van, maar goed. Hoewel pijnlijk, lukte het aardig. Als ik nu gewoon zit, heb ik nergens last van. En ik kon ook weer lopen. In zeer ruime schoenen, dat wel, want als mijn grote teen tegen de rand stoot ga ik toch door de grond van de pijn. Ik wist ook niet dat kinderen zo vreselijk de neiging hebben op je tenen te staan. Maar ik loop weer normaal, dus mij hoor je niet klagen en ik hoopte dat die laatste pijn, ook nog tijdens het gebruik van die medicijnen, zou verdwijnen. Maar dat gebeurde niet. Nadere inspectie vertelt me nu dat de pijn zich geconcentreerd heeft boven/links aan het topje (de nagel zit lager) en ik niet langer het idee heb dat het nog van de nagel komt die nu toch niet meer ingegroeid is. Ik denk weer terug aan wat de dokter zei: ontsteking? Die heb ik volgens mij niet. lidtekenweefsel? Zou dat de pijn veroorzaken? Of zit er toch nog een stukje afgeknipte losse nagel stiekem onder de huid verborgen? Wie heeft hier ervaring mee? En moet ik nu echt naar die dokter om in me te laten snijden?

Groetjes Laura.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Pedicurewerk!

da's nou echt werk voor een pedicure.

Je weet toch dat je met die pillen een jaar niet zwanger mag worden en ook geen bv mag geven?

Ik heb betere ervaring met MYK lotion, in de nagelriemen masseren. In combi met pedicure.

Laura

Laura

15-01-2009 om 13:30

Pedicure

Ik zit te kijken naar pedicures in de buurt. Heeft iedere pedicure alles in huis om zo'n teennagel te behandelen of kan ik beter een hele grote pedicure kiezen? Ik dacht dat pedicures met name verzorgend waren trouwens. Wist niet dat er technieken waren voor dit soort toestanden, dus ga het maar eens proberen. Volgens mij is de nagel toch ingegroeid.
Dirksmama; ik heb twee kindjes en dat is genoeg, maar bedankt voor de tip

Groetjes Laura

laura

laura

15-01-2009 om 17:01

Cameron

Ik kon pas volgende week terecht Ze adviseerde te weken in biotex of soda. Ook om de ontsteking (als het al zo is) tot rust te brengen? Ik vroeg me af...kan ik ook een speciale creme aanschaffen? Of is camillecreme ook wel goed. Of juist beter geen creme?

Groetjes Laura

Ook gehad

Ik heb ook een kalknagel gehad. Helaas heeft een pedicure en allerlei huis-tuin- en keukenmiddeltjes bij mij geen baat gehad. Een kalknagel wordt veroorzaakt door een schimmel en die schimmel moet weggenomen worden/ verdwijnen. De pedicure kon daar niet bij komen, omdat ie te diep zat.
Ik heb er uiteindelijk daarom toch voor gekozen om de nagel te laten verwijderen door een Dermatoloog (absoluut niet de huisarts!) Ik heb daarna ook een kuur Lamisil gehad en een schimmeldodende zalf voor op mijn nagelbed. Ik ben nu een jaar verder en mijn teennagels is bijna weer helemaal aangegroeit en de schimmel gelukkig verdwenen.
Ik wist trouwens niet dat als je Lamisil geslikt hebt je een jaar lang niet zwanger mag worden. Stond ook niet in de bijsluiter (wel dat je tijdens je zwangerschap het niet mag gebruiken). Maar goed, voorlopig (nog) geen gezinsuitbreiding op komst.
Ik hoop voor jou dat de pedicure wel baad heeft! Sterkte ermee in ieder geval.
groetjes, Sonja

Cameron

Het was inderdaad geen pretje nee Zeker niet toen ook nog eens bleek dat ze het verband te strak hadden gedaan en ik bijna een afgestorven teen had (en dan ben ik zelf nog wel verpleegkundige, dus hoor zoiets te weten)
Maar inderdaad, als het nu alleen de last is door het ingroeien zijn er inderdaad nog wel andere dingen die geprobeerd kunnen worden. Ik heb het berichtje blijkbaar niet helemaal duidelijk genoeg gelezen van Laura. Het nadeel is wel van een kalknagel dat ie onwijs hard wordt. Ik denk dat het daardoor wel moeilijker is om 'm uit "het vlees" te houden.
groetjes, Sonja

In elke provincie woon je?

Ik weet een heel goede pedicure in het midden van het land. Zij is ook gediplomeerd diabetespedicure. Erg prettig mens ook, let ook goed op je gezicht om te zien of je misschien toch pijn hebt of je op een andere manier niet prettig voelt.

Podo

Podo

17-01-2009 om 12:55

Ingroeiende nagel

Hallo Laura,
Als pedicure/podoloog kan ik je het navolgende adviseren:

Een "kalknagel" wordt meestal veroorzaakt door een schimmel. Kalknagel is een vriendelijke benaming, maar het is dus gewoon een schimmelnagel (onychomycose). Dat de nagel is gaan ingroeien komt doordat de nagel zo dik is en er druk/wrijving is ontstaan door de schoen. Om de schimmel te bestrijden en het ingroeien van de nagel te verhelpen zal je een aantal dingen moeten doen.
Als 1e een afspraak maken met een goede pedicure/pologoog (tip: kijk op hun website naar de professionaliteit).
De schimmel dient te worden behandeld door regelmatig de nagelplaat dunner te frezen (pedicure) en te gaan behandelen met een lokaal schimmeldodend middel. Dit zal je ook gedurende langere tijd consequent huis moeten blijven gebruiken (reken op 9 maanden). Daarnaast dien je al je schoenen te behandelen. De sporen van schimmels kunnen lang (40 jaar) overleven, als je deze niet behandeld, zal je met een verminderde weerstand weer direct vatbaar zijn voor de schimmel.
Ook een ingroeiende nagels is heel goed te behandelen door de pedicure. Er zijn een aantal opties die al in een eerder bericht zijn besproken (nagelbeugel, gel/acryl, drukvrij leggen). Echter door de aanwezigheid van de schimmel adviseer ik je om geen gel/acryl op de nagelplaat te laten plaatsen. Een schimmel gaat namelijk alleen maar meer groeien onder een nagelplaat die is afgedekt.
Als de pedicure de schimmel gaat behandelen zal deze wat gaan afbrokkelen. Dit is alleen maar goed, zo kan de schimmel zo ver mogelijk worden verwijderd. Hierdoor kan je waarschijnlijk geen beugel op de nagel plaatsen.|
Ik ben ervan overtuigd, dat als de schimmel wordt aangepakt en de nagel weer mooi dun is, het probleem van het ingroeien ook voorbij zal zijn.
Verder zal ik je ook zeker niet aanraden om de nagel te laten verwijderen. Dit is echt niet nodig !

Succes met je behandeling !

Laura

Laura

19-01-2009 om 14:37

Opgelucht

Ik dank iedereen voor het reageren. Ik heb gisteravond met mijn man de nagel uitvoerig bestudeerd en onder de huid een hard puntje gevonden dat ik met de punt van een mes omhoog kon krijgen. Het bleek een stukgeknipte puntnagel die nog vast zat aan een nageldraadje in de rand. Ik ben helemaal opgelucht en kan weer lopen! Nu de ontsteking nog weg, maar vandaag zag alles er weer veel rustiger uit. Ik ben blij!
Ik woon trouwens in het midden van het land en er is vast ruimte voor heel veel pedicures want alles zat hier propvol, wat te maken scheen te hebben met dat iedereen na de kerst z'n voeten wilde laten doen o.i.d.

Groetjes Laura

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.