Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Rare gebobbelde nagels

Oudste heeft een gek 'iets' aan d'r vingernagels. Er zitten bobbels/schilfers op. Zoals je huid wel eens vertoont als je een erg droge huid hebt.Dat je ook enigzins kippevelachtige huid krijgt en schilfertjes.
Maar dan nu op de nagels dus.
Insmeren met wat dan ook helpt geen zier.
Vriendin die schoonheidspecialiste is en manicure en pedicure heeft het nog nooit gezien. Volgens buurvrouw (werkt op huidpolie) komt het van donkere nagellak en zou het over moeten gaan als ze groeien, maar al zeker 2 maand lakt dochter geen enkele nagel meer en er veranderd nog niks.
Nu al 2 weken proberen we van dat spul voor schimmelnagels (kostte belachelijk veel maar goed) en dat zou na 2 weken effect moeten geven...maar ook dat veranderd nog niks.
Jaha het wordt erger en erger....was het eerst maar een halve nagel, toen werden het er 2 en toen nog meer en meer en nu zijn al haar nagels of ze ontiegelijk klem heeft gezeten ergens ermee en alleen de kleur ontbreekt van klem zitten (ze zijn dus wél gewoon van kleur).
Eerst waren wij op vakantie...(of in aanloop ernaartoe en dus voor 1 nagel geen tijd om naar de dokter te gaan) en nu is onze eigen huisarts op vakantie....Ik kan toch moeilijk de vervanger bellen voor gebobbelde nagels....? Het lijkt me ook geen 'spoedgeval', toch?
Maar ik weet echt niet hoe ik die nagels weer enigzins normaal kan krijgen. En dochter beweerd dat ze ook niet meer groeien....(zou kunnen) Volgens haar heeft ze ze ook niet meer geknipt al 2 maand dus nu. En ze begint er nu ook jeuk aan te krijgen....Dus wat doe ik ermee?
Iemand enig idee?
groeten albana

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Zeggik Nie

Zeggik Nie

07-09-2011 om 09:40

Gaan

Als ze er nu ook jeuk aan krijgt lijkt het me genoeg reden om toch naar een dokter te gaan, vervanger of niet.
Misschien is er niks ernstigs en staat ze zo weer buiten met een zalfje.
Bovendien zijn nagels bijna altijd zichtbaar, het zou zonde zijn als er blijvende schade is doordat je te lang wacht.

albana

albana

07-09-2011 om 14:38 Topicstarter

Oke al gedaan

Nou ja, n.a.l.v. jullie advies toch maar vervanger gebeld en aan de assistente 'advies' gevraagd en maar zelf gezegd dat ik zelf ook niet zo goed weet of ik er wel of niet mee naar vervanger moet.
Assistente zei dat ze zou overleggen en belde na 10 minuten al terug met de mededeling dat de dokter gezegd had dat ze er maar mee langs moet komen omdat het zo'n 'raar' verhaal was. (Jaha, wij hebben altijd van die 'rare' dingen).
Afijn vrijdag kan ze terecht. Ook nog op een heel schikkelijke tijd
groeten albana

fianna

fianna

07-09-2011 om 16:02

Psoriasis?

Klinkt wel een beetje als psoriasis van de nagels. Maar goed, ik ben geen dokter.

albana

albana

08-09-2011 om 09:03 Topicstarter

A nee...toch?

Daar dacht ik zelf ook al een beetje aan (aan psoriasis) mijn vader heeft dat in een nogal erge vorm, hoewel het momenteel 'rustig'is, maar wel door alle zalfjes, tabletjes etc.etc. Maar er zijn tijden geweest dat ik een gebobbelde, gespikkelde, geschilferde vader had....En mijn broertje ook...hoewel het bij broertje nog wel zo is dat hij alleen zo nu en dan zalfjes enzo nodig heeft (als het de kop op steekt).
Nou we zullen zien, ga voor de zekerheid maar mee.
groeten albana

albana

albana

09-09-2011 om 20:00 Topicstarter

Ja dus

Het is dus duidelijk psoriasis. Dochter is boos omdat ze een 'oude mensen ziekte' heeft...We moeten terug komen als haar huid weer opspeelt en niet behandelen...huisarts wil het eerst zien....Dan w.s. door naar de huidarts. Bah...ik baal ook behoorlijk.
Ze heeft op die ene nagel die zo jeukt ook een schimmeltje, w.s. veroorzaakt doordat de nagels verzwakt zijn. Ze heeft daarvoor dus een zalfje, voor die ene nagel.
Bah,bah,bah..........
groeten albana

Fianna

Fianna

09-09-2011 om 22:02

Balen ja

maar wil niet zeggen dat het erger wordt. Wie weet blijft het alleen op haar nagels en maar af en toe op haar huid.
Ik heb het op mijn knieen en de ene keer valt het bijna niet op en de andere keer is het weer duidelijker, maar het breidt zich niet verder uit.

Fiorucci

Fiorucci

10-09-2011 om 13:43

Oude mensen?

Welnee, er zijn ook kinderen/jongeren met psoriasis. Ik kreeg het op mijn hoofdhuid toen ik 12 was, waarschijnlijk getriggerd door de puberteit. Tijdens menstruaties speelt het ook op. Ik heb ook een paar ribbelnagels. Mijn moeder begreep nooit hoe ik eraan kwam, het zat niet in de familie. Tot ze het zelf ook kreeg, op haar 60e.
Leuk is het niet, ik heb wel goede ervaringen met producten van Zarqa.

Tirza G.

Tirza G.

10-09-2011 om 14:41

Er zijn ziektes

die niet perse in de familie voor hoeven te komen om ze toch te krijgen. Psoriasis is er eentje van. Ik ken een jongetje van 9 wat het heeft, in best behoorlijke mate, op zijn oogleden.

Tirza

Mover

Mover

10-09-2011 om 17:21

Zoontje (8) ook

Vertel je dochter maar dat het niets met oude mensen te maken heeft. Ook jongeren kunnen het krijgen. Mijn zoontje was 8 toen het opkwam. Ook geribbelde nagels (waar we niets aan/mee doen), speciale shampoo voor z'n haren, en (heel) veel zalf voor zijn lijfje. De ene maand gaat het beter dan de andere.
Je kan er oud mee worden

albana

albana

10-09-2011 om 20:45 Topicstarter

Jaha dat weet ik ook wel

Ik weet dat wél...het was gewoon een uitspraak van dochter van bozigheid. En vergeet niet..haar opa heeft het en ja,dat is een oude man....Dus vandaar w.s. die uitspraak.
Ik denk ook dat haar hoofdhuid meedoet. Daar hebben we al jaren gedoe mee.Van die plekken die lijken op 'berg' met zo'n witte plak erop en vurig rood.
Als we weer een tijdje wassen met doorzichtige sanex voor de zeer gevoelige huid, gaat het weer een tijdje beter. Maar dochter zei zelf ook al tegen huisarts, ze had eigenlijk altijd wel érgens jeuk op d'r hoofd.
groeten albana

Fianna

Fianna

10-09-2011 om 20:54

Nou ja

even nuchter bekijken dan. Ze heeft er al jaren last van en nu weet ze dus eindelijk wat het is. Dat verandert verder niet heel veel, maakt het niet erger. Het is dus niet zo dat ze ineens de symptomen/ het ziektebeeld heeft en daar aan moet wennen

albana

albana

11-09-2011 om 15:21 Topicstarter

Ja eigenlijk wel

Zo zie ik het zelf ook wel...Maar nu het een 'naam' heet schrikt zo'n kind gewoon erg...
groeten albana

Wilma

Wilma

13-09-2011 om 09:23

Geef wel ruimte aan haar gevoel

Oké, het is geen oudemensenziekte, maar het is wél gewoon helemaal NIET-leuk! En nu het een naam heeft, kan ze ook niet meer voor zichzelf 'verzinnen' dat het iets is dat misschien zomaar ineens weggaat. Nu 'is' het iets en het is een hardnekkig iets.

Balen hoor, ontzettend balen (voor haar en voor jou). Er is ook een vereniging van mensen met psoriasis (duh...), soms kun je daar goede tips uithalen. Gewoon even zonder je dochter kijken, want soms staan er foto's bij waar je niet blij van wordt.

Sterkte!

Wilma

Fianna

Fianna

13-09-2011 om 19:19

Nee is niet leuk

Tuurlijk is het niet leuk, maar laten we wel even reeeel blijven. Er zijn zooooooo veel mensen met psoriasis, ik ken er zelf al 5. Waarvan 4 het in hele milde vorm en 1 in een ergere vorm. Mijn punt is dat de kans gewoon groot is dat het niet erger wordt dan het is en het redelijk mild blijft. Veel mensen denken bij psoriasis altijd aan de ergste vormen met vreselijke ontsierende huiduitslagen. De werkelijkheid is gelukkig vaak minder erg.

albana

albana

14-09-2011 om 09:10 Topicstarter

Ze is al gekalmeerd hoor

Ze is er nu wel weer rustig onder, beseft ook wel dat het zó erg niet is en dat er 'ergere' dingen zijn....en dat ze het eigenlijk ook al d'r leven lang heeft, al had het geen naam.
Die 'enge plaatjes' op internet had ze natuurlijk allang zelf gezien. Ze is bijna 18, dan kunnen ze dat zelf nog wel bedenken en of doen Maar ook dat kon ze wel relativeren, want opa heeft een best ernstige vorm en tenslotte ziet hij er zó ook niet uit en ondertussen is ze zich wel bewust van de soms extreme uitkomsten van google.
Haar nagels worden wel enigzins 'beter' die ene die schimmel had, knapt langzaam aan een héél iets je op (hoewel ik het niet zie, maar oudste schijnt het wel te voelen, het jeukt minder) en die andere nagels zien er iets minder dof uit door het vet houden (dat ze nu ook trouw doet). Maar van de weekend had ze weer gespikkelde armen en benen (kippevelbultjes) die jeukten....Maar toch maar gesmeerd met waarmee we altijd smeren omdat het weekend was, dus niet aan huisarts kunnen laten zien. Ik kan haar toch moelijk het hele weekend jeuk laten hebben omdat de huisarts het maandag moet zien? Dus zondagavond was het al weer zo goed als weg....
Dus we wachten op de volgende uitslag. Haar hoofd is nu ook nog rustig, daar verwacht ik over een maandje ofzo weer wat op (is standaard om de 2 maand). En dan gaan we er wel mee naar de huisarts, dat is iets beter uit te houden dan die kippevel-jeuk-bultjes.
groeten albana

mirreke

mirreke

14-09-2011 om 09:26

Hee, kippenvelbultjes

Dat heeft mijn dochter ook regelmatig. Ik ga het in de gaten houden.

En jongste zoon heeft met enige regelmaat jeukende bultjes op zijn ellebogen en soms handen die hij dan kapot krabt en wat dan lelijke korsten worden. Het komt heel snel op en na insmeren met vaseline is het ook met enkele dagen weer helemaal weg. Vaak ook gaat het vanzelf weer weg. Zou dat ook psoriasis kunnen zijn?
Ineens ga ik eea met elkaar in verband brengen. Zit niet in de familie, trouwens.

mirjam

MariaV

MariaV

14-09-2011 om 10:23

Geen paniek!

Die droge, jeukende kippenvelbultjes komen heel vaak voor en kunnen ook nog gewoon op een droge huid duiden. Lekker vet houden!
Maria

mirreke

mirreke

14-09-2011 om 10:53

Nee, het zijn geen rode bultjes, of de huid wordt niet rood. Het is wit, huid ook en het is ook heel regelmatig weg.
Dochter denkt elke keer dat ze besmet wordt door jongste, maar misschien hebben ze hetzelfde. Het is geen eczeem vziw.

mirjam

albana

albana

15-09-2011 om 08:34 Topicstarter

Nee hier rood

Nee hier zijn ze rood en de huid eronder ook. Ook warm, de huid voelt plaatselijk warm, het is écht knalrood.Soms gaan ze bloeden en het jeukt enorm. Als ze gaan bloeden veranderen ze van kwaad tot erger omdat ze dan nog meer gaat krabben...(vooral in slaap).
Van die witte heeft ze altijd, standaard, op d'r ellebogen enzo, maar die jeuken niet zo.
Ze heeft ze al jaren, standaard, heb er nooit wat achter gezocht, maar het is omdat we met elke huisuitslag nu meteen naar huisarts moeten om te laten zien...vandaar.
groeten albana

mirreke

mirreke

16-09-2011 om 12:38

Dat rode heeft jongste

Van die rode bultjes die jeuken, vooral op ellebogen en polsen. Dan gaat hij krabben en dan worden het plakkaten, dikke plakken met wondjes, jeuk en pijn. Meestal heb ik het dan pas door, ga ik smeren met vaseline, en is het in een paar dagen weer helemaal weg, zonder wondjes, bultjes enz.
Nu is het overal weg, glad huidje, nergens bultjes. Wel, jammer genoeg, littekens, zijn ellebogen zijn gespikkeld wittig, polsen gelukkig niet. vziw geen exceem.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.