Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fianna

Fianna

05-11-2010 om 10:02

Schouder pijn, krachtverlies, tintelende handen

Sommigen kunnen zich misschien mijn bericht herinneren over mijn schouder. Het vervolg, want ik kom er niet uit.
Het begon met extreme pijn aan mijn schouder, 's nachts, werd steeds erger, pijnstilling hielp niet. Werd gedacht aan slijmbeursontsteking. Heb uiteindelijk een injectie met cortisone en lidocaine (geloof ik) gehad in mijn schouder. Dat hielp, maar kort daarop begon de kracht in mijn arm af te nemen. De orthopeed dacht aan een peesscheur en ik kreeg een mri. Gisteren de uitslag gehad: geen peesscheur ook tot verbazing van orthopeed. Wel had hij het er over dat het leek of hij littekens zag van een breuk (ben 10 jaar gelden heel hard op schouder gevallen) en een heel lichte spoor van artrose. Maar dat kon eigenlijk niet mijn klachten veroorzaken. Die overigens zich aan het uitbreiden zijn. Behalve krachtverlies, heb ik een zeurende pijn in mijn bovenarm, doof en tintelend gevoel in mijn hand, voelt mijn arm zwaar en moe aan als ik het gebruikt heb, kan soms met moeite mijn vork naar mijn mond brengen met eten, maar soms gaat dat weer wel. Intussen begint mijn andere hand ook te tintelen, vingers doen pijn en ik krijg steken in mijn elleboog. En een zeurend gevoel halverwege mijn rug, soort lichte rugpijn.
Ik ben doorverwezen naar een fysiotherapeut. Die heb ik al gebeld voor een afspraak en hij stelde voor om eerst een echo te maken om eventuele ontstekingen aand bijv de schouderpees op te sporen.
Maar hoe zijn al deze klachten met elkaar te rijmen? Heeft iemand een idee?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Fianna

Fianna

05-11-2010 om 10:36

Oja

Ik heb ook af en toe slappe, trillende benen. Maar dat kan ook weer door iets anders komen.

Fianna

Ik heb je verhaal gevolgd, en ik herken veel in je klachten, die ik vanaf mei heb gehad.
Ik heb begin juni MRI scan gehad en bleek een nekhernia te hebben, dat uit zich in schouder en nekklachten, ik verging van de pijn, geen enkele pijnstiller of slaaptablet hielp echt niet! Pijn in de linkerarm en krachtverlies. Mijn benen vielen uit, opgenomen in ziekenhuis, toen dus die MRI en idd een nekhernia.

Maar jij hebt ook een mri scan gehad, dus dan hadden ze dat kunnen/moeten zien...maar hebben ze daar ook naar gekeken?

Ik heb uiteindelijk 15 weken rust moeten nemen!
Nu gaat het weer iets beter, maar ik ben er nog niet...

Heel veel sterkte in ieder geval, het is echt heel erg naar!
gr Nora

Oh ja

en die tintelende vingers en doof gevoel en krachtverlies hoort er ook precies bij!
Google anders even op nekhernia, en vraag of de arts nog eens goed wil kijken naar de mri!
Klinkt mij echt heeeel bekend dit allemaal!

Ik ben trouwens in maart dit jaar op mijn hoofd gevallen, toen ik flauwviel en ws is daar die nekhernia vandaan gekomen...kan bij jou ook komen door die val...

Fianna

Fianna

05-11-2010 om 13:47

Nekhernia?

Goh, dat is wel het laatste waar ik aan zou denken!
De orthopeed heeft op de mri alleen het schoudergebied bekeken, was duidelijk, ik kon meekijken.
Ik zal eens op nekhernia googlen. Ik heb nu niet veel pijn meer, alhoewel het wel langzaamaan lijkt terug te keren.
En, ik kan mijn hoofd naar links minder ver draaien dan naar rechts (pijn in schouder ook links).
bedankt voor je reactie!
Oja, die val op mijn schouder is van zo'n 10 jaar geleden.

Fianna

Fianna

05-11-2010 om 13:55

Ennuh

Jij ook sterkte!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

05-11-2010 om 14:42

Nekhernia

Ja, die klachten komen erg overeen met een nekhernia. Zes jaar geleden kreeg ik een spontane acute nekhernia dus ik kan er over meepraten. Uiteindelijk heb ik door een terughoudende huisarts en een weigerachtige neuroloog mij in Duitsland met spoed moeten laten opereren en ben ik er nog relatief goed vanaf gekomen (op een dove wijsvinger na en fors krachtverlies; kon helaas mijn carriere als saxofoniste aan de wilgen hangen).
Laat je doorverwijzen naar een goede neuroloog en laat een MRI scan maken. Op een gewone rontgenfoto zijn hernia's niet altijd duidelijk te zien; die van mij niet terwijl later in Duitsland uit de MRI bleek dat mijn discus al helemaal gedefragmenteerd was en ik op het randje zat van blijvende verlamming aan mijn linkerarm;-(
Met een nekhernia zal men eerst conventionele therapie voor zo'n 6 weken proberen dus met een nekkraag, (fysio)therapie en pijnstilles. Kraken (chiropractie) ben ik niet zo'n voorstander van; heb hele verkeerde resultaten daarvan gezien. Als dat niet helpt en/of je klachten worden erger kan een minimaal invasieve operatie overwogen worden. Kleine ingreep onder plaatselijke verdoving en dan ben je van je hernia af. Daarna nog wel fysiotherapie om het krachtsverlies aan te pakken en je spiercorset te verstevigen.
Kijk eens op de site van de Ned. Vereniging van Rugpatienten; daar hebben ze ook een heel goed forum www.nvvr.nl
Kortom, eerste stap is een MRI. En hoe dan ook rust... Sterkte!

Fianna

Fianna

05-11-2010 om 14:51

Mri

Ja doei, hier zit ik helemaal niet op te wachten!!! Nee, ik kan niet geloven dat ik dat ook heb.
Maar goed, de orthopeed heeft voorzover ik weet van de mri alleen het schouder gedeelte bekeken. Maar de beelden zijn eerst door de radiolooog bekeken, die zou toch dat gezien moeten hebben als er een hernia is? Uitgaande van het feit dat er beelden zijn gemaakt van mijn nek tijdens de mri, want ik kreeg een soort kap om mijn schouder, dus wie weet zijn er alleen beelden van mijn schouder gemaakt.
En wat ik dan ook niet snap is dat die vreselijke pijn in schouder dus na die injectie in mijn schouder flink afnam, zou de pijnstillers die er in zaten geholpen hebben? En zou de pijn nu niet al weer veel heviger moeten zijn?

Elisa Gemani

Elisa Gemani

05-11-2010 om 16:23

Fianna

Het is natuurlijk lastig om van hieraf uit te beoordelen hoe en wat. En vele klachten en symptomen kunnen danwel op elkaar lijken maar een hele verschillende oorzaak hebben. Wat ook nog zou kunnen is dat je spieren door alle spanningen helemaal vast zijn gaan zitten en dat levert vaak dezelfde pijnklachten op.
Voor de zekerheid kan je toch nog een MRI laten maken en dan specifiek van je nekwervels. Alsmede een EMG voor wat betreft het functioneren van je spieren.
Rottig hoor, dit alles. Het is afschuwelijk als je lichaam opeens zo gaat tegensputteren; en het is een vicieuze cirkel want je geestelijke gezondheid lijdt eronder en daardoor gaat je lichaam ook weer in de verdediging... Sterkte hoor!

Fianna

Fianna

05-11-2010 om 17:39

Elisa

Ja het is echt een vicieuze cirkel lijkt wel (daar weet jij helaas ook alles van), of ik ben gewoon psychosomatisch bezig, kan ook nog.
Ik heb radiologie gebeld en er is inderdaad alleen mri van schouder gemaakt.
Wat mijn man opviel is toen hij mijn schouders gisteren licht masseerde is dat bij mijn aangedane schouder het veel slapper en weker voelde dan bij mijn andere schouder. Maar dat kan heel goed komen omdat ik die arm al een aantal weken ontzie.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

05-11-2010 om 17:51

Spieren

Het is vrij logisch dat je nu elk pijntje en dingetje voelt en daarop gefixeerd bent. Laat het los; doe wat je moet doen en vergeet de rest. Je hebt het zo al genoeg voor de kiezen...
Spierweefsel degenereert snel als je je spieren niet gebruikt; kijk maar eens naar een arm of been als die na 6 weken uit het gips komt; er is weinig meer van over
Het positieve is dat je spieren ook weer snel kan terugbrengen naar het oorspronkelijke krachtsniveau met wat oefening en therapie.
En wat fijn dat je een man hebt die je kan masseren; ik ben jaloers;-0
Ach, gewoon maar weer even terug naar de ha; het is niet anders. Ik heb hier ook een fulltime werkweek aan dokters- en specialistenbezoeken. Jammer dat je geen kwantumkorting kan krijgen op dit soort dingen LOL

joep

joep

05-11-2010 om 20:06

Fianna

De klacht zoals je hem eerst had, dus m.n. pijn in schouder/ bovenarm was duidelijk provoceerbaar met het hoog optillen van je arm. Jij gaf daarbij pijn aan op het allerlaatste stukje van de beweging, dit wijst dan op een bursits of een tendinitis van de supraspinatus. De injectie heeft goed gewerkt maar nog niet voldoende. Waarschijnlijk is er in ieder geval een bursitis, anders zou de injectie geen effect hebben. Soms heb je er meerdere nodig (max 3) en in tussentijd moet je goed werken aan de stabiliteit van de schouder, omdat dit probleem ontstaat door te weinig stabiliteit (in jouw geval door de val). Het gewricht wordt dan te weinig ondersteund door de spieren die de kop in de kom geleiden, waardoor de pees en de bursa eronder steeds wat beknellen. (de kop van de schouder komt dan teveel omhoog, waardoor hij aanstoot).
De tintelingen in je handen kunnen uit de nek komen, vaak kun je ze dan opwekken met hoofdbewegingen. Dat moet je even proberen, het hoofd alle denkbare richtingen op bewegen en kijken of je hiermee de tintelingen kan opwekken/verergeren.
Ook kan er een beknelling vanuit de voorzijde van de schouder komen, onder de borstspieren (TOS als je wil googelen). Vanuit de pols is ook nog mogelijk (CTS als je wilt googelen).
In principe heeft het 1 niks met het ander te maken. Het schoudergebied heeft de zenuwen vanuit een ander wervelniveau lopen dan de vingers. Het zijn dus 2 op zich zelfstaande problemen.
Voor nu zou ik de echo door de fysio laten maken, treft hij een slijmbeurs dan terug naar de huisarts voor een injectie en daarnaast stabiliserend oefenen. Treft hij een peesontsteking dan kan hij dat behandelen.
Ook de tintelingen zullen met lichamelijk onderzoek op te wekken zijn. Hopelijk weet hij hier raad mee.
Kom je er niet goed uit met deze fysio, dan kun je nog altijd kijken of je iemand kan vinden die volgens de methode cyriax (orthopedische geneeskunde) werkt, dit is voor dit soort problemen heel geschikt.
Nou succes en sterkte hoor.

Fianna

Fianna

05-11-2010 om 20:37

Joep en lidwientje

joep, je verhaal klinkt heel aannemelijk (waarom kwam de orthopeed er niet mee?). Het kan geen toeval zijn dat de pijn afnam na de injectie. Maar dit stukje wat je schrijft:
'Het gewricht wordt dan te weinig ondersteund door de spieren die de kop in de kom geleiden, waardoor de pees en de bursa eronder steeds wat beknellen. (de kop van de schouder komt dan teveel omhoog, waardoor hij aanstoot).'

Dat zou toch zichtbaar moeten zijn op een mri? Wel heb ik een knobbel op mijn schouder, sinds die val eigenlijk.
Ik heb mijn hoofd alle kanten op bewogen, maar geen tintelingen opgewekt, hoorde wel gekraak in mijn nek, wrs zit alles vast ofzo.
Oja, de pijn achterop mijn schouderblad, waarmee alle ellende is begonnen lijkt weer terug te keren als ik er tegen aan leun.

En dan kom ik meteen bij de vraag van Lidwientje, want ik vergeet steeds wat belangrijks: de tintelingen voel ik in mijn middelvingers, duim en muis van mijn hand en ik heb tijdens mijn laatste zwangerschap CTS gehad (carpale tunnelsyndroom), dat is uiteindelijk vanzelf weggegaan na enkele maanden. Zou dat aan het terug komen zijn?
Goh, allerlei dingen die misschien wel of niet verband houden. Verwarrend.

joep

joep

06-11-2010 om 14:27

Fianna

Een instabiliteit van de schouder is niet zichtbaar op een MRI, want het is een bewegingsprobleem, zodra je gaat bewegen 'loopt' het niet lekker, een MRI beoordeelt de situatie in rust.
Het is in jou geval aan de buitenkant, met het blote oog wel zichtbaar, jouw man merkt een lagere spierspanning op rond de schouder, lagere spanning betekent uiteraard ook minder goed functioneren en juist die spieren rond de schouderkop hebben die geleidingsfunctie.

De uitstraling in de 3 buitenste vingers wijst inderdaad op een beknelling van een zenuwbaan, heb je eerder CTS gehad, is het heel waarschijnlijk dat dat nu weer aan de hand is.
Als je de pols te zwaar belast (wringen, beeldschermen, enz..) komt er wat irritatie, met bijbehorend vocht in het polsgewricht, waardoor de ruimte onder de band die om de pols zit afneemt en er compressie ontstaat. Wat je dus in ieder geval kan doen is polsen ontzien en als je ze gebruikt, in een rechte lijn belasten / houden, dus het middenhandsbeentje van je middelvinger in het verlengde van je onderarm, in alle richtingen (dus de polsen niet dubbel, maar ook niet richting de duim laten afbuigen. Vooral b.v. als je je jongste optilt, maar ook bij slapen b.v.

Nogmaals, kijk of de fysio met ongeveer eenzelfde verhaal komt, ik vind jouw klachten helemaal niet zo vaag.
Als een orthopeed niks vind, zegt dat trouwens weinig, zij vinden zo vaak niks, omdat het een apart specialisme is. Zij zoeken naar een echt beschadiging (liefst operabel) en naar instabiliteit, spanning of samenhang van klachten kijken zij absoluut niet.
Nou succes.

joep

joep

06-11-2010 om 14:36

Fianna

Ik had de computer al uit en denk ineens ik doe iets niet goed. Voor wat betreft de pols is wat afbuigen naar de duimkant niet zo heel erg, maar naar de pinkzijde dus wel. Dat is een beweging die juist heel vaak voorkomt bij een baby uit bed tillen.
Nou ik hoop dat het allemaal duidelijk is, anders hoor ik het wel.

Fianna

Fianna

07-11-2010 om 12:59

Joep

Enorm bedankt voor je uitleg. Het klinkt allemaal wel logisch. Er is 1 ding wat ik alleen niet begrijp. Waar komt de krachtverlies van mijn arm dan vandaan? Dat heb ik nl nooit gehad en dat is pas na de injectie gekomen, althans toen viel het op. En hoort het er ook bij dat ik een knisperend of knakkend geluid hoor als ik mijn schouder beweeg, niet altijd maar soms?

Klopt overigens wat je zegt over mijn pols buigen, als ik het naar duimkant doe merk ik niks, maar naar pinkzijde wel, dan gaat het meer tintelen en doet het pijn in mijn polsen. Ik heb nog en brace over voor mijn rechterhand, daar ben ik op een gegeven mee gaan slapen. Ik heb het nu rechts ook meer dan links. Merk het ook met typen, gaat moeizamer.

Fianna

Fianna

07-11-2010 om 17:23

Nee

Is anders. Nu is de krachtverlies begonnen in mijn arm, merk het vooral met heffen, dat lukt veel minder. De krachtverlies bij CTS is in de handen, is heel anders.
Ik denk dat het inderdaad iets te maken heeft met een beknelling van een zenuw, voel nu ook een paar keer alsof er iets kouds en nats langs mijn nek loopt, zo'n beetje onder mijn oor.

joep

joep

07-11-2010 om 19:00

Jammer

dat jij heel ver weg woont, anders kwam ik zelf even kijken.
Krachtsverlies kan, zoals LW zegt, vanuit de carpale tunnel, maar ook wordt het heel moeilijk om een arm op te tillen als je de kop-kom-verbinding niet stabiel kan houden. (als je het ene niet stil kan houden kan je het andere niet bewegen, vergelijk een pijl en boog, met een bewegende boog krijg je de pijl ook niet weg). Daarom komt van het ene probleem in de schouder het andere. Soms ontstaan als gevolg van dit soort blessures ook klachten in het schoudergewricht zelf. Mogelijk is dit al aan de hand, gezien dat je een krakend geluid hoort.
Daarnaast is het een veelvoorkomend mechanisme dat als je de bovenarm niet meer goed vanuit het schoudergewricht opgetild kan worden, dat je de nekspieren (m.n. het bovenste trapeziusdeel, dus de spier van schouderblad naar achterhoofd) gaat inschakelen, met als gevolg nekpijn, overbelasting van je nekwervels en tussenwervelschijven). Gebruik je de bovenste trapezius meer, wordt de onderste trapezius minder gebruikt (van je middenrug naar je schouderblad), wat je klachten daar kan verklaren.
Ik hoop dat je een beetje een deskundig persoon treft.

Fianna

Fianna

07-11-2010 om 19:57

Joep

Ja jammer dat je heel ver woont, want volgens mij weet je er wel veel vanaf.
Toch denk ik niet dat het met de carpale tunnel syndroom te maken heeft omdat ik mijn onderarm vanuit mijn elleboog wel goed kan bewegen met voldoende kracht, volgens mij. De krachtsverlies komt echt vanuit mijn schouder/bovenarm. Ik voel ook vaak een moe en zwaar gevoel in mijn schouder/bovenarm. En die tintelende vingers kwamen veel later op zetten. Het begon met pijn en daarna krachtsverlies.
Ooit hier van gehoord: neuralgysche amyotrofie (syndroom van parsonage en turner).
Daar deed het me ook een beetje aan denken. Hoewel ik niet denk dat het dat is. Ik moet zeggen dat het van alles zou kunnen zijn. Ik hoop ook dat ik een deskundig iemand tref Zodra ik weet wat het is, laat ik het weten.

joep

joep

07-11-2010 om 21:31

Fianna

Mijn man twijfelt of ik er geen minnaar op na houdt. Wat ga je doen? wat opschrijven over iemand zijn schouderklacht. Wie dan? Ja dat weet ik ook niet precies. (Ik zag hem denken: ja ja).

Neuralgische pijn komt niet zo vaak voor, bij mijn weten en is niet echt te beinvloeden door beweging. In jouw geval kan je het opwekken door een armbeweging als ik het me goed herinner. Verder geven heel veel klachten in nek/schouder/arm gebied verschijnselen die op elkaar lijken, ook krachtsverlies. Zenuwpijn wordt vaker veroorzaakt door beklemming dan door ontsteking.
Ik heb de indruk dat je een instabiele schouder hebt, met bursitis, of tendinitis of artritis en evt bijbehorende spierspanningsklachten. Uiteraard kan neuralgische pijn wel, maar ik denk er persoonlijk niet direct aan.
Nou, we horen het wel, om bovenstaande reden houd ik het kort.

Fianna

Fianna

07-11-2010 om 21:41

Arme man

Haha joep, doe je man maar de groeten! Dat is het grappige van zo'n forum, allemaal discussies met mensen die je eigenlijk niet kent. Mijn man stelt ook wel eens vragen.

Nee, precies, het komt niet vaak voor die neuralgische pijn. Ik zet mijn geld op jouw vermoeden en hopelijk kom ik er snel achter. Super bedankt voor het meedenken!!

Fianna

Fianna

07-11-2010 om 22:07

Oa joep

nog even, en ik hoop dat je niet in huwelijksproblemen komt door mij, artritis daar herken ik ook veel van, maar dat zou toch op een rontgen of mri zichtbaar moeten zijn?
Wat een ingewikkeld lichaamsdeel de schouder!

joep

joep

08-11-2010 om 09:26

de kust is weer veilig. Een artrose is echt slijtage, dat kun je vaak duidelijk zien. Een artritis is meer een ontsteking, maar kan ook vrij licht aanwezig zijn. Soms is het enige wat je ziet een lichte bewegingsbeperking. Het duidelijkst, voor de leek zichtbaar, is soms een lichte verschil (1 cm) in m.n. de draaibewegingen van de bovenarm. Als je je armen (ellebogen 90 graden) naar buiten draait gaat dat met de pijnlijke kant net een stukje slechter. Ook kun je de pijnlijke minder goed op je rug krijgen.
Ga je vandaag naar je echo? Daarop kun je mn. de zachte structuren (spier-pees-slijmbeurs) op zien en waarschijnlijk krijg je er meteen tekst en uitleg over.
Veel succes hoor.

Fianna

Fianna

08-11-2010 om 12:12

Joep

we gaan gewoon verder met onze affaire.

'Als je je armen (ellebogen 90 graden) naar buiten draait gaat dat met de pijnlijke kant net een stukje slechter. Ook kun je de pijnlijke minder goed op je rug krijgen.'

Dat heb ik inderdaad, net geprobeerd, dat naar buiten draaien met gebogen ellebogen, heel duidelijk gaat dat minder. Doet ook wat pijn. Het lijkt ook of mijn schouderblad wat uitsteekt. Maar zijn dit niet dingen die de orthopeed allemaal had moeten bekijken?
De echo is pas volgende week dinsdag.
Bedankt hè!

Fianna

Fianna

08-11-2010 om 12:32

Hmm

Ik begrijp alleen dat bij arthritis sprake is van zwelling en dat heb ik niet. Het lijkt wel of ik een beetje van dit en een beetje van dat heb.

joep

joep

08-11-2010 om 12:32

Hoi

Orthopedie is een bijzonder specialisme. Zij kijken echt heel lokaal, weinig naar samenhang en eigenlijk zoals een automonteur die alleen naar de carroserie kijkt.
Het afstaan van het schouderblad is een verzwakking van een spier (serratus anterior). Deze zorgt voor de stabiliteit van het schouderblad. Als het schouderblad afstaat is de spier verzwakt, waardoor minder stabiliteit (en ook weer eerder problemen in de kop-komverbinding, van schouderblad naar bovenarm).
Ik geef graag antwoord op dit soort vragen, het is voor mij een kleine moeite. Ik kan mij voorstellen hoe vervelend het is, als je iedere keer moet wachten tot je verder kunt en niet weet waar je aan toe bent.
Trouwens niks voor jou Fianna, de gezondheidszorg? Je hebt er nu al zoveel uur zelfstudie opzitten.

joep

joep

08-11-2010 om 12:33

Zwelling

in een schouder kan je van buiten niet zien hoor.

Fianna

Fianna

08-11-2010 om 12:45

Kennis

Als je het toch een kleine moeite vindt, dan maak ik graag gebruik van je kennis en heb ik nog een vraag. Wat je zei over dat naar buiten draaien met ellebogen 90 graden gebogen, dat lukt duidelijk minder met linkerarm, kan dat ook op iets anders wijzen dan artritis?
Ik heb nl liever dat ik gewoon bursitis heb
Oke, zo'n zwelling zie je niet aan de buitenkant maar dus ook niet op een mri of rontgenfoto. Wel op een echo??
Het wachten is inderdaad vervelend. Weet ook niet goed wat ik met schouder moet, ontzien of gewoon normaal belasten enz.

Fianna

Fianna

08-11-2010 om 12:47

Gezondheidszorg

Ik ben te oud voor dat soort omscholing

joep

joep

08-11-2010 om 13:01

Ik zit hier

om wat nuttigs te doen (werkgerelateerd), dus liever even recreatief bezig zijn. Nee niet perse met een echo, een artritis vind je iha door de bewegingsbeperking op te sporen.
Zijn de bewegingen beperkt, dan is dit meestal een artitis, of artrose, maar daar ben je nog jong voor, schat ik in. Het enige waardoor dit anders kan ontstaan is aanleg (dat je altijd al 1 schouder hebt gehad die strammer is, niet zo waarschijnlijk maar het zou kunnen).
Wat je moet doen, is de arm niet zwaar belasten, dus zo pijnvrij mogelijk bewegen. Niet tillen, weinig kracht zetten. Alles wat niet (extra!) pijnlijk is gewoon doen. Verder de zaak zo mobiel mogelijk houden, dus wel enkele keren per dag de arm maximaal tot in zijn eindstanden bewegen. Vaak lukt dit het beste als je je handen in elkaar pakt en met de goede arm de slechte zo hoog mogelijk optilt. Ongeacht wat je hebt is dit heel belangrijk, stijfheid is voor een schouder heel ongewenst.
Uiteraard moet je toch je kinderen optillen, dus doe dit wel, maar voorzichtig, b.v. eerst je schouderbladen naar achteren doen (dan moet je de romp wat lager brengen, anders zijn je armen tekort. Hierdoor staat de kop-komverbinding het stevigst en kan er het minste mis gaan.

Fianna

Fianna

08-11-2010 om 13:17

Waardering

Ik waardeer het enorm hoor en ik leer er een hoop van.
Ik ben 37, maar wie weet is het artritis en is het allemaal te herleiden tot die val van 10 jaar geleden. En de orthopeed zei wel dat hij lichte sporen van artrose op de mri zag. Ik heb overigens ook heel duidelijk krachtsverlies als ik mijn ellebogen 90 graden gebogen heb en mijn arm met tegendruk naar buiten probeer te draaien
Ik ga er van uit dat de fysiotherapeut anders mbv testjes erachter kan komen of het wel of niet artritis is? Misschien moet ik een eerdere afspraak maken, zonder echo, om alvast naar mijn bewegingen te laten kijken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.