Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 10:30

Slapeloosheid, slaapmiddelen?

Ik zit weer in een periode dat ik beroerd slaap. Het inslapen is niet echt een probleem, het doorslapen wel. Ik word tussen 2 en 3 uur wakker en lig dan uren wakker, val tegen 6 in slaap, maar moet er dan weer bijna uit. Ik ben zoooo vreselijk moe en hou dit echt niet meer vol! In het verleden heb ik ik eerder dit soort periodes gehad, eigenlijk hielp niks. Ik weet wel waardoor het komt, spanningen.
Het enige wat ik nog nooit geprobeerd heb zijn slaapmiddelen en ik neig er nu wel naar om die te proberen. Ik kan nl niet meer, ben kapot. Iemand ervaring mee? Helpt dat bij doorslaapproblemen of alleen bij inslaapproblemen? Hoe verslavend is het? Voel je je wel uitgerust de volgende dag of ben je meer een zombie?
Wie weet raad?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Brianna F

Brianna F

11-10-2010 om 10:34

Ik lees mee

Herken me namelijk helemaal in jou. In slapen, rond 2 uur wakker, uren wakker liggen en rond de tijd dat je eruit moet weer inslapen. Gaaaaaaaaaaaaap

Sancy

Sancy

11-10-2010 om 11:59

Inslapen en doorslapen

Er zijn verschillende soorten slaapmiddelen op de markt. Er zijn middelen die je helpen inslapen, maar ook middelen die juist bedoeld zijn om je te laten dóórslapen. Als je naar de huisarts gaat met deze klacht, is het dus ook belangrijk om te weten waar het probleem precies zit.
Slaapmiddelen zijn verslavend en moet je vooral zo min mogelijk gebruiken. Kortstondig gebruik om de ergste gevolgen van slaaptekort (vermoeidheid) op te heffen en het juiste slaapritme weer te krijgen, komt regelmatig voor.
Maar als je de dieperliggende oorzaken niet aanpakt, zal dit niet de ultieme oplossing zijn. Ik zou zeggen: accepteer dat je wat slechter doorslaapt op het moment, probeer in ieder geval je dag- en nachtritme zo veel mogelijk te bewaren (niet overdag gaan slapen ter compensatie) en pak de achterliggende oorzaken aan.

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 12:18

Bedankt allemaal

Sinilind, ik heb magnesium en melatonine al geprobeerd, helaas...
Ik zal het met de huisarts inderdaad bespreken of ik een of ander pammetje kan krijgen (Berber, mensen hebben het ook over wijntje, sigaretje, lijntje enz).

Sancy, ik weet dat ik de achterliggende oorzaken moet aanpakken en dat slaapmiddelen niet dé oplossing zijn. Helaas kan ik de redenen voor mijn gepieker momenteel niet oplossen, heb er niet echt invloed op. Accepteren dat ik wat slechter slaap momenteel?? Ik vind het wel verder gaan dat 'wat slechter' slapen. Sinds ik kinderen heb, slaap ik sowieso al wat slechter, dat ben ik wel gewend, maar dit... Zoals ik al zei: ik ben helemaal op.
Ik heb 4 jonge kinderen en kan zo echt niet meer doorgaan.

Bluebell

Bluebell

11-10-2010 om 12:21

Ja precies berber...

daar ben ik het echt helemaal mee eens, en ik spreek uit(hele nare) ervaring.

Puck

Puck

11-10-2010 om 12:27

Berber

Ach, Berber, adem in, adem uit. Pammetjes worden zo vaak gebruikt om benzodiazepines aan te duiden. Wat heeft dat nu met een liefkozende verkleinnaam te maken. Overigens was ik heel blij met mijn pammetjes en heb ondanks dat ik het een jaar gebruikt heb helemaal niets, maar dan ook niets van een verslavend effect gemerkt. Dat kan dus ook.
Misschien zelf even een pammetje slikken om een beetje rustig te worden?

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 12:35

Puck en bluebell

Kijk dat is nou info waar ik misschien wat aan heb.
Vertel!
Gebruikten jullie die pammetjes voor slapeloosheid, of voor iets anders? Hoeveel? Enzovoort!

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 12:39

Euh nee berber

'Dus omdat \'mensen\' het over een lijntje hebben is het ook \'Pammetje\' '

Waar staat dat? Ik bedoel alleen te zeggen dat het niet zo ongebruikelijk is om verslavende middelen met een verkleinwoord aan te duiden. Val je er ook over als iemand het over een lijntje heeft?

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 12:51

okee, dan is het goed

Ik hoop het ook. Het liefst zonder pam's maar als het even moet, dan moet het.

Sancy

Sancy

11-10-2010 om 12:57

En toch

"Sancy, ik weet dat ik de achterliggende oorzaken moet aanpakken en dat slaapmiddelen niet dé oplossing zijn. Helaas kan ik de redenen voor mijn gepieker momenteel niet oplossen, heb er niet echt invloed op. Accepteren dat ik wat slechter slaap momenteel?? Ik vind het wel verder gaan dat \'wat slechter\' slapen."
Accepteer dat je de redenen voor je gepieker niet kunt oplossen dan? En ja, met accepteren dat je slechter slaapt is al veel gewonnen. Dan heb ik het niet over tegen jezelf zeggen "ik moet dit accepteren, ik moet dit accepteren" etc want dan ben je nog steeds niet ontspannen en leg je jezelf alsnog druk op, maar echt oprecht accepteren dat het nu eenmaal zo is zoals het is.

Julie

Julie

11-10-2010 om 13:55

Wel 's middags slapen

indien mogelijk. Dat haalde bij mij in elk geval de enorme druk van de ketel van het 's nachts goed MOETEN slapen. (bij mij een belangrijke factor van niet goed kunnen slapen)
En wat mij verder hielp was: de wekker zo zetten dat je 's nachts niet kunt zien hoe laat het is. Dat scheelt al een heleboel piekergedachten over hoe lang je niet geslapen hebt, en over hoeveel uur de wekker gaat.
En luisterboeken op mijn iPod. Zodat de kans dat je gaat piekeren kleiner wordt omdat je afgeleid (voorgelezen) wordt.

Heel veel sterkte. Ik heb nu een paar periodes meegemaakt en ik vond het verschrikkelijk, echt heel erg rot.

Puck

Puck

11-10-2010 om 14:03

Fianna

Nee, ik gebruikte mijn pammetjes niet om te kunnen slapen, maar als aanvulling op mijn antidepressiva. En in tegenstelling tot Berber heb ik ze wel liefdevol omarmd, om ze ook met evenveel liefde weer vaarwel te zeggen. De tips van Julie kan ik me ook goed in vinden. Ik denk dat slaapmiddelen even helemaal niets oplossen. Volgens mij wordt je van doorslaapmiddelen niet uitgeruster. Accepteer idd dat je niet kunt slapen en blijf je dan niet ergeren "shit, kom ik alweer slaap tekort, bah, ik vind het niet leuk dat ik neit kan slapen" maar ga gewoon een boekje lezen, maak een kopje thee of warme melk, ga wat t.v. kijken, muziekje luisteren, etc. en probeer een uurtje later weer te gaan slapen.

Benzodiazepines

Zijn idd heel erg gevaarlijk. Na een paar weken wordt aangeraden om te stoppen maar de ontwenningsverschijnselen komen dermate overeen met de oorspronkelijke verschijnselen waarvoor ze voorgeschreven zijn dat mensen er maar heel moeilijk vanaf komen.
Bij langdurig gebruik worden mensen helemaal in zichzelf gekeerd. Heel erg akelig. Familie van mij werd gewoon onaanspreekbaar, echt junkiegedrag.

m@ss

m@ss

11-10-2010 om 14:39

Fianna

Hoi,

ik ben 3 weken volledig ingestort door overspannenheid. Werd anti depresiva voorgeschreven maar de 1e pil viel zo verkeerd. meteen gestopt andere gekregen en weer van de kaart. Ermee opgehouden en verder met de oxezepam die nam ik ook voor de nacht in en als ik snachts wakker werd ik sliep dan zo weer verder. Ik lag ook uren wakker... Maar ik wilde ook van die oxezepam af en toen werden mij rescue druppels van Bach bloesem aangeraden. Die nam ik om meer te ontspannen. Zo ook voor het slapen gaan en als ik wakker werd oxezepam. Al na een week gebruikte ik gee oxezepam meer en zelfs de druppels niet meer. Ennnn ik kon weer gewoon slapen en uitslapen.

succes

Elisa Gemani

Elisa Gemani

11-10-2010 om 14:41

Fianna

Ik weet uit ruim 10-jarige ervaring hoe gruwelijk slapeloosheid/gebrek aan slaap kan zijn. Dan is het heel verleidelijk om naar de slaapmiddelen te grijpen maar ik zou die weg echt niet gaan bewandelen! Zelf heb ik ze bij wijze van hoge uitzondering eens voorgeschreven gekregen voor een week; ik heb toen wel redelijk geslapen maar ik voelde me er niet beter door (ze geven geen kwalitatief goede slaap; het is en blijft kunstmatig opgewekt) en ik was er toen al afhankelijk van. Ondanks diverse periodes van slapeloosheid/slecht slapen heb ik ze nooit meer genomen.
Ik gebruik nu melatonine. Verder accepteer ik idd dat de slaap soms moeilijk kan komen of dat ik niet door kan slapen. Ik probeer veel aan ontspanning te doen en aan stressreductie. Ontspannings- en ademhalingsoefeningen, een speciale CD, en als het nodig is slaap ik overdag een of twee uurtjes; althans, ik ga liggen en me proberen te ontspannen.
Jij bent net geopereerd en herstellende. Dan heb je je slaap wel hard nodig maar als dat 's nachts niet lukt, dan overdag. Ik sliep na mijn operatie ook nog overdag tot ruim een maand na de ingreep. Het is en blijft wikken en wegen want het is natuurlijk wel zo dat als je overdag te lang slaapt, je 's avonds slechter in slaap valt.
Pak de oorzaak aan dmv stressreductie op welke manier dan ook voor jou werkt; accepteer het slechte slapen en hou jezelf voor dat het maar tijdelijk is. Als je de behoefte voelt om overdag even te gaan liggen, doe dat dan. Maar ga niet aan de slaapmiddelen alsjeblieft; uiteindelijk lossen ze het probleem niet op en creeren ze een probleem erbij. Idem met alcohol, weed etc. Ik weet uit eigen ervaring alsmede die van talloze anderen hoe snel je verslaafd raakt en hoe moeilijk het dan is om eraf te komen. Sterkte!

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 15:00

Dank

jullie allemaal.
Sancy ea, even concreet. Hoe doe je dat stress reductie? Iemand ideeeen? Heeft het geholpen? Ik heb yoga geprobeerd in het verleden, niks, 's avonds wandelen, ook niks.
Overdag slapen is de meeste dagen geen optie, heb een baby en peuter thuis.
Overigens is het niet zo dat ik 's nachts lig te stressen, van: ik moet slapen, het lukt niet, naar de klok kijken enz enz. Ik heb al geaccepteerd dat ik wakker lig, geloof me. Ik heb al zo vaak periodes van slapeloosheid gehad, die acceptatie is er nu inmiddels wel. Het is alleen zoals Elisa het zegt, ik ben herstellende van 2 operaties met een complicatie. Ik heb mijn slaap zo hard nodig, ik ben zo vreselijk moe en op en gesloopt dat ik mezelf bijna niet meer ben. Ik ben echt bang dat als het nog langer duurt ik helemaal instort en dan ben ik nog verder van huis.
Daarom dacht ik, is er iets wat ik even een weekje kan nemen om even te kunnen bijslapen...

Elisa Gemani

Elisa Gemani

11-10-2010 om 15:21

Fianna

Ik heb zelf veel gehad aan een combinatie van haptotherapie en hypnotherapie. Alsmede een dagboekje/slaapboekje bijhouden. Zoonlief (vanaf zijn geboorte al een zeer slechte slaper) bij integratieve kindertherapie dus een combi van zelfhypnose, RET (rationeel-emotieve therapie), psychotherapie en nog wat andere dingen. Dit samen met melatonine, geen tv/computer meer na het avondeten, vaste bedtijden en een uitgebreid rustig avondritueel heeft hier voor ons allebei behoorlijk geholpen.
Stressreductie/stresshantering kan op heel veel verschillende manieren en het is een kwestie van kijken wat het beste bij jou aansluit.
Ik begrijp je heel goed hoor en ik snap je frustratie en angst. Ik heb de slaapmiddelen voor een weekje gekregen toen ik heel ver heen was en tja, op dat moment was het wellicht de enige oplossing op de korte termijn om te voorkomen dat ik compleet door zou draaien maar ik zou het toch eerst op een andere manier proberen. Misschien iets als Valdispert oid? Iets op natuurlijke basis (hop, passiebloem, valeriaan) om te ontspannen? Samen met een beker warme melk met honing?
Kan je niet overdag voor een paar uurtjes een oppas krijgen zodat je even bij kan tanken? Je bent echt nog niet genoeg hersteld om fulltime voor 2 kleine kinderen te kunnen zorgen; zeker niet als je niet goed slaapt. Ik was pas na 6 weken in staat om mijn zoontje weer thuis te kunnen hebben en ik was in betere conditie dan jij denk ik zo... Kan je man niet overdag bijspringen of heeft hij al zijn verlof opgebruikt.
Probeer echts iets te doen aan de oorzaak van je spanningen en probeer een manier te vinden om ook overdag meer rust te krijgen. Het is makkelijker gezegd dan gedaan maar alleen dan voorkom je dat dit hele proces nog langer gaat duren...

Sleepy

Sleepy

11-10-2010 om 18:53

Slaappil

Ik heb temazepam, 10 mg, om beter te kunnen slapen bij noodgevallen. Na 1 week elke dag slikken merkte ik al dat het minder werkte... Maar als je dan weer stopt bouw je die verslaving weer snel af.Bij mij tenminste Na een paar weken werkt het wel weer.
Nadeel vind ik dat ik er nogal depri van wakker word.Maar soms moet je even bijslapen, dus het helpt wel. Ik gebruik ze niet meer elke dag.
Ik had eerst een ander slaapmiddel, maar daar werd ik nog meer depri van, ben even vergeten hoe het heette.
Ik ben normaal ook elke nacht wakker, om ong 3 uur, en dan word ik pas na een uur weer moe. Het helpt om wat warme melk te drinken dan, en in gedachten terug te tellen van 100 naar 0, terwijl je in gedachten de cijfers schrijft. Dat houdt mijn hersenen blijkbaar bezig zodat ik niet ga piekeren en dan toch sneller in slaap val. Althans, na een uur.

Astrid

Astrid

11-10-2010 om 19:36

Al jaren slecht slapen

Ik heb hier al jaren Oxazepam en Diazepam liggen. Diazepam werkt bij mij alleen voor de hoofdpijn, dus ik heb altijd een doosje bij me i.p.v. Paracetamol, maar voor het slapen doen ze beide niks. Soms doe ik weer eens een poging en gebruik ze een aantal dagen, soms helt het, meestal niet. Als ik onrustig ben wil ik er overdag ook weleens 1 slikken, maar ook met weinig resultaat. Van Oxazepam weet ik het niet, maar Diazepam is bij mij totaal niet verslavend. In tijden van rug- of hoofdpijn slik ik ze 5x per dag en dan een paar weken. Daarna kan ik net zo makkelijk weer stoppen.

Ik heb een half jaar geleden van de psychiater voor mijn slaapproblemen 5mg Melatonine gehad, maar ook dat werkt maar soms. Ik heb geen last van niet in slaap komen, maar na 15 min. slapen wordt ik gillend wakker, roep dat ik stik, sla daar bij mijn man (echt heel hard) en ren naar de badkamer om water te drinken omdat ik anders stik. Dit is nu al 15 jaar zo en bijna elke nacht. Na zo'n aanval slaap ik soms meteen in, maar meestal pas weer 2 uur later. Er zijn ook nachten met 3 aanvallen per nacht. Oorzaak? Geen idee.

Ik zou bijna een moord doen om eens normaal te kunnen slapen. Heel af en toe heb ik eens een nachtje. Echt om gek van te voren.

joep

joep

11-10-2010 om 19:51

Meer melatonine /haptonomie

Fianna. Wat ik zelf doe is steeds als ik wakker wordt een nieuwe melatonine pakken. Ik slaap dan binnen een half uur, ipv dat ik uren wakker lig. Dus als ik 3 keer wakker wordt pak ik er 3. Daar krijg je niks van.
Slaap wanneer je kan, dag of nacht dat maakt niet zoveel uit.
Verder kun je m.b.v. haptonomie heel goed leren hoe je je lijf kan ontspannen en je gedachten dus kan stoppen. Dat kan met joga b.v. ook wel, maar bij haptonomie leer je het zelf.
Ik denk verder dat je eens goed moet kijken hoe je je problemen (waarvan mij vaag bijstaat dat je ze hebt)op kan lossen, dus dat je tenminste maar een plan hebt. Stress is bij jou denk ik niet dat je zoveel moet doen, maar dat je zoveel zorgen hebt.
Hoe gaat het met je schouder, weet je al wat??

joep

joep

11-10-2010 om 20:04

Slaaphouding

Ik zat ook nog te denken: als je niet goed kan liggen kan je ook niet slapen natuurlijk, misschien kun je, als je schouderklacht nog aanwezig is, misschien beter blijven zoeken naar een goede pijnstiller, dan naar een slaapmiddel.

Guinevere

Guinevere

11-10-2010 om 20:11

Eens met joep

Ik ben een beetje laat bij deze discussie. Ik wil me volledig aansluiten bij Joep. Je kunt melatonine ook nemen als je 's nachts wakker wordt! En als dat gebeurt, en je dreigt wakker te liggen: snel een dosis, suf boekje lezen, anderszins ontspannen en je bent zó weer onder zeil, in elk geval binnen een uur.
Overigens: er bestaat tegenwoordig ook "doorslaap"melatonine, ik vermoed dat dat spul langzamer vrijkomt. Van die pammen heb ik gelukkig geen verstand.

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 20:15

Ben ik weer

erg bedankt voor het meedenken

Elisa,
Valeriaan etc heb ik ook al geprobeerd. een oppas overdag gaat me echt niet lukken. Ik heb er al moeite mee om een oppas te vinden als ik naar het ziekenhuis moet oid. Is gewoon even lastig dat iedereen in mijn vriendenkring zo veel werkt. En inderdaad je hebt het goed geraden het verlof van mijn man is op.
Op dit moment kan ik echt niks doen aan de oorzaak van mijn spanningen. Zoals joep al terecht opmerkt: het zijn zorgen, is geen stress. Het heeft er alles mee te maken dat ik wrs 3 operaties voor de boeg heb, met weken hersteltijd, niet weet hoe ik dat moet oplossen met 4 kinderen, waaronder 1 baby (die ik dan weken niet kan tillen), in februari mijn contract afloopt en niet verlengd wordt. Ik snel een nieuwe baan moet vinden anders trekken we het financieel niet, ik maar voor 2 dagen opvang heb voor de kinderen en er bijna geen werk is voor 2 dagen en ik maar 3 maanden WW krijg omdat ik pas weer kort op de arbeidsmarkt ben (was daarvoor tbm-er). En ik weet niet wanneer ik geopereerd word, kleine kans dat ik word aangenomen (stel dat ik wat vind) met dat alles voor de boeg. Kortom, zorgen en gepieker. Ik lig er dus echt wakker van. Het is dus niet iets wat ik nu zo 1,2,3 kan oplossen.

joep, wat jij zegt doe ik ook al, elke keer als ik wakker word melatonine nemen, ook dat helpt niet zelfs niet als ik zo'n 5 mg neem. Wat mijn schouder betreft: de orthopeed is er vrijwel zeker van dat het een gescheurde pees is (ik merk nu ook steeds meer afname van kracht) en dat zou een operatie betekenen. Over ruim 2 weken een mri.
Haptonomie, dat zou wat kunnen zijn. Ga meteen even kijken wat het is. Ik zit dan wel weer met een praktisch probleem, waar laat ik de kinderen als ik er heen moet...
Oja, warme melk, ik gruwel er van

Astrid, wat een krankzinnig verhaal zeg! Jemig!

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 20:21

Guinevere en joep

joep, je hebt gelijk die schouder helpt ook niet, maar de pijn is nu echt heel veel minder en dat is ook het probleem denk ik niet. Voor de nacht heb ik nu 100mg diclophenac en dat werkt wel beter. Ik heb daar 2 nachten redelijk op geslapen maar word nu toch wakker en blijf wakker vanwege gepieker.
Guinevere, ik doe dat dus al die melatonine 's nachts innemen. Heeft totaal geen effect.

Okee, ik moet dus leren 's nachts niet de piekeren. Ik ga kijken wat haptonomie voor me kan betekenen. Maar tot die tijd (want dat dus nog wel een aantal weken duren voordat dat helpt en dat houd ik niet vol) zoek ik naar iets wat me enkele nachten laat doorslapen. Dus echt niet iets voor op de langere termijn. Misschien toch een of andere pam. Ook al zou ik me wat depri voelen de volgende dag, is beter dan nu. Ik heb een keer eerder zo'n heftige periode van slapeloosheid gehad, en door dat slaaptekort zat ik op het randje van een depressie.

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 20:24

Elisa

Ik zie dat haptonomie en haptotherapie hetzelfde is. Ook jij bedankt voor de tip.

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 20:29

Sleepy

Die temazepam helpt dus wel, ook al voel je je een beetje depri bij wakker worden. Trekt dat wel bij?
Dat het na 1 week minder wordt vind ik niet zo erg. Een week even slapen lijkt me heerlijk!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

11-10-2010 om 20:41

Fianna

Voor praktische problemen is altijd een oplossing te vinden Je zit toch nu in de ziektewet en komt er dus voorlopig ook niet uit. Dan krijg je je loon toch doorbetaald in de vorm van ZW uitkering? Ik zou me voorlopig echt niet bezig houden met werk, (nieuwe) baan etc. Je eerst volkomen richting op herstel, operaties en nog meer herstel. Niet op (nieuw) werk.
Je kan thuishulp krijgen van de thuiszorgorganisatie. Of iets in de vorm van gespecialiseerde gezinshulp. Had ik ook. Kan je de kinderopvang niet uitbreiden? Desnoods met gastouderopvang oid? Of bel Humanitas of Kidsathome of een dergelijke instantie om te zien of zij iets voor je kunnen betekenen. Waar een wil is, is een weg.
Zet alles op een rijtje en probeer oplossingen te bedenken. Overdag. Zo schrijf je het van je af en je kan beter en helderder nadenken alsook dat je hier niet meer zo erg van wakker hoeft te liggen.
Diverse therapeuten komen trouwens ook aan huis. Informeer hierover eens bij je thuiszorgorganisatie.
Echt, ik heb zelf wel voor zwaardere vuren gestaan en heb ondervonden dat er altijd licht gloort aan de horizon. Laat anderen met je meedenken om oplossingen te verzinnen en laat het verder zo veel mogelijk los.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

11-10-2010 om 20:47

Fianna

Als je het echt niet meer trekt dan ga je toch naar de huisarts en laat hem/haar je adviseren? Als hij wel denkt dat je geholpen bent met een weekje slaappillen, soi. Maar verwacht er echt niet te veel van. Hou er ook rekening mee dat je man dus 's nachts degene zal moeten zijn die er uit moet als er iets met de kinderen is. Als hij er niet is mag je geen slaapmedicatie nemen. Dat is niet verantwoord. Ik heb mijn slaapmedicatie toen alleen gekregen omdat mijn zoontje in een pleeggezin zat; anders had ik ze niet gekregen als alleenstaande moeder.
Maar probeer vooral overdag meer rust en ruimte te vinden voor je herstel en voor een oplossing zoeken voor je problemen. Zodat je er 's nachts niet wakker van hoeft te liggen en je lichaam en geest voldoende gelegenheid krijgen om bij te tanken.

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 20:51

Elisa

Ik ga over anderhalve week weer werken. Met mijn schouder kan ik nl op zich wel werken. Het is dus helemaal niet zeker dat ik in februari in de ziektewet zit.

Ik blijf toch tegen praktische problemen oplopen. Ook al zou ik aanmerking komen voor thuiszorg (en volgens de gemeente kom ik dat niet, vanwege gezonde partner) dan nog heb ik er niet veel aan, behalve als degene om half 7 's ochtends wil beginnen, dan gaat mijn man de deur uit (en nee, hij kan echt niet later beginnen) en worden mijn kinderen wakker.
Kinderopvang uitbreiden: ze staan op de wachtlijst, kan wel anderhalf jaar duren en bovendien, wie brengt ze er heen 's ochtends als ik niks kan doen. En het kost veel extra.
Op dit moment zie ik alleen maar beren op de weg. Er zullen vast oplossingen zijn, alleen zie ik die nog niet. Ja, de loterij winnen en een au pair nemen

Fianna

Fianna

11-10-2010 om 20:54

Elisa

het is een vicieuze cirkel waar in ik zit. Ik moet oplossingen verzinnen, kan niet meer helder denken omdat ik zo moe ben, waardoor ik me down ga voelen, vooral 's nachts alles somberder in zie, nog slechter slaap enz.
Ik ga ook naar de ha. Ik wilde alleen wat ervaringen horen. Mijn ha is nl iemand bij wie je zelf met dingen moet komen.

joep

joep

11-10-2010 om 21:07

Tobben

Als ik lig te tobben werkt melatonine bij mij ook niet echt hoor. Ook het ontspannen niet zo, want het probleem blijft. Ik denk dat goed is om even een grote lijn uit te zetten, voor de toekomst. Je kan tenminste 6 maanden niet werken, ruim geschat. Hoe kan je dan in de tussentijd rondkomen? Als je dat weet, heb je er al een beetje grip op. Hoe konden jullie rondkomen toen jij nog thuisbleef? Kan je minder uitgeven? Hoe weinig dan? Kan je man meer werken? Kan je van familie een bedragje lenen? Kun je iets verkopen? Kan je je kinderen een poosje 2e hands kleden, kan je abonnementen opzeggen? enz..
Je lijf kan maar 1 ding tegelijk, dus of nadenken, of herstellen. Als je beter slaapt kom je ook met betere oplossingen, maar pas als je precies weet hoe je een en ander gaat doen, kan je van je lijf verwachten dat het weer een beetje mee gaat werken.
Verder kunnen wij goed met je meedenken, wij zijn niet moe.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.