Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Moemie

Moemie

23-08-2015 om 14:13

Tips voor na ooglidcorrectie

Deze week onderga ik een ooglidcorrectie. Wie heeft er tips wat ik erna het beste kan doen qua zalfjes, koeling tegen zwelling, littekens e.d.? Hoelang kan ik niet werken? Zelf heb ik er 3 dagen uitgetrokken dat lijkt me genoeg, is dat ook zo?. Wanneer kan ik weer lenzen dragen? Ik ga het uiteraard ook nog bij de arts vragen maar zou het fijn vinden al wat van jullie ervaringen te horen. Alvast bedankt!

angel3

angel3

23-08-2015 om 14:40

ligt eraan

Als je het geen probleem vindt om te gaan werken met eventueel hechting er nog in en blauwe plekken en wat zwelling dan is 3 dagen wellicht voldoende. Zalfjes mogen alleen als de wond echt dicht is. Je kunt koelen met van die koelpacks. Het zal wel gezwollen zijn.
Lenzen mogen ook pas als de hechtingen eruit zijn maar als je echt moet trekken aan je oogleden dan moet je volgens mij wel echt nog voorzichtig zijn. Voor je het weet trek je het open. Dus al met al....3 dagen lijkt me wat rooskleurig. Succes!

Theekopje

Theekopje

23-08-2015 om 17:37

Erwtjes

Ik heb het een aantal jaren geleden gedaan. Ik zag er nog wel zeker een week uit alsof ik in elkaar geslagen was, hou daar rekening mee.
Koelen met diepvrieserwtjes beviel mij beter dan een coolpack. Erwtjes vormen zich beter naar je gezicht.

ik denk dat 3 dagen optimistisch is

Mijn moeder heeft snel/lang blauwe plekken en heeft er echt 2 weken uitgezien als een bokser met van die paars/zwarte ogen.
Mijn collega dacht ook na 3 dagen te komen werken maar dat viel dr zo tegen, lukte ook niet. ( bukken/tillen etc deed zeer).Die had wel minder zwelling en minder blauwe plekken maar je kon t nog heel goed zien. Ze vond hele zachte koelpacks t fijnste. Ik heb met een operatie aan mn gezicht een zak appelmoes op mn gezicht gedaan die net neit meer bevroren was, beetje slushi idee. Dat vormde lekker en kon z\o alle plaatsen koelen.
Arnicadruppels schijnen wel te helpen, daar moet je wel van te voren mee beginnen.

Emma

Emma

23-08-2015 om 19:36

Zonnebril

Mijn collega heeft zeker een week met een zonnebril rondgelopen. Je schijnt ook echt te moeten wennen aan de hoeveelheid licht ineens (nu die hangende oogleden weg zijn). Maar het camoufleert dus ook eea.

Na een Ooglidcorrectie

Ik wil ook binnenkort een ooglidcorrectie laten uitvoeren.
Ik heb veel informatie gevonden op http://www.ooglidcorrectiekosten.nl/antwoorden-op-vragen-ooglidcorrectie/

Laat eens op forum weten hoe het gegaan is.

Moemie

Moemie

24-08-2015 om 22:10

Dank jullie wel

Bedankt voor de tips en adviezen die ik van jullie heb gekregen. Ik laat zeker even weten hoe het is gegaan Leonp. Mijn collega's zijn erg begripvol en willen dat ik langer thuisblijf voor beter herstel. Ik heb besloten het aan te kijken en ga uit van 3 dagen en mogelijk iets langer (dit is incl. Weekend) Graag hoor ik nog meer ervaringen....

Yura

Yura

25-08-2015 om 12:16

Vitamine C

Ik heb het onlangs gedaan. Moest een week (dacht ik) vantevoren vitamine C gaan slikken, van die hoge doseringen, van die bruistabletten en ook daarna nog ermee door gaan, weet niet meer hoe lang. Verder heb ik extreem veel gekoeld de eerste dag. Gewoon de hele dag eigenlijk en de 2e dag ook nog bijna de hele dag. Dus niet elk uur even erop, maar eerder andersom. Ik heb nauwelijks zwelling en blauwe plekken gehad, ook geen enkele pijnstiller hoeven slikken. Ik had op zich wel kunnen werken. Kreeg alleen na een paar dagen hoofdpijn van mijn bril, omdat ik normaal ook lenzen heb en die sterkte net wat beter klopt. Ook heb ik geen auto gereden, want je kunt je ogen niet goed bewegen om te kijken omdat er pleisters op zitten. Toen de hechtingen eruit waren heb ik gelijk mijn lenzen weer in gedaan, was geen probleem.
Na 3 dagen werken kan dus wel, je loopt alleen wel met pleisters op je ogen, maar als je een bril op hebt valt dat niet heel erg op. Als je werk hebt waarbij je moet bukken en sjouwen kan het niet. Bukken kun je echt een tijdje niet doen. Je merkt pas hoe vaak je bukt als je het niet mag.

Moemie

Moemie

29-08-2015 om 12:57

Oeps dat viel tegen

Het is inmiddels achter de rug. Afgelopen donderdag geopereerd. De operatie was pijnloos, merkte er nauwelijks iets van, was plaatselijk verdoofd. Maar na de operatie kreeg ik een erg brandende pijn, en dat terwijl ik echt een hoge pijngrens heb. Dat had ik niet verwacht. Ook heeft 1 oog nog anderhalve dag gebloed. Inmiddels heb ik ook behoorlijke zwellingen onder mijn ogen en is mijn neus ook gezwollen en wordt eea blauw/geel. Ik denk dat ik toch iets te optimistisch ben geweest mAar het komt vast goed! Bedankt nogmaals voor jullie tips.

Wikke

Wikke

29-08-2015 om 20:32

beterschap!

Beterschap en doe maar rustig aan komende week en zet er niet teveel druk op met bukken en tillen.

Ervaring

Ik heb mijn ooglidcorrectie drie jaar geleden laten uitvoeren. De operatie mocht geen naam hebben, geen centje pijn. Daarna heel veel gekoeld met twee boterhamzakjes met diepvriesdoperwtjes. Ik had een week vrij genomen van mijn werk, en na zo'n drie dagen kon mjn zonnebril al af. Weinig blauwe plekken, weinig zwelling. Kortom: Het is me alles meegevallen.

Yura

Yura

08-09-2015 om 10:23

Geluk

Oeps dan heb ik blijkbaar geluk gehad. Ik roep tegen iedereen dat het een fluitje van een cent was en dat ik het jaren eerder had moeten doen. Maar ik begrijp dat dat niet bij iedereen zo is, dus ik zal me voortaan een beetje inhouden Hoe gaat het inmiddels?

Moemie

Moemie

08-09-2015 om 18:33

Helemaal goed, dank je wel Yura

Hallo Yura,

Inmiddels gaat het weer prima met me. De hechtingen zijn verwijderd en om eerlijk te zijn vind ik het nog niet mooi, maar dat schijnt tijd te kosten om goed te genezen. Ik heb nog wel wat last van de littekens. Bij mijn ene oog trekken ze een beetje. MAAR......ik heb fantastisch zicht !!! Er gaat een wereld voor me open. Geen "vellen" meer voor mijn ogen, alleen daarom zou ik zo weer de pijn doorstaan. Ik ben er erg blij mee.

Katniss

Katniss

08-09-2015 om 19:52

Littekens

Hoe zien die littekens er na verloop van tijd uit? Zitten die in de 'boog' van je ooglid? Ik merk zelf de laatste tijd dat het omhooghouden van mijn wenkbrauwen wel erg veel energie gaat kosten, regelmatig hoofdpijn en zo. Eigenlijk was het plan om nog een paar jaar te wachten met een ingreep, maar ik word het wel wat zat. Het lijkt me ook wel mooi om mijn ooglid weer eens te zien
Wat me ook een beetje tegenhoudt is de kans dat het 'mislukt'. Straks snijdt zo'n man/vrouw scheef en heb je vervolgens een verpest uiterlijk. Of is dat risico heel klein? Hoe hebben jullie de arts uitgekozen?

Moemie

Moemie

08-09-2015 om 22:26

Katniss

Op dit moment zijn de littekens nog vers maar ik weet van mijn arts dat deze over 3 maanden helemaal bijgetrokken zullen zijn er dat ze dan idd in de boog van mijn ooglid zitten. Hetgeen wat jij omschrijft heeft mij doen besluiten de ooglidcorrectie te laten doen. Hoofdpijn, het omhooghouden van mijn wenkbrauwen, oogontstekingen doordat mijn wimpers door de overhangende oogleden in mijn ogen kwamen, problemen met mijnlenzen etc. Ik geloof niet dat de operatie kan mislukken of in ieder geval dat het risico erg klein is. Ikzelf ben in eerste instantie naar mijn huisarts gegaan. Hij heeft het hele traject voor mij uitgestippeld en geregeld. Ik vond de naweeën van de operatie (dus niet de operatie zelf) tegenvallen, maar ben uiteindelijk blij dat ik doorgezet heb. Veel succes Katniss, gewoon doen hoor!

Elisa Gemani

Elisa Gemani

09-09-2015 om 00:09

Ooglidcorrectie

Mijn moeder heeft een paar jaar geleden op haar 78e een ooglidcorrectie laten doen en vond de hele ingreep erg meevallen, net als het herstel. Ze had slechts twee weken last van blauwe plekken en wat zwelling en na een paar maanden zag je ook niets meer van de littekens (deze hersteltijd staat er ook voor). Het resultaat is prachtig; heel natuurlijk en ze is er dolblij mee. Als mijn oogleden ook zo gaan hangen (waarschijnlijk wel omdat er ook een genetische factor meespeelt) ga ik het ook zeker laten doen en dan niet pas als ik in de 70 ben Zij heeft het laten doen in hetzelfde oogziekenhuis in Utrecht als waar ik mijn ogen heb laten laseren. Kost wel wat maar ze hebben daar de meeste kennis, de beste technologie en de meest gespecialiseerde artsen. Je hebt maar een paar ogen tenslotte Moemie, fijn dat jij er ook zo blij mee bent!

Yura

Yura

11-09-2015 om 13:25

Goed inlezen

Fijn dat het nu goed gaat. Dat trekken houd je wel een tijdje, mij was geadviseerd om dagelijks het ooglid te masseren met een beetje creme (maakt niet uit wat voor). door de massage blijft het weefsel soepel.

Katniss: Google op de naam van de arts en lees over ervaringen. Je hebt zelfs een ooglidcorrectie-forum. Het duurt inderdaad wel een maand of 2/3 voor eea helemaal goed in vorm is, er blijft een tijdje een lichte zwelling. Van het litteken zie je bij mij nu na 8 maanden helemaal niks meer, zelfs zonder make-up.
Enige dat ik merk is dat ik mijn wenkbrauwen heel goed moet bij houden, want er is nu een stukje huid weg, dus uit de lijn springende haartjes kunnen nu soms bijna halverwege mijn bovenooglid zitten.
Let op dat je naar een plastisch chirurg gaat en niet naar een huisarts of oogarts, deze voeren de operatie ook wel eens uit, maar een plastisch chirurg heeft veel meer ervaring in mooi hechten.
Ik heb het trouwens gelijk gecombineerd met 2 moedervlekken weg halen. Ik had daarvoor een verwijzing voor een dermatoloog liggen, maar ik had ook gehoord dat een plastisch chirurg dat veel mooier kan. En inderdaad, ook dat is supermooi, kan niet eens meer aanwijzen waar ze zaten.

BX

BX

11-03-2019 om 17:50

super

Ik ben hier geweest Hofkliniek en ben er nog steeds erg blij mee.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

21-03-2019 om 10:54

Ervaring

De ingreep is gedaan door de oogarts. Het resultaat ziet er nu al prima uit ( anderhalve week na de ingreep.

Die prikken vond ik wel erg vervelend zeg. Ook de gedachte aan scherp materieel zo dicht bij mijn ogen, brrr.).

Nu blijkt uit te komen wat een medewerker van de poli al aankondigde na de tranentest. Na de ingreep droge ogen... Heb net de assistente gebeld, moet nu kunsttranen gebruiken. Dat is dan wel weer jammer...

Kaaskopje

Kaaskopje

02-04-2019 om 09:23

Wilgenkatje

Sluiten je oogleden nog wel goed dan? Als je droge ogen hebt, vraag ik me dat af.

Koffiekop

Koffiekop

02-04-2019 om 10:45

Ervaring zus

vorige week dinsdag geholpen. En met jullie adviezen in het achterhoofd de eerste twee dagen in de weer geweest met diepvrieserwtjes. Ieder half uur 5 - 10 minuten koelen. Resultaat: nauwelijks blauwe ogen, nauwelijks zwelling. Vandaag mogen de hechtingen eruit, ben erg benieuwd, maar het was nu al te zien dat het resultaat heel mooi is.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

02-04-2019 om 15:05

Ja hoor Kaaskopje

En ik was te snel bezorgd over die droge ogen, ze reageerden gewoon nog wat gevoelig, Vandaag is de ingreep drie weken geleden en het gaat goed.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-04-2019 om 20:01

Oh gelukkig

Ik ken iemand die echt hangende oogleden had, omdat de spiertjes het niet goed deden (simpel samengevat). De remedie was een soort overcorrectie, waardoor het ooglid niet sloot. Dat was ook onplezierig, omdat ze daardoor niet goed kon knipperen en te droge ogen had. Je zult het maar hebben.

Jammer dat ik deze link pas net ontdekt heb! Er staan zoveel goede tips. Ik heb
eergisteren een correctie van mijn oogleden (boven) laten doen, ingreep geen centje pijn, maar ik heb wel ontdekt dat de hechtingen per oog verschillend zijn. En dat daardoor mijn ogen  niet symmetrisch zijn. Iemand daar ervaring mee?
Verder heb ik goede info gevonden (te laat voor mij helaas) van het
UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen): 
Een week voor de ingreep 1000 mg vitamine C (bruistabletten) en Arnica (druppels)
gebruiken. Dit voorkomt bloeduitstortingen. Beide tot één à twee weken na de operatie gebruiken.
Voor mij is het te laat maar misschien heeft iemand anders  er iets aan!

Hoi, ik heb 5 dagen geleden een ooglidcorrectie laten doen. En ik vind het heel erg tegenval het herstel. Ik heb de hele dag last van branderige ogen. En kan mn wenkbrauwen niet meer omhoog doen. Denk ook dat t niet goed is gedaan...
Kan wel janken van spijt....😢

Catharina69 schreef op 01-04-2022 om 19:02:

Hoi, ik heb 5 dagen geleden een ooglidcorrectie laten doen. En ik vind het heel erg tegenval het herstel. Ik heb de hele dag last van branderige ogen. En kan mn wenkbrauwen niet meer omhoog doen. Denk ook dat t niet goed is gedaan...
Kan wel janken van spijt....😢

Je kunt beter een nieuwe discussie openen, anders gaat de oude en jouw nieuwe vraag door elkaar lopen. Als je een nieuwe discussie opent dan haal ik deze weg. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.