Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

bezorgde vriendin

bezorgde vriendin

11-03-2012 om 17:49

Waar begeleiding eetstoornis bij diabetes!

De dochter van een goede vriend (meisje is 16/17 jaar oud) heeft sinds een aantal jaar diabetes type 1.
ZE heeft helaas de afgelopen tijd een eetstoornis ontwikkeld die te laat onderkent is.

Haar ouders zijn nu heel hard op zoek naar een plek waar ze behandeld kan worden. Ze zit nu tijdelijk in een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, maar dit is absoluut niet de plek waar ze thuis hoort.
Dek kliniek voor eetstoornissen in de buurt heeft pasover 6 weken plek, en heeft geen ervaring met diabetes patienten.....

Is er iemand die deze problematiek kent, en een adres of instantie weet waar deze kennis van zake op beide gebieden er wel is???

Een bezorgde vriendin

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tineke

Tineke

11-03-2012 om 18:09

Ervaring of deskundigheid

Hoewel de ervaring er misschien niet specifiek is, zal er wel de deskundigheid zijn. In een eetstoorniskliniek werken gewoon artsen en dietisten, met gewone opleidingen en alles deskundigheid in huis die nodig kan zijn. Ik zou dus volledig op die deskundigheid vertrouwen.
En zes weken, dat is vrij vlot, fijn ook dat het in de buurt kan, en niet aan de andere kant van het land.
Sterkte, het is geen makkelijke weg, maar heb vertrouwen.

bezorgde vriendin

bezorgde vriendin

11-03-2012 om 18:24

Deskundigheid

Ze is net opgenomen geweest in een speciale diabetes kliniek voor jongeren, waar ze de eetstoornigs hebben gecontateerd, maar niet kunnen behandelen. Daar vandaan is ze dus opgenomen op een psych afdeling van een ziekenhuis. Daar kunnen ze met beide problemen niets, en het zoeken nu is naar een geschikte plek.

6 weken is misschien snel, maar 6 weken niets doen kan niet, en thuis is het onhoudbaar.....

Ik hoop gewoon zo dat iemand een adres weet waar men ervaring heeft met deze problematiek....

Tineke

Tineke

11-03-2012 om 19:01

Linkje

http://pannadia.blogspot.com/
http://www.proud2bme.nl/stories/The_story_of.../Diabetes_en_eten
In elk geval is het geen onbekende combinatie, het een triggert het ander. Als ik de ervaringsverhalen lees, moet er inmiddels dus ook best wel ervaring zijn.

bezorgde vriendin

bezorgde vriendin

11-03-2012 om 20:28

Kaatje

En dat is dus nu net het probleem. Het komt relatief vaak voor in deze combinatie, en toch is er geen plek waar ze terecht kunnen voor behandeling of informatie.

Vandaar mijn vraag hier naar ervaringsdeskundigen.Googlen hebben de ouders natuurlijk ook al gedaan.

Tineke

Tineke

11-03-2012 om 21:06

Voor zover ik weet

Er zijn geen specialisten speciaal voor deze combinatie. Geen speciale klinieken met zorg voor deze combinatie. Toch, maar dat is mijn persoonlijke mening, denk ik dat behandeling bij de gewone eetstoornisklinieken wel de enige redding kan zijn. En of het nou de Ruyterstee is, of Rintveld, of welke dan ook, het is overal zowel goed als verschrikkelijk. En dat verschrikkelijke zit in de ziekte zelf. De weg is lang en moeilijk, en vraagt veel geduld, van iedereen.
Sterkte.

Maar

Als deze combi vaker voorkomt, dan zal via een gespecialiseerde kliniek de expertise wel te vinden zijn.

En ja, je kunt niet voor elke moeilijke combi specialisten kweken. Elk eetprobleem is er één, met z'n eigen combi's en narigheden. En het is heftig en zwaar als het in je omgeving voorkomt. Ik wens hullie heel veel sterkte.

Google

Zou google niet wat te algemeen zijn om dit soort specifieke informatie op te sporen? Heeft je vriendin al eens wat gerichter gezocht, bijvoorbeeld via de DVN of via het diabetesforum? En wat heeft de behandelend arts of diabetesverpleegkundige voor ideeën? Is er een (kinder)psycholoog betrokken bij de behandeling?
n@nny

anoniem

anoniem

12-03-2012 om 15:40

Info

Allereerst 6 weken wachten op opname in een kliniek voor eetstoprnissen is kort. Bij de kliniek waar ons famileilid zit was de wachttijd 2 maanden. Zo wie zo komen alleen mensen die in een onhoudbare situatie zitten voor opname in aanmerking, het is namelijk geen verblijfplek, maar een behandelplek en alleen als je zeer gemotiveerd bent lukt het om de zwaren behandeling te volgen. Ik geloof dat ongeveer 25% de eindstreep haalt, dwz. niet voortijdig afhaakt.
Bijna alle jongeren die voor opname in aanmerking komen, hebben levensgevaarlijke gezondheidsproblemen, dus je hoeft denk ik niet op een snellere opname te rekenen ivm diabetes.
Bij de kliniek waar ons familielid verblijft, hoort oa ook een huisarts; de patienten zitten verplicht bij haar. Ik kan mij bijna niet voorstellen dat daar nooit patienten met diabetes bij zitten. Arts kan net zo als een "gewone"huisarts toch met vragen bij een internist terecht? Als de kliniek goed bekend staat zou ik gewoon daar heen gaan. Eventueel kan je vriendin nog de "gewone" huisarts vragen of er ook nog andere klinieken in de regio zijn, en dan voor informatie bellen. Het is met name in de afbouw periode, die ook een paar maanden duurt, erg fijn als patient in de eigen regio zit, je kunt dan makkelijker je sociale leven weer op gaan pakken. Ook kunnen vrienden ed, makkelijker op bezoek komen, een opname duurt maanden.Veel sterkte voor je vriendin en haar gezin.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.