Home » Forum » Weight care5daags minikuur

weight care...5daags-minikuur

34 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
bloempje12
weight care...5daags-minikuur

hallo allemaal..

zou graag wat wilen afvallen...
ben ook al een tijd bezig met afvallen...tenminste dat probeer ik..
ik eet 2keeer per dag..ontbijten deed ik al nooit...nu dus alleen een boterham smiddags.en savonds een warme maaltijd...en probeer doordeweeks niet te snoepen...een koekeje bijvoorbeeld bij de thee en drink ook afslank thee.....alleen in het weekend mag ik iets lekkers...ik heb echt overgewicht..ben echt te zwaar...mijn buik lijkt wel zwanger.....kan geen spijkerbroeken aan....al meer dan een jaar niet meer......ik baal echt heel erg!......heb het zelf veroorzaakt. dat geef ik toe.....maar wil straks in de zomer....gewoon een shirt aan zonder dat idreeen denkt dat ik zwanger ben......nou hoorde ik van -weight-care-kuur....die 5daags mine kuur die je een paar weken kan doen lijkt mij wel wat......maar de vrouw van de drogist zei dat ik het niet moest doen.....ze zei je valt er wel van af maar is niet gezond?.....dat vond ik een beetje raar....je zou denken dat ze zou zeggen ...ja dat helpt echt....maar niet dus.......wie o wie heeft die mini-kuur gedaan...of het abc plan.....en is het echt zo dat je er snel mee afvalt?......of meer en jojo effeckt?........
de ervarings verhalen op internet vertrouw ik niet......

alvast bedankt...
bloempje

groetjes
bloempje

Katniss
5 dagen?

In vijf dagen kun je hooguit een kilo of 2 afvallen, en dat zal dan voornamelijk vocht zijn. De beste manier om af te vallen is door je eetpatroon blijvend aan te passen. Het duurt dan weliswaar langer, maar de kans is groter dat de kilo's eraf blijven.
Overigens neem ik ook wel eens zo'n maaltijdreep van weight care. Die bevat 200 calorieën en is een lunchvervanger, dus tegen etenstijd 's avonds heb je gierende honger. Het is dan zaak om vol te houden en niet nog even voor het eten een half pak koek naar binnen te werken.
(PS Volgens mij blijven je puntjes hangen.)

Marie
nee

Nee dat werkt niet. Jij eet veel te weinig!!!! Daar word je dik van!

Verder heb ik het idee dat je berichtje niet echt is.

dc
get a life

Je bent ongezond en dom bezig. Wat voor een voorbeeld geef je je kinderen?

Eet gewoon gezond, ga wat meer lopend/fietsend doen, en geniet van het leven. Je lijkt wel een puber.

Theekopje
Lang geleden

Heel lang geleden wel eens gedaan.
Je wordt gek van de honger, valt een kilo af die je daarna met rente weer terugkrijgt. Pure geldverspilling.

bloempje12
reactie....

hallo..

bedankt Katniss voor je advies!....
daar kan ik wat mee..

marie-hoezo is mijn bericht niet echt?....
als je geen goed advies wil geven ....geef het dan niet!...
maar maak me niet uit voor en leugenaar!?......
ik schrijf hier al een tijdje mee .
ik vraag hier vaker advies voor mijn kids...

dc-wie ben jij om mij voor dom uit maken en te zeggen dat ik een slaecht voorbeeld ben voor mijn kids...en dat ik op een puber lijk..... WIE GEEFT JOU DAT RECHT?.....IK WEET HEEL WEINIG over afvallen.....wat je wel en niet kan doen....dit is de eerste keer dat ik echt moet afvallen!.....ik doe ook maar wat?!.....en op het internet staat er zoveel over afvallen.....dat ik het ook niet weet?!

Marie
Sorry

Nou sorry hoor. Al die puntjes in je berichten werken wat verwarrend.

Im elk geval werkt zo'n kuur dus niet. Ga eens naar een sportschool waar ze ook voedingsadviezen geven. Heb ik paarvjaar geleden ook gedaan en 10 kg afgevallen. Was dus in combinatie met sport en aander eetpatroon. Toen kwam ik erachter dat ik te weinig eetmomenten op een dag had. Door vaker kleinere porties en minder koolhydraten met meer eiwitten ben ik dus afgevallen. Met 2 tot 3 keer per week sporten dus.
Bij mijn sportschool heet dat een vitaliteitsabonnement. Wordt vaak ook gedeeltelijk vergoed door zorgverzekering (aanvullend pakket). Ook voor kinderen trouwens.

Maar het begint dus met bewegen en vaker kleinere porties eten.

Barvaux
Je eet te weinig

Je eet veel te weinig en daardoor krijg je ook te weinig gezonde voedingsstoffen binnen. Ga eens normaal eten waardoor je ook tussendoor minder trek krijgt.

Verder: je schrijft hier wel vaker maar kijk eens hoe anderen schrijven? Wij gebruiken hoofdletters en één punt aan het eind van de zin. Stukken beter leesbaar.

bertje1
niet doen

het werkt ECHT NIET doe het niet, nooit.
Afvallen kan alleen met gezond eten en veel bewegen. Ga naar een diëtist.
Stel een haalbaar doel (-10) en wees voorlopig tevreden.
Je eet bovendien te weinig.
kijk eens op www.voedingscentrum.nl

Sneeuwitje
eens met voorgangers

dit is naar mijn idee niet gezond, volgens mij eet je veel te weinig, en dat houd je niet vol.
Ik ben het afgelopen half jaar 20 kilo afgevallen. Door:
- 2 keer per week te gaan sporten (voorheen niet).
- snoep en koek veel meer te laten staan, kortom suiker drastisch te verminderen
- door meer te gaan drinken (water en thee, weinig fris)
- iets minder te gaan eten (was in mijn geval nodig). Dat wil zeggen, in mijn geval: 3 gezonde hoofdmaaltijden ('s morgens 2 bruin brood, 's middags 3 en 's avonds warm eten, zoveel mogelijk zonder pakjes en toevoegingen gekookt)
Tussendoortjes mag wel, hooguit twee keer, ik probeer de ongezonde tussendoortjes te beperken, maar ik eet ook wel eens een koekje (maar niet meer een heel pak zoals eerst).
- realistische verwachtingen te hebben. Niet te veel willen afvallen in 1 keer. Doelen per 5 kilo is meer dan genoeg.
- door te accepteren dat zaken met ups en downs gaan
- door je goed te realiseren dat je lichaam soms zwaarder is onder invloed van hormonale schommelingen
- door support te vragen van familie en vrienden (complimentjes en 'schop onder je kont').

Oh ja, mijn zus is met shakes meer dan 25 kilo afgevallen destijds voor haar bruiloft. het zit er inmiddelas allemaal weer aan. Je zult je eetpatroon echt moeten veranderen.
En tot slot: het afvalproces is echt zwaar. Loodzwaar. Ook omdat je je echt niet kunt permitteren af te wijken van het nieuw in te zetten patroon. Als ik een keer 'afwijk' dan moet ik echt opletten niet weer in die neerwaartse spiraal te komen. Onderschat het mentale proces niet. Om die reden ben ik er ook heel open over geworden naar familie en vrienden, want soms wil het gewoon even niet. En dan ben ik heel blij met iemand die zegt: en nu stop je. Of morgen weer een nieuwe dag. Of kijk hoe ver je al gekomen bent.

Succes, bij mij begon de verandering pas met de mindset. Het fysieke stuk is minder moeilijk als het mentale proces (voor mij dan!).

Sneeuwitje

Marea
Blijvend afvallen is heel moeilijk

Er is nu een heel interessante BBC-serie over de voedings- en afvalindustrie. En het blijkt dat afvallen nog wel lukt, maar blijvend afvallen maar heel weinig mensen lukt. Afvallen moet je heeel, heel langzaam doen, anders gaat je lichaam heel snel weer vet opslaan zodra je ietsje meer eet.

Ze hebben onderzoek gedaan bij mensen die veel afvielen en na een paar jaar was het maar 6% van de afvallers gelukt om op het gewenste gewicht te blijven.

Dus niet doen met dat crashdieet. Ga naar een dietiste, laat je uitleggen hoe je gezond kunt eten en pas als je je eetpatroon radicaal omgooit en niet binnen een paar weken 10 kilo wil afvallen, lukt het je om wat kilo's kwijt te raken. Maar als je daarna weer gaat eten zoals je de afgelopen tijd hebt gedaan, zit alles er zo weer aan en meestal met 10 procent meer. Het bekende jojo-effect.

Je ziet het aan het verhaal van Sneeuwwitje. Haar zus viel in korte tijd 25 kilo af, het zit er weer aan. En ze voelt zich waarschijnlijk een enorme mislukkeling. sneeuwwitje gooide haar eetpatroon om en viel af en voelt zich beter. En kan waarschijnlijk veel beter het gewicht eraf houden of in ieder geval niet meer terug naar haar oude gewicht gaan, omdat ze vrij gemakkelijk weer een kilo kan afvallen als ze een klein beetje is aangekomen.

AnneJ
Verdienmodel voor de afslankindustrie

http://www.gezond24.nl/tv-uitzending/VPWON_1233030/Wie-maken-je-dun-en-d...

Met zo'n kuur ben je levenslang verzekerd van inkomen, als fabrikant. Mensen komen steeds weer terug voor meer afvalmateriaal. Want het werkt niet en je wordt dikker. Des te meer verdienen de fabrikanten aan jou. Zonder dat het jou wat oplevert.
In de film wordt beschreven wat een geweldig verdienmodel dat is. Voor de fabrikanten.

Linde
bloempje

Als je echt blijvend wilt afvallen, dan wordt dat een flinke uitdaging. Je zult anders moeten gaan eten, waarschijnlijk meer gaan bewegen. Je zult bij jezelf een soort knop om moeten gaan zetten. Niet een paar weken, maar blijvend. Dat is moeilijk. Ik wil je hiermee niet demotiveren, maar wel een realistisch beeld geven.

Over afvallen zijn websites en fora vol geschreven. Je zult veel nuttige dingen lezen, en ook veel onzin. Bovendien zijn veel dingen op verschillende manieren te interpreteren, waardoor het extra verwarrend kan zijn. Zo lees je hierboven de stelling: je wordt dik van weinig eten. Daar zit wel iets van waarheid in, maar ook wat onzin. Je wordt niet dik van de lucht. Je wordt dik omdat je meer eet dan je verbrandt. De balans klopt dus niet. Meestal zul je aan beide iets moeten doen: minder inname (of andere inname) en meer verbranden.

Ik wil je een paar tips geven:

Schrijf eens een tijdje op wat je precies eet (en drinkt) op een dag. Niet smokkelen hoor, dan houd je jezelf voor de gek. Zet eventueel je lijstje hier op het forum, dan kunnen wij met je meedenken welke 'stiekeme dikmakers' je op je menu hebt staan, en welke aanpassingen je zou kunnen doen. Wat drink je bijvoorbeeld? Veel koffie met melk? Chocomelk? Vruchtensap? Daar zitten veel calorieën in.

Ga ontbijten. Je doet dat niet, schrijf je. En dat is onverstandig, daar zijn alle voedingsdeskundigen het wel over eens. Door wel te ontbijten, geef je je stofwisseling een oppepper, die gaat aan het werk. En dat is precies wat er moet gebeuren. Je ontbijt is eigenlijk de belangrijkste maaltijd per dag.

Zorg voor drie maaltijden per dag, en daartussen in een klein tussendoortje. Ook die tussendoortjes zijn belangrijk; ze geven weer die oppepper aan je stofwisseling.

Ga meer bewegen. Kan sporten zijn, maar ook een stukje wandelen of fietsen. Of even tijdens het koken een paar kniebuigingen. Je kunt altijd en overal voor meer beweging zorgen; dat hoeft dus niet veel extra tijd te kosten.

Ga je zelf niet uithongeren. Juist drie goede maaltijden zijn belangrijk, die voorkomen dat je tussendoor gaat snaaien.

Je schrijft dat je soms een koekje eet. Is voor sommigen erg prettig om toch te blijven doen. Iik ben er zelf helemaal mee gestopt, dat vind ik makkelijk dat 1 koekje te eten, die smaakt namelijk altijd naar meer. Kijk ook naar alternatieven voor tussendoor: rijstewafel, cracker, rauwkost, een lekkere salade. Daar zitten niet eens altijd minder calorieën in, maar ze zorgen (veel beter dan koekjes) dat je geen hongergevoel krijgt en bevatten meer nuttige voedingsstoffen (ipv de suiker in koekjes).

Ik ben gezegend met een snelle stofwisseling, en blijf (ondanks veel snoepen en schransen) behoorlijk slank. Vorig jaar heb ik weinig kunnen sporten door een blessure en was toch wel de nodige kilo's aangekomen. Ze zijn er inmiddels vrijwel allemaal weer af. Mijn dagmenu ziet er momenteel als volgt uit. ik val hier zeker een halve kilo per week mee af (aan het begin ging het sneller, nu wat langzamer).

Ontbijt: yoghurt met halve appel (of hele appel als die klein is) in stukjes en 4 eetlepels muesli

Halverwege de ochtend: de rest van de appel, of een rijsttafel, mandarijntje oid

Lunch: 2 volkoren boterhammen met licht beleg (rosbief, magere smeerkaas). Vaak nog wel een crackertje erbij, soms wat rauwkost. Glaasje karnemelk.

Halverwege de middag: fruit, cracker of rijstewafel

Avondeten: bescheiden bord eten, liefst veel groente, maar er moet toch ook wel voldoende rijst/pasta/aardappel oid bij zitten, anders krijg ik 's avonds te veel lekkere trek

In de avond: ik moet 's avonds echt nog wat eten. Meestal is dit een flink bord salade (sla, rode ui, olijven, paprika, tomaten, balsamico). Ook wel eens een rijsttafel of cracker met mager beleg.

Bewegen: ik fiets minimaal 12 km op een dag, loop soms een half uurtje hard of ga een stukje skeeleren. Soms zit ik nog even op de hometrainer (varierend van 2 minuten tot een half uur).

Linde
ha ha, wat een grappige fout

"Ook wel eens een rijsttafel of cracker met mager beleg."

Dat was de auto-correct.... Ik eet 's avonds natuurlijk geen rijstTAFEL met een rijsteWAFEL.

Fenix78
Haha

Ik zag 'm ook, dacht al; die heeft dan inderdaad een snelle stofwisseling : )

Sneeuwitje
marea

Klopt helemaal. En ik wilde het anders aanpakken. Ik realiseer me heel goed dat ik het ook nog moet zien vol te houden!! Het is volgens mij net een marathon (afvallen) (hoewel ik die dan niet gelopen heb), je moet niet denken dat je ff een sprintje kan trekken en dan lukt het wel. Het is echt een duurloop. blijvend, en waarschijnlijk voor altijd. En zo slank als linde eet ik waarschijnlijk nog niet (ben ook een moeilijke eter), maar het is al een stuk verbeterd ten opzichte van vroeger. we blijven er aan werken :)

Succes TS, je kunt het, maar neem er de tijd voor! Ik denk dat er goede tips gegeven zijn. Kun je er wat mee?

Sneeuwitje

Okie Dokie
de grap van weinig eten

Is dat je lichaam zich aanpast. Het gaat in de overlevingsstand! Het lichaam wat weinig te verbranden krijgt gaat in een lagere verbrandingsstand, dat is dus heel jammer want dan val je nog minder af.
Dus 2 boterhammen in de ochtend, 2 in de middag en een bescheiden portie in de avond met extra groente. Tussendoor fruit, rijsttafel of magere krabbels. En natuurlijk: beweging!!

Geerke
jij ook al een rijsttafel okie dokie :-)

Mooi om te lezen die grappige foutjes :-)

Sneeuwitje zegt het al heel goed!
Ik ken haar, en heb onwijs bewondering voor het niet meegaan in de "evensnelafvallen"-mode.

Dat vind ik zo knap!
Want de verleiding om dat wel te doen is groot.

Nog een praktische tip:
Eet 'savonds van ontbijtborden!! 't Is jezelf een beetje voor de gek houden, maar je bord is vol, dus lijkt het veel. Werkt echt. En 1x opscheppen. En.... na het avondeten niets meer eten!

bloempje12
reactie....

hallo.

bedankt allemaal voor jullie adviezen!
en vooal -linde en sneewwitje-bedankt voor jullie heldere uitleg.
hier kan ik wat mee.
de afgelopen week let ik echt op wat ik eet.
en niet meer2 keer per dag..
maar probeer echt te ontbijten en lunchen en een avondmaaltijd.
en ongeveer 2tussendoortjes.
en begonnen met water met citoen en gember te drinken
smorgens en savonds .....schijnt goed te zijn als je wil afvallen..is veel over te vinden op internet.
en probeer minder suiker te nemen in mijn thee of koffie
en eet geen brood meer maar cracotte crackers..met kalkoenbeleg
hier is mijn lijstje van wat ik eet op een dag..
en dan hoor ik wel of goed is of niet?
ik begin van gister-maandag-
smorgens-koffie met 2kleine suikerklontjes[heb ik echt nodig smorgens]
dan na een kleine anderhalf uur een kopje met warm water+gember.
rond lunchtijd 2 cracotte crackers met salamie+een beker chokomelk+kopje koffie..
in de middag-een toetje met aardbei+muslie+kopje thee zonder suiker
rond 6 uur een gewone portie warm eten
na een uur een kopje warm water+citroen+gember
en dan rond 8uur een kopje koffie met klein beetje suiker.
en dan laat in de avond-2 cracotte crackers met kalkoenbeleg
vandaag-kopje koffie met beetje suiker
rond half 9 warm water met citroen+gember
lunchtijd-2 crattto crackers met kalkoenbeleg+beker chokomel.
in de middag kopje koffie met beetje suiker+bordje yogert met muslie
avond-een gewoon portie warm eten
rond half 8+water met citroen+gember...
en rond half 10 kopje thee+1 suikerklontje+
2 cratto crackers.

is dit goed of weinig of te veel?.

Marea
Eetmeter

Op de site van het voedingscentrum kun je een account maken en precies bijhouden wat je eet. Ik moet dat nu doen voor een diabetesstudie waar ik aan meedoe. Of via de app Mijn eetmeter op je smartphone.
Zo kun je precies zien hoeveel calorieen je binnenkrijgt en zie je ook van producten waarvan je denkt dat ze niet veel calorieen hebben ineens wat het wel is.
Zo eet ik altijd magere yoghurt en muesli ' smorgens. Yoghurt is 74 kcal, twee eetlepels muesli is 76 kcal! Had ik niet verwacht. Nou moet je natuurlijk vezels eten, maar ik zou dus een tweede bakje yoghurt kunnen nemen ipv de muesli, want dat vult meer.

Kijk er eens naar, want je leert er echt wat veel calorien bevat. Sta je bijvoorbeeld voor de keuze: neem ik een banaan of een appel, dan kun je dat zo opzoeken.

Katniss
Brood

In Cracotte crackers zit niets, je kunt beter gewoon bruin of volkorenbrood eten. Verder een zoetje in de koffie (al zijn er mensen die vinden die het vergif is, maar in ieder geval calorieloos vergif). En ik mis nog steeds je ontbijt, of bedoel je de koffie?
Als je dat warme water met gember lekker vindt kun je het gerust blijven drinken, maar ik betwijfel of het zoden aan de dijk zet.

Sneeuwitje
ja

Ik zou ook bruin brood eten in plaats van cracottes. Of als je dat echt teveel vindt, dan van die volkoren crackers (ik vind zelf die van wasa erg lekker). En ik zou inderdaad ontbijten. Sommige mensen krijgen brood niet weg, maar wel yoghurt met musli of iets dergelijks, of een stuk fruit. Chocolademelk is een caloriebom volgens mij, dus ik zou dan eerder voor thee gaan!Ik weet niet wat voor toetje je eet, maar van die kant en klare toetjes, daar zit vaak veel suiker in. Dan kan je beter yoghurt met aardbei eten.

Wat ik ongeveer eet op een dag (en ik ben geen fruiteter, dat zou eigenlijk wel moeten, maar dat mis je dus in mijn lijstje...)
- ontbijt: 2 bruine boterhammen (meestal volkoren) met beleg, meestal heb ik 's morgens vruchtenhagel op brood. Beker thee en glas water.
- op mijn werk eet ik meestal nog iets van een tussendoortje, pakje crackers/ worteltjes/ tomaatjes, soms een banaan tussendoor, omdat ik op mijn werkdagen vroeger op ben en de dag dan vrij lang is. Als ik thuis ben sla ik het tussendoortje ';s morgens meestal over
- ik probeer heel veel thee en water tussendoor te drinken.
- lunch: 3 boterhammen met beleg: kaas, of rosbief, ham, net wat voorhanden is. Plus een beker thee, en soms nog een beker water
- s middags: tussendoortjes zie hierboven.
- 's avonds: warm eten, van een kleiner bord (geen ontbijtbord, maar ook geen groot dinerbord). HIerbij 1 glas melk.
- ben geen toetjesmens, dus ik eet zelden een toetje.
- 's avonds: thee, water of spa rood of iets dergelijks. Meestal neem ik 's avonds wel een koekje of (in het weekend) een klein bakje chips.

Als ik een keer behoefte heb om te snoepen, dan heb ik over het algemeen suikervrije dropjes in huis voor mezelf.
Als ik een feestje heb, doe ik gewoon mee, maar dan met mate.

Ik ben me er van bewust dat dit eetpatroon beter kan, ik ben een erg lastige eter, veel dingen die ik niet zo lekker vind, waardoor ik niet alles even makkelijk kan/ wil vervangen. Desondanks werkt het tot nog toe wel. ik heb ook de site van het voedingscentrum gebruikt waar je het in kan vullen. Ik vond het wel heel tijdrovend (op mijn werk lukte het vaak niet, en ik hield het dan niet helemaal goed bij). En ik kon niet altijd alles evengoed terugvinden, ook als je zelf met verse kruiden enz. kookt. Maar goed, dat is misschien een kwestie van wennen. Ik drink verder geen suiker in mijn thee, koffie en alcohol lust ik niet, dat scheelt al een hoop.

Succes, Sneeuwitje

Barvaux
tja

Je vraagt wat wij er van vinden...

Ik mis fruit.
Ik mis een normaal gezond ontbijt, dat hoeft niet 's ochtends vroeg maar het eerste wat je eet is rond lunchtijd. Die suiker hoeft helemaal niet in je koffie als je op dat moment iets anders eet met koolhydraten.
Stop met dat warme water met citroen en gember, allemaal gedoe en je valt er echt niet van af. Alleen als je het echt heel erg lekker vindt moet je dat doen.
Waarom zomaar opeens een toetje met aardbei? Hoeveel kcal zitten daar in? Neem een appel op dat tijdstip ofzo.
Verder: je eet gezond door te variëren en dat doe je niet met je crackertjes met kalkoen.

Hoe lang ben je en hoeveel weeg je?

Okie Dokie
echt stoppen

Met suiker en met chocomel, dat is echt heel calorierijk. Maar zoals bij veel mensen die te zwaar zijn, je onderschat het nut van bewegen want daar hoor ik je niet over. Echt lekker gaan sporten hoor!

Linde
Bloempje

Ik zou wel wat veranderen in je eetpatroon. Bovendien ben ik wel benieuwd of dit je standaard eetpatroon is, of dat je met dit eetpatroon afvalt? En: hoe vaak heb je feestjes of andere gelegenheden waarbij je meer/anders eet? Met dit eetpatroon: heb je dan honger? Kost het je moeite?

Voor een deel herhaling, maar toch ook maar even wat mij opvalt:

Ontbijt. Een kop koffie is geen ontbijt. Je moet echt je stofwisseling een oppepper geven, anders verbrand je te weinig. Dus: ga wel degelijk iets eten. Wat yoghurt met muesli, een boterham, fruit, zoiets.

Suiker: als je wilt afvallen (en je je zelf al op rantsoen moet zetten), dan is suiker zo zonde! Neem in plaats daarvan liever wat extra brood ofzo, daar heb je veel meer aan.

Cracottes: daar zit helemaal niets in. Vergeet niet dat eten de brandstof voor je lichaam is. Zeker als je weinig eet, zorg dan dat je in ieder geval gezonde/nuttige dingen eet. Geen cracotte zonder voedingswaarde. Liever volkoren brood of crackers, daar kan je lijf tenminste wat mee.

Chocomelk: calorie-bom, zou ik weglaten, want het levert je verder geen nuttige voedingswaarde. Liever glaasje karnemelk of eventueel gewoon een kop thee.

Avond: 'gewoon warm'. Wat betekent dat voor jou? Wat eet je meestal? Ik zou vooral veel groente nemen en beperkt rijst/pasta/aardappelen. Kijk ook uit met jus, room of (kaas)sauzen. Toetje zou ik weglaten.

Beleg: kalkoen is prima. Wissel wel eens wat af, bijvoorbeeld met wat magere smeerkaas, rookvlees oid.

Verder mis ik fruit. Ook kun je tussendoor wat vaker (rauwe) groente eten. Ook lekker bij de lunch of ontbijt.

Neem ook regelmatig een glas water of thee.

Beweeg je wel genoeg? Dat is ook erg belangrijk om je stofwisseling te activeren!

Tulipa
Hulp

Ik hink nog steeds op 2 gedachten, of bloempje neemt ons in de maling of ze weet echt onvoorstelbaar weinig van gezond eten, voor iemand die zegt daar serieus mee aan de gang te willen en dingen opzoekt en uitzoekt.
Als het laatste het geval is bloempje dan heb ik maar 1 advies voor je, zoek hulp bij een dietist en ga samen een eetpatroon opstellen want dit kun je niet zelf. Je mist veel te veel basale kennis. Dat is niet slecht of erg of raar maar onderken het gewoon.

Blair
bloempje

Bloempje, salami is een vette worst. Chocomelk zit heel veel suiker in. Ontbijten moet je echt gaan doen. Kalkoenfilet is heel goed.
Een cracotte is een hap lucht met niet zoveel goede calorieen voor je lijf (in brood zit veel meer dat goed voor je lichaam is)

Je mag best je koffie houden, maar eet erbij.
Ook fruit en dan niet 4 bananen een tros druiven, maar van alles een beetje. Dus soms een mandarijn, soms een handje aardbeien, een appel enz.

Als je graag veel wilt leren over eten, ga dan naar je huisarts en zeg dat je wilt afvallen.
Hij zal je dan doorsturen naar een dietiste die jou kan uitleggen en begeleiden hoe je genoeg binnenkrijgt op een dag maar toch zal afvallen.
Je bent je nu een beetje aan het uithongeren en dan schrikt je lijf zich kapot en denkt: hongertijden...vasthouden dat vet.
Ik denk dat de weg naar de huisarts/dietiste voor jou de beste weg is. Je kunt dan heel veel leren. Ook leuk als jij er veel van leert om dit weer aan je kind te leren en bv. samen boodschappen te doen en te koken.

jds
wat ik eet en wat ik doe (aan sporten)

's morgens volkoren pap en zwarte koffie (je moet echt die suiker afbouwen tot 0, want op de dag genomen neem je behoorlijk veel suiker tot je. Ook niet de suiker vervangen door zoetjes, want op een gegeven moment gaat je lichaam de zoetjes als suiker zien - om 't even makkelijk uit te leggen - dus dat heeft op de langere duur geen effect).
10.00: banaan of ander fruit
12.00: 4 volkoren boterhammen met boter en beleg (vlees of kaas)
15.00: 1 stuks fruit (appel, sinaasappel)
17.30: normale portie koolhydraten, veel groenten en normale portie vlees, kip of vis.
18.30: zwarte koffie met een koek
19.00: toetje (om het even welk toetje)
en voor 21.00 nog een appel, handje noten o.i.d.
Ik fiets iedere dag naar en van mijn werk (totaal 12 km) en loop minimaal 2x per week hard (inmiddels zo'n 10 km, maar ben ook gewoon met beginnersschema begonnen).
En na 3 zwangerschappen, waarvan iedere x 5 kg is blijven zitten, ben ik eindelijk (5 jr na mijn laatste zwangerschap) 17 kg afgevallen.
Gezond eten en bewegen blijft de boodschap! Minder calorien heeft alleen een tijdelijk effect, want je lichaam gaat na ca 2 / 3 maanden ook minder calorien verbranden, waardoor je weer aan kan komen, terwijl je maar 1200 kcal per dag eet.
Het is wel een kwestie van even de knop om zetten, maar zeg nou zelf: zoveel eten, en dan toch 17 kg kwijt raken? Ja, als je maar gezond eet en meer beweegt.

bloempje12
reactie....

hallo..

bedankt allemaal voor jullie adviezen nogmaals!

door jullie ben ik nu begonnen met te ontbijten met yogert met muslie.
eerst de koffie...en dan pas yogert..probeer regelmatig te eten en nog meer te letten op wat ik eet.
ben vandaag bij assistent van de huisarts geweest...daar kom ik 1 keer per maand om te wegen en bloedruk te meten...en zij geeft mij ook veel adviezen om gezonder te eten..vorige jaar einde van de zomer was mijn bloedruk te hoog.en mijn schildklier laten prikken.. en de uitslag was..dat hij traag werkte niet heel erg maar toch een beetje...na 3 maanden weer laten prikken. en toen was het al wat minder traag..niet genoeg reden voor medicatie..bloedruk was daar na ook goed..vandaag ging ik dus wegen.
en blleek ik half kilo te zijn aangekomen.
ondanks het proberen aftevallen...ik vond echt heel erg dat ik toch weer was aangekomen.
dus het iedee was dat ik weer schildklier laat prikken.heb ik ook gedaan vandaag.
volgende week de uitsalg..
wat ben echt te dik!.
volgens de bmi berekenen heb ik zwaar overgewicht!.
zet liever niet hier mijn lengte en gewicht[sorry].
als je me ziet lopen op staat denken mensen dat ik zwanger ben.
en mijn gezicht is echt bol..
ik vind echt heel erg..
schildklier te traag of niet traag.
ik heb hier zelf ook schuld aan!..
wat ik at echt heel veel!..
en op advies van de assistent
ben ik vandaag begonnen met stevia in plaats van gewonen suiker.
stevia is veel beter dan zoetjes.en is een natuurlijke suiker?!..

stapje voor stapje probeer ik gezonder te eten.
dus geen chokomel meer en geen salami meer...
en ik fiets elke dag veel.

zebra
wat ook kan als ontbijt

is havermoutpap en daar kun je dan ook nog noten, fruit ed aan toevoegen.

Zelf drink ik ook wel eens chocomelk als ik terug kom van mijn werk (veel lopen tijdens het postbezorgen) maar die maak ik zelf van magere melk met een paar schepjes nesquick ofzo.

bloempje12
reactie....

hallo.

bijna een maand geleden schildklier geprikt
en de uitslag was dat hij nog trager werkte
ondanks dat ik gezond eet,,was ik toch weer ik aangekomen
ben toen gelijk begonnen met het medicijn thyrax
in de hoop dat mijn schildklier weer normaal gaat werken..
ik eet nog steeds gezond
maar was in de tussentijd toch weer aangekomen
een halve kilo weer
volgende week is het een maand geleden
en moet ik weer prikken
ik hoopte dat ik door de schildklier ook wat zou afvallen als het weer goed zijn werking deed,,
maar dat weet ik dus volgende week,,
als dan blijkt dat het nog steeds traag werkt.
wordt mischien de thyrax verhoogd.
maar vindt het echt heel erg ondanks het gezond etenen veel fietsen
toch maar niet afval?!

nu hoorde ik van-groenen bonen koffie..
schijnt dat je daar mee goed kan afvallen
ik wil dat ook proberen
in amerika is echt bekend
en volgens de verhalen op internet ook
er zijn zoveel verschillende website
die allemaal verschillende groenen koffie verkopen
en zie ik door al die website
niet welke groenen koffie nu moet kopen???
wie kent dit?
heeft het ook geprobeerd?
en welke is nou goed
en ben je echt er mee afgevallen?.
adviezen over dat ik het niet moet proberen
hoef ik niet te horen..

groetjes
bloempje

Pagina's