Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Welke hap en hoe weet je dat?

Ik ben net verhuisd zoals sommigen niet ontgaan zal zijn en nu zit ik met een kwestie.
Ik heb altijd gedacht dat de HAP (huisartsenpost, weekenddienst) verbonden was aan de huisarts die je had. Maar nu krijg ik te horen dat dat niet zo is. Je postcode geeft de doorslag, zo vertelde de doktersassistente. Ze kon me er niet bij vertellen wie dat dan bepaalt en waar dat precies staat dus hoe ik het als eenvoudige landrot zou kunnen weten.
Zou ze gelijk hebben, dan zou dat betekenen dat ik bij, pak 'm beet, een snee in mijn neus op zaterdagavond ruim 17 km de totaal verkeerde kant op moet.
Ik heb nog gevraagd wat er zou gebeuren als ik mijn oude HAP zou bezoeken: ook 17 km, maar sociaal gezien de goede kant op, dus iemand kan me rijden, bijvoorbeeld, om maar wat te noemen.
Instromers, dat zijn kennelijk mensen met het verkeerde postcode, schijnen door mijn oude HAP naar de SEH van het aanleunende ziekenhuis verwezen te worden, alwaar _wel_ een bijzonder lange wachttijd is toegestaan (ik vermoed hier iets met een kwaliteitsmeter).
Maar jongens, lieve dames en heren, waar staat dit allemaal? Zou ik werkelijk niet mogen kiezen? En hoe zat dat nou met die torenhoge kosten van het SEH bezoek?
In totale verwarring wachtend op uw altijd kundige antwoord.
Groet,
Miriam Lavell

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
M Lavell

M Lavell

14-03-2011 om 22:03 Topicstarter

Welke hap?

Mag ik wel kiezen welke HAP ik bel (daar gaat het me om)?
Groet,
Miriam Lavell

Tijgeroog

Tijgeroog

14-03-2011 om 22:04

Nou

Hoe de regels zijn wee ik niet, maar ik kan je wel vertellen hoe het hier gaat.
Na de openingstijden van de huisarts krijg je het bandje van de huisarts, met het nummer van de HAP erop. Dat bel je. Als je belt vragen ze ook naar de huisarts waar je bij hoort. En je moet een afspraak maken voor je naar de HAP gaat.
Het lijkt me dat als je naar een andere HAP belt (met een ander telefoonnummer) en ze willen dat niet je er geen afspraak krijgt.

Maar je kunt met je mobiel bellen en vertellen dat je in de buurt van de oude HAP op bezoek bent. Ik kan me niet voorstellen dat zulke instromers, zoals jij ze noemt, weggestuurd worden naar de SEH. Ik was met mijn zoontje laatst ook van harte welkom bij de HAP van m'n ouders.

M Lavell

M Lavell

14-03-2011 om 22:47 Topicstarter

Daar sta je dan

"Het lijkt me dat als je naar een andere HAP belt (met een ander telefoonnummer) en ze willen dat niet je er geen afspraak krijgt. "
Ja. Daar sta je dan. Met je snee in je neus. Mag een HAP de diensten beperken tot personen in een bepaald gebied? Zo ja, waar staat dat dan?
De dichtsbijzijnde HAP (die is nieuw) meldt dat inderdaad wel op de site (wij zijn er voor mensen die hier en daar wonen). Ik zou daar dolgraag heen willen met die snee.
"Ik kan me niet voorstellen dat zulke instromers, zoals jij ze noemt, weggestuurd worden naar de SEH. "
Ik heb het niet verzonnen. Het komt, zoals de Engelsen dat zo prachtig zeggen, recht uit de paardenbek (from the horse's mouth)
Grappig genoeg staat bij juist die HAP helemaal niet voor wie de HAP bestemd is.
Bij die andere, 17 km totaal de verkeerde kant op, weer wel.
Ik ben zo benieuwd naar regels, afspraken, convenanten, weet ik veel. En mag dat dan allemaal zomaar.
Groet,
Miriam Lavell

Ooievaar

Ooievaar

15-03-2011 om 07:47

Dat is de vraag

Er is vrije artsenkeuze. Maar anderzijds hanteren huisartsenpraktijken wel regio-eisen bij het aannemen van nieuwe patienten. Want in geval van huisbezoek (zeldzaam tegenwoordig) moeten de reistijden wel redelijk blijven. Misschien hanteert deze HAP hetzelfde argument. Jahaaa, dat is in jouw geval niet terecht, dat snap ik, want qua afstand maakt het weinig uit. Maar het kan zijn dat ze dat argument hanteren.
Zelf kwam ik ooit ergens wonen waar de huisartsen de gemeente onderling hadden verdeeld. Inderdaad volgens postcode/adres. Zo voorkwamen ze al te hevige onderlinge concurrentie en hadden ze een stevige grip op de plaatselijke markt.
Bij aankomst in de gemeente werden wij tot onze verbijstering aldus gedwongen in een praktijk geplaatst. Daar boterde het niet. Amok gemaakt en gezegd dat wij per se naar een andere praktijk wilden en informatie ingewonnen bij de inspectie over onze rechten. Inspectie: als u met de huidige huisartsenpraktijk niet tevreden bent, moeten ze u de gelegenheid geven om te wisselen. Dat gesprek gecommuniceerd met de weigerachtige praktijken. Werden ze schichtig van. Wij konden alsnog naar onze praktijk van eerste keuze en zijn daar alweer zo'n 16 jaar tot volle tevredenheid patient.
Zie ook: http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/ben-ik-vrij-om-zelf-een-huisarts-te-kiezen-en-hoe-verander-ik-van-huisarts.html
Succes!!

Huh?

Ik ben de afgelopen tijd op 2 huisartsenposten geweest en dat waren niet 'onze'HAP-post. maar anderen gezien onze afstand van huis.
1ste keer was dochter aan het oppassen bij broer en aangezien dat niet erg laat zou worden (12.00 uur was broer thuis) besloot dochter nog even te gaan stappen daarna met buurmeisje van broer. Zo gezegd zo gedaan en met fiets van schoonzusje. Op terugweg is dochter aangereden en had grote snee in kin, heeft haar oom gebeld en die is met haar naar HAP gegaan (zijn eigen) en belde daar naar ons (midden in de nacht) want dochter was behoorlijk bang omdat het gehecht moest worden. Ik ernaar toe (ong.35 km) en ondertussen was dochter al op SEH alwaar ze gehecht werd (in ander ziekenhuis dan de onze dus). Verzekeringskaart had ik bij me en die moesten we nog langs brengen,maar i.d. was ook genoeg. Geen rekening gekregen die geen rechtstreeks naar verzekering. Zonder die kaart langs brengen zouden we de rekeningen thuis hebben gekregen en hebben moeten indienen.
2de keer was met jongste. Op vakantie in vakantiepark. Dochter was gevallen en d'r arm stond 'raar'. Dus naar HAP aldaar (170 km afstand) ook geen enkel probleem. Idem zelfde verhaald als met oudste. Foto gemaakt bij SEH en geen rekening gezien.
Hoe zouden we het anders hebben moeten doen?
Met hevig bloedend kind in auto 35 km rijden??? En met jongste met die pijnlijke arm nog 170 km rijden voor een röntgenfoto????
Raar verhaal. Misschien zijn die HAP's overbelast qua cliënten????
groeten albana

M Lavell

M Lavell

15-03-2011 om 08:30 Topicstarter

Afstand

Dank Ooievaar. Ik heb die link even gelezen en huisartsen mogen idd afstand als criterium kiezen. Dat snap ik, want dat doe ik zelf ook
albana:"Raar verhaal. Misschien zijn die HAP\'s overbelast qua cliënten????"
Dat is de bewering inderdaad. Maar ja, SEH's zijn ook overblast. En de ha zelf doet geen avond- nacht- en weekenddiensten meer.
De laatste keer dat ik in het weekend een ha nodig had, was mijn zoon op zijn kop gevallen (is dat alweer ruim 10 jaar geleden?). Toen ging ik gewoon naar de vervangend ha in het dorp.
Ik zou dolgraag het web van verwijzen en toewijzen begrijpen. Ik kan me zo voorstellen dat die HAP's ook weer op die manier naar ziekenhuizen of specialisten verwijzen. Dan zit ik straks in Amersfoort, terwijl het AMC hier om de hoek is.
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell

M Lavell

15-03-2011 om 08:39 Topicstarter

Aha!

Het is nog veel grappiger. Mijn verzekeraar heeft geen overeenkomst met de HAP waar ik volgens de HAP's zelf naar toe zou moeten.
Tjonge wat een gedoe. Ik denk dat ik bij ziekte maar op straat ga liggen. Dan komt er een ambulance
Groet,
Miriam Lavell

Fiorucci

Fiorucci

15-03-2011 om 09:10

Haha miriam

Gewoon in een kartonnen doos op de stoep gaan staan bij de HAP, alsof je een vondeling bent..

Gewoon vragen

Je moet toch eerst een algemeen nummer bellen. Dan kan je daar vragen of je naar de post van je keuze mag. Ik heb nog niet beleefd dat het geweigerd werd. De doos van Fio is de andere optie

M Lavell

M Lavell

15-03-2011 om 09:36 Topicstarter

Regiotje

"Je moet toch eerst een algemeen nummer bellen."
Welk algemeen nummer bedoel je? Is dat landelijk? Of bedoel je het regionale nummer?
Indien dat laatste, daar zit precies de adder. Ik woon en leef in een regio die al duizend jaar bijelkaar hoort. Mijn verzekeraar hanteert die indeling kennelijk ook.
Maar de HA's en HAP's hebben in hun wijsheid besloten dat anders kan, anders moet, daar is vast een vernieuwmanager aan te pas gekomen.
Dus zijn er andere regio's. Ik zou het al geweldig vinden als daarvan een kaart bestaat. Ik zou ook dolgraag het waarom weten.
Groet,
Miriam Lavell

Ieuw een vernieuwmanager, je zal het toch maar zijn. Klinkt erg kansloos.

Wat betreft de regio's, ik heb geen idee. Wij moeten hier in de provincie een 0900 nummer bellen en dan ben je inderdaad onderverdeeld in regio's. Je wordt dan verbonden met de centrale HAP in onze big City. Dus is dat provinciaal

Ik heb nu de neiging om er eens in te duiken.

Fiorucci

Fiorucci

15-03-2011 om 09:55

Makkelijk

Dan is het hier wel makkelijk,gewoon een hap in de stad voor iedereen.

Yura

Yura

15-03-2011 om 10:41

Hoe ik het heb begrepen

Vroeger hadden een aantal huisartsen met elkaar een roulatiesysteem voor avond- en weekenddiensten. Je belde je eigen huisarts en dan kreeg je een bandje welke huisarts je kon bellen. Tegenwoordig zit er meestal ergens een HAP, bij ons zit die bij het ziekenhuis naast de SEH, maar het zou ook willekeurig ergens anders kunnen zijn. Huisartsen sluiten zich vrijwillig aan bij zo'n HAP en dan hebben ze zelf daar ook weekend- en avonddiensten. Als je nu je huisarts belt krijg je een bandje met het telefoonnummer van je HAP. Ik weet dus alleen maar dat je naar de HAP gaat waar jouw huisarts bij zit, die hebben ook weer een goede overdracht naar elkaar enzo. Lijkt me heel raar dat je naar een andere moet. Ben je elders in het land op vakantie of op visite dan bel je daar een huisarts en is het avond- of weekend dan krijg je ook wel weer een nummer van diens HAP door.
Overigens had ik een keer met spoed een tandarts nodig voor kind en dat is ook weer onduidelijk zeg. Kreeg helemaal geen bandje waar ik moest zijn, dus ik wist echt niet meer wat ik moest. We zitten ook nog eens in een andere stad bij de tandarts. Uiteindelijk naar iemand hier in het dorp gelopen, die tandarts is. Die zat net lekker in de tuin aan een wijntje. Maar die wist ook even zo snel niks anders te bedenken, dan zich door mij naar zijn praktijk te laten rijden en mij tot assistente te bombarderen. Zo kwam het gelukkig nog goed, maar iets zegt me dat het toch beter te regelen moet zijn dan via je sociale contacten.

M Lavell

M Lavell

15-03-2011 om 10:46 Topicstarter

Dat dacht ik ook

Yura, zo had ik het ook begrepen. Ik dacht dus, ik blijf gewoon bij mijn oude HA, zo ver is dat niet. En dan kan ik bij mijn oude HAP blijven.
Maar zo zijn we niet getrouwd, legde de assistente mij uit. Ik moet naar de HAP die via ondoorgrondelijke regio-indeling bij mijn postcode past. En nog een keer: zou ik mij bij mijn oude HAP melden, dan word ik als 'zijinstromer' niet door die HAP, maar door de SEH geholpen.
Het meest wonderlijke daarvan vind ik dat daar geen publieksinformatie over bestaat.
Overigens: ik ben verhuisd, maar ik heb wel mijn telefoonnummer nog. Dat dan weer wel.
Groet,
Miriam Lavell

Welicht

heb je hier iets aan?
http://www.huisartsenpost.org/post.asp

Er bestaat wel regelgeving voor

Ik herinner me dat toen de huisartsenpost hier begon (is al jaren terug dus) dat er op een gegeven moment grote ophef was omdat de afstand tot de HAP voor mensen aan de rand van het 'gebied' een onoverkomelijk obstakel was.1 kant van onze 'regio' op is nogal dunbevolkt. Door dat relatieve lage aantal 'klanten' werd het gebied nogal groot (geografisch gezien dus), langgerekt dus.
Doordat de HAP hier ter plaatse was (is niet precies het midden geografisch gezien, maar het gebied dat het drukst bevolkt is) moesten sommige mensen 35 km om bij de dokterspost te komen en ook nog over een nogal rottige povinciale weg die vol zit met stoplichten die je dus ook continu ophouden. Met een beetje pech rijd je daar zo 40 minuten over.
En dan met een (b.v.) ziek spugend kind achterin de auto dat hoge koorts heeft....kun je je het al voorstellen?
Dat je dan 40 minuten heen en terug moet om een dokter te zien?
Met o.v. is het vanaf die kant al helemaal niet te doen (weekend spreekuur b.v.) dan duurt het nóg langer.
Daar kwam dus behoorlijke ophef over. Uiteindelijk werd besloten dat er een 2de HAP zou komen (een sattelietpost), die een soort sub-HAP zou zijn waar ook spreekuur zou worden gehouden in het weekend en dat de 2de huisarts (die hoofdzakelijk extern werkt) bij mensen die zo ver weg wonen ernaar toe zou komen i.p.v. dat je dan op de HAP moet komen, ook is die post bezet van 10.00 uur tot 16.00 uur in het weekend.
En er zou worden samengewerkt met een ziekenhuis in een andere regio dan de onze zodat mensen zo ver weg ook naar die andere SEH zouden kunnen worden doorverwezen (relatief makkelijker te bereiken voor die mensen, ong.15 minuten rijden omdat daar een stuk snelweg ligt).
Daarna verstomde het rumoer.En ik heb het misschien ook niet helemaal correct meegekregen (woon zelf 1 minuut van de HAP+SEH).
We werden toen in de krant (door die actiegroep die er was opgericht) doodgegooid met wet en regelgeving omtrent HAP. Dus die bestaat wél.
Als je op de site kijkt waar die huisartsenposten op staan met de bijbehorende postcodes ontbreekt bij onze HAP een groot gedeelte van het gebied en die moeten mooi wel die HAP bellen, er staat ook een opmerking bij van iemand die dat meld (en blijkbaar word er dan niks mee gedaan) of die sub-HAP daar nu de oorzaak van is of niet, geen idee, want die sub-HAP word weer niet vermeld. Dat kan ook wel kloppen want ze gebruiken maar 1 telefoonnummer.
Maar als je dus in de regio komt wonen moet je w.s. maar een beetje je sociale contacten gebruiken om erachter te komen waar je terecht kan als je 'iets'hebt op een ongelukkige tijd.
Kan je niet eens je ziektekostenverzekering bellen erover?
Die moeten het toch wel weten hoe dat zit?
groeten albana

M Lavell

M Lavell

16-03-2011 om 11:56 Topicstarter

In behandeling

Albana:"Maar als je dus in de regio komt wonen moet je w.s. maar een beetje je sociale contacten gebruiken om erachter te komen waar je terecht kan als je \'iets\'hebt op een ongelukkige tijd. "
Dat heb ik gedaan (de buren), maar ook zij waren in de veronderstelling dat de HAP waar je op bent aangewezen bij je HA hoort. Zij speelden ook al met de gedachte om een HA een paar straten verder te nemen. Maar dat schijnt dus niet te helpen.
Mijn probleem is de afstand en vooral de tijd. De HAP waarop ik volgens mijn postcode aangewezen zou zijn (al weet ik nog steeds niet op basis waarvan) is uitsluitend te bereiken via notoir filleleed en dat niet alleen tijdens de spits, maar ook in de weekenden. Kost je zomaar een uur om daar te komen.
Met het ov is het minstens 45 minuten.
En hoewel die HAP inderdaad centraal gelegen is in het genoemde bedieningsgebied, woon ik natuurlijk weer aan de uiterste grens daarvan. Met een HAP en SEH op nog geen 6 km afstand. Drie keer raden waar ik werkelijk naar toe zal gaan.
Albana:"Kan je niet eens je ziektekostenverzekering bellen erover?"
Ik heb op de site gekeken. Zij wijzen mij mijn oude HAP toe, of eentje in Amsterdam (overigens weer een andere dan de dichtsbijzijnde).
Kennelijk gebruikt de verzekeraar weer een andere regio-indeling.
Mijn vraag is in behandeling bij het IKG. Het eerste antwoord begreep de vraag niet. Ik ben niet op zoek naar een nieuwe HA. Ik ben op zoek naar de juiste HAP en de gronden waarop ik op die HAP aangewezen zou zijn.
Het antwoord dat ik daar krijg (wat een optimisme!) zal ik ook met mijn verzekeraar doornemen.
Groet,
Miriam Lavell

Dat was dus precies

waar het hier ook om ging.
Die actiegroep heeft toen uiteindelijk wel succes geboekt.
En de sattelietpost werd een feit.
Ik denk dat het jouw ook wel lukt.
Heb geprobeerd artikelen uit die tijd op te sporen zonder resultaat...zal wel te lang geleden zijn of mijn zoekwoorden zijn niet goed...geen idee.
Zelfs in de krant niet.
groeten albana

Marjoleine64

Marjoleine64

16-03-2011 om 15:13

Eh albana

ik woon dus aan de rand van zo'n gebied. Weliswaar geen 35 km, maar toch al gauw 25 km, een klein half uurtje rijden. Dat heb ik dus ook de afgelopen 10 jaar al meerdere keren mogen doen, met jongste zoon en een keer met buurvrouw (brandwonden). Gelukkig worden we bij de HAP (en ook bij de SEH) wel elke keer uitstekend geholpen, en dat begint al aan de telefoon. Maar ik moet er niet aan denken wat ik zou moeten doen als ik afhankelijk zou zijn van openbaar vervoer, want dat is er 's avonds en in de weekenden ook niet of nauwelijks.
Marjoleine

M Lavell

M Lavell

16-03-2011 om 16:11 Topicstarter

Ik snap het niet

albana, ik snap niet dat er een sateliet nodig zou zijn. Er _is_ een HAP in de buurt. De vraag is waarom wij, die met dat postcode, daar niet naar toe zouden mogen.
Ik kan daar geen gronden voor verzinnen. Ik zou ze graag van iemand horen. Met tekst. En uitleg.
Groet,
Miriam Lavell

Marjoleine

Een klein half uurtje is ook nog minder dan dik 40 minuten. Ik denk dat het ook aan de route ligt. Deze weg is met vele bochten en kruispunten (met stoplichten, ik denk zo geschat zeker stuk of 10) en een beetje doorrijden is dus écht geen optie. Je moet ook elke keer stoppen en optrekken etc.
De weg word niet voor niks 'dodenweg' genoemd....
En al jaren word en gesoebat over een nieuwe weg...maar die is er nu nog steeds niet. En érgens moet een grens liggen. W.s. ligt die dus tussen de 25 en 35 km en bij de afstand qua tijd tussen een half uurtje en langer.
groeten albana

M Lavell

M Lavell

17-03-2011 om 12:58 Topicstarter

Hap zelf, en antwoorden ikg

Beemer:"In het laatste geval: heb je die Hap zelf al gebeld met de vraag? "
Bij de dichtsbijzijnde HAP staat op de site dat deze uitsluitend voor bewoners van... gebied is.
Ik heb inmiddels wel antwoorden gekregen van het IKG.
1: Op welke huisartsenpost u bent aangewezen is afhankelijk van uw huisarts, niet van uw postcode.
2: U kunt niet zelf voor een andere huisartsenpost kiezen.
3: Dit alles is vastgelegd in de WGBO.
4: De aanrijtijd voor een HAP is vastgesteld op maximaal een half uur.
5: De maximale aanrijtijd voor reguliere hahulp en ambulance is 15 minuten.
6: In ernstige gevallen, waarbij acute medische hulp noodzakelijk is, kunt u natuurlijk terecht bij de SEH van het AMC.
====
Grappig, die antwoorden. Ik ga het natuurlijk helemaal napluizen in de WGBO, want zo ben ik nu eenmaal.
Ik vind de antwoorden wel inconsistent. Zo is het niet of aangewezen zijn op ha-hulp tijdens kantooruren, per definitie als meer kritisch gezien wordt (aanrijtijd max 15 minuten) als diezelfde hulp nodig hebben buiten kantooruren (aanrijtijd HAP max 30 minuten).
Die maximale aanrijtijd wordt niet gehaald vanaf Blaricum. Dat blijkt ook wel uit het feit dat ik bij acute hulp ineens wel weer naar de SEH van het AMC mag en niet naar Blaricum hoef.
Ik zoek verder en vraag ook nog eens door bij mijn verzekeraar.
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell

M Lavell

17-03-2011 om 13:48 Topicstarter

Dat klopt alvast niet

De WGBO meldt helemaal niks over aanrijdtijden. Er is een wet ambulancezorg (nog niet in werking) die het wel over aanrijdtijden heeft.
Ik vond wel een stuk van de LHV die huisartsen waarschuwt voor de NMA: afspraken van huisartsen met overige aanbieders kunnen gezien worden als marktafspraken.
Ja, dat denk ik ook.
Ik vermoed bovendien dat dat gegoochel met die aanrijdtijden voor ha en HAP helemaal niet wettelijk geregeld zijn, maar uit de contracten met de samenwerkers komt.
Ik zoek vrolijk verder.
Groet,
Miriam Lavell

Ooievaar

Ooievaar

17-03-2011 om 14:19

In ieder geval miriam

Zijn er vaker vragen over afstand en HAP.
Zie bijvoorbeeld hier: http://www.zuidholland.sp.nl/nieuwsitem.php?id=81
Er is een soort van concensus over een afstand van maximaal 20 kilometer. 100.000 mensen zitten niettemin in 2009 verder dan die 20 km van hun HAP af. Zie:
http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/gezondheid-welzijn/publicaties/artikelen/archief/2009/2009-2791-wm.htm
Er is onderzoek naar gedaan:
http://www.henw.org/archief/volledig/id208-huisartsenposten-lang-wachten-op-een-visite.html, waaruit blijkt dat een te grote afstand inderdaad leidt tot (te) lang wachten.
De norm lijkt toch te zijn, ook voor de HAP: 15 minuten in geval van ernstigheid, 20 in geval van minder urgentie.

M Lavell

M Lavell

17-03-2011 om 15:16 Topicstarter

Alternatief gevonden

Dank Ooievaar. Ik voel een nieuwe hobby aankomen. Ik vond wel een alternatief voor in de Randstad: http://www.sos-arts.nl/home.php
Daarmee kan ik gewoon bij mijn ouder HA blijven en thuisnood oplossen via deze dienst. Die (nog) niet in het basispakket verzekerd is trouwens. Vreemde zaak toch weer. Het is heus huisartsenzorg, net als de HAP.
Ik vermoed dat al dat gedoe over die HAP's en die afstanden gewoon over geld gaat. Ik denk dat de regels ervoor, als die er al zijn, in de ziekteverzekeringswet staan. Maar ik ga het tot op de bodem toe uitzoeken!
0611. Onthouden. Goed gekozen dat nummer!
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell

M Lavell

18-03-2011 om 12:43 Topicstarter

Spoedhulp?

Ik weet het niet. Volgens mij gaat het helemaal niet over de veiligheid van patiënten. Voor die veiligheid is al vastgesteld dat de aanrijdtijd voor een ambu 8 minuten zou moeten zijn. Maar de minister wil dat niet want dat is te duur.
Ergens moet staan (maar waar weet ik nog niet) wanneer huisartsen het argument 'te ver weg, ik wil u niet als klant' mogen gebruiken. Ik vermoed dat dat in tijd wordt uitgedrukt: 1 kwartier rijden.
Maar dat helpt in mijn geval ook niet, want mijn oude huisarts wil me niet meer hebben. Terwijl het toch werkelijk maar een kwartier rijden is.
De Nza schijnt prestatieverplichtingen op te leggen. Ik heb ze nog niet gevonden, maar zoek lustig verder.
Groet,
Miriam Lavell

M Lavell

M Lavell

19-03-2011 om 19:04 Topicstarter

Nee

Niet volgens de info die ik kreeg van IKG. De ha en de ambulance hebben een aanrijdtijd van 15 min. De HAP 30 minuten.
Maar ik heb nog nergens onderbouwing voor die tijden gevonden.
Groet,
Miriam Lavell

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.